Løbebånd Test – 11 populære løbebånd på markedet

0

Overvejer du at investere i et nyt løbebånd? Vores store løbebånd test guider dig igennem alt du bør vide om emnet, så du kan erhverve dig det helt rigtige løbebånd, der matcher dine krav og behov.

Der skal ikke være nogen tvivl om, at et løbebånd er en oplagt investering for dig, der gerne vil i bedre form, men der skal dog heller ikke være nogen tvivl om, at det er en større én af slagsen. Netop derfor er det meget vigtigt, at du ikke forhaster processen med at udvælge det rette løbebånd, men derimod sørger for at give dig god tid og udvælge dit kommende løbebånd med største omhu. Der er rigtig mange forskellige parametre og faktorer, der skal tages op til overvejelse, inden du kan vælge det rette løbebånd for dit vedkommende – og det er uhyre vigtigt, at du tager dig den nødvendige tid til dette.

Desværre er der en del danskere, der ender med blot at gå efter de mest populære modeller eller blot vælger de øverste modeller på listen, fordi de er af den opfattelse, at det er de bedste modeller og dermed også det bedste køb. Det handler naturligvis ikke om at have den bedste model på markedet, men i stedet handler det om at finde frem til en model, der harmonerer godt med de krav, du stiller til dit kommende løbebånd og naturligvis skal det også stemme overens med dine behov. Derfor er det også meget vigtigt, at du sørger for at danne dig et rigtig godt overblik over, hvad du egentlig stiller af krav og har af behov, inden du går i gang med at lede efter det løbebånd, som du vil investere i.

Selvom det kan virke nemt og dermed også fristende blot at vælge en topmodel eller én af de modeller, der er populære blandt danskerne, så kan det ende med at blive stor pengespild for dig. En topmodel vil med stor sandsynlighed være udstyret med en lang række funktioner, som du reelt set ikke har behov for. Hvis du ikke har behov for disse funktioner, så er der naturligvis heller ikke nogen grund til at betale for dem. Derfor skal der heller ikke lægges skjul på, at det sværeste ved købet af et løbebånd er, at identificere sig med sine egne krav og behov på trods af, at langt de fleste er af den opfattelse, at det vanskelige er, at finde en forhandler af det perfekte løbebånd.

Markedet for løbebånd er blevet udvidet kraftigt i løbet af de seneste par år, da flere og flere danskere er begyndt at investere i motionsmaskiner til hjemmet for at slippe for turen til fitnesscenteret. Det betyder naturligvis også, at der i dag findes et væld af forskellige løbebånd på det danske marked, hvorfor du bestemt ikke skal være bange for, at du ikke vil kunne finde frem til et løbebånd, der stemmer overens med dine krav – uanset om du er nybegynder og skal investere i dit første løbebånd for at komme i bedre form eller du derimod er en garvet løber, der ønsker at have et toptunet løbebånd, der kan bruges til din vintertræning for at slippe for, at løbe udenfor på et glat underlag bestående af is, sne og deslige.

Nedenstående løbebånd test har til formål dels at give dig et godt overblik over udvalget af løbebånd på markedet og dels at gøre dig klogere på, hvad du skal kigge efter og bør gøre dig af overvejelser,  før du investerer i et nyt løbebånd. Vi har således testet 10 af de mest populære løbebånd på markedet ud fra følgende parametre:

  • Konsol – Hvor brugervenlig er computeren, hvor mange programmer har den, og hvad er der af ekstraudstyr?
  • Stabilitet – Hvor robust og holdbart er løbebåndet?
  • Motor – Hvor kraftig er motoren?
  • Affjedring – Hvor god affjedring og stødabsorbering er der på løbefladen?
  • Value for money – Hvilken kvalitet får du for pengene?

Cardiostrong TX50 – BEDST TIL PRISEN!

Konsol ★★★★☆
Stabilitet ★★★★☆
Motor ★★★★★
Affjedring ★★★★☆
Value for money ★★★★★

Cardiostrong TX50 er klar vinder af “bedst til prisen”-titlen i vores løbebånd test, fordi du her får rigtig god kvalitet og glimrende specifikationer til en særdeles fornuftig pris. Modellen er således et af mærkets allermest populære løbebånd til hjemmetræning. Udover at klare sig glimrende i vores løbebånd test, så har Cardiostrong TX50 også fået topkarakter i det tyske testmagazin ETM og vundet 1. pladsen i kategorien “løbebånd under 12.000 kr.” Derudover har løbebåndet fået en flot 3. plads i Tysklands største fitnessmagazin Fit for Funs store løbebånd test.

