Løbebånd Test – 12 populære løbebånd på markedet

0

Indhold på side:

Overvejer du at investere i et nyt løbebånd? Vores store løbebånd test guider dig igennem alt du bør vide om emnet, så du kan få dig det helt rigtige løbebånd, der matcher dine krav og behov.

Et løbebånd er en oplagt investering for dig, der gerne vil i bedre form. Samtidig er et løbebånd ofte en lidt større investering, så det er derfor rigtig vigtigt, at du sætter dig godt ind i, hvad du ønsker i et løbebånd og hvad dit budget er. Der er rigtig mange forskellige parametre og faktorer, der skal tages op til overvejelse, inden du kan vælge det rette løbebånd – og derfor kan det også være en rigtig god idé at læse en løbebåndstest som denne, så du kan blive guidet igennem beslutningsprocessen på den bedste måde.

Sådan vælger du det rigtige løbebånd

Mange førstegangskøbere vælger pr definition den billigste, fordi man ikke kender den store kvalitetsmæssige forskel de forskellige prisklasser imellem. Men dette kan vi ikke anbefale.De helt billige modeller som fås i byggemarkeder eller supermarkedskæder holder ikke til meget, selvom de ser fine ud på billederne. Du kan derfor let få en rigtig ærgerlig oplevelse med din løbetræning med et alt for billigt løbebånd. Og så har det jo alligevel ikke været billigt, når du skal ud og investere i et nyt.

Udvalget er stort

I stedet ønsker vi at guide dig igennem et bredt udvalg af løbebånd, både ift prisklasser, kvalitet og funktioner, og give dig vores overordnede tanker om hver model. Så det på den måde bliver lettere for dig at finde det helt rigtige løbebånd til dine specifikke behov og ønsker.

Markedet for løbebånd er blevet udvidet kraftigt i løbet af de seneste par år, da flere og flere er begyndt at investere i motionsmaskiner til hjemmet for at slippe for turen til fitnesscenteret. Det betyder også, at der i dag findes et væld af forskellige løbebånd på det danske marked. Uanset om du er nybegynder og skal investere i dit første løbebånd for at komme i bedre form eller du er en garvet løber, der ønsker at have et toptunet løbebånd, så er der det helt rette til dig på markedet.

Formålet med testen

Nedenstående løbebånd test har til formål dels at give dig et godt overblik over udvalget af løbebånd på markedet og dels at gøre dig klogere på, hvad du skal kigge efter og bør gøre dig af overvejelser, før du investerer i et nyt løbebånd.

Vi har testet 12 af de mest populære løbebånd på markedet ud fra følgende parametre:

 • Konsol/multimedie – Hvor brugervenlig er computeren, hvor mange programmer har den, og hvad er der af ekstraudstyr?
 • Stabilitet – Hvor robust og holdbart er løbebåndet?
 • Motor – Hvor kraftig er motoren?
 • Affjedring – Hvor god affjedring og stødabsorbering er der på løbefladen?
 • Value for money – Hvilken kvalitet får du for pengene?

Cardiostrong TX50 – BEDST TIL PRISEN!

Konsol ★★★★☆
Stabilitet ★★★★☆
Motor ★★★★★
Affjedring ★★★★☆
Value for money ★★★★★

Cardiostrong TX50 er klar vinder af “bedst til prisen”-titlen i vores løbebånd test, fordi du her får rigtig god kvalitet og glimrende specifikationer til en særdeles fornuftig pris. Modellen er således et af mærkets allermest populære løbebånd til hjemmetræning. Udover at klare sig glimrende i vores løbebånd test, så har Cardiostrong TX50 også fået en topkarakter i det tyske testmagazin ETM. Derudover har løbebåndet fået en flot 3. plads i Tysklands største fitnessmagazin Fit for Funs store løbebåndstest.

Kvalitet

TX50 er et glimrende mellemklasseprodukt, der kommer med en stærk DC-motor, der har intet mindre end 3 hk. Dette giver dig en rigtig god træningsoplevelse, når du bruger løbebåndet, selv ved høj hastighed. Selve løbefladen har en ganske fornuftig størrelse og måler 51 cm x 152 cm. Det betyder, at du ikke skal bekymre dig om at træde forkert, men derimod kan rette din fulde koncentration mod dit løb. TX50 har desuden en særdeles solid og robust rammekonstruktion, som de fleste andre løbebånd i denne prisklasse ikke kan hamle op med. Løbebåndet har således en max brugervægt på 150 kg og en yderst stabil drift ved tunge brugere.

Afdæmpningssystem

Ydermere, så har Cardiostrong naturligvis også valgt at udstyre deres TX50 med et glimrende afdæmpningssystem, der tjener det formål at mindske belastningen på dine led og knogler og absorbere de stød, som du får op gennem underkroppen langt mere effektivt end hvis du i stedet løb på et underlag som asfalt eller grusvej. Dæmpningssystemet er dog samtidig også med til at sikre, at der bliver opretholdt et lavere støjniveau, så du dermed ikke kommer til at forstyrre andre personer i husstanden eller selv bliver irriteret over lyden fra løbebåndet.

