Indhold på side:
I vores motionscykel test har vi kigget nærmere på nogle af de bedste typer af motionscykler på markedet, så det bliver lettere for dig at finde den helt rigtige model til netop dit behov. Der findes op til flere måder, hvorpå du kan komme i gang med at motionere derhjemme. En rigtig god måde er at investere i en motionscykel, som kan stå derhjemme hos dig og være til rådighed, når du skal bruge den.
Vi mener, at det er vigtigt, at du ikke lader dig friste af de mange billige motionscykler, der er at finde på markedet. Du skal derimod give dig tid til at finde en motionscykel, der stemmer overens med dine behov og samtidig også er et match i forhold til dine krav. Måske har du intentioner om at skulle realisere et vægttab eller måske har du blot interesse i at komme i bedre form. I begge tilfælde, er det en oplagt idé at gøre brug af en motionscykel. Vi vil i denne motionscykel test hjælpe dig på rette vej i forbindelse med dit valg af ny motionscykel, således, at du er stensikker på at gøre dig den bedst mulige handel.
Som nævnt ovenfor, så kan det hurtigt komme til at virke rigtig fristende blot at besøge en nærliggende Bilka, Føtex eller deslige. Dette er dog, efter vores mening, ikke de helt rette steder at dukke op, hvis du gerne vil have en ordentlig motionscykel, der også kan holde minimum et par år. Her er det vigtigt at gøre sig klart, at en motionscykel, uanset evt lav pris, aldrig vil blive pengene værd, hvis du skal købe en ny til næste år.
Hvis du er villig til at investere lidt, så vil du f.eks. få muligheden for at investere i en motionscykel, der er blevet udstyret med et display, der viser en lang række data om, hvor mange kilometer, du har tilbagelagt, hvor mange kalorier, du har forbrændt på turen og mange andre ting.
Det er vigtigt, at du hele tiden har i baghovedet, at kvalitet koster penge, og derfor skal du naturligvis også være villig til at betale lidt ekstra, hvis du gerne vil have en ordentlig motionscykel. Vi håber, at denne motionscykel test kan være med til at hjælpe dig med at købe den helt rette motionscykel.
Vi har i denne motionscykel test haft særlig fokus på følgende parametre:
- Konsol/multimedie – Hvor brugervenlig er computeren, hvor mange programmer har den, og hvad er der af ekstraudstyr?
- Stabilitet – Hvor robust og holdbar er cyklen?
- Rundløb – Hvor jævnt og glidende er trådet på cyklen?
- Value for money – Hvilken kvalitet får du for pengene?
cardiostrong BX30 Motionscykel – BEDST TIL PRISEN!
cardiostrong BX30 er den billigste motionscykel i cardiostrongs BX-serie, og modellen tager fortjent “bedst til prisen”-titlen i vores motionscykel test. BX30 spænder nemlig bredt og kan som udgangspunkt anvendes af enhver uanset formniveau. Det er dog en model, der primært er henvendt til dig, der har ambitioner med din træning. Der er nemlig en række forskellige forudindstillede træningsprogrammer at finde på computeren, som kan være med til at give dig en bedre variation i din træning, så den bliver lidt mere spændende på længere sigt.
Cyklen kommer i øvrigt med et regulerbart styr og har et forholdsvist lavt af- og påstigningsfelt. Dette er med til at gøre det nemmere for dig at stige af og på motionscyklen. Herudover har BX30 en yderst stabil rammekonstruktion, der kan holde til en brugervægt på hele 130 kg. Svinghulet er på 9 kg og giver et ganske fint og blødt tråd, når du træder rundt i pedalerne.
Det er vigtigt at indtage masser af væske i forbindelse med dine mange kilometer på motionscyklen, så derfor er cardiostrong BX30 selvfølgelig blevet udstyret med en klargjort flaskeholder, så du altid kan have en flaske vand eller en drikkedunk lige ved hånden – så skal du ikke være bange for at blive dehydreret. Ydermere kan denne motionscykel bryste sig af, at komme med en elektronisk justerbar magnetmodstand, som kan indstilles til intet mindre end 16 forskellige niveauer af modstand. Muligheden for at indstille på modstanden bliver blandt andet brugt i forbindelse med de føromtalte træningsprogrammer – den kommer med 12 forskellige, som du frit kan vælge mellem, der hver især byder på forskellige niveauer af modstand. Nogle af dem imiterer fx bakkekørsel, mens andre forestiller almindelig landevejscykling.
En motionscykel som cardiostrong BX30 er også ideel til dig, der ikke ønsker at have din motionscykel stående fremme hele tiden. Cardiostrong har nemlig tænkt på, at det skal være nemt at flytte den rundt efter behov, hvorfor den er blevet udstyret med hjul på de to forreste fødder. Det er ganske simpelt at gøre brug af dem, da det blot kræver at du aktiverer dem ved at vippe cyklen frem.