TX50 er et glimrende mellemklasse produkt, der kommer med en stærk DC-motor, der har intet mindre end 3 hk, hvilket giver dig en rigtig god træningsoplevelse, når du bruger løbebåndet selv ved høj hastighed. Selve løbefladen har en ganske fornuftig størrelse og måler 51 cm x 152 cm. Det betyder, at du ikke skal bekymre dig om at træde forkert, men derimod kan rette din fulde koncentration mod dit løb. TX50 har desuden en særdeles solid og robust rammekonstruktion, som de fleste andre løbebånd i denne prisklasse ikke kan hamle op med. Løbebåndet har således en max brugervægt på 150 kg og en yderst stabil drift ved tunge brugere.

Ydermere, så har Cardiostrong naturligvis også valgt at udstyre deres TX50 med et glimrende afdæmpningssystem, der tjener det formål at mindske belastningen på dine led og knogler og absorbere de stød, som du får op gennem underkroppen langt mere effektivt end hvis du i stedet løb på et underlag som asfalt eller grusvej. Dæmpningssystemet er dog samtidig også med til at sikre, at der bliver opretholdt et lavere støjniveau, så du dermed ikke kommer til at forstyrre andre personer i husstanden eller selv bliver irriteret over lyden fra løbebåndet.

TX50 kommer desuden også med et stort display, der gør det nemt for dig at navigere og samtidig får du også altid vist tydelige informationer på displayet, hvilket inkluderer både hastighed, stigning, tid, distance, kalorieforbrug og puls. Cardiostrong TX50 er også udstyret med hele 58 træningsprogrammer, hvoraf to af dem er pulsprogrammer og 20 af dem er brugerdefinerede, hvilket betyder, at du selv har mulighed for at indstille forløbet på programmerne.

Som noget nyt er denne model blevet udstyret med virtuelle ruter, som bliver vist på skærmen som flydende video klip. Dette giver dig en ekstra dimension til den træning og kan være både motiverende og sjovt. Vil du imidlertid hellere nyde en god film eller serie mens du løber kan du også se dette på løbebåndets skærm via usb-indgangen på konsollen. Har du en iPad kan du desuden sætte denne fast i iPad-holderen i toppen af konsollen og se f.eks. Netflix eller HBO. Du har desuden mulighed for at øge og sænke både stigning og hastighed på håndtagene, hvilket betyder, at du kan gøre dette i fuld fart, idet du ikke nødvendigvis skal helt hen til displayet. Løbefladen på TX50 kan i øvrigt også klappes op, så du kan spare plads, når du ikke bruger løbebåndet.

LÆS OGSÅ:  De 3 bedste kosttilskud til din styrketræning

Konklusion: Cardiostrong TX50 er uden sammenligning det løbebånd, som vi har testet, hvor du får allermest for pengene. Derfor er det også den klare vinder af “bedst til prisen”-titlen i vores løbebånd test. Motor, stabilitet, løbeflade og konsollens udvalg af funktioner ligger helt i top i forhold til prisklassen. TX50 er således til den letøvede/øvede hjemmeløber, der leder efter et rigtig godt løbebånd i mellemklassen, som kan give dig varieret træning samt masser af modstand i lang tid fremover.

Taurus T9.5 – BEDST I TEST!

Konsol ★★★★☆
Stabilitet ★★★★★
Motor ★★★★★
Affjedring ★★★★★
Value for money ★★★★★

Der skal bestemt ikke være nogen tvivl om, at Taurus T9.5 er en topmodel til hjemmebrug og egnet til den professionelle hjemmeløber. Bl.a. derfor er dette løbebånd en bestseller i store dele af Europa og vores testvinder i denne løbebånd test. For at understrege kvaliteten af dette løbebånd bør det nævnes, at Taurus T9.5 har fået topkarakter i det tyske testmagazin ETM og en topplacering i kategorien “sikkerhed.” T9.5 er en yderst robust og driftsikker model, som uden problemer vil kunne håndtere flere timers dagligt brug. Således vil dette løbebånd sagtens kunne bruges i en forening eller i en mindre virksomhed.

