Crosstrainer Test – 11 populære crosstrainere på markedet

0

I vores store crosstrainer test har vi gennemgået en række populære crosstrainere og fundet de bedste på markedet i forskellige prisklasser, så du har mulighed for at vælge lige netop den variant, der passer bedst til dig, dit budget og dine behov.

Det har længe været særdeles populært at have en elliptisk træner stående derhjemme – det er dét, vi i daglig tale kender som en crosstrainer. I øjeblikket oplever producenter og forhandlere af crosstrainere dog en stigende popularitet, hvilket bl.a. skyldes det øgede fokus på mere motion, men det skyldes i lige så høj grad, at folk har fået øjnene op for, at der er mulighed for at tabe sig lige så meget som, hvis du i stedet løb på et løbebånd. Fordelen ved en crosstrainer er dog, at du kan gøre det helt uden at få ondt i både knæ og skinneben. Det er i høj grad dét en crosstrainer kan tilbyde og derfor sælges der også langt flere af disse maskiner sammenlignet med løbebånd, motionscykler og romaskiner – og endda også alle tre maskiner tilsammen.

En anden særlig fordel ved at vælge en crosstrainer til fordel for én af de tre førnævnte maskiner er, at du har mulighed for at aktivere hele kroppen, når du træner på en crosstrainer. Endvidere, så er det også mere komfortabelt at bruge en elliptisk træner i en længere periode sammenlignet med f.eks. en romaskine eller en motionscykel, hvor du er tvunget til at sidde ned i størstedelen af tiden – og det er ikke altid helt så behageligt. Hvis du er typen, der ikke er helt så vild med at løbe, men gerne vil kunne dyrke en form for motion, der minder rigtig meget om løb, så er træning på en crosstrainer bestemt det tætteste, du kommer på en reel løbetræning – men du vil samtidig få trænet den øverste del af kroppen.

Vi har i vores crosstrainer test undersøgt markedets mange maskiner (og der skal bestemt ikke lægges skjul på, at der er rigtig mange af dem). Vi har set nærmere på de maskiner, der får de bedste anmeldelser og generelt får et godt ord med sig, hvor end de er blevet nævnt. Vores crosstrainer test nedenfor indeholder således en top 10 over de bedste crosstrainere på markedet. Listen er lavet med fokus på, at den skal indeholde maskiner, der adskiller sig fra hinanden og derfor passer til forskellige behov og præferencer, men dog vil kunne bruges af alle uanset formniveau og fysisk formåen.

Det skal naturligvis nævnes, at det med stor sandsynlighed er dit budget, der kommer til at skille de mange maskiner ad, da der i denne crosstrainer test både optræder maskiner til en pris på 4.682 kr. og helt op til 23.438 kr. Der er således et bredt spektrum, der skal dækkes, og i denne crosstrainer test vil vi gøre dig klogere på, hvad du får for de ekstra penge og, hvad du skal kigge efter, når du skal ud og investere i en ny crosstrainer.

Vi har testet de 10 crosstrainere med særlig fokus på følgende parametre:

  • Konsol – Hvor brugervenlig er computeren, hvor mange programmer har den, og hvad er der af ekstraudstyr?
  • Stabilitet – Hvor robust og holdbar er crosstraineren?
  • Rundløb – Hvor stabilt og glidende er trådet på crosstraineren?
  • Value for money – Hvilken kvalitet får du for pengene?

Taurus X7.1 – BEDST I TEST!

Konsol ★★★★☆
Stabilitet ★★★★★
Rundløb ★★★★★
Value for money ★★★★★

Taurus X7.1 er vinder af vores crosstrainer test. Det er en særdeles kraftig og robust crosstrainer, der kan bryste sig af, at have en samlet vægt, der lyder på intet mindre end 70 kg. Det er dog langt fra det eneste, som Taurus X7.1 kan prale af, for den er nemlig også udstyret med en skridtlængde på hele 44 centimeter, hvilket er med til at give dig et mere naturligt og langt mere behageligt tråd. Endvidere, så har svinghjulet en vægt på 12,6 kg., som er placeret forrest på crosstraineren – når man vælger en crosstrainer som denne, hvor svinghjulet er blevet placeret foran, så får du et ellipseformet tråd. Det er det tætteste, du kommer på en almindelig løbebevægelse uden at skade hverken knæ eller led.

