Motionscykel Test – 10 populære motionscykler på markedet

0

I vores motionscykel test har vi kigget nærmere på nogle af de bedste typer af motionscykler på markedet, så det bliver lettere for dig at finde den helt rigtige model til netop dit behov. Der findes op til flere måder, hvorpå du kan komme i gang med at motionere derhjemme. En rigtig god måde er dog at investere i en motionscykel, som du kan stille op derhjemme.

Hvis det er noget, du ønsker at begive dig ud i, så er det dog særdeles vigtigt, at du ikke lader dig friste af de mange billige motionscykler, der er at finde på markedet. Du skal derimod give dig tid til at finde en motionscykel, der stemmer overens med dine behov og samtidig også er et match i forhold til dine krav. Uanset om du har intentioner om at skulle realisere et vægttab eller derimod blot har interesse i at komme i bedre form, så er det en oplagt idé at gøre brug af en motionscykel. Vi vil i denne motionscykel test hjælpe dig på rette vej i forbindelse med dit valg af ny motionscykel, således, at du er stensikker på at gøre dig den bedst mulige handel.

Som nævnt ovenfor, så kan det hurtigt komme til at virke rigtig fristende blot at besøge en nærliggende Bilka, Føtex eller deslige. Dette er dog, efter vores mening, ikke de helt rette steder at dukke op, hvis du gerne vil have en ordentlig motionscykel, der også kan holde minimum et par år. Her er det vigtigt at gøre sig klart, at en motionscykel, uanset evt lav pris, aldrig vil blive pengene værd, hvis du skal købe en ny til næste år.

Hvis du er villig til at investere lidt, så vil du f.eks. få muligheden for at investere i en motionscykel, der er blevet udstyret med et display, der viser en lang række data om, hvor mange kilometer, du har tilbagelagt, hvor mange kalorier, du har forbrændt på turen og mange andre ting.

Det er vigtigt, at du hele tiden har i baghovedet, at kvalitet koster penge, og derfor skal du naturligvis også være villig til at betale lidt ekstra, hvis du gerne vil have en ordentlig motionscykel. Vi håber, at denne motionscykel test kan være med til at hjælpe dig med at købe den helt rette motionscykel.

Vi har i denne motionscykel test haft særlig fokus på følgende parametre:

 • Konsol – Hvor brugervenlig er computeren, hvor mange programmer har den, og hvad er der af ekstraudstyr?
 • Stabilitet – Hvor robust og holdbar er cyklen?
 • Rundløb – Hvor jævnt og glidende er trådet på cyklen?
 • Value for money – Hvilken kvalitet får du for pengene?

cardiostrong BX30 Motionscykel – BEDST TIL PRISEN!

Konsol ★★★★☆
Stabilitet ★★★★☆
Rundløb ★★★★☆
Justeringsmuligheder ★★★☆☆
Value for money ★★★★★

cardiostrong BX30 er den billigste motionscykel i cardiostrongs BX-serie, og modellen tager fortjent “bedst til prisen”-titlen i vores motionscykel test. BX30 spænder nemlig bredt og kan som udgangspunkt anvendes af enhver uanset formniveau. Det er dog en model, der primært er henvendt til dig, der har ambitioner med din træning. Der er nemlig en række forskellige forudindstillede træningsprogrammer at finde på computeren, som kan være med til at give dig en bedre variation i din træning, så den bliver lidt mere spændende på længere sigt.

Cyklen kommer i øvrigt med et regulerbart styr og har et forholdsvist lavt af- og påstigningsfelt. Dette er med til at gøre det nemmere for dig at stige af og på motionscyklen. Herudover har BX30 en yderst stabil rammekonstruktion, der kan holde til en brugervægt på hele 130 kg. Svinghulet er på 9 kg og giver et ganske fint og blødt tråd, når du træder rundt i pedalerne.

Det er vigtigt at indtage masser af væske i forbindelse med dine mange kilometer på motionscyklen, så derfor er cardiostrong BX30 selvfølgelig blevet udstyret med en klargjort flaskeholder, så du altid kan have en flaske vand eller en drikkedunk lige ved hånden – så skal du ikke være bange for at blive dehydreret. Ydermere kan denne motionscykel bryste sig af, at komme med en elektronisk justerbar magnetmodstand, som kan indstilles til intet mindre end 16 forskellige niveauer af modstand. Muligheden for at indstille på modstanden bliver blandt andet brugt i forbindelse med de føromtalte træningsprogrammer – den kommer med 12 forskellige, som du frit kan vælge mellem, der hver især byder på forskellige niveauer af modstand. Nogle af dem imiterer fx bakkekørsel, mens andre forestiller almindelig landevejscykling.