Der er mange, der sætter en dyd i at følge deres puls under træning, hvad end det er løb, cykling eller noget helt tredje. Hvis det er noget, du har kært, så har du heldigvis mulighed for at følge med i din puls som følge af den integrerede pulsmåler i grebet. Din puls bliver vist på displayet. Derudover kan styrets hældning justeres, så du også har mulighed for at få håndtagene til at vende ind mod dig selv.
- 9 kg svinghjul
- 130 kg brugervægt
- LCD-display
- 12 træningsprogrammer
Konklusion: cardiostrong BX30 er til nybegynderen eller den letøvede cyklist. Den er til dig der søger en stabil motionscykel med et bredt udvalg af træningsprogrammer og justeringsmuligheder samt et særdeles fornuftigt svinghjul til en meget fair pris. Denne model løber med “bedst til prisen”-titlen i vores motionscykel test, idet du her får glimrende kvalitet for pengene på alle de opstillede parametre.
cardiostrong BX30 er i øvrigt blevet kåret som “bedst til prisen” i Tysklands største fitnesssmagasin Fit for Funs test af de bedste motionscykler til hjemmebrug: http://www.fitforfun.de/workout/fitness/fitnessgeraete-fuer-zuhause-die-besten-tipps-fuers-hometraining-154003.html
Afspil videoen herunder for at se en visuel præsentation af motionscyklen og dens funktioner.
Darwin Fitness HT30 – Til begynderen
Darwin Fitness HT30 er den billigste model i vores motionscykel test med et stykke op til den næst billigste. Vi var derfor meget spændte på, hvordan denne model ville klare sig rent kvalitetsmæssigt i forhold til testens andre motionscykler og selve prisniveauet. For som vi har nævnt i det ovenstående, så kan en motionscykel også blive FOR billig. HT30 har et svinghjul på 7 kg, hvilket faktisk giver et udmærket og forholdsvist støjsvagt tråd. Den er dog ikke helt ligeså stabil som testens andre cykler, hvorfor brugervægten er lidt lavere og ligger på 120 kg mens den på de andre typisk ligger på mellem 130-150 kg. Du styrer desuden modstanden manuelt via en drejeknap, som regulerer magnetbremsens belastning. Herudover har denne cykel semi-lav indstigning, som gør den let at komme af og på.
Darwin HT30 er selvfølgelig også blevet udstyret med et stort og brugervenligt display, som har en række spændende funktioner, som både kan gøre din træning sjovere og mere givende. Du kan således aflæse din tid, strækning, hastighed, rpm, kalorier og puls, hvilket gør det lidt nemmere for dig at sætte mål for dig selv, som du kan stræbe efter. Konsollen kører i øvrigt på batterier, hvilket betyder, at du hverken behøver at bekymre dig om ledninger eller placering i forhold til stikkontakt.
Det er de færreste motionscykler til under 2500 kr., som er udstyret med pulsmåler i håndtagene, men hvis du investerer i Darwin Fitness HT30, så får du netop denne funktion med i købet – det betyder, at du vil have mulighed for at måle din puls i begge håndtag, så du kan følge denne tæt under hele din træning. Du kan også køre et såkaldt pulsstyret program og endda udnytte funktionen til at foretage små konditionstests. Hvis du ikke ønsker at gøre brug af den indbyggede pulsmåler i håndtagene, så er der dog også mulighed for at gøre brug af et trådløst pulsbælte, så du på den måde kan måle din puls med større nøjagtighed. Dette er dog ikke med i leveringen men derimod noget, som du skal tilkøbe.
Darwin Fitness HT30 har desuden gode justeringsmuligheder på sadlen, som kan indstilles både lodret og vandret, så du kan finde frem til din ideelle træningsposition. Styrets hældning kan i øvrigt også indstilles. Derudover er der monteret hjul foran på cyklen, så du let kan flytte rundt med den efter behov.
- 7 kg svinghjul
- 120 kg brugervægt
- Ingen ledninger
Konklusion: Darwin Fitness HT30 er en fin cykel til nybegynderen, som gerne vil i gang med at cykle på motionscykel og ikke har brug for en model, som kan meget mere end det. HT30 har et fornuftigt svinghjul, gode justeringsmuligheder og en forholdsvis høj brugervægt. Hvis du vejer 100 kg eller derover vil vi dog anbefale, at du vælger en af de andre modeller i vores motionscykel test, da stabiliteten generelt er noget bedre på disse.
cardiostrong BX70i – TESTVINDER!
cardiostrong kan bryste sig af at være én af de mest prominente producenter af motionscykler på det danske marked. Og med deres BX70i, som er den absolutte topmodel i deres BX-serie, slår de fast præcis hvorfor. Her får du nemlig en cykel i topkvalitet på alle leder og kanter til en rigtig gunstig pris. Den scorer således topkarakter på alle vores testparametre og er den stensikre vinder af vores motionscykel test.