Maskinen bliver leveret med 12 indbyggede programmmer, så du hele tiden kan holde dig udfordret på forskellige niveauer og det betyder desuden også, at du vil få meget nemmere ved at holde gang i motivationen for at opretholde din træning. Dog betyder det også, at du har mulighed for at “vokse med” maskinen, da din Taurus X7.1 hele tiden kan indstilles til at have et højere modstandsniveau. Computeren kommer selvfølgelig med et LCD-display i farver, men den er dog ikke kun flot at se på – den er også rigtig nem at få til at fungere og den er selvfølgelig også nem at gøre brug af. Crosstraineren har bløde og naturlige bevægelser, der ikke bare giver dine ben en god motion, men faktisk også vil være med til at styrke store dele af overkroppen.

Fodpladerne på denne maskine er desuden blevet udformet med en skridsikker struktur, så du står godt fast under din træning og kan bibeholde en komfortabel træningsposition for fødder, knæ og led. Med den rette træningsposition formindsker du nemlig spændinger i fod- og knæled under træningen. Endvidere er Taurus X7.1 også blevet udstyret med det såkaldte V-Belt-System, som sikrer et ekstra støjsvagt og glidende tråd, hvilket betyder, at du ikke behøver at bekymre dig om at genere dine omgivelser, når du træner. Som mange af de andre maskiner, der er at finde i dette prisleje, så er der desuden også blevet monteret håndpuls i håndtagene og der er ydermere også mulighed for at tilslutte et pulsbælte, hvis du i stedet ønsker dette – det giver ligeledes også en langt mere præcis måling af din puls, hvis du bruger et pulsbælte til målingen.

Kettler CTR5

Konsol ★★★☆☆
Stabilitet ★★★☆☆
Rundløb ★★★☆☆
Value for money ★★★☆☆

Den tyske sportsgigant Kettler er naturligvis også repræsenteret i vores store crosstrainer test. Kettler CTR5 kommer i et rigtig flot sort og gråt klassisk design – det gør selvfølgelig også, at det er en maskine, der passer godt ind i ethvert hjem, hvis man vel at mærke har intentioner om, at den skal stå fremme – ellers er det naturligvis irrelevant, hvordan den ser ud og hvordan den passer ind i hjemmet. Det er dog slet ikke den eneste fordel, der er ved Kettler CTR5. Den er nemlig yderst solid og driftssikker, idet den er blevet opbygget med en rigtig kraftig rammekonstruktion, hvilket bestemt godt kan både ses og mærkes på maskinen. Køber du en Kettler CTR5, så køber du ikke blot en maskine, der ser rigtig godt ud, men du køber samtidig også en crosstrainer, der er langtidsholdbar.

Du får en crosstrainer med en udmærket skridtlængde på 39 cm. og to fodplader, som du har mulighed for at justere i tre forskellige niveauer (frem og tilbage), hvilket giver dig mulighed for at indstille dem til at være enten 6 cm. længere fra eller tættere på computeren – det er en funktion, der især er meget anvendelig, hvis du enten er meget høj eller meget lav, da du dermed kan få behov for enten at rykke tættere på eller længere væk fra computeren på maskinen. Ydermere, så er der også tale om en crosstrainer, der er udstyret med en elektromagnetisk modstand, der yder intet mindre end mellem 25 og 400 Watt, og som kan springe med kun 5 Watt af gangen. Det betyder, at du faktisk kan vælge mellem hele 76 modstandsniveauer.

Knapperne på display’et er på niveau med resten af konsollen, og det betyder også, at de er helt beskyttet mod sved fra en hård tur. Maskinen kommer med 10 programmer inkl. et pulsprogram. I følge med dette pulsprogram er der mulighed for at vælge mellem både håndpuls og øre-puls-måler, som også medfølger, så du kan derfor vælge, hvad du synes er mest behageligt for dig. Hvis du ønsker en mere præcis pulsmåling anbefales et trådløst pulsbælte. Dette understøtter denne model også, dog skal du være opmærksom på, at det skal være et Polar-kompatibelt bælte. Kettler CTR5 er desuden også kompatibel med Kettler World Tour 2.0, men det er dog noget, du er nødt til at tilkøbe. Eneste minus ved denne model er, at du betaler lidt ekstra for mærket, da Kettler er kendt verden over for at producere stabile og driftsikre træningsredskaber.