En motionscykel som cardiostrong BX30 er også ideel til dig, der ikke ønsker at have din motionscykel stående fremme hele tiden. Cardiostrong har nemlig tænkt på, at det skal være nemt at flytte den rundt efter behov, hvorfor den er blevet udstyret med hjul på de to forreste fødder. Det er ganske simpelt at gøre brug af dem, da det blot kræver at du aktiverer dem ved at vippe cyklen frem.

Der er mange, der sætter en dyd i at følge deres puls under træning, hvad end det er løb, cykling eller noget helt tredje. Hvis det er noget, du har kært, så har du heldigvis mulighed for at følge med i din puls som følge af den integrerede pulsmåler i grebet. Din puls bliver vist på displayet. Derudover kan styrets hældning justeres, så du også har mulighed for at få håndtagene til at vende ind mod dig selv.

 • 9 kg svinghjul
 • 130 kg brugervægt
 • LCD-display
 • 12 træningsprogrammer

Konklusion: cardiostrong BX30 er til nybegynderen eller den letøvede cyklist. Den er til dig der søger en stabil motionscykel med et bredt udvalg af træningsprogrammer og justeringsmuligheder samt et særdeles fornuftigt svinghjul til en meget fair pris. Denne model løber med “bedst til prisen”-titlen i vores motionscykel test, idet du her får glimrende kvalitet for pengene på alle de opstillede parametre.

cardiostrong BX30 er i øvrigt blevet kåret som “bedst til prisen” i Tysklands største fitnesssmagasin Fit for Funs test af de bedste motionscykler til hjemmebrug: http://www.fitforfun.de/workout/fitness/fitnessgeraete-fuer-zuhause-die-besten-tipps-fuers-hometraining-154003.html

Darwin Fitness HT30 – Til begynderen

Konsol ★★★☆☆
Stabilitet ★★★☆☆
Rundløb ★★★☆☆
Justeringsmuligheder ★★★☆☆
Value for money ★★★★★

Darwin Fitness HT30 er den billigste model i vores motionscykel test med et stykke op til den næst billigste. Vi var derfor meget spændte på, hvordan denne model ville klare sig rent kvalitetsmæssigt i forhold til testens andre motionscykler og selve prisniveauet. For som vi har nævnt i det ovenstående, så kan en motionscykel også blive FOR billig. HT30 har et svinghjul på 7 kg, hvilket faktisk giver et udmærket og forholdsvist støjsvagt tråd. Den er dog ikke helt ligeså stabil som testens andre cykler, hvorfor brugervægten er lidt lavere og ligger på 120 kg mens den på de andre typisk ligger på mellem 130-150 kg. Du styrer desuden modstanden manuelt via en drejeknap, som regulerer magnetbremsens belastning. Herudover har denne cykel semi-lav indstigning, som gør den let at komme af og på.

Darwin HT30 er selvfølgelig også blevet udstyret med et stort og brugervenligt display, som har en række spændende funktioner, som både kan gøre din træning sjovere og mere givende. Du kan således aflæse din tid, strækning, hastighed, rpm, kalorier og puls, hvilket gør det lidt nemmere for dig at sætte mål for dig selv, som du kan stræbe efter. Konsollen kører i øvrigt på batterier, hvilket betyder, at du hverken behøver at bekymre dig om ledninger eller placering i forhold til stikkontakt.

Det er de færreste motionscykler til under 2500 kr., som er udstyret med pulsmåler i håndtagene, men hvis du investerer i Darwin Fitness HT30, så får du netop denne funktion med i købet – det betyder, at du vil have mulighed for at måle din puls i begge håndtag, så du kan følge denne tæt under hele din træning. Du kan også køre et såkaldt pulsstyret program og endda udnytte funktionen til at foretage små konditionstests. Hvis du ikke ønsker at gøre brug af den indbyggede pulsmåler i håndtagene, så er der dog også mulighed for at gøre brug af et trådløst pulsbælte, så du på den måde kan måle din puls med større nøjagtighed. Dette er dog ikke med i leveringen men derimod noget, som du skal tilkøbe.

Darwin Fitness HT30 har desuden gode justeringsmuligheder på sadlen, som kan indstilles både lodret og vandret, så du kan finde frem til din ideelle træningsposition. Styrets hældning kan i øvrigt også indstilles. Derudover er der monteret hjul foran på cyklen, så du let kan flytte rundt med den efter behov.

 • 7 kg svinghjul
 • 120 kg brugervægt
 • Ingen ledninger
LÆS OGSÅ:  Bænkpres bænk

Konklusion: Darwin Fitness HT30 er en fin cykel til nybegynderen, som gerne vil i gang med at cykle på motionscykel og ikke har brug for en model, som kan meget mere end det. HT30 har et fornuftigt svinghjul, gode justeringsmuligheder og en forholdsvis høj brugervægt. Hvis du vejer 100 kg eller derover vil vi dog anbefale, at du vælger en af de andre modeller i vores motionscykel test, da stabiliteten generelt er noget bedre på disse.