BX70i er en ualmindelig robust motionscykel med en maksimal brugervægt på hele 150 kg. Den er desuden udstyret med et 10 kg tungt svinghjul, som sikrer dig et jævnt og glidende tråd. Ligesom størstedelen af de øvrige motionscykler i denne test, så kommer denne også med elektronisk justerbar magnetmodstand, der kan indstilles til at give dig høj modstand helt uden at påvirke trådets stabilitet. cardiostrong har i øvrigt udstyret deres BX70i med hele 32 forskellige modstandsniveauer, så du kan blive udfordret langt ud i fremtiden. Denne model har desuden lav indstigning, hvilket gør det markant nemmere for dig at stige af og på cyklen. Derfor kan BX70i også være et passende valg for dig, der skal bruge en motionscykel i forbindelse med rehabilitering eller genoptræning.
Hvis du derimod vil investere i en motionscykel med det formål at opbygge en fornuftig cykelform eller forbrænde kalorier, så skal du imidlertid heller ikke være bange for, at din træning ender med at blive ensformig på denne cykel. cardiostrong BX70i kommer nemlig med intet mindre end 18 forskellige træningsprogrammer, og herunder 4 pulsstyrede, som du frit kan vælge mellem, så du på den måde er sikret god variation i din træning. Samtidig er de mange forskellige træningsprogrammer også med til at gøre det meget nemmere for dig at finde det rette modstandsniveau.
Derudover så har motionscyklen indbygget Bluetooth, og du kan køre autentiske ruter med den gratis app iConsole+ og KinoMap. Du kan altså således køre igennem New Yorks gader eller op ad Valby Bakke, mens du ser billeder af ruten fra Google Streetview efterhånden som den udfolder sig på din mobil, iPad, tablet eller tv-skærm. Du kan køre alene eller sammen med andre, og du vil fortsat have nye ruter at vælge imellem, da der hver dag opdateres nye ruter.
Dette giver dig uanede muligheder for at gøre din træning mere inspirerende og interaktiv. Konsollen har i øvrigt også USB-oplader og iPad-holder, så du eksempelvis kan se din favoritserie mens du motionerer. Herudover har cardiostrong BX70i pulsmåler på håndtagene, så du kan spore din formfremgang. Hvis du vil have en mere nøjagtig pulsmåling anbefales det dog at investere i et pulsbælte.
En af de ting, som er gennemgående for cardiostrongs produkter er, at komfortniveauet generelt er rigtig højt. BX70i er selvfølgelig ingen undtagelse, idet du her får en bred og komfortabel sadel, som kan justeres både vandret og lodret, så du let kan finde den mest behagelige træningsposition for dig. Herudover er cyklen også nem at flytte rundt med, idet den er udstyret med transporthjul foran. I leveringen medfølger desuden flaskeholder.
- 10 kg svinghjul
- Bluetooth-kompatibel
- 150 kg brugervægt
- 18 træningsprogrammer
Konklusion: cardiostrong BX70i er en glimrende motionscykel som solidt planter sig på titlen som testvinder af vores store motionscykel test. Rammekonstruktion, brugervægt, svinghjul, komfort, justerings- og træningsmuligheder er alle helt i top på denne cykel og prisen stemmer fint overens med kvalitetsniveauet. Men BX70i adskiller sig helt afgørende fra konkurrenterne via det interaktive træningsunivers, iConsole, som giver dig uanede måder at variere din træning på. Denne app vil med garanti styrke din motivation og træningsglæde og give dig mange gode træningsoplevelser fremover.
Afspil videoen herunder for at se en visuel præsentation af motionscyklen og dens funktioner.
cardiostrong BX50
cardiostrong BX50 ligger både prismæssigt og kvalitetsmæssigt midt mellem BX30 og BX70i. Det er således et godt og solidt mellemklasseprodukt med mange gode egenskaber, specielt for de motionister, der gerne vil udfordres, når de træner. Du har nemlig intet mindre end 19 forskellige forudindstillede træningsprogrammer at gøre brug af. Herunder 1 brugerdefineret og 4 pulsstyrede, som med garanti vil skabe god variation i din træning og give dig udfording i meget lang tid. Cyklen kommer med elektromagnetisk modstand og har 16 forskellige modstandstrin, som du regulerer via displayet. Du har således mulighed for at “vokse” med cyklen i takt med, at du kommer i bedre form og kan klare højere belastning. Svingmassen er på 9 kg, hvilket er rigtig fint til prisen og giver et godt og jævnt tråd også ved de højere belastningstrin.