LÆS OGSÅ:  Træningsbænk test - 6 af de bedste træningsbænke

Cardiostrong EX20 – Til begynderen

Konsol ★★★☆☆
Stabilitet ★★★☆☆
Rundløb ★★★☆☆
Value for money ★★★★☆

Cardiostrong EX20 er sammen med mærkets FX30-model, som vi tester længere nede i testen, den billigste model i vores crosstrainer test. Her er der tale om en forholdsvis solid og driftsikker maskine set i forhold til prisen. Den kan desuden bryste sig af en skridtlængde, der lyder på intet mindre end 38 cm., hvilket faktisk er meget sjældent, når vi befinder os i denne prisklasse, hvor skridtlængden plejer at være en del mindre. Det er dog langt fra det eneste, for hvis du vælger at investere i en Cardiostrong EX20, så får du også en crosstrainer med en solid rammekonstruktion såvel som lange håndtag, der er med til at give dig rigtig gode grebsmuligheder, hvilket naturligvis er med til at gøre din træning langt mere komfortabel og samtidig giver det dig også bedre forudsætninger for at få det absolut optimale ud af din træning.

Maskinen her kommer med en elektronisk justerbar magnetmodstand i intet mindre end 16 forskellige niveauer. Den er desuden også blevet udstyret med en rigtig flot og intuitiv computer, som kommer med 12 faste og forprogrammerede træningsprogrammer. Hvis de 12 programmer ikke er nok for dig, så er der heldigvis også mulighed for at lave dit helt eget brugerdefinerede træningsprogram eller drage nytte af 4 pulsstyrede programmer såvel som et enkelt wattstyret program. Du kan selvfølgelig også starte et manuelt program, hvor du selv regulerer modstanden løbende.

Hvis din Cardiostrong EX20 skal stå derhjemme, hvor den kommer til at blive brugt af mere end én person, så er det naturligvis også relevant at vide, at computeren kan lagre brugerdata for op til ni personer på én gang. Computeren viser en lang række informationer, hvilket både inkluderer tid, distance, puls, hastighed, kalorieforbrug, formtestfunktion, din intensitet målt i Watt samt de 12 træningsprogrammer.

Hvis du gerne vil have muligheden for at måle din puls, så skal du holde fast i det midterste håndtag, da det er her pulsmålerne er blevet placeret. Når du har placeret håndfladerne på pulsmålerne vil du efter kort tid kunne se din puls på displayet. Du kan desuden lave en simpel formtest, og få målt din hvilepuls, når du er færdig med at træne, hvis det er noget, der har din interesse. Cardiostrong EX20 kan desuden også bryste sig af at være I besiddelse af en rigtig høj svingmasse, hvilket er ensbetydende med, at du får de bedst forudsætninger for at skabe en høj belastning uden at det kommer til at gå ud over det gode tråd, der også er på maskinen.

Maskinen kommer med indbyggede transporthjul, der gør, at den er nem at flytte rundt med og derfor kan du sagtens stille den ind i et opbevaringslokale eller lignende, når den ikke er i brug.

Life Fitness E1 Go

Konsol ★★★★☆
Stabilitet ★★★★★
Rundløb ★★★★★
Value for money ★★★★☆

Life Fitness E1 Go er både meget fleksibel og også meget brugervenlig, så derfor er der også tale om en crosstrainer, der vil kunne bruges af stort set enhver. Det er med garanti også noget, der har spillet ind i forbindelse med dens kåring som “Testvinder” af en lang række forbrugersider i USA. Maskinen er udstyret med et tungt svinghjul på og er udstyret med den særlige Whisper-Stride tekonologi, som er med til at give dig en mere glidende og mere behagelig træning end ellers – og det bedste af det hele er, at den næsten er lydløs. Du får derfor følelsen af, at du står på en professionel crosstrainer i et træningscenter. Med udgangspunkt i dét, så kan du med garanti også godt regne ud, at Life Fitness E1 Go er en formidabel crosstrainer.

Du har mulighed for at indstille det indbyggede elektromagnetiske modstandsniveau på displayet. Maskinen har intet mindre end 20 modstandstrin at vælge imellem, hvilket gør den egnet til både begyndere og øvede motionister. De mange modstandstrin gør det også nemt for dig at tilpasse din træning undervejs, så den hele tiden er tilpasset til dit energiniveau – og du kan endda også betjene modstandsniveauet selvom du har fuld fart på. Modsat mange andre maskiner, så har denne crosstrainer et særdeles varieret programudvalg, som inkluderer bakkeløb, intervalløb, HR bakke- og intervalløb, EZ modstand, fedforbrænding, cardio og meget mere. Det betyder i bund og grund, at du kan træne med stor alsidighed og aktivere din muskulatur på mange forskellige måder.