Løbebåndets solide rammekonstruktion sørger for stabilitet ved høj hastighed og kan desuden klare en brugervægt på helt op til 180 kg.  Faktisk har Taurus så meget tiltro til kvaliteten af dette produkt, at de yder intet mindre end 30 års garanti på rammen og 10 år på motoren, som har 3 hk. Du har desuden mulighed for at tilkøbe et gelænder til dette løbebånd, hvilket øger sikkerheden og samtidig gør det velegnet til genoptræning eller til folk med gangbesvær.

Taurus T9.5 har i øvrigt glimrende støddæmpning i løbefladen, som sikrer en skånsom træning for dine knæ og led. Og for den ihærdige løber, som gerne vil løbe hyppigt og længe uden at pådrage sig skader, er T9.5 således et glimrende og langt mere skånsomt alternativ til udendørs løb på asfalt, grusstier og skovbund. Løbebåndet har desuden en stor løbeflade på 55 cm x 152 cm, hvilket giver dig masser af plads at løbe på. Konsollen er overskuelig og nem at bruge. Du har bl.a. mulighed for at vælge mellem 12 programmer herunder 4 brugerdefinerede samt et enkelt pulsstyret program.

Herudover kan du let justere hastighed og stigning via genvejstasterne på displayet. Max hastigheden er 20 km/t, mens maskinen har en stigning på op til 15%. Der er med andre ord rig mulighed for udfordring på dette løbebånd for selv de mest garvede løbere. Hvis du imidlertid føler, at det er forstyrrende for dit løb at skulle helt frem til displayet, hver gang du vil skifte hældning eller tempo, så kan du med fordel gøre dette på genvejstasterne på løbebåndets håndtag.

Konklusion: Taurus T9.5 er den ubestridte testvinder af vores store løbebånd test. Modellens overdådige stabilitet, sublime støddæmpning, store løbeflade og kraftige motor parret med konsollens brugervenlighed og brede udvalg af funktioner sikrer dette løbebånd titlen. T9.5 er til dig, der løber dagligt, og søger et robust og driftsikkert løbebånd i den semi-professionelle kategori med høj løbekomfort og mange træningsmuligheder.

Taurus T10.3 Pro – Til den professionelle løber

Konsol ★★★★★
Stabilitet/ ★★★★★
Motor ★★★★★
Affjedring ★★★★★
Value for money ★★★☆☆

Taurus T10.3 Pro er et løbebånd, der ligger ovre i den professionelle kategori, hvilket bl.a. betyder, at det kan bruges i et væld af forskellige sammenhænge. Dette gælder alt lige fra privat brug derhjemme til brug i virksomheder, institutioner og fitnesscentre. T10.3 Pro er nemlig udviklet til at være i drift adskillige timer om dagen og er således optimalt til professionel brug.

Løbebåndet er udstyret med en yderst robust stålramme og et ligeså stabilt løbedæk, som kan klare en brugervægt på helt op til 190 kg. Herudover har denne model en kraftig AC-motor på 3 hk, der gør, at du kan nå op på en hastighed på 22 km/t. Samtidig har du mulighed for at indstille hældningsniveauet fra 0-15%, hvilket betyder, at både begyndere såvel som professionelle løbere kan få masser af udfordring på dette løbebånd.

Taurus T10.3 Pro er desuden også blevet udstyret med en af markedets absolut største løbeflader, der måler hele 55 cm x 160 cm, hvilket sikrer høj løbekomfort selv ved høj fart. Som ekstra sikkerhed er trædefladen endda udstyret med en skridsikker struktur, så du hele tiden har solidt fodfæste og god kontakt med løbefladen. Den ekstra tykke, ortopædiske løbemåtte sørger desuden for sublim stødabsorbering og afdæmpning, og du vil hurtigt bemærke, at dine knæ og led bliver belastet betydeligt mindre end på de fleste andre løbebånd.

Taurus T10.3 Pro har en brugervenlig konsol med et hav af muligheder. Udover de bassale indstillingsmuligheder, så har den nemlig også Bluetooth. Du kan således bruge din smartphone eller tablet til at løbe autentiske ruter fra hele verden via den innovative løbe-app “Run on Earth. Samtidig giver denne app dig også mulighed for at analysere din løbetræning helt ned til mindste detalje. Med andre ord kan du hente masser af inspiration og motivation gennem denne interaktive træningsform.

Konklusion: Taurus T10.3 Pro er til dig, der vil have det bedste af det bedste, når det kommer til løbekomfort, stabilitet, driftsikkerhed og træningsmuligheder. Dette løbebånd går ikke på kompromis med nogen af delene og sikrer dig den absolut bedste træningsoplevelse i denne prisklasse.