cardiostrong skal i øvrigt have stor ros for det komfortniveau, som deres BX50-model er blevet udstyret med. Denne model har nemlig et stort og lækkert lædersæde, som man sidder rigtig komfortabelt på, også ved længerevarende træningspas. Samtidig har du gode justeringsmuligheder på sadlen, som kan indstilles både lodret og vandret efter din foretrukne træningsposition. Derudover er vi ret vilde med displayet, som er simpelt og brugervenligt, idet det kun har en enkelt drejeknap, hvormed du regulerer og indstiller alle de nødvendige detaljer. Displayet er desuden med LCD-skærm og baggrundsbelyst i en flot blå farve. På displayet har du alle de væsentlige træningsoplysninger som tid, distance, hastighed, watt, rpm, kalorier og puls. Pulsmålingen foregår i øvrigt via håndtagene på grebet.
- 9 kg svinghjul
- 136 kg brugervægt
- LCD-display
- 19 træningsprogrammer
Konklusion: cardiostrong BX50 er til den letøvede/øvede motionist, som gerne vil have variation i sin træning og mulighed for at blive udfordret. Det er et fint mellemklasseprodukt med høj brugervægt, et fornuftigt svinghjul, glimrende siddekomfort samt et bredt udvalg af træningsprogrammer. Herudover får du en brugervenlig konsol og gode justeringsmuligheder.
Afspil videoen herunder for at se en visuel præsentation af motionscyklen og dens funktioner.
Life Fitness C1 Go
Life Fitness er verdens største fitnessbrand og er nok mest kendt for deres “full commercial” produkter (fuldt professionelt udstyr), som står i rigtig mange fitnesscentre verden over. Men vi har dog alligevel valgt at tage deres C1 Go-model med i vores motionscykel test, da denne cykel er ret populær til hjemmebrug.
Rent prismæssigt befinder den sig da også et godt stykke under de 10.000 kr. som synes at være smertegrænsen for de fleste danskere. Life Fitness C1 Go er testens største motionscykel, og den kræver derfor, at du har mere plads end blot et frit hjørne i stuen. Samtidig er denne model også testens tungeste bl.a. i kraft af den meget robuste stålramme og brede mast, som tillader en maksimal brugervægt på 135 kg.
C1 Go er bygget til at kunne holde til 4-6 timers dagligt brug, så hvis du vil have oplevelsen af at have en professionel motionscykel derhjemme med ultra høj driftsikkerhed, så er denne model et rigtig godt valg. Den kommer med et stort og flot LCD-display, som byder på rigtig mange spændende funktioner. Først og fremmest har du 13 meget forskellige træningsprogrammer, herunder 5 pulsstyrede at vælge imellem. Dernæst har du hele 20 modstandstrin, som med garanti kan udfordre selv den garvede cyklist. Sidst men ikke mindst har du oversigt over din tid, hastighed, distance, kalorier og puls på displayet, så du kan følge dine træningsdata tæt. Du kan måle din puls på grebet foran displayet eller via pulsbæltet, som medfølger. Sidstnævnte har noget større nøjagtighed.
En enkelt ting, som man skal være opmærksom på er, at C1 Go har en forholdsvis høj indstigning. Det vil sige, at du skal svinge benet op over cyklen for at sætte dig på sadlen. Du kan således ikke bare “træde ind” i den. Det betyder, at denne model ikke er at foretrække, hvis du har problemer med dette grundet gangbesvær, immobilitet, hofte/knæoperation eller andet. Denne model er således nærmere henvendt til dem, som går en del op i deres træning og vil få glæde af cyklens mange funktioner. Dette er fint i tråd med, at C1 Go, som tidligere nævnt, læner sig op ad den professionelle kategori.
- 135 kg brugervægt
- LCD-display
- 13 træningsprogrammer
- Pulsbælte medfølger
Konklusion: Life Fitness C1 Go er til den ambitiøse cyklist, som gerne vil træne ofte og udfordres under sine træningspas. Du får her en yderst stabil og holdbar motionscykel, som kan bruges dagligt, og som også vil køre glimrende adskillige år ud i fremtiden. Herudover har du et godt og varieret udvalg af træningsprogrammer og gode muligheder for at følge din cykelform via det medfølgende pulsbælte. Alt i alt en rigtig god motionscykel, som er en fornøjelse at køre på og som solidt placerer sig i toppen af vores store motionscykel test.
Life Fitness C1 Go har i øvrigt vundet titlen som “bedste cykel under 1500 euro” i det tyske fitnessmagasin Fit for Fun.