Maskinen har desuden minimal afstand mellem pedalerne, hvilket sikrer en ideel og behagelig træningspostion for dine fødder. På den måde får du den ultimative komfort under dine træninger og undgår at belaste dine hofter. En anden ting, som også gør denne crosstrainer til en yderst attraktiv maskine, er dens skridtlængde på hele 51 cm, hvilket også sikrer en ekstra skånsom træning for underkroppen.

Med Life Fitness E1 Go får du en lang række af justeringsmuligheder, der gør, at du har mulighed for at tilpasse maskinen til at passe specifikt til dig og din “løbestil”. Men ikke nok med det, så er Life Fitness E1 Go også blevet udstyret med en ekstra stor og brugervenlig 10 x 15 cm LCD-skærm I lækkert design, pulsmåling i håndtagene og dertil medfølger der oven i købet også et pulsbælte. Hvis du godt kan lide at høre musik mens du dyrker motion, så har du mulighed for at tilslutte enten din MP3-afspiller eller din smartphone, så du kan spille musik på de indbyggede højttalere på maskinen. Du får derfor en lang række af muligheder for at skræddersy oplevelsen med Life Fitness E1 Go og et bredt spektrum af funktioner, der skal gøre det hele mere behageligt for dig.

Cardiostrong EX40

Konsol ★★★★☆
Stabilitet ★★★★☆
Rundløb ★★★★☆
Value for money ★★★★☆

Denne crosstrainer er lavet til dig, der har et ønske om at købe en solid og fleksibel konditionsmaskine. Den kommer med en lang række af forskellige former for træningsprogrammer og dertil er den også blevet udstyret med elektronisk modstandsregulering. De indbyggede træningsprogrammer er selvfølgelig med til at give dig en langt mere varieret træning sammenlignet med, hvad du ville få, hvis det bare var den samme form for træning, du skulle igennem hver eneste gang. Det er også med til at gøre det meget nemmere for dig selv at holde motivationen i top, så du ikke pludselig begynder at springe træningen over, fordi du synes det er ved at være for kedeligt og for ensartet, at du bare står og træder rundt i pedalerne på din crosstrainer.

Cardiostrong EX40 er selvfølgelig også blevet udstyret med en elektronisk justerbar magnetmodstand, der kan reguleres i intet mindre end 16 forskellige niveauer. Den kommer også med en både stor og overskuelig computer med hele 14 faste træningsprogrammer, som du selvfølgelig selv har mulighed for at skifte mellem som du lyster. Hvis du ikke finder nogle af de 14 træningsprogrammer interessante eller du f.eks. gerne vil presse dig selv endnu mere end nogle af de førnævnte programmer kan tilbyde dig, så er der heldigvis også mulighed for at lave dit eget træningsprogram. Herudover har du også mulighed for at gøre brug af 4 pulsstyrede programmer.

En anden væsentlig ting at bemærke er, at denne crosstrainer har et svinghjul på intet mindre end 28 kg. Dette er særdeles højt, når man kigger på, hvad der ellers findes af crosstrainere i dette prisniveau, og bl.a. derfor er Cardiostrong EX40 et rigtig godt køb til prisen.

Computeren på denne pragtfulde crosstrainer kan vise en lang række af informationer, der er relevant for din træning. Den kan f.eks. vise dig tid, hastighed, puls, distance, kalorieforbrug og så har du både mulighed for at vælge et af de 14 træningsprogrammer, som den kommer med, mens du desuden også kan tage en formtest ved hjælp af den indbyggede formtestfunktion. Du kan desuden også nemt flytte rundt på din Cardiostrong EX40, da den bliver leveret med indbyggede transporthjul, hvilket er med til at gøre det nemt og enkelt for dig at flytte rundt på den. Det kan være, at du f.eks. gerne vil have den stående foran fjersynet mens du træner eller at du bare gerne vil stille den væk efter brug. Modellen fås desuden i både hvid og sort.

LÆS OGSÅ:  Multimaskine Test - 6 populære modeller på markedet

Cardiostrong FX30 – BEDST TIL PRISEN!

Konsol ★★★★☆
Stabilitet ★★★☆☆
Rundløb ★★★☆☆
Value for money ★★★★★

Cardiostrong FX30 tager i overlegen stil titlen som “bedst til prisen” i vores store crosstrainer test. Det er nemlig en helt formidabel crosstrainer, når man tager prisen i betragtning. Cardiostrong FX30 vil med garanti kunne møde alle dine behov og krav indenfor et meget lavt budget, som stort set alle og enhver ville kunne være med på. Derfor er Cardiostrong FX30 også en rigtig god crosstrainer for dig, da den kan erhverves til en rigtig god pris og samtidig er blevet udstyret med alle de funktioner, der skal bruges for at du kan opnå dine træningsmål, hvad end de er store eller små.