Cardiostrong TR30 – Den billige løsning

Konsol ★★★☆☆
Stabilitet ★★★★☆
Motor ★★★☆☆
Affjedring ★★★☆☆
Value for money ★★★★★

TR30 er et løbebånd fra Cardiostrong, der er udmærket til både motionstræning og opvarmning til anden form for træning. Det passer derfor rigtig godt til dig, der er på jagt efter et enkelt og prisgunstigt løbebånd, som ikke fylder for meget, men som samtidig har lidt funktioner, som kan gøre din træning sjovere og mere udfordrende.

Cardiostrong TR30 har en motor på 2.25 hk og kommer med intet mindre end 22 forskellige træningsprogrammer, som er med til at give dig en meget varieret træning, hvilket vil gøre det noget nemmere for dig at holde motivationen oppe, så du finder ind i en god træningsrutine og dermed ikke glipper dine planlagte træninger. Du vil i øvrigt også opnå bedre træningsresultater med varieret træning, hvilket f.eks. kan være med varierende intensitet og stigning, så dine muskler aldrig finder ind i en komfortabel rytme, men derimod konstant bliver udfordret.

Cardiostrong TR30 er naturligvis udstyret med en computer og tilhørende LCD-display, der giver dig muligheden for at følge med i de mest relevante informationer om din pågældende træningssession, hvilket inkluderer tid, distance, hastighed, puls og kalorieforbrug. Ved at holde øje med disse tal kan du altid følge din fremgang og sætte mål og delmål for dig selv. Når du for alvor vil presse dig selv kan du ved hjælp af den elektroniske regulering på displayet eller genvejstasterne på håndtagene vælge mellem 15 stigningsniveauer og hastigheder mellem 1-18 km/t. Løbebåndets løbeflade har god affjedring i forhold til prisen og måler 49 cm x 135 cm. Herudover har Cardiostrong TR30 klapmekanisme og kan således let foldes sammen og køres væk via transporthjulene, når du ikke bruger det.

LÆS OGSÅ:  Sportscreme - hvad er det?

Konklusion: Cardiostrong TR30 er et godt begynderløbebånd, som har alle de basale funktioner, en fornuftig motor og en fordelagtig størrelse til hjemmebrug. Det er således til dig, der gerne vil i gang med at motionere derhjemme og søger et løbebånd i den billige ende, som optager minimal plads.

Life Fitness F1 Smart Folding

Konsol ★★★★★
Stabilitet ★★★☆☆
Motor ★★★☆☆
Affjedring ★★★★☆
Value for money ★★☆☆☆

Life Fitness F1 Smart Folding er et af mærkets mest populære løbebånd i mellemklassen pga. dets kvalitet og lækre design. Modellen fik en velfortjent 2. plads i det tyske fitnessmagazin Fit for Funs store løbebåndstest fra 2015. Life Fitness F1 Smart Folding har et solidt udvalg af muligheder og funktioner og kan let indstilles til forskellige intensiteter og højdeniveauer.

Den elektroniske højdejustering kan varieres i 12 forskellige niveauer, mens motoren på 2.5 hk kan levere en tophastighed på 16 km/t. Herudover har du 7 forskellige træningsprogrammer at vælge imellem herunder et brugerdefineret og et pulsstyret. Det patenterede FlexDeck Shock Absortion system sørger i øvrigt for god stødabsorbering og affjedring på løbefladen, så du undgår skader, når du løber på båndet. Derudover har Life Fitness F1 Smart Folding en solid ramme, der kan klare en brugervægt på op til 136 kg.

Ydermere, så skal det naturligvis også nævnes, at der er tale om et løbebånd, der har en relativt fornuftig størrelse, da det måler 51 cm x 140 cm. Modellen har endda klapmekanisme, så løbebåndet let kan foldes op og flyttes rundt i din bolig via transporthjulene. Life Fitness F1 Smart Folding er et perfekt match til dig, der godt kan lide at have selskab af musikken på løbeturen. Du kan nemlig tilkoble din iPod til docking stationen på konsollen, som i øvrigt også har bog- og flaskeholder. Herudover har konsollen også USB-tilslutning, så du kan overføre dine træningsdata til Virtual Trainer hjemmesiden og analysere, overvåge og planlægge din træning. Sidst men ikke mindst kan du måle din puls mens du løber via håndpulssensorerne eller pulsbæltet, som medfølger.