Konsol

TX50 kommer desuden også med et stort display, der gør det nemt for dig at navigere og samtidig får du også altid vist tydelige informationer på displayet, hvilket inkluderer både hastighed, stigning, tid, distance, kalorieforbrug og puls. Cardiostrong TX50 er også udstyret med hele 58 træningsprogrammer, hvoraf to af dem er pulsprogrammer og 20 af dem er brugerdefinerede, hvilket betyder, at du selv har mulighed for at indstille forløbet på programmerne.

Multimedie

Som noget nyt er denne model blevet udstyret med virtuelle ruter, som bliver vist på skærmen som flydende videoklip. Dette giver dig en ekstra dimension til den træning og kan være både motiverende og sjovt. Vil du imidlertid hellere nyde en god film eller serie mens du løber kan du også se dette på løbebåndets skærm via usb-indgangen på konsollen. Har du en iPad kan du desuden sætte denne fast i iPad-holderen i toppen af konsollen og se f.eks. Netflix eller HBO. Du har desuden mulighed for at øge og sænke både stigning og hastighed på håndtagene, hvilket betyder, at du kan gøre dette i fuld fart, idet du ikke nødvendigvis skal helt hen til displayet. Løbefladen på TX50 kan i øvrigt også klappes op, så du kan spare plads, når du ikke bruger løbebåndet.

Konklusion

Cardiostrong TX50 er uden sammenligning det løbebånd, som vi har testet, hvor du får allermest for pengene. Derfor er det også den klare vinder af “bedst til prisen”-titlen i vores løbebånd test. Motor, stabilitet, løbeflade og konsollens udvalg af funktioner ligger helt i top i forhold til prisklassen. TX50 er således til den letøvede/øvede hjemmeløber, der leder efter et rigtig godt løbebånd i mellemklassen, som kan give dig varieret træning samt masser af modstand i lang tid fremover.

Taurus T10,5 HD Pro – BEDST I TEST!

Konsol/Multimedie ★★★★★
Stabilitet ★★★★★
Motor ★★★★★
Affjedring ★★★★★
Value for money ★★★★★

Taurus T10,5 HD Pro er en topmodel til hjemmebrug og egnet til den professionelle hjemmeløber. Bl.a. derfor er dette løbebånd en bestseller i store dele af Europa og derfor også vores testvinder i denne løbebåndtest. T10,5 HD Pro er en yderst robust og driftsikker model, som uden problemer vil kunne håndtere flere timers dagligt brug. Således vil dette løbebånd sagtens kunne bruges i en forening eller i en mindre virksomhed, såvel som på hoteller eller blot til husstanden, hvor flere brugere vil kunne få glæde af det hver eneste dag mange år fremover.

Konstruktion

Løbebåndets solide rammekonstruktion sørger for stabilitet ved høj hastighed og kan desuden klare en brugervægt på helt op til 200 kg.  Faktisk har Taurus så meget tiltro til kvaliteten af dette produkt, at de yder intet mindre end 30 års garanti på rammen og 10 år på motoren, som har 4 hk. Du har desuden mulighed for at tilkøbe et gelænder til dette løbebånd, hvilket øger sikkerheden og samtidig gør det velegnet til genoptræning eller til folk med gangbesvær.

Taurus T10,5 HD Pro har i øvrigt rigtig god støddæmpning i løbefladen, som sikrer en skånsom træning for dine knæ og led. Og for den ihærdige løber, som gerne vil løbe hyppigt og længe uden at pådrage sig skader, er T10,5 HD Pro således et glimrende og langt mere skånsomt alternativ til udendørs løb på asfalt, grusstier og skovbund. Løbebåndet har desuden en stor løbeflade på 60 cm x 160 cm, hvilket giver dig maksimal plads at løbe på.

Programmer og underholdning

Konsollen på T10,5 HD Pro er overskuelig og nem at bruge. Med dette løbebånd har du forudinstallerede underholdningsapps som Netflix, Spotify, Instagram, Amazon Prime Video, Facebook og Google Chrome samt træningsprogrammerne:

 • ZWIFT: Kør i et virtuelt miljø og konkurrer for eksempel mod andre løbere.
 • Kinomap: Hvis du ikke vil undvære natur på løbebåndet, kan du prøve Kinomap. Andre brugere af appen giver videoer af dine løberuter, som du nu kan køre på. Nye videoer tilføjes hver dag!
 • iConsole+ Training er en enkel, attraktiv træningsapp, der tilbyder yderligere træningsprogrammer. F.eks. et individuelt justerbart intervalprogram. Dine træningsdata gemmes, og du kan se dine fremskridt.