Taurus Z9 – Raceren
Taurus Z9 er lidt en mellemting mellem en motionscykel og en indoor bike. Vi har dog valgt at tage den med i vores motionscykel test alligevel. Taurus Z9 er som de fleste andre indoor bikes udstyret med en lille hård saddel, et racerstyr samt et tungt og stort svinghjul. Dette er alt sammen med til at give dig oplevelsen af, at du kører på en rigtig racercykel. Med det 14 kg tunge svinghjul kan du således få ekstremt høj belastning på, så du mest af alt føler, at du er ved at bestige et af Tour de Frances aller stejleste bjerge.
Konsollen kommer desuden med 17 forskellige træningsprogrammer, herunder 4 pulsstyrede, som giver dig mulighed for at integrere masser af variation i din træning. Herudover har du intet mindre end 32 modstandstrin til rådighed, som du regulerer via et elektromagnetisk bremsesystem. LCD-display’et viser dig desuden relevant træningsdata som tid, hastighed, distance, kalorier, watt og puls, hvis du vel og mærke har investeret i et pulsbælte.
Taurus Z9 har gode justeringsmuligheder af både sadel og styr, som begge kan justeres vandret og lodret. Modellen kommer desuden med pedaler med tåhætte, så du kan træne med helt almindelige træningssko. Du kan i øvrigt udskifte både sadel og pedaler, hvis det er noget, som du ønsker. Taurus Z9 har i øvrigt en maksimal brugervægt på 150 kg, hvilket indikerer, at det er en meget robust og stabil cykel, som vi har med at gøre her.
- 14 kg svinghjul
- Tristyr
- Watt-måling
Konklusion: Taurus Z9 er til den øvede motionist, der måske har en racercykel og gerne vil have samme træningsoplevelse, når han/hun træner derhjemme i vinterhalvåret, hvor vejret ikke tillader udendørs cykling. Denne model har mange af de samme gode egenskaber som en racer og er desuden udstyret med et bredt udvalg af trænings- og justeringsmuligheder.
Afspil videoen herunder for at se en visuel præsentation af motionscyklen og dens funktioner.
Stil-Fit SFE-009/2 – Den stilfulde
Stil-Fit er en forholdsvis ny spiller på hjemmetræningsmarkedet, men det tyske mærke har allerede markeret sig med en række spændende og innovative produkter, herunder deres Functional Trainer. Mærket er tysk og producerer eksklusivt motionsudstyr i god kvalitet og udsøgt, stilfuldt design. Deres produkter ligger således også i den dyre ende af spektret. Stil-Fits SFE-009/2 motionscykel er uden tvivl den mest stilfulde model i vores motionscykel test og samtidig også den dyreste, da de to ting ofte hænger sammen. Cyklen er utrolig elegant i udtrykket og materialevalget er udsøgt og inkluderer en stilfuld sammensætning af aluminium, træ og stål. På trods af det enkle design, så er ergonomien på cyklen også i top, idet du har en komfortabel siddeposition og gode justeringsmuligheder på både sadel og styr, som i øvrigt kan udskiftes. Rammen kan desuden klare en maksimal brugervægt på 130 kg.
Svingmassen på Stil-Fit SFE-009/2 ligger på 10.5 kg og cyklen har således et solidt og glidende tråd, der sikrer dig en behagelig træning og et jævnt rundløb. Modellen er i øvrigt udstyret med sin egen generator, der forsyner konsollen med strøm. Du behøver derfor ikke at bekymre dig om ledninger, der ligger i vejen eller unødvendig strømforbrug, da cyklen slukker automatisk, når du stopper med at træde i pedalerne.
Konsollen er udstyret med et elegant display med touch-screen, så du nemt kan navigere rundt i dennes funktioner. Konsollen har desuden 10 træningsprogrammer til rådighed og hele 32 modstandstrin, hvilket bevirker, at du kan øge modstanden gradvist i dit helt eget tempo og få udfordring langt ud i fremtiden. Du kan i øvrigt gemme dine træningsdata på de 5 brugerprofiler og følge dine fremskridt. Pulsmåling er også mulig, men kræver et brystbælte, som sælges separat.
- 10.5 kg svinghjul
- Egen generator
- 130 kg brugervægt
- 10 træningsprogrammer
Konklusion: Du skal først og fremmest vælge Stil-Fits motionscykel, hvis du gerne vil have en flot og stilfuld træningsmaskine, der pynter hjemme i stuen og ikke trækker omgivelserne ned. Det unikke design på cyklen betaler du dog en del ekstra for, og denne model er således testens dyreste. Og selvom specifikationerne er ganske fine, så er der ingen tvivl om, at det primært er designet, der trækker prisen op. Du får dog egen generator, et rigtig fint svinghjul samt en brugervenlig og lækker konsol med gode træningsmuligheder med i prisen, hvis du investerer i denne cykel.
Afspil videoen herunder for at se en visuel præsentation af motionscyklen og dens funktioner.