Konklusion: Life Fitness F1 Smart Folding er til den designbevidste hjemmeløber, som ikke har noget imod at betale lidt ekstra for design og Life Fitness’ stærke brand. Herudover henvender dette løbebånd sig til den letøvede løber, der gerne vil have en varieret træning og dykke dybere ned i sin træningsdata.

Taurus T9.9

Konsol ★★★★★
Stabilitet ★★★★★
Motor ★★★★☆
Affjedring ★★★★★
Value for money ★★★★☆

Taurus T9.9 er storebror til T9.5, som vi stiftede bekendtskab med tidligere i denne test. T9.9-modellen er således en anelse bedre på de fleste parametre, men derimod også noget dyrere. Dette løbebånd har klaret sig glimrende i diverse tests og blev kåret som testvinder i Fit for Funs løbebåndstest med særlig udmærkelse indenfor kategorierne brugervenlighed og programudvalg. Her får du en motor på 3 hk med en topydelse på 7.5 hk, som kan levere hastigheder mellem 0.8 km/t og 20 km/t. Hældningsniveauet kan reguleres fra 0-15%. Løbefladen er hele 55 cm x 157.5 cm og har en ekstra tyk ortopædisk løbemåtte med glimrende affjedring som samtidig afgiver minimal støj. Rammekonstruktionen er yderst robust på Taurus T9.9 og løbebåndet kan klare en brugervægt på op til 180 kg.

Konsollen kommer med en lang række programmer og funktioner. Du har således hele 15 træningsprogrammer at gøre brug af som inkluderer bjergløb, interval, vægttab samt 4 brugerdefinerede og 3 pulsstyrede programmer. LED-displayet viser dig desuden alt, der er værd at vide om din træning så som tid, afstand, hastighed, kalorieforbrug, belastning, stigning, hvilke muskler du aktiverer og meget meget mere. Konsollen har Bluetooth og kan således forbindes med din smartphone eller tablet. Det betyder, at du kan følge din træning ekstra tæt via diverse apps herunder “Run on Earth,” som giver dig mulighed for interaktiv træning, hvor du kan løbe autentiske ruter med tilhørende billeder fra Google Streetview. Denne funktion er perfekt til dig, som gerne vil have lidt ekstra motivation og en mere varieret træning. Konsollen har desuden også USB-stik, så du let kan oplade din smartphone eller tablet mens du løber.

Konklusion: Taurus T9.9 ligger lige på vippen mellem den semi-professionelle og professionelle kategori. Det er til den ihærdige løber, som søger et stabilt og driftsikkert kvalitetsløbebånd med stort programudvalg og mange træningsmuligheder.

Kettler Track S2

Konsol ★★☆☆☆
Stabilitet ★★★☆☆
Motor ★★★☆☆
Affjedring ★★★☆☆
Value for money ★★★☆☆

Kettler Tract 2S er et løbebånd, som er skabt til dig, der har et ønske om at bruge dit løbebånd til enten jogging eller til fedtforbrændende løbeture. Det betyder naturligvis også, at Kettler Track S2 ikke er et løbebånd, som er skabt til dig, der er garvet løber og har et ønske om et væld af avancerede funktioner til at forbedre din træning. Dog er det heller ikke ensbetydende med, at det kun er nybegyndere, der kan bruge Kettler Track S2, for det er faktisk et løbebånd, der fungerer for rigtig mange mennesker.

Det har en maxhastighed, der lyder på 16 km/t, hvorfor langt de fleste vil blive udfordret af hastigheden på dette løbebånd, uanset om man er motionsløber over en længere periode eller først skal til at i gang med at løbe, for enten at komme i bedre form eller blot for at tabe nogle overflødige kilo. Løbebåndets ramme og dæk har god stabilitet og kan klare en brugervægt på op til 120 kg.

På lige fod med mange andre løbebånd, så kommer Kettler Track S2 naturligvis også med en række konsolfunktioner, der kan bruges til at gøre din træning endnu mere spændende og mere motiverende. Konsollen har f.eks. Bluetooth 4.0, så du kan overføre dine data til din smartphone eller tablet. Men ikke nok med det, så er der faktisk mulighed for at regulere hastigheden eller stigningen med blot ét enkelt tastetryk, så det bliver ganske enkelt ikke nemmere for dig at styre din træning, mens du løber og giver den gas på løbebåndet.