Reebok Titanium TC3.0

Konsol ★★★★★
Stabilitet ★★★★☆
Rundløb ★★★★★
Justeringsmuligheder ★★★★☆
Value for money ★★★★☆

Reebok har siden 2005 været datterselskab til det tyske gigantfirma Adidas, og er naturligvis også at finde i vores motionscykel test. Og ligesom Adidas, så har Reebok et stort og stærkt brand i fitnessindustrien, der gør, at mange føler sig trygge ved at købe deres produkter. Bl.a. derfor vælger mange forbrugere at investere i Reebok Titanium TC3.0 på trods af, at den befinder sig i den dyrere ende af prisskalaen.

Der er selvfølgelig også andre gode grunde til, at valget for mange falder på netop denne model. TC3.0 er nemlig både kraftig og robust i rammekonstruktionen og er desuden udstyret med elektromagnetisk modstand (dette forkortes i øvrigt oftest som EMS), som sørger for, at du hele tiden kan motionere ved en høj belastning og, at du samtidig også har en rigtig god driftssikkerhed. Du har hele 75 modstandstrin at vælge imellem og intet mindre end 24 træningsprogrammer til rådighed, som nok skal skabe variation i din træning i lang tid fremover. Svinghjulet er 11 kg og dermed testens tungeste. Du får således et lækkert, flydende tråd på denne cykel også ved høj belastning. Den komfortable gelsadel kan i øvrigt justeres både vandret og lodret mens hældningen på styret ligeledes kan indstilles efter dine præferencer.

Hvis du vælger at investere dine penge i en Reebok Titanium TC3.0, så er det selvfølgelig fordi du ikke ønsker at gå på kompromis med noget, da der her er tale om en motionscykel, der hører til i den bedre ende af spektret. En af de ting, der placerer denne model over en lang række af de andre motionscykler på markedet er den indbyggede Bluetooth-tilgængelighed, der gør det muligt for dig at tilkoble din smartphone eller din tablet og bruge en række applikationer, som kan give dig en sjovere og mere varieret træning. Endvidere, så kan denne motionscykel også bryste sig af at have en forstærket konstruktion, der tåler op til flere timers dagligt brug og en brugervægt på helt op til 145 kg.

Pulsmåling er utrolig effektivt i forhold til at få identificeret din fremgang fra træningspas til træningspas. Din puls giver dig således et godt billede af, hvor dit formniveau ligger på et givent tidspunkt samtidig med, at den viser, hvor meget mere du kan presse dig selv. Herudover kan din puls også bruges som pejlemærke i forhold til, hvilken type træning du ønsker, hvad enten det er udholdenhedstræning, intervaller eller eksplosiv træning. Hvis du vælger at investere i en Reebok Titanium TC3.0, så vil du få mulighed for at måle din puls enten via håndpuls i håndtagene eller ved hjælp af et såkaldt pulsbælte. Pulsbæltet er dog et tilkøb og ikke inkluderet i leveringen.

 • 11 kg svinghjul
 • Bluetooth-kompatibel
 • 145 kg brugervægt
 • 24 træningsprogrammer

Konklusion: Reebok Titanium TC3.0 er en glimrende motionscykel med mange muligheder for at gøre din træning sjov og motiverende. Herudover får du et svinghjul med rigtig god tyngde, en stabil ramme og gode justeringsmuligheder. Reebok Titanium TC3.0 minder meget om vinderen af vores motionscykel test Cardiostrong BX70i på mange områder, specielt i forhold til konsol og træningsmuligheder. Dog synes hele testpanelet, at man sidder lidt bedre på testvinderen, som også virker en anelse mere robust. Oven i det kan man heller ikke komme uden om, at du i Reeboks tilfælde betaler lidt ekstra for navnet, men alt i alt en rigtig god motionscykel, der ligger pænt til i toppen af vores test.

cardiostrong BX70i – BEDST I TEST!

Konsol ★★★★★
Stabilitet ★★★★★
Rundløb ★★★★★
Justeringsmuligheder ★★★★★
Value for money ★★★★★

cardiostrong kan bryste sig af at være én af de mest prominente producenter af motionscykler på det danske marked. Og med deres BX70i, som er den absolutte topmodel i deres BX-serie, slår de fast præcis hvorfor. Her får du nemlig en cykel i topkvalitet på alle leder og kanter til en rigtig gunstig pris. Den scorer således topkarakter på alle vores testparametre og er den stensikre vinder af vores motionscykel test.