Du kan let justere hastighed og stigning via genvejstasterne på displayet. Max hastigheden er 25 km/t, mens maskinen har en stigning på op til 15%. Der er med andre ord rig mulighed for udfordring på dette løbebånd for selv de mest garvede løbere, samtidig med, at du er fuldt underholdt. Hvis du imidlertid føler, at det er forstyrrende for dit løb at skulle helt frem til displayet, hver gang du vil skifte hældning eller tempo, så kan du med fordel gøre dette på genvejstasterne på løbebåndets håndtag uden at flytte hænderne.

Taurus T10.5 HD Pro

Konklusion: Taurus T10,5 HD Pro er den ubestridte testvinder af vores store løbebåndtest. Modellens overdådige stabilitet, sublime støddæmpning, store løbeflade og kraftige motor parret med konsollens brugervenlighed og brede udvalg af funktioner og underholdningsmuligheder sikrer dette løbebånd titlen. T10,5 HD Pro er til dig, der løber dagligt, og søger et robust og driftsikkert løbebånd i den semi-professionelle kategori med høj løbekomfort og mange træningsmuligheder.

Taurus T10.3 HD Pro – Til den professionelle løber

Konsol ★★★★★
Stabilitet/ ★★★★★
Motor ★★★★★
Affjedring ★★★★★
Value for money ★★★☆☆

Taurus T10.3 HD Pro er et løbebånd, der ligger ovre i den professionelle kategori. Dette betyder bl.a. at det kan bruges i et væld af forskellige sammenhænge. Dette gælder alt lige fra privat brug derhjemme til brug i virksomheder, institutioner og fitnesscentre. T10.3 HD Pro er udviklet til at være i drift adskillige timer om dagen og er således et optimalt løbebånd til professionel brug.

Kvalitet

Løbebåndet er udstyret med en yderst robust stålramme og et ligeså stabilt løbedæk, som kan klare en brugervægt på helt op til 200 kg. Herudover har denne model en kraftig AC-motor på 3,5 hk, hvilket gør, at du kan nå op på en hastighed på 24 km/t. Samtidig har du mulighed for at indstille hældningsniveauet fra 0-15%, hvilket betyder, at både begyndere såvel som professionelle løbere kan få masser af udfordring på dette løbebånd.

Taurus T10.3 HD Pro er desuden blevet udstyret med en af markedets absolut største løbeflader, der måler hele 56 cm x 160 cm, hvilket sikrer høj løbekomfort selv ved høj fart. Som ekstra sikkerhed er trædefladen udstyret med en skridsikker struktur, så du hele tiden har solidt fodfæste og god kontakt med løbefladen. Den ekstra tykke, ortopædiske løbemåtte sørger desuden for sublim stødabsorbering og afdæmpning, og du vil hurtigt bemærke, at dine knæ og led bliver belastet betydeligt mindre end på de fleste andre løbebånd.

Multimedie

Taurus T10.3 HD Pro har en lækker og stor brugervenlig skærm med et hav af muligheder. Udover de bassale indstillingsmuligheder, så har den:

 • ZWIFT, hvor du kan løbe i virtuelle omgivelser og fx dyste mod andre løbere.
 • Kinomap til dig, der ikke vil undvære naturen, når du løber på dit løbebånd. Her uploader andre brugere deres løberuter som videoer, og disse ruter kan du så selv løbe. Derudover har Kinomap gruppeevents, videoer med løbecoaches og klassiske træningsprogrammer. Og hver dag kommer der nye videoer til fra de mange brugere.
 • iConsole+ Training er en simpel træningsapp, der har ekstra træningsprogrammer som fx et individuelt intervalprogram, hvor dine træningsdata bliver gemt, og du løbende kan holde øje med dine træningsfremskridt.

Du kan altså, ved at connecte bluetooth, bruge din smartphone eller tablet til at løbe autentiske ruter fra hele verden via den innovative løbe-app “Run on Earth. Samtidig giver denne app dig også mulighed for at analysere din løbetræning helt ned til mindste detalje. Med andre ord kan du hente masser af inspiration og motivation gennem denne interaktive træningsform.

Taurus T10.3 HD Pro

Konklusion: Taurus T10.3 HD Pro er til dig, der vil have det bedste af det bedste, når det kommer til løbekomfort, stabilitet, driftsikkerhed og træningsmuligheder. Dette løbebånd går ikke på kompromis med nogen af delene og sikrer dig den absolut bedste træningsoplevelse i denne prisklasse.

cardiostrong TX70

Konsol/Multimedie ★★★★★
Stabilitet ★★★★☆
Motor ★★★★☆
Affjedring ★★★★☆
Value for money ★★★★☆

cardiostrong TX70 er et lækkert løbebånd med mange funktioner. Du kan let starte løbebåndet med en Quick start funktion, hvilket gør det utrolig let at starte op og komme i gang med træningen. Herefter vælger du ønsket træningsprogram eller sætter blot farten op til ønsket løbeintensitet.