Her er der tale om et både enkelt og godt løbebånd, der fungerer fint og er udstyret med en motor på 2 hk, hvilket giver dig en god fornemmelse, når du løber på løbefladen, som måler 44 cm x 130 cm. Løbemåtten har desuden en udmærket støddæmpning i forhold til prisen. Der er således gode muligheder for at bygge en fornuftig løbeform op eller tabe overflødige kilo på dette løbebånd og samtidig minimere risikoen for skader.

Konklusion: Kettler Track S2 er et udmærket løbebånd til dig, der gerne vil i gang med at motionere derhjemme og kun har brug for de grundlæggende funktioner. Du kan således sagtens bygge en god grundform op på dette løbebånd eller forbrænde fedt, hvis det er det du ønsker.

Horizon Paragon 6 – Den motiverende (løb rigtige ruter)

Konsol ★★★★★
Stabilitet ★★★☆☆
Motor ★★★★☆
Affjedring ★★★☆☆
Value for money ★★★★☆

Hvis du vælger at investere i et Horizon Paragon 6, så vælger du samtidig at investere i et støjsvagt allround løbebånd, som både kan bruges til gang, jogging eller mere ambitiøs hjemmetræning ved høj intensitet og hastighed. Løbebåndet har en motor på 2.5 hk, hvilket er ganske udmærket til prisen. Endvidere, så er konsollen brugervenlig, og du kan selv være herre over rigtig mange ting, herunder om du vil løbe med lav eller høj intensitet, stigning eller gøre brug af de 15 forudindstillede programmer. Horizon Paragon 6 har en maksimal hastighed på 20 km/t og et maksimalt hældningsniveau på 15%, hvilket giver dig rig mulighed for udfordring hvad enten du er nybegynder eller garvet løber.

LÆS OGSÅ:  Købsguide til Løbebånd

Selve løbefladen måler 50 cm x 154 cm og er udstyret med det såkaldte ControlledDrop system, som sikrer en kontrolleret og lydløs sænkning. Desuden er den ortopædiske løbeflade ledskånende og særlig støjsvag takket være det afdæmpende VCS-system.

Men der hvor Horizon Paragon 6 virkelig adskiller sig fra de andre løbebånd i denne kategori er på den interaktive del. Dette løbebånd understøtter nemlig brugen af Passport Media Player, som er en virtuel træningssoftware, der giver dig mulighed for at løbe autentiske ruter fra hele verden i HD-kvalitet. Du kan således løbe en tur i de schweiziske alper den ene dag og gå en tur i det nordlige Italien den næste alt imens de smukke omgivelser udfolder sig i takt med dit tempo. Undervejs har du i øvrigt alle detaljer om den pågældende rute samt din træningsdata på skærmen. For en god ordens skyld skal det lige nævnes, at Passport Media Player ikke følger med til dette løbebånd, men skal købes separat.

Konklusion: Horizon Paragon 6 er til dig, der gerne vil have et fint allround løbebånd og godt kunne tænke dig lidt ekstra motivation og inspiration til din træning. Denne model er både til begynderen, den øvede løber og alt indimellem.

Cardiostrong TX90 – Det interaktive løbebånd

Konsol ★★★★★
Stabilitet ★★★★☆
Motor ★★★★★
Affjedring ★★★★☆
Value for money ★★★★★

Cardiostrong TX90 er et helt nyt løbebånd fra den tyske fabrikant i høj kvalitet og med uendelige underholdnings- og træningsmuligheder. Denne model er nemlig udstyret med et stort og lækkert touch-screen display og konsollen indholder hele 44 forudindstillede træningsprogrammer. Derudover kan du se video, surfe på nettet, høre musik og meget mere mens du træner, da konsollen har wi-fi. Du kan således gøre brug af apps som Netflix, Spotify, Youtube, Amazon, Twitter, Instagram og Facebook under dine træningspas. Når du er offline kan du endda gøre brug af den forinstallerede musik- og videoafspiller.

Cardiostrong TX90 har en ekstra kraftig motor på 3.5 hestekræfter, hvilket gør denne model yderst driftsikker og sikrer dig en lang levetid på produktet. Løbefladen er på 152 x 52 cm, hvilket giver dig god plads at løbe eller gå på. Rammen er desuden stabil og robust og kan holde til en maksimal brugervægt på intet mindre end 160 kg.