BX70i er en ualmindelig robust motionscykel med en maksimal brugervægt på hele 150 kg. Den er desuden udstyret med et 10 kg tungt svinghjul, som sikrer dig et jævnt og glidende tråd. Ligesom størstedelen af de øvrige motionscykler i denne test, så kommer denne også med elektronisk justerbar magnetmodstand, der kan indstilles til at give dig høj modstand helt uden at påvirke trådets stabilitet. cardiostrong har i øvrigt udstyret deres BX70i med hele 32 forskellige modstandsniveauer, så du kan blive udfordret langt ud i fremtiden. Denne model har desuden lav indstigning, hvilket gør det markant nemmere for dig at stige af og på cyklen. Derfor kan BX70i også være et passende valg for dig, der skal bruge en motionscykel i forbindelse med rehabilitering eller genoptræning.

Hvis du derimod vil investere i en motionscykel med det formål at opbygge en fornuftig cykelform eller forbrænde kalorier, så skal du imidlertid heller ikke være bange for, at din træning ender med at blive ensformig på denne cykel. cardiostrong BX70i kommer nemlig med intet mindre end 18 forskellige træningsprogrammer, og herunder 4 pulsstyrede, som du frit kan vælge mellem, så du på den måde er sikret god variation i din træning. Samtidig er de mange forskellige træningsprogrammer også med til at gøre det meget nemmere for dig at finde det rette modstandsniveau.

Derudover så har motionscyklen indbygget Bluetooth, hvilket bl.a. giver dig mulighed for at køre autentiske ruter med den gratis app iConsole+. Du kan således køre igennem New Yorks gader eller op ad Valby Bakke, mens du ser billeder af ruten fra Google Streetview efterhånden som den udfolder sig på din mobil, iPad, tablet eller tv-skærm. Dette giver dig uanede muligheder for at gøre din træning mere inspirerende og interaktiv. Konsollen har i øvrigt også USB-oplader og iPad-holder, så du eksempelvis kan se din favoritserie mens du motionerer. Herudover har cardiostrong BX70i pulsmåler på håndtagene, så du kan spore din formfremgang. Hvis du vil have en mere nøjagtig pulsmåling anbefales det dog at investere i et pulsbælte.

En af de ting, som er gennemgående for cardiostrongs produkter er, at komfortniveauet generelt er rigtig højt. BX70i er selvfølgelig ingen undtagelse, idet du her får en bred og komfortabel sadel, som kan justeres både vandret og lodret, så du let kan finde den mest behagelige træningsposition for dig. Herudover er cyklen også nem at flytte rundt med, idet den er udstyret med transporthjul foran. I leveringen medfølger desuden flaskeholder.

 • 10 kg svinghjul
 • Bluetooth-kompatibel
 • 150 kg brugervægt
 • 18 træningsprogrammer

Konklusion: cardiostrong BX70i er en glimrende motionscykel som solidt planter sig på titlen som testvinder af vores store motionscykel test. Rammekonstruktion, brugervægt, svinghjul, komfort, justerings- og træningsmuligheder er alle helt i top på denne cykel og prisen stemmer fint overens med kvalitetsniveauet. Men BX70i adskiller sig helt afgørende fra konkurrenterne via det interaktive træningsunivers, iConsole, som giver dig uanede måder at variere din træning på. Denne app vil med garanti styrke din motivation og træningsglæde og give dig mange gode træningsoplevelser fremover.

cardiostrong BX50

Konsol ★★★★☆
Stabilitet ★★★★☆
Rundløb ★★★★☆
Justeringsmuligheder ★★★★☆
Value for money ★★★★★

cardiostrong BX50 ligger både prismæssigt og kvalitetsmæssigt midt mellem BX30 og BX70i. Det er således et godt og solidt mellemklasseprodukt med mange gode egenskaber, specielt for de motionister, der gerne vil udfordres, når de træner. Du har nemlig intet mindre end 19 forskellige forudindstillede træningsprogrammer at gøre brug af. Herunder 1 brugerdefineret og 4 pulsstyrede, som med garanti vil skabe god variation i din træning og give dig udfording i meget lang tid. Cyklen kommer med elektromagnetisk modstand og har 16 forskellige modstandstrin, som du regulerer via displayet. Du har således mulighed for at “vokse” med cyklen i takt med, at du kommer i bedre form og kan klare højere belastning. Svingmassen er på 9 kg, hvilket er rigtig fint til prisen og giver et godt og jævnt tråd også ved de højere belastningstrin.

cardiostrong skal i øvrigt have stor ros for det komfortniveau, som deres BX50-model er blevet udstyret med. Denne model har nemlig et stort og lækkert lædersæde, som man sidder rigtig komfortabelt på, også ved længerevarende træningspas. Samtidig har du gode justeringsmuligheder på sadlen, som kan indstilles både lodret og vandret efter din foretrukne træningsposition. Derudover er vi ret vilde med displayet, som er simpelt og brugervenligt, idet det kun har en enkelt drejeknap, hvormed du regulerer og indstiller alle de nødvendige detaljer. Displayet er desuden med LCD-skærm og baggrundsbelyst i en flot blå farve. På displayet har du alle de væsentlige træningsoplysninger som tid, distance, hastighed, watt, rpm, kalorier og puls. Pulsmålingen foregår i øvrigt via håndtagene på grebet.