Concept2 BikeErg
Motionscyklen Concept2 BikeErg er en rigtig god cykel til dig, der gerne vil have en realistisk kørefornemmelse, når du cykeltræner. Da den benytter sig af luftmodstand som bremsesystem, får du nemlig tilnærmelsesvis samme følelse af at cykle i naturen, når du træner på den. Selvfølgelig er underlaget ikke naturligt terræn som udenfor, men selve fornemmelsen af at køre er langt mere naturtro end hos motionscyklerne med magnetmodstand. Derudover har BikeErg friløb, hvilket også bidrager til den naturtro cykeloplevelse.
Concept2 BikeErg giver digd erudover muligfor at koble din træning til mange af de populære traænings-apps, fx Kinomap. På den måde kan du cykle virtuelle ruter enten alene eller sammen med andre. Du kan også tilkoble pulsbælte, og du kan lagre data direkte via USB, så du kan følge med i dine træningspas fra gang til gang.
I det hele taget er Concept2 BikeErg en rigtig lækker cykel, som også visuelt præsenterer sig godt. Du sidder fremover som på en racercykel, og den har transporthjul, så du let kan rulle den væk, når du ikke bruger den.
Konklusion: Concept2 BikeErg er helt sikkert en af de mere lækre modeller, når det kommer til at vurdere de forskellige motionscykler her i denne motionscykel test. Dog vurderer vi, at flere af de andre modeller overgår BikeErg, hvorfor vi ikke kan lade den vinde denne motionscykel test.
Afspil videoen herunder for at se en visuel præsentation af motionscyklen og dens funktioner.
Darwin HT40
Darwin HT40 er en rigtig fin motinscykel til dig, der gerne vil have et nemt supplement til cykeltræningen i fitnesscentret eller som er ny inden for cykeltræning og gerne vil have en fin begyndermodel til hjemmet, uden behøver at skal koste alverden.
HT40’eren fra Darwin Fitness er en fin model, som kan det meste uden hverken at være prangende eller mangelfuld. Den er utrolig let at samle idé den næsten kommer i ét stykke. Så du kommer hurtigt i gang med træningen med denne motinscykel, hvilket da er et klart plus til dig, der ikke synes at tanken om en masse samlearbejde er helt så tiltrækkende.
På selve træningscomputerens LCD-skærm finder du visning af tid, strækning, hastighed, watt, kalorier, puls og rpm. Og derudover har du i alt 19 forudindstallerede træningsprogrammer at vælge imellem, hvoraf 1 er brugerdefineret og 4 er pulsstyret, så du kan arbejde med din puls i din træning uden selv at skulle regulere på modstanden undervejs.
Du kan vælge imellem 32 modstandstrin, så der er rig mulighed for at stige blidt og på den måde presse musklerne lidt efter lidt uden det kommer til at føles som en markant stigning for hver gang.
Darwin HT40 har 4 brugerhukommelser, hvilket vil sige, at der kan tilknyttes 4 profiler til cyklen. På den måde kan flere personer gemme deres data adskildt fra hinanden og hver især følge sine egne træningsfremskridt løbende over tid.
HT40 har transportruller, så du let og bekvemt kan køre cyklen til side, når du ikke bruger den.
Konklusion: Darwin HT40 er en rigtig fin begyndermodel, der er let at komme i gang med at træne på. Den kan bruges af flere i husstanden og har, hvad en motionscykel til begynderniveau skal have.
Taurus UB9.9 – BEDST I TEST
Taurus UB9.9 er en af de helt lækre modeller på markedet og er helt sikkert det rette valg til dig, som gerne vil have lige det ekstra. Ekstra stabilitet, ekstra komfort, ekstra programmer og ekstra underholdning.
Taurus UB9.9 har en maks brugerbelastning på 180 kg. hvilket gør den særdeles stabil og robust. Derudover sikrer den lave indstigning, at det altid er let at stige på cyklen, og selve pedalerne er også lavet, så de giver din fod ekstra støtte under sykeltræningen.
Hvad angår underholdning på den store touch screen skærm, så har du ikke mange begrænsninger. Du kan frit browse internettet, se Netflix, besøge Amazon, tjekke sociale medier osv. Det er altså let at holde motivationen oppe, når du træner på UB9.9 grundet de mange underholdningsmuligheder, du har til rådighed. Ja, denne motionscykel har endda integrerede højtalere, så du får en blød og afrundet lyd i rummet fra det, du hører eller ser undervejs i træningen.
Og med hurtigknapperne er det let at tilgå bestemte træningsfunktioner med få touch.
Taurus UB9.9 har mange muligheder for at indstilles til netop din kropsstørrelse. Sadlen kan justeres både i højden og til siderne, og du kan endda udskifte sadlen, hvis du skulle få lyst til dette.
Derudover har denne motionscykel en holder til din tablet eller telefon samt holder til din vandflaske.