Det skal desuden også nævnes, at modellen er meget komprimeret i forhold til, hvor meget plads, den kommer til at optage hjemme, i stuen eller hvor end, du vælger at placere den. Faktisk er det den mest kompakte fordrevne crosstrainer på markedet overhovedet. Den måler således kun beskedne (L) 145 cm x (B) 52 cm x (H) 160 cm.

Ydermere, så skal det selvfølgelig også nævnes, at den har en skridtlængde, der lyder på 39 cm, hvilket er ganske fornuftigt i forhold til den prisklasse, som denne model tilhører, hvilket blot er endnu en fordel ved at vælge en Cardiostrong FX30 sammenlignet med de øvrige crosstrainere, som befinder sig i dette prisleje. Trådet er også rigtig godt og lydløst, så det hverken kommer til at være frustrerende for dig eller forstyrrende for andre i hjemmet.

På denne crosstrainer får du muligheden for at vælge mellem intet mindre end 24 modstandsniveauer. Det betyder, at du har mulighed for løbende at “vokse” med maskinen, indtil du når op på den maksimale modstand, som denne maskine kan give dig – men vi kan godt afsløre at det kommer til at tage et stykke tid. Det omfattende programudvalg vil ligeledes kunne udfordre dig i lang tid og skabe god variation i din træning. Du har 14 forudindstillede programmer at vælge mellem samt 4 pulsstyrede programmer, et målprogram, brugerprogrammer og en fedttest.

Cardiostrong FX30 kommer også med en indbygget pulsmodtager og et pulsgreb på armene, så du har mulighed for at følge din puls under dine træningspas. Den oplyste LCD-skærm gør det desuden nemt og enkelt at følge med i en lang række forskellige informationer, der er relevant for din træning og din fremgang i forhold til enten din kondition eller dit vægttab.

Hvis du godt kan lide at høre musik, når du træner, så vil du med garanti sætte pris på, at Cardiostrong FX30 er er blevet udstyret med nogle fornuftige højttalere, som du selvfølgelig kan koble din MP3-afspiller eller din smartphone til. Du slipper således for at have høretelefoner i ørerne og kan bevæge dig frit uden diverse ledninger kommer i vejen. Hvis du gerne vil have maskinen stående i stuen, når du træner, men derimod ikke vil have den stående fremme til daglig, så kan du blot flytte den ved hjælp af de transporthjul, der er blevet monteret på maskinens forreste del – og det er faktisk ganske nemt, da maskinen kun vejer 47 kg.

Cardiostrong EX60

Konsol ★★★★☆
Stabilitet ★★★★★
Rundløb ★★★★★
Value for money ★★★★★

Cardiostrong EX60 er en crosstrainer, der primært skiller sig ud fra mængden via sit eksklusive design. Men det er selvfølgelig langt fra det eneste, som gør denne crosstrainer attraktiv for folk, der gerne vil træne derhjemme. Den bliver f.eks. leveret med elektronisk justerbar magnetmodstand, der kan justeres til hele 16 forskellige niveauer, så du selv har mulighed for at indstille på intensiteten af din træning – og det betyder naturligvis også, at du hele tiden har mulighed for at presse dig selv til at yde bedre og mere. Endvidere, så er den også blevet udstyret med en letlæselig og yderst brugervenlig computer, som gør det let og overskueligt at vælge imellem de 14 forskellige former for træningsprogrammer, som du har mulighed for at gøre brug af, for på den måde at gøre din træning endnu mere spændende.

Ikke nok med, at der er tale om en maskine, der kan sætte lidt mere spænding i din træning grundet det store udvalg af træningsprogrammer og træningsarter, så er der også tale om en særdeles robust og stabil crosstrainer, der er af særlig solid kvalitet sammenlignet med, hvad der normalt produceres til træning i hjemmet. Maskinen har desuden en skridtlængde på hele 40 cm, hvilket blandt andet er ensbetydende med, at du får gode bevægelser og dermed også et rigtig godt træningsudbytte for hele kroppen, hvorfor du sagtens kan tillade dig at give den fuld gas, når du er i gang med træningen på din Cardiostrong EX60.

Cardiostrong EX60 har både svinghjul foran og bagpå, hvilket giver dig