Du har hurtig og let betjening på den brugervenlige skærm, hvor du let, med touch funktion, navigerer rundt i menuer og funktiner.

TX70 har en godt løbeareal på 152×50, hvilket passer rigtig fint til de fleste, og med en motor på 3,5 HK kan du komme godt op i fart og stadig løbe stabilt i lang tid.

Programmer

Du kan frit vælge imellem løbebåndets 23 forindstallerede programmer, så du ikke behøver at øge eller sænke intensiteten undervejs, men blot følge programmets varierende sværhedsgrad. Du kan derudover let holde øje med din puls, distance, kalorier, hastighed, tid mv undervejs i din træning.

I det hele taget er cardiostrong TX70 et rigtig godt løbebånd til dig der gerne vil have mange funktioner og et stabilt og samtidig flot løbebånd.

Konklusion: cardiostrong TX70 er et af de bedre løbebånd i testen, men den vinder ikke testen grundet value for money parametret. Det er et lækkert løbebånd, men TX50’eren har næsten samme pris og funktioner, og derudover kan den foldes op og køres væk og er derfor utrolig pladsbesparende. Derfor mener vi ikke helt, at TX70’eren kan måle sig med TX50’eren.

Afspil videoen herunder for at se en visuel præsentation af løbebåndet og dets funktioner.

BowFlex BXT128

Konsol/Multimedie ★★★☆☆
Stabilitet ★★★★☆
Motor ★★★★☆
Affjedring ★★★★☆
Value for money ★★★☆☆

BowFlex BXT128 er et glimrende løbebånd til løbetræneren, der ønsker et alternativ til at besøge fitnesscentret. BXT128 har en fin løbeflade på 152.4 x 50.8 cm, og en god stødabsorbtion, som giver en god stabil løbeoplevelse i din træning.

Løbebåndet har en max brugervægt på 147 kg. og står stabilt på gulvet under hele træningen.

Konsol

På den store konsol kan du let navigere mellem programmer, hældnig og hastighed, og du kan se dine træningsværdier undervejs på skærmen og få forbedret motivation til at give den lige det ekstra. Har du brug for at ændre hastigheden markant, kan du blot trykke på en af de 9 hastighedknapper for direkte at tilgå denne hastighed. Du har derudover mulighed for at integrere din træning med MyFitnessPal, GoogleFit & RunSocial.

Pladsbesparende

Når du er færdig med at træne på BXT226 kan du let klappe løbefladen op mellem håndtagene, så det bliver utrolig pladsbesparende at have stående. Med en simpel knap under løbefladen, klappes løbebåndet automatisk og roligt ned igen, så du er klar til næste træning.

Konklusion: BowFlex TXB128 er et fint løbebånd med en stabil robust konstruktion, der kan holde i mange år, men samtidig har det manglende multimediefunktioner, som er et stort must for de fleste i dag. Derfor er dette løbebånd ikke blandt vores favoritter her i testen.

Afspil videoen herunder for at se en visuel præsentation af løbebåndet og dets funktioner.

Darwin TM70 Touch – Det lækre designbånd

Konsol/Multimedie ★★★★☆
Stabilitet ★★★★★
Motor ★★★★☆
Affjedring ★★★☆☆
Value for money ★★★☆☆

Darwin løbebånd TM70 Touch er et stilfuldt og minimalistisk designbånd. Det fylder ikke meget, hverken fysisk eller i dets fremtoning. Løbebåndets konsol er let at navigere i og er meget moderne af udseende. Du kan vælge imellem 49 træningsprogrammer eller blot løbe efter din ønskede hastighed. Løbebåndet har derudover en hældning op til 15%, så du kan gå op ad bakke og dermed få mere styrke i lår og balder. Løbebåndet har rigtig fin affjedring, hvilket gør det til et ideelt løbebånd til dig, der har brug for ekstra skånsom løbetræning for dine led.

Løbefladen måler 140 x 46 cm og er derfor fint til småture eller de raske gåtræninger i stuen. TM70 Touch kan let foldes op og stilles til side, og det er derfor et rigtig godt valg til dig der ikke kan dedikere et helt rum til din træning, men må have løbebåndet i stuen og stillet til siden, fx bag en halvåben dør eller sofaen, når du ikke bruger det.

Løbebåndet har nogle lækre intuitive genvejstaster på håndtagene og en brugervenlig touchskærm, der er nem at navigere rundt på. Du kan fx bruge løbebåndets computer til at se YouTube, Netflix, Amazon Video eller andet, mend du løber. Du kan også stille din egen tablet eller telefon på holderen dertil og bruge din egen underholdning eller træningsregistrering under din træning.

Dets maks brugervægt er 120 kg. Løbebåndet er rigtig godt til dig, der ønsker et pænt og stilfuldt løbebånd, som samtidig er genialt til en rask gå- eller løbetræning i stuen, og som let kan foldes op og stilles til siden, når du ikke bruger det.