Alt i alt er Taurus UB9.9 en rigtig fitnesscenteroplevelse og en rigtig god cykel til dig, der vil have det bedste af det bedste.
Konklusion: Taurus UB9.9 har vundet “bedst i test” i denne motionscykel test grundet dens høje kvalitet og store mulighed for underholdning via multimedie. Grunden til, at det ikke er denne motionscykel, der ender som testvinder er udelukkende pga prisen. Denne motionscykel test er ikke kun lavet til dig for at vise dig det bedste af det bedste, men især lavet for, at du kan få det bedste ift prisen. Og derfor kan vi desværre ikke lade UB9.9 vinde omend, vi havde lyst.
Afspil videoen herunder for at se en visuel præsentation af motionscyklen og dens funktioner.
Duke Fitness XB40
Duke Fitness XB40 er noget for sig på den måde, at for sin utrolig lave pris, får du faktisk en fin og funktionel motionscykel, som du oven i købet kan folde sammen, når du ikke bruger den! Det mindes vi ikke, at vi har set nogen sinde før, og det gør virkelig opbevaringen let og ligetil.
Trådet er ligetil og du kan få en rigtig fin køreoplevelse på XB40 på trods af, at den ikke kan levere sammen robusthed og stabilitet som mange af de andre modeller. Dette er selvfølgelig pga dens lette design og muligheden for at klappe cyklen sammen. Og til dig der ønsker en god startcykel, er det faktisk en helt fin løsning. Især hvis du bor småt og ikke ønsker at have en motionscykel til at stå og fylde op i et rum.
Duke XB40 har en max brugervægt på 120 kg, den har 16 modstandstrin, og på skærmen kan du få vist tid, strækning, hastighed og kalorier under dine træninger.
Duke XB40 kører på batteri, så den er let lige at bære (eller rulle) hen, hvor du ønsker at træne, og så kan du stille den til opladning, når den har brug for det.
Konklusion: Duke XB40 er en lille og fin begyndermodel, som kun kan det absolut basic. Men dette afspejles også i prisen, hvorfor vi faktisk synes, at det er en hel fin model, netop til dig som ikke ønsker en hel masse fancy i en motionscykel.
Kettler Tour 600
Kettler Tour 600 er til dig der gerne vil have en motionscykel, der kan, hvad den skal uden at blive prangende mht multimedie og underholdning. Kettler er kendt for at lave kvalitet, og denne model er da heller ingen undtagelse.
Dens maks brugerbelastning er 150 kg, og den står derfor godt og stabilt, når du træner på den. Du kan indstille op til 4 brugerprofiler på den samt én såkaldt gæstetilstand, som ikke gemmer data fra gang til gang.
Med Kettler Tour 600 får du 10 forudindstallerede træningsprogrammer, som du kan vælge imellem inkl. 7 forskellige sprog.
Kettler Tour 600 er god til dig, der ønsker en lav indstigning på cyklen, og som samtidig gerne vil have lidt ekstra blødhed i sadlen, når du træner.
Denne motionscykel er nemlig med helt lav indstigning, og så har den en særlig blød (dog stadig fast) saddel. Og skulle du få lyst til at skifte saddel en dag, så kan den også det.
Konklusion: Kettler Tour 600 er en motionscykel af rigtig god kvalitet, og den har det, en motionscykel skal have. Men når vi, til denne motionscykel test, ser prisen i betragtning, mener vi helt klart, at der mangler noget på multimediedelen før, den vil kunne følge med mange af de andre modeller. Hos Kettler har vi erfaring med, at noget af prisen afspejles direkte i mærket og derfor ikke altid kan måle sig, ift pris, med andre lignende modeller på markedet.
Afspil videoen herunder for at se en visuel præsentation af motionscyklen og dens funktioner.
Motionscykel test – Indoor bike eller motionscykel?