 • 9 kg svinghjul
 • 136 kg brugervægt
 • LCD-display
 • 19 træningsprogrammer
LÆS OGSÅ:  Kreatin Test - Her er de 10 bedste kreatinpulvere

Konklusion: cardiostrong BX50 er til den letøvede/øvede motionist, som gerne vil have variation i sin træning og mulighed for at blive udfordret. Det er et fint mellemklasseprodukt med høj brugervægt, et fornuftigt svinghjul, glimrende siddekomfort samt et bredt udvalg af træningsprogrammer. Herudover får du en brugervenlig konsol og gode justeringsmuligheder.

Life Fitness C1 Go

Konsol ★★★★★
Stabilitet ★★★★★
Rundløb ★★★★★
Justeringsmuligheder ★★★★☆
Value for money ★★★★☆

Life Fitness er verdens største fitnessbrand og er nok mest kendt for deres “full commercial” produkter (fuldt professionelt udstyr), som står i rigtig mange fitnesscentre verden over. Men vi har dog alligevel valgt at tage deres C1 Go-model med i vores motionscykel test, da denne cykel er ret populær til hjemmebrug.

Rent prismæssigt befinder den sig da også et godt stykke under de 10.000 kr. som synes at være smertegrænsen for de fleste danskere. Life Fitness C1 Go er testens største motionscykel, og den kræver derfor, at du har mere plads end blot et frit hjørne i stuen. Samtidig er denne model også testens tungeste bl.a. i kraft af den meget robuste stålramme og brede mast, som tillader en maksimal brugervægt på 135 kg.

C1 Go er bygget til at kunne holde til 4-6 timers dagligt brug, så hvis du vil have oplevelsen af at have en professionel motionscykel derhjemme med ultra høj driftsikkerhed, så er denne model et rigtig godt valg. Den kommer med et stort og flot LCD-display, som byder på rigtig mange spændende funktioner. Først og fremmest har du 13 meget forskellige træningsprogrammer, herunder 5 pulsstyrede at vælge imellem. Dernæst har du hele 20 modstandstrin, som med garanti kan udfordre selv den garvede cyklist. Sidst men ikke mindst har du oversigt over din tid, hastighed, distance, kalorier og puls på displayet, så du kan følge dine træningsdata tæt. Du kan måle din puls på grebet foran displayet eller via pulsbæltet, som medfølger. Sidstnævnte har noget større nøjagtighed.

En enkelt ting, som man skal være opmærksom på er, at C1 Go har en forholdsvis høj indstigning. Det vil sige, at du skal svinge benet op over cyklen for at sætte dig på sadlen. Du kan således ikke bare “træde ind” i den. Det betyder, at denne model ikke er at foretrække, hvis du har problemer med dette grundet gangbesvær, immobilitet, hofte/knæoperation eller andet. Denne model er således nærmere henvendt til dem, som går en del op i deres træning og vil få glæde af cyklens mange funktioner. Dette er fint i tråd med, at C1 Go, som tidligere nævnt, læner sig op ad den professionelle kategori.

 • 135 kg brugervægt
 • LCD-display
 • 13 træningsprogrammer
 • Pulsbælte medfølger

Konklusion: Life Fitness C1 Go er til den ambitiøse cyklist, som gerne vil træne ofte og udfordres under sine træningspas. Du får her en yderst stabil og holdbar motionscykel, som kan bruges dagligt, og som også vil køre glimrende adskillige år ud i fremtiden. Herudover har du et godt og varieret udvalg af træningsprogrammer og gode muligheder for at følge din cykelform via det medfølgende pulsbælte. Alt i alt en rigtig god motionscykel, som er en fornøjelse at køre på og som solidt placerer sig i toppen af vores store motionscykel test.

Life Fitness C1 Go har i øvrigt vundet titlen som “bedste cykel under 1500 euro” i det tyske fitnessmagasin Fit for Fun.

Taurus 10.5 PRO – Den professionelle med 30 års garanti

Konsol ★★★★★
Stabilitet ★★★★★
Rundløb ★★★★★
Justeringsmuligheder ★★★★★
Value for money ★★★★☆

Taurus 10.5 Pro er topmodellen fra Taurus og ligger i den bedre ende af den professionelle kategori. Prisen på denne model ligger således noget højere end på de fleste andre motionscykler, som vi har testet i denne motionscykel test. Taurus 10.5 Pro er da også primært henvendt til fitnesscentre og foreninger, hvor den skal bruges adskillige timer dagligt. Faktisk er denne cykel bygget til at kunne køre helt op til 8-10 timer om dagen, hvilket den uden problemer vil kunne klare i 10-12 år.