Konklusion: Darwin TM70 Touch er et fint løbebånd, der fylder minimalt og har nogle rigtige lækre funktioner til en rigtig god pris. Løbeåndet er derfor super fint til dig, der ønsker et stilfuldt løbebånd med god underholdning.

Afspil videoen herunder for at se en visuel præsentation af løbebåndet og dets funktioner.

Cardiostrong TX30

Konsol ★★★★☆
Stabilitet ★★★☆☆
Motor ★★★☆☆
Affjedring ★★★☆☆
Value for money ★★★★☆

TX30 er et løbebånd fra Cardiostrong, der er udmærket til både motionstræning og opvarmning til anden form for træning. Det passer derfor rigtig godt til dig, der er på jagt efter et enkelt løbebånd til en rimelig pris, som ikke fylder for meget, men som samtidig har lidt funktioner, som kan gøre din træning sjovere og mere udfordrende.

Kvalitet

Cardiostrong TX30 har en motor på 2.25 hk og kommer med intet mindre end 23 forskellige træningsprogrammer, som er med til at give dig en meget varieret træning, hvilket vil gøre det noget nemmere for dig at holde motivationen oppe, så du finder ind i en god træningsrutine og dermed ikke glipper dine planlagte træninger. Du vil i øvrigt også opnå bedre træningsresultater med varieret træning, hvilket f.eks. kan være med varierende intensitet og stigning, så dine muskler aldrig finder ind i en komfortabel rytme, men derimod konstant bliver udfordret.

Konsol

Cardiostrong TX30’s LCD-display, giver dig muligheden for at følge med i de mest relevante informationer om din pågældende træningssession, hvilket inkluderer tid, distance, hastighed, puls og kalorieforbrug. Ved at holde øje med disse tal kan du altid følge din fremgang og sætte mål og delmål for dig selv. Når du for alvor vil presse dig selv kan du ved hjælp af den elektroniske regulere stigningsniveaue fra 0 – 12 % (indstillelig i trin på 0.8 %) og hastigheder mellem 1-18 km/t. Løbebåndets løbeflade har god affjedring i forhold til prisen og måler 49,5 cm x 142 cm.

Herudover har Cardiostrong TR30 klapmekanisme og kan således let foldes sammen og køres væk via transporthjulene, når du ikke bruger det.

Konklusion: Cardiostrong TX30 er et godt begynderløbebånd, som har alle de basale funktioner, en fornuftig motor og en fordelagtig størrelse til hjemmebrug. Det er således til dig, der gerne vil i gang med at motionere derhjemme og søger et løbebånd i den billige ende, som optager minimal plads.

Afspil videoen herunder for at se en visuel præsentation af løbebåndet og dets funktioner.

Life Fitness Platinum Club Series Discover SE3HD

Konsol ★★★★★
Stabilitet ★★★★☆
Motor ★★★★★
Affjedring ★★★★★
Value for money ★★★☆☆

Denne SE3HD model fra Life Fitness er et eksklussivt løbebånd til de, der kun vil have det bedste det bedste. Det er helt klart et ideelt løbebånd til både hoteller og fitnesscentre, da det emmer af luksus og samtidig har en stærk motor, der kan holde til høj daglig brug.

Multimedie og underholdning

Løbebåndet har indbygget TV på det 21″ store LCD-display med touchscreen i stærk HD-kvalitet. Du kan frit bruge internet, bluetooth, underholdnings- og trænings-apps, og det er samtidig kompatibelt med Apple og Android samt LF Connect app. Dette er helt klart en kæmpe fordel, når det handler om at få den daglige løbetræning i benene. Motivationen skal være til stede, for at man fortsat elsker at træne, og med så store multimediemuligheder, kan man let forsvinde væk i yndlingsprogrammet/ -eller serien samtidig med at forbedre sin form.

Når du træner på Life Fitness SE3HD, har du konstant overvågning af din puls via håndpulssensorer eller brystbælte (sidstnævnte kan købes separat), og du kan samtidig holde øje med tid, strækning, hastighed, stigning, pace og kalorier på den store skærm.

Kvalitet

Løbebåndet har et meget veludviklet stødafdæmpningssystem, som gør det ekstra “blødt” og skånsomt for leddene at løbe på. Du får derudover fordelen af en 4 HK stærk motor, så du virkelig får en stærk og kraftfuld løbeoplevelse hver gang uden nogen form for slinger i valsen.

Løbebåndet har en max brugervægt på 180 kg. og en max hastighed på 19 km/timen. Det har derudover stigningsgrad op til 15%, hvilket tillader dig at gå op af bakke og få enndu mere styrke og udholdenhed ud af din løbetræning.

Life Fitness SE3HD’s løbeflade er 152 x 55 cm og er derfor en rigtig fin gennemsnitsstørrelse at løbetræne på.

Som noget helt unikt, får du derudover en proaktiv påmindelse, når det er tid til slitagetjek. Dette gør løbebåndet til en meget pålidelig træningsmakker, der kan holde i mange år frem.