En motionscykel er faktisk ikke bare en motionscykel. Det er derimod en produktkategori, der er delt op i to halvdele. Den ene halvdel er bestående af almindelige motionscykler, mens den anden halvdel er bestående af de såkaldte indoor bikes. Begge modeller kan hver især noget forskelligt, og derfor er det bestemt også to helt forskellige oplevelser at gøre brug af henholdsvis en motionscykel og en indoor bike. Derfor er det også meget vigtigt, at du sørger for at finde ud af, hvilken af de to modeller, der er den bedste for dit vedkommende. Det handler meget om, hvad du skal bruge den til, og hvad du gerne vil have ud af din træning. Her kan du se, hvad forskellene er på de to typer:
Motionscykel:
- Stort og behageligt sæde, at sidde på
- En oprejst siddestilling under træningen
- Du får magnetisk modstand uden svinghjul
- Op til flere træningsprogrammer og indstillinger
- Mulighed for at måle km/t, Watt, kalorier og meget andet
Indoor bike:
- Her får du et smalt, racercykel-agtigt sæde i stedet
- Du har en fremadlænet og ikke oprejst siddestilling
- Modstanden stammer fra et svinghjul som på en normal cykel
- Du kan manuelt indstille cyklen, og har ingen programmer
- Hverken hastigheds- eller kaloriemåler er en mulighed
En motionscykel er en kondicykel, som du kender fra hjemmebrug og som du kender fra de store rum i fitnesscenteret. Du sidder ikke blot på et rigtig stort og behageligt sæde, men har oven i købet også mulighed for at følge med i alt lige fra din hastighed til dit kalorieforbrug, og sågar underholdningsprogrammer på en skærm, der oftest er placeret mellem håndtagene. Endvidere, så har du også mulighed for at indstille din modstand på elektronisk vis og du kan gøre brug af en række forskellige træningsprogrammer på cyklen. Du træder i pedalerne på et svinghjul, der er baseret på en modstand fra magneter. Det er nemt for enhver at komme i gang med at bruge en motionscykel, hvorfor det hverken kræver træning eller at du er i god form. Det er dog en god og effektiv måde at forbrænde en masse kalorier på.
En indoor bike er derimod den model, du oftest finder i de mindre rum i fitnesscenteret. Det er på de cykler, hvor man i hold kommer og træder en masse kalorier ud af kroppen sammen med en instruktør. Derfor er en indoor bike naturligvis også noget helt anderledes sammenlignet med en motionscykel, hvilket blandt andet vises ved at den kun bruger et fritstående svinghjul på lige fod med en almindelig cykel. Endvidere, så er pedalerne forbundet mekanisk til dette svinghjul med en kæde, så du får en mere realistisk følelse af, at du sidder på en cykel. Hvis du stopper med at træde, så vil hjulet heller ikke stoppe fordi der er momentum. Denne type af kondicykel er oftest populær for dem, der allerede har en god form og som godt kan lide at give den gas med pedalerne!
Pris og kvalitet hænger sammen
Når man er på udkig efter en ny motionscykel til hjemmet kan det være særdeles fristende at smutte forbi Harald Nyborg eller diverse supermarkeder, hvor det vrimler med meget billige modeller. Men hvis du rent faktisk er seriøs omkring din træning, så vil du uden tvivl få langt mere gavn af at bruge lidt flere penge, og investere i en motionscykel, som kan tåle at blive brugt, og som har de nødvendige funktioner og træningsmuligheder, som du har brug for.
Pris og kvalitet hænger nemlig tæt sammen som med så meget andet. Så lad være med at gå efter den billigste løsning, for du kommer alligevel til at fortryde det i længden. Du bør istedet investere i en motionscykel, som du har lyst til at træne på og som giver dig en udfordrende træning fremfor en mere prisgunstig model, som virker til at kunne brase sammen under dig til hver en tid.
Når du står overfor at skulle have erhvervet dig en ny motionscykel, så er det altid rigtig vigtigt at huske på, at der godt kan være forholdsvis stor forskel både på pris såvel som kvalitet indenfor sådan noget som motionscykler. Selvom pris naturligvis er noget, der er vigtigt at se på, når man står overfor at skulle have gjort sig et køb af en ny motionscykel, så er det dog samtidig også rigtig vigtigt, at du som forbruger sørger for at lade dit valg falde på et af de produkter, der er af ordentlig kvalitet.
Hvis du sørger for at vælge dig et af de produkter, der er blevet produceret af gode og solide kvalitetsmaterialer, så vil du kunne sikre dig, at produktet kan benyttes hver dag i de næste mange år fremover. Tit og ofte er de materialer, der bliver anvendt til de lidt dyrere motionscykler nemlig i en markant bedre kvalitet end dem, der ligger i den helt prisbillige ende, og det er derfor helt bestemt noget, der er vigtigt at få gjort sig nogle tanker om, når man står og skal have foretaget sig et køb af en ny motionscykel.
Vi håber meget på, at denne motionscykel test var en hjælp for dig i forbindelse med dit køb af en ny motions- eller indoor bike.
Læs også vores andre tests
Hvis du efter at have læst vores motionscykel test stadig er lidt i tvivl om, hvorvidt en motionscykel eller en indoor bike/spinningcykel er det bedste match for dig og og din træning, så vil vi anbefale dig at hoppe ind og læse vores indoor bike/spinningcykel test. Her tester vi nemlig en række af de førende modeller og fortæller dig alt du skal vide om denne type træningscykel, før du køber.
Er du interesseret i at finde ud af, hvilke andre typer motionsredskaber, vi anbefaler her på siden, så har du mulighed for at læse om dette i vores store tests af løbebånd, romaskiner og crosstrainers.