Når det så er sagt, så kan Taurus 10.5 Pro bestemt også være et passende match til dig, der gerne vil træne rigtig seriøst derhjemme og have en stabil og holdbar motionscykel, som du kan bruge mange år frem. Den er 100 % vedligeholdesesfri og skal derfor ikke smøres eller serviceres på anden vis. Herudover har Taurus 10.5 Pro i øvrigt sin helt egen generator, hvilket betyder, at du ikke behøver at bekymre dig om strømtilslutning og ledninger. Du generer nemlig selv den fornødne strøm til cyklens display, når du træder rundt i pedalerne.

Taurus 10.5 Pro har en ekstremt robust rammekonstruktion og kan klare en maksimal brugervægt på hele 181 kg. Dette betyder, at stort set alle kan bruge den. Du er desuden sikret et jævnt og behageligt rundløb selv ved høj fart og tungt belastningsniveau, idet denne model har et svinghjul på 10 kg.

Cyklen har desuden 16 forskellige modstandstrin at vælge imellem, hvilket med garanti vil give selv den mest ihærdige cykelentusiast sved på panden. Er dette imidlertid ikke nok udfordring for dig, eller søger du en ekstra afvekslende og givende træning, så byder Taurus 10.5 Pro på et bredt udvalg af træningsmuligheder, herunder hele 20 forskellige træningsprogrammer. Du kan således bl.a. køre bjergkørsel, fedtforbrænding, iron man, interval, puls og fitnessprogrammer. Det omfattende udvalg af programmer og modstandstrin gør, at denne motionscykel kan bruges af stort set alle lige fra nybegynderen til den toptrænede atlet.

Under din træning viser touch screen displayet dig desuden din tid, distance, hastighed, watt, rpm, kalorier og puls via håndpulssensorerne på styret. For mere præcis pulsmåling anbefaler vi dog, at du tilkøber et pulsbælte.

Taurus har naturligvis sørget for, at komfortniveauet på Taurus 10.5 Pro matcher resten af cyklens høje kvalitetsniveau. Cyklen er således udstyret med en blød og behagelig saddel med dobbelt affjedring. Denne er med til at sikre, at du hele tiden sidder godt og behageligt, når du cykler. Sædet justeres via hydraulik og er derfor utrolig nemt at indstille, så det passer til din højde. Styret har gode grebsmuligheder og er udstyret med puder til albuerne, hvis du eksempelvis godt kan lide at læne dig ind over styret, når du cykler. Du kan i øvrigt let flytte rundt med cyklen ved hjælp af transporthjulene foran.

Som tidligere nævnt, så er denne motionscykel som udgangspunkt udviklet til professionel brug. Derfor kommer den naturligvis også med professionel garanti. Og køber du den til privat brug får du således hele 30 års garanti på rammen, 10 års garanti på motoren samt 36 måneders garanti på resten.

 • 10 kg svinghjul
 • 181 kg brugervægt
 • LCD-display
 • 30 års garanti på rammen

Konklusion: Taurus 10.5 Pro er til dig, der ikke vil gå på kompromis med kvaliteten af din kommende motionscykel. Denne model ligger i den bedre ende af den professionelle kategori og scorer højt på samtlige af vores opstillede parametre i denne motionscykel test. Cyklen er robust, holdbar og ualmindeligt driftsikker. Samtidig har den et bredt udvalg af programmer og træningsmuligheder, som vil give dig udfordring og variation langt ud i fremtiden. Denne cykel er en glimrende investering for dig, som gerne vil cykle dagligt og søger en motionscykel, som du også kan bruge om 10 år eller mere.

Taurus Z9 – Raceren

Konsol ★★★★☆
Stabilitet ★★★★☆
Rundløb ★★★★★
Justeringsmuligheder ★★★★★
Value for money ★★★★★

Taurus Z9 er lidt en mellemting mellem en motionscykel og en indoor bike. Vi har dog valgt at tage den med i vores motionscykel test alligevel. Taurus Z9 er som de fleste andre indoor bikes udstyret med en lille hård saddel, et racerstyr samt et tungt og stort svinghjul. Dette er alt sammen med til at give dig oplevelsen af, at du kører på en rigtig racercykel. Med det 14 kg tunge svinghjul kan du således få ekstremt høj belastning på, så du mest af alt føler, at du er ved at bestige et af Tour de Frances aller stejleste bjerge.

Konsollen kommer desuden med 17 forskellige træningsprogrammer, herunder 4 pulsstyrede, som giver dig mulighed for at integrere masser af variation i din træning. Herudover har du intet mindre end 32 modstandstrin til rådighed, som du regulerer via et elektromagnetisk bremsesystem. LCD-display’et viser dig desuden relevant træningsdata som tid, hastighed, distance, kalorier, watt og puls, hvis du vel og mærke har investeret i et pulsbælte.