Konklusion: Life Fitness Platinum Club Series Discover SE3HD er af den helt høje kvalitet og giver brugeren oplevelsen af at træne på hotel eller i det lækreste fitnesscenter. De store underholdningsmuligheder med apps, træningsprogrammer og endda TV trækker gevaldigt op i denne test. Dog ligger prisen også ret højt, og af denne grund kan vi ikke forsvare at lade denne model blive testvinderen.

Afspil videoen herunder for at se en visuel præsentation af løbebåndet og dets funktioner.

Taurus T9.9

Konsol ★★★★★
Stabilitet ★★★★★
Motor ★★★★☆
Affjedring ★★★★★
Value for money ★★★★☆

Taurus T9.9 har klaret sig glimrende i diverse tests og blev kåret som testvinder i Fit for Funs løbebåndstest med særlig udmærkelse indenfor kategorierne brugervenlighed og programudvalg. Her får du en motor på 3 hk med en topydelse på 7.5 hk, som kan levere hastigheder mellem 0.8 km/t og 20 km/t. Hældningsniveauet kan reguleres fra 0-15%. Løbefladen er hele 55 cm x 157.5 cm og har en ekstra tyk ortopædisk løbemåtte med glimrende affjedring som samtidig afgiver minimal støj. Rammekonstruktionen er yderst robust på Taurus T9.9 og løbebåndet kan klare en brugervægt på op til 180 kg.

Konsol

Konsollen kommer med en lang række programmer og funktioner. Du har således hele 15 træningsprogrammer at gøre brug af som inkluderer bjergløb, interval, vægttab samt 4 brugerdefinerede og 3 pulsstyrede programmer. LED-displayet viser dig desuden alt, der er værd at vide om din træning så som tid, afstand, hastighed, kalorieforbrug, belastning, stigning, hvilke muskler du aktiverer og meget meget mere.

Konsollen har Bluetooth og kan således forbindes med din smartphone eller tablet. Det betyder, at du kan følge din træning ekstra tæt via diverse apps herunder “Run on Earth,” som giver dig mulighed for interaktiv træning, hvor du kan løbe autentiske ruter med tilhørende billeder fra Google Streetview. Denne funktion er perfekt til dig, som gerne vil have lidt ekstra motivation og en mere varieret træning. Konsollen har desuden også USB-stik, så du let kan oplade din smartphone eller tablet mens du løber.

Konklusion: Taurus T9.9 ligger lige på vippen mellem den semi-professionelle og professionelle kategori. Det er til den ihærdige løber, som søger et stabilt og driftsikkert kvalitetsløbebånd med stort programudvalg og mange træningsmuligheder.

Afspil videoen herunder for at se en visuel præsentation af løbebåndet og dets funktioner.

Kettler Sprinter 2.0

Konsol ★★★☆☆
Stabilitet ★★★☆☆
Motor ★★★★☆
Affjedring ★★★☆☆
Value for money ★★★☆☆

Kettler Sprinter 2.0 er et løbebånd, som er skabt til dig, der har et ønske om at bruge dit løbebånd til enten jogging eller til fedtforbrændende løbeture. Det har 28 forskellige forudindstallerede træningsprogrammer og heraf 4 brugerdefinerede.

Det har en maxhastighed, der lyder på 16 km/t, hvilket er en rigtig fin hastighed, men desværre ligger noget under de mere avancerede, som i dag er oppe på hele 20 km/timen. Det er dog stadig et rigtig fint løbebånd, uanset om man har været motionsløber længe eller først skal til at i gang med at løbe. Løbebåndets ramme og dæk har god stabilitet og kan klare en brugervægt på op til 120 kg.

Konsol

På lige fod med mange andre løbebånd, så kommer Kettler Sprinter 2.0 naturligvis også med en række konsolfunktioner, der kan bruges til at gøre din træning endnu mere spændende og mere motiverende. Konsollen har f.eks. Bluetooth 4.0, så du kan overføre dine data til din smartphone eller tablet. Men ikke nok med det, så er der faktisk mulighed for at regulere hastigheden eller stigningen med blot ét enkelt tastetryk, så det bliver ganske enkelt ikke nemmere for dig at styre din træning, mens du løber og giver den gas på løbebåndet.

Kvalitet

Løbebåndet har en motor på 2 hk, hvilket er okay, men langt fra af den kraft som de avancerede løbebånd, med helt op til 4,5 HK, har. Løbebåndets løbeflade måler 44 cm x 130 cm, hvilket er i den mindre ende ift mange andre modeller. Du løber dog stadig fint på løbefladen, og en stor løbeflade er ikke nødvendigvis altafgørende for din løbeoplevelse. Løbemåtten har desuden en udmærket støddæmpning i forhold til prisen. Der er således gode muligheder for at bygge en fornuftig løbeform op eller tabe overflødige kilo på dette løbebånd og samtidig minimere risikoen for skader.

