Fitness Fails: undgå disse 4 almindelige styrketræningsfejl!

0

Indhold på side:

Fejlfri styrketræning har mange fordele for krop og sundhed. Det styrker alle muskelgrupper, forbedrer kropsholdningen og mindsker risikoen for overbelastninger. Det modvirker også manglende motion i hverdagen og forebygger aldersrelateret muskeltab. Men er man ikke opmærksom, sniger der sig hurtigt nogle uheldige styrketræningsfejl ind hist og her – og med tiden, bliver disse rigtige uheldige for din krop. Med denne guide kan du undgå følgende 4 fejl, når du styrketræner!

 

Styrketræningsfejl #1: For høj træningsintensitet

For hurtigt at se resultater under styrketræning, har begyndere nogle gange en tendens til at overvurdere sig selv og derfor starte med alt for tunge vægte. Du bør i stedet vælge træningsvægten og gentagelserne på en sådan måde, at du kan udføre bevægelsen langsomt og kontrolleret. Du bør være i stand til at udføre sættet godt og uden hjælp fra en træningspartner, dvs. ikke træne til det punkt, hvor du bliver fuldstændig udmattet og har brug for en anden til at støtte vægten for dig. På denne måde forebygger du skader, og du kan måle din faktiske præstation mere realistisk.

Styrketræningsfejl #2: Træn ikke kun “strandmusklerne.”

Mave, bryst og biceps er de mest populære muskelgrupper inden for styrketræning for mange. En sixpack og stærke overarme sikrer trods alt en defineret overkrop og er direkte synlige. Men når du træner styrke, skal du ikke kun fokusere på disse få muskelgrupper. Meget vigtigere er en holistisk træning, hvor spillere og modstandere er lige udfordret. Træning af rygmusklerne er altid en del af mavetræningen, og tricepstræning er en del af bicepstræningen. Sådan undgår du muskulære ubalancer.

 

Styrketræningsfejl #3: For lidt restitution

At pumpe hver dag er ikke godt for muskelvækst, tværtimod: muskler vokser, når du hviler. Det er så meget desto vigtigere at tillade dig selv træningsfrie pauser til regenerering. Derudover udmatter styrketræning centralnervesystemet, sener og led, som også skal regenerere. Et styrketræningspas for hele kroppen bør derfor efterfølges af en pause på mindst én dag. Hvis du deler din træning op, fx træner overkrop og benmuskler på separate dage, kan du dog godt træne hver dag, men kun træne samme muskelgrupper hver anden dag og så holde én reel træningsfri dag om ugen. 2-3 styrketræningspas om ugen er dog helt tilstrækkeligt for begyndere.

Styrketræningsfejl #4: For stort kalorieoverskud

Enhver, der begynder at styrketræne for at opbygge muskelmasse, indtager ofte alt for mange kalorier. Det er rigtigt, at et kalorieoverskud er nødvendigt for at opbygge muskler. Men højden betyder noget. Problemet med et kalorieoverskud på 1000 kalorier og mere: Ikke alle kalorierne kan nå at bruges til at hjælpe musklerne til at vokse, og en stor del aflejres i derfor i fedtvævet. For at slippe af med det igen, ville et kalorieunderskud være nødvendigt. Dette er naturligvis ikke befordrende for muskelopbygning overhovedet. Derfor er det bedre at sikre et moderat kalorieoverskud fra start. Et kalorieoverskud på 300 til 500 kalorier anbefales til sund muskelopbygning.

Sidst men ikke mindst

Ved at tage højde for ovenstående punkter, undgår du fejl i styrketræningen og får det fulde udbytte af styrketræningen.

Mangler du styrketræningsudstyr, kan vi anbefale dig at tage et kig på nedenstående styrketræningsudstyr, som både sparer dig tid og plads derhjemme.

Fitnessudstyr til effektiv og udfordrende hjemmetræning

Klik blot på billederne nedenfor for at læse mere om produktet.

 

taurus selectabell kettlebell

taurus selectabell

 

 

 

kabeltræktårn

 

 

Taurus Selectabell vægtstang og curlstang

 

 

 

 

Duke Fitness træningsbænk sæt

 

Taurus multimaskine Ultra Force Pro

 

 

 

 

 

 

Vi ønsker dig masser af sjov og succes med din styrketræning!

Ønsker du at læse mere om hjemmetræning, vil vi anbefale dig at tage et kig på disse artikler:

Del.

Tilføj en kommentar