Taurus Z9 har gode justeringsmuligheder af både sadel og styr, som begge kan justeres vandret og lodret. Modellen kommer desuden med pedaler med tåhætte, så du kan træne med helt almindelige træningssko. Du kan i øvrigt udskifte både sadel og pedaler, hvis det er noget, som du ønsker. Taurus Z9 har i øvrigt en maksimal brugervægt på 150 kg, hvilket indikerer, at det er en meget robust og stabil cykel, som vi har med at gøre her.

 • 14 kg svinghjul
 • Tristyr
 • Watt-måling
LÆS OGSÅ:  Træningsbælte - Find de bedste og billigste modeller her

Konklusion: Taurus Z9 er til den øvede motionist, der måske har en racercykel og gerne vil have samme træningsoplevelse, når han/hun træner derhjemme i vinterhalvåret, hvor vejret ikke tillader udendørs cykling. Denne model har mange af de samme gode egenskaber som en racer og er desuden udstyret med et bredt udvalg af trænings- og justeringsmuligheder.

Stil-Fit SFE-009/2 – Den stilfulde

Konsol ★★★★☆
Stabilitet ★★★★☆
Rundløb ★★★★☆
Justeringsmuligheder ★★★☆☆
Value for money ★★★☆☆

Stil-Fit er en forholdsvis ny spiller på hjemmetræningsmarkedet, men det tyske mærke har allerede markeret sig med en række spændende og innovative produkter, herunder deres Functional Trainer. Mærket er tysk og producerer eksklusivt motionsudstyr i god kvalitet og udsøgt, stilfuldt design. Deres produkter ligger således også i den dyre ende af spektret. Stil-Fits SFE-009/2 motionscykel er uden tvivl den mest stilfulde model i vores motionscykel test og samtidig også den dyreste, da de to ting ofte hænger sammen. Cyklen er utrolig elegant i udtrykket og materialevalget er udsøgt og inkluderer en stilfuld sammensætning af aluminium, træ og stål. På trods af det enkle design, så er ergonomien på cyklen også i top, idet du har en komfortabel siddeposition og gode justeringsmuligheder på både sadel og styr, som i øvrigt kan udskiftes. Rammen kan desuden klare en maksimal brugervægt på 130 kg.

Svingmassen på Stil-Fit SFE-009/2 ligger på 10.5 kg og cyklen har således et solidt og glidende tråd, der sikrer dig en behagelig træning og et jævnt rundløb. Modellen er i øvrigt udstyret med sin egen generator, der forsyner konsollen med strøm. Du behøver derfor ikke at bekymre dig om ledninger, der ligger i vejen eller unødvendig strømforbrug, da cyklen slukker automatisk, når du stopper med at træde i pedalerne.

Konsollen er udstyret med et elegant display med touch-screen, så du nemt kan navigere rundt i dennes funktioner. Konsollen har desuden 10 træningsprogrammer til rådighed og hele 32 modstandstrin, hvilket bevirker, at du kan øge modstanden gradvist i dit helt eget tempo og få udfordring langt ud i fremtiden. Du kan i øvrigt gemme dine træningsdata på de 5 brugerprofiler og følge dine fremskridt. Pulsmåling er også mulig, men kræver et brystbælte, som sælges separat.

 • 10.5 kg svinghjul
 • Egen generator
 • 130 kg brugervægt
 • 10 træningsprogrammer

Konklusion: Du skal først og fremmest vælge Stil-Fits motionscykel, hvis du gerne vil have en flot og stilfuld træningsmaskine, der pynter hjemme i stuen og ikke trækker omgivelserne ned. Det unikke design på cyklen betaler du dog en del ekstra for, og denne model er således testens dyreste. Og selvom specifikationerne er ganske fine, så er der ingen tvivl om, at det primært er designet, der trækker prisen op. Du får dog egen generator, et rigtig fint svinghjul samt en brugervenlig og lækker konsol med gode træningsmuligheder med i prisen, hvis du investerer i denne cykel.

Motionscykel test – Indoor bike eller motionscykel?