Konklusion: Kettler Sprinter 2.0 er et udmærket løbebånd til dig, der gerne vil i gang med at motionere derhjemme og kun har brug for et godt løbebånd der kan give dig en fin basis løbeoplevlse. Du kan sagtens bygge en god grundform op på dette løbebånd eller forbrænde fedt, hvis det er det du ønsker.

Cardiostrong TX90 Smart- Det interaktive løbebånd

Konsol ★★★★★
Stabilitet ★★★★☆
Motor ★★★★★
Affjedring ★★★★☆
Value for money ★★★★★

Multimedie og underholdning

Cardiostrong TX90 Smart er et helt nyt løbebånd fra den tyske fabrikant i høj kvalitet og med uendelige underholdnings- og træningsmuligheder. Denne model er nemlig udstyret med et stort og lækkert touch-screen display og konsollen indholder hele 44 forudindstillede træningsprogrammer. Derudover kan du, fra den store 15,6″ store touchscreen skærm se video, surfe på nettet, høre musik og meget mere mens du træner.

Du kan således gøre brug af apps som Netflix, Spotify, Youtube, Amazon, Twitter, Instagram og Facebook under dine træningspas. Når du er offline kan du endda gøre brug af den forinstallerede musik- og videoafspiller.

Derudover kan du benytte trænings-apps som ZWIFT, Kinomap og iConsole+.

Kvalitet

Cardiostrong TX90 Smart har en ekstra kraftig motor på 3.5 hestekræfter, hvilket gør denne model yderst driftsikker og sikrer dig en lang levetid på produktet. Løbefladen er på 152 x 52 cm, hvilket giver dig god plads at løbe eller gå på. Rammen er desuden stabil og robust og kan holde til en maksimal brugervægt på intet mindre end 160 kg.

Den maksimale hastighed på løbebåndet er 20 km/t og hældningen kan komme op på 15%. Du kan regulere både hastighed og hældning via genvejstasterne på konsollen og håndtagene. Selve løbemåtten er 2.5 mm tyk og giver dig en god og skånsom stødabsorbering, når du løber.

TX90 har desuden transporthjul, så du let kan transportere det rundt efter behag. Desuden kan det klappes sammen, så du sparer plads, når løbebåndet ikke er i brug.

Konklusion: Cardiostrong TX90 Smart er til dig, der gerne vil underholdes mens du løber på dit løbebånd. Udover de mange underholdnings- og træningsmuligheder er dette løbebånd dog også af særdeles høj kvalitet rent specifikationsmæssigt, idet du får en kraftig motor, en fornuftig løbeflade samt en meget stabil rammekonstruktion. Så dette løbebånd er utvivlsomt et rigtig godt køb til prisen, der med garanti vil gøre dine træningspas sjovere.

Afspil videoen herunder for at se en visuel præsentation af løbebåndets multimediefunktion samt underholdningsmuligheder.

Darwin Walking Pad

Konsol ★★★☆☆
Stabilitet ★★☆☆☆
Motor ★★★☆☆
Affjedring ★★★☆☆
Value for money ★★★★☆

Walking Pad fra Darwin er et produkt her i testen, som skiller sig lidt ud. Det er ikke som sådan et løbebånd, men ikke desto mindre mener vi, at det har sin berettigelse i denne test. Walking Pad er et gåbånd til dig der gerne vil begynde at være mere aktiv i løbet af dagen i de situationer, hvor du normalt sidder eller står stille. Det kunne fx være foran computeren, hvor du er tvunget til at være inaktiv, når du arbejder.

Her kan Darwin Walking Pad gøre en stor forskel for dig i den daglige oplevede hverdagstrivsel. Netop fordi du får mulighed for at holde dig aktiv i løbet af dagen og ikke kun, når du aktivt vælger at løbetræne.

Darwin Walking Pad er altså et utrolig godt supplement til løbetræningen, og kan også sagtens stå alene. Studier har vist gang på gang, at vi mennesker holder os mentalt friskere og mere fokuserede i løbet af dagen, når vi bevæger kroppen. Derudover er en del af sundheden i at løbetræne, at kroppen bevæges. Det kan lyde banalt, men ikke desto mindre er alt for mange inaktive og stillesiddende det meste af dagen for derefter at træne i 30-60 minutter, når de kommer hjem for at “holde sig sunde” og i god form. Det er også utrolig sundt at træne flere gange om ugen og gerne i mindre mængder hver eneste dag. Men de 30-60 minutter kan ikke stå alene ift at have været stillesiddende en hel dag. Der skal mere bevægelse ind i løbet af dagen, for os alle sammen. Og det er lige præcis det, Darwin Walking Pad kan hjælpe dig med.

Kom i gang med Walking Pad

Darwin Walking Pad sættes let op ved at folde det ud og sætte det i stikket. Herefter anvender du let fjernbetjeningen eller de direkte knapper foran på båndet til at starte det og bestemme hastighed. Darwin Walking Pad har en max hastighed på 6 km/timen, hvilket svarer til meget hurtig gang.