Den maksimale hastighed på løbebåndet er 20 km/t og hældningen kan komme op på 15%. Du kan regulere både hastighed og hældning via genvejstasterne på konsollen og håndtagene. Selve løbemåtten er 2.5 mm tyk og giver dig en god og skånsom stødabsorbering, når du løber.

TX90 har desuden transporthjul, så du let kan transportere det rundt efter behag. Desuden kan det klappes sammen, så du sparer plads, når løbebåndet ikke er i brug.

Konklusion: Cardiostrong TX90 er til dig, der gerne vil underholdes mens du løber på dit løbebånd. Udover de mange underholdnings- og træningsmuligheder er dette løbebånd dog også af særdeles høj kvalitet rent specifikationsmæssigt, idet du får en kraftig motor, en fornuftig løbeflade samt en meget stabil rammekonstruktion. Så dette løbebånd er utvivlsomt et rigtig godt køb til prisen, der med garanti vil gøre dine træningspas sjovere.

Gå ikke på kompromis med størrelsen af dit løbebånd

Hvis du er førstegangskøber og aldrig før har haft et løbebånd i hjemmet, så kan det naturligvis virke som en god idé at vælge en model, der ikke er helt så stor, da den dermed ikke kommer til at optage synderligt meget plads i hjemmet. Det er en meget logisk tankegang, men faktum er dog, at hvis du ender med at investere i et løbebånd, der ikke er synderligt stort, så kommer du med garanti til at fortryde det på sigt.

Hvis dit løbebånd ikke er stort, så vil det også betyde, at selve løbefladen heller ikke er specielt stor, hvilket gør det sværere for dig at løbe frit på dit løbebånd, da du skal holde fokus på at blive på båndet. Det kan være med til at forårsage, at du ikke giver dig fuldt ud og det betyder både, at du ikke får det maksimale ud af din træning og du finder ikke ud af, hvad du egentlig kan på et løbebånd.

Hvis du ikke har synderligt meget plads at gøre godt med derhjemme, så er det meget bedre, at du sørger for at bruge lidt ekstra penge på at købe et løbebånd, som du kan folde sammen og dermed stille op ad en væg eller endda helt køre ind i et andet rum ved hjælp af monterede transporthjul.

Det kan virke som en irritationsfaktor, at du pludselig skal have et løbebånd stående op ad én af dine vægge eller inde i soveværelset, men der skal dog ikke være nogen tvivl om, at du meget hurtigt ender med at blive rigtig glad for din beslutning om, at investere i et løbebånd med en større løbeflade. Det vil nemlig betyde, at du ikke skal have nær så meget fokus på at blive på løbebåndet, hvorfor du i stedet kan koncentrere dig mere om at yde dit maksimale og dermed også få mest muligt ud af den tid, du ender med at tilbringe på dit løbebånd.

I stedet for at fokusere for meget på størrelsen af dit løbebånd, så skal du i stedet fokusere på at finde en model, der matcher dine krav i forhold til funktionaliteter. Hvis du f.eks. ønsker at kunne løbe en virtuel rute via Google Maps, så skal du sørge for at finde en sådan model. Det samme gælder i forhold til om der skal indbyggede højttalere, Bluetooth-funktionalitet og mange, mange andre ting. Gå ikke på kompromis med hverken størrelsen eller krav – så er det bedre at betale et par tusinde kroner ekstra.

Løbebånd test – pris og kvalitet hænger sammen

Efter vores løbebånd test kan vi konkludere, at der generelt, som med så meget andet, er en klar sammenhæng mellem kvalitet og pris. Når du skal vælge hvilket løbebånd, som du godt kunne tænke dig at gøre brug af, vil vi anbefale, at du sørger for at tænke på dit køb af nyt løbebånd som en investering, og at du ved at købe et løbebånd i en god kvalitet vil få et godt kvalitetsprodukt, som du kan få glæde af i de næste mange år frem.

Vi håber, at vores løbebånd test vil hjælpe dig godt på vej i din jagt efter den helt rigtige variant! Skulle du imidlertid have lyst til at udforske andre træningsmuligheder til dit hjem, kan du med fordel hoppe ind og læse en række af vores andre tests. Søger du eksempelvis et andet cardioredskab end et løbebånd kunne vores crosstrainer test, romaskine test, motionscykel test eller indoor bike test måske være relevant for dig.

Del.

Tilføj en kommentar