En motionscykel er faktisk ikke bare en motionscykel. Det er derimod en produktkategori, der er delt op i to halvdele. Den ene halvdel er bestående af almindelige motionscykler, mens den anden halvdel er bestående af de såkaldte indoor bikes. Begge modeller kan hver især noget forskelligt, og derfor er det bestemt også to helt forskellige oplevelser at gøre brug af henholdsvis en motionscykel og en indoor bike. Derfor er det også meget vigtigt, at du sørger for at finde ud af, hvilken af de to modeller, der er den bedste for dit vedkommende. Det handler meget om, hvad du skal bruge den til, og hvad du gerne vil have ud af din træning. Her kan du se, hvad forskellene er på de to typer:

Motionscykel:

 • Stort og behageligt sæde, at sidde på
 • En oprejst siddestilling under træningen
 • Du får magnetisk modstand uden svinghjul
 • Op til flere træningsprogrammer og indstillinger
 • Mulighed for at måle km/t, Watt, kalorier og meget andet

Indoor bike:

 • Her får du et smalt, racercykel-agtigt sæde i stedet
 • Du har en fremadlænet og ikke oprejst siddestilling
 • Modstanden stammer fra et svinghjul som på en normal cykel
 • Du kan manuelt indstille cyklen, og har ingen programmer
 • Hverken hastigheds- eller kaloriemåler er en mulighed

En motionscykel er en kondicykel, som du kender fra hjemmebrug og som du kender fra de store rum i fitnesscenteret. Du sidder ikke blot på et rigtig stort og behageligt sæde, men har oven i købet også mulighed for at følge med i alt lige fra din hastighed til dit kalorieforbrug på en skærm, der oftest er placeret mellem håndtagene. Endvidere, så har du også mulighed for at indstille din modstand på elektronisk vis og du kan gøre brug af en række forskellige træningsprogrammer på cyklen. Du træder i pedalerne på et svinghjul, der er baseret på en modstand fra magneter. Det er nemt for enhver at komme i gang med at bruge en motionscykel, hvorfor det hverken kræver træning eller at du er i god form. Det er dog en god og effektiv måde at forbrænde en masse kalorier på.

En indoor bike er derimod den model, du oftest finder i de mindre rum i fitnesscenteret. Det er på de cykler, hvor man i hold kommer og træder en masse kalorier ud af kroppen sammen med en instruktør. Derfor er en indoor bike naturligvis også noget helt anderledes sammenlignet med en motionscykel, hvilket blandt andet vises ved at den kun bruger et fritstående svinghjul på lige fod med en almindelig cykel. Endvidere, så er pedalerne forbundet mekanisk til dette svinghjul med en kæde, så du får en mere realistisk følelse af, at du sidder på en cykel. Hvis du stopper med at træde, så vil hjulet heller ikke stoppe fordi der er momentum. Denne type af kondicykel er oftest populær for dem, der allerede har en god form og som godt kan lide at give den gas med pedalerne!

Pris og kvalitet hænger sammen

Når man er på udkig efter en ny motionscykel til hjemmet kan det være særdeles fristende at smutte forbi Harald Nyborg eller diverse supermarkeder, hvor det vrimler med meget billige modeller. Men hvis du rent faktisk er seriøs omkring din træning, så vil du uden tvivl få langt mere gavn af at bruge lidt flere penge, og investere i en motionscykel, som kan tåle at blive brugt, og som har de nødvendige funktioner og træningsmuligheder, som du har brug for.

Pris og kvalitet hænger nemlig tæt sammen som med så meget andet. Så lad være med at gå efter den billigste løsning, for du kommer alligevel til at fortryde det i længden. Du bør istedet investere i en motionscykel, som du har lyst til at træne på og som giver dig en udfordrende træning fremfor en mere prisgunstig model, som virker til at kunne brase sammen under dig til hver en tid.

Når du står overfor at skulle have erhvervet dig en ny motionscykel, så er det altid rigtig vigtigt at huske på, at der godt kan være forholdsvis stor forskel både på pris såvel som kvalitet indenfor sådan noget som motionscykler. Selvom pris naturligvis er noget, der er vigtigt at se på, når man står overfor at skulle have gjort sig et køb af en ny motionscykel, så er det dog samtidig også rigtig vigtigt, at du som forbruger sørger for at lade dit valg falde på et af de produkter, der er af ordentlig kvalitet.

Hvis du sørger for at vælge dig et af de produkter, der er blevet produceret af gode og solide kvalitetsmaterialer, så vil du kunne sikre dig, at produktet kan benyttes hver dag i de næste mange år fremover. Tit og ofte er de materialer, der bliver anvendt til de lidt dyrere motionscykler nemlig i en markant bedre kvalitet end dem, der ligger i den helt prisbillige ende, og det er derfor helt bestemt noget, der er vigtigt at få gjort sig nogle tanker om, når man står og skal have foretaget sig et køb af en ny motionscykel.

Vi håber meget på, at denne motionscykel test var en hjælp for dig i forbindelse med dit køb af en ny motions- eller indoor bike.

Læs også vores andre tests

Hvis du efter at have læst vores motionscykel test stadig er lidt i tvivl om, hvorvidt en motionscykel eller en indoor bike/spinningcykel er det bedste match for dig og og din træning, så vil vi anbefale dig at hoppe ind og læse vores indoor bike/spinningcykel test. Her tester vi nemlig en række af de førende modeller og fortæller dig alt du skal vide om denne type træningscykel, før du køber.

Del.

Tilføj en kommentar