Gåbåndet er meget støjsvagt og har en god stødabsorbering. Det føles lækkert og som et gåbånd af høj kvalitet taget klapmekanismen i betragtning. Men denne tager bestemt ikke noget af oplevelsen af at gå på båndet. Det er en god gåflade, og man fornemmer bestemt ikke, at det i princippet er to stykker, der er foldet ud til ét.

At det så kan lægges under sengen eller klappes sammen og stilles til side på minimal plads er bare et kæmpe plus.

Anvendelsesmuligheder

Darwin Walking pad kan bruges på forskellige måder alt efter valg af tilbehør, som kan købes seperat.

 • Som gåbånd under dit hæve-/sænkebord på dit arbejde.
 • Som gåbånd under dit nyerhvervede hævesænkebord derhjemme.
 • Som gåbånd derhjemme i stuen eller i træningsrummet med en praktisk støttestang.

Darwin Walking Pad fås som sæt med et dertilhørende hæve-sænkebord lige her.

Og støttestangen som passer til Walking Pad fås lige her.

Konklusion: Darwin Walking Pad er et lækkert produkt. Vi er alle meget begejstrede for dette gåbånd fra Darwin, og vi ser det absolut som et ideelt træningssupplement og en god og behagelig mulighed for at kunne få nogle kilometer i benene hver dag samtidig med, at man fx arbejder.

Afspil videoen herunder for at se en visuel præsentation af løbebåndet og dets funktioner.

Gå ikke på kompromis med størrelsen af dit løbebånd

Hvis du er førstegangskøber og aldrig før har haft et løbebånd i hjemmet, så kan det naturligvis virke som en god idé at vælge en model, der ikke er helt så stor, da den dermed ikke kommer til at optage synderligt meget plads i hjemmet. Det er en meget logisk tankegang, men faktum er dog, at hvis du ender med at investere i et løbebånd, der ikke er synderligt stort, så kommer du med garanti til at fortryde det på sigt.

Hvis dit løbebånd ikke er stort, så vil det også betyde, at selve løbefladen heller ikke er specielt stor, hvilket gør det sværere for dig at løbe frit på dit løbebånd, da du skal holde fokus på at blive på båndet. Det kan være med til at forårsage, at du ikke giver dig fuldt ud og det betyder både, at du ikke får det maksimale ud af din træning og du finder ikke ud af, hvad du egentlig kan på et løbebånd.

Hvis du ikke har synderligt meget plads at gøre godt med derhjemme, så er det meget bedre, at du sørger for at bruge lidt ekstra penge på at købe et løbebånd, som du kan folde sammen og dermed stille op ad en væg eller endda helt køre ind i et andet rum ved hjælp af monterede transporthjul.

Det kan virke som en irritationsfaktor, at du pludselig skal have et løbebånd stående op ad én af dine vægge eller inde i soveværelset, men der skal dog ikke være nogen tvivl om, at du meget hurtigt ender med at blive rigtig glad for din beslutning om, at investere i et løbebånd med en større løbeflade. Det vil nemlig betyde, at du ikke skal have nær så meget fokus på at blive på løbebåndet, hvorfor du i stedet kan koncentrere dig mere om at yde dit maksimale og dermed også få mest muligt ud af den tid, du ender med at tilbringe på dit løbebånd.

I stedet for at fokusere for meget på størrelsen af dit løbebånd, så skal du i stedet fokusere på at finde en model, der matcher dine krav i forhold til funktionaliteter. Hvis du f.eks. ønsker at kunne løbe en virtuel rute via Google Maps, så skal du sørge for at finde en sådan model. Det samme gælder i forhold til om der skal indbyggede højttalere, Bluetooth-funktionalitet og mange, mange andre ting. Gå ikke på kompromis med hverken størrelsen eller krav – så er det bedre at betale et par tusinde kroner ekstra.

Løbebånd test – pris og kvalitet hænger sammen

Efter vores løbebånd test kan vi konkludere, at der generelt, som med så meget andet, er en klar sammenhæng mellem kvalitet og pris. Når du skal vælge hvilket løbebånd, som du godt kunne tænke dig at gøre brug af, vil vi anbefale, at du sørger for at tænke på dit køb af nyt løbebånd som en investering, og at du ved at købe et løbebånd i en god kvalitet vil få et godt kvalitetsprodukt, som du kan få glæde af i de næste mange år frem.

Vi håber, at vores løbebånd test vil hjælpe dig godt på vej i din jagt efter den helt rigtige variant! Skulle du imidlertid have lyst til at udforske andre træningsmuligheder til dit hjem, kan du med fordel hoppe ind og læse en række af vores andre tests. Søger du eksempelvis et andet cardioredskab end et løbebånd kunne vores crosstrainer test, romaskine test, motionscykel test eller indoor bike test måske være relevant for dig.

Del.

Tilføj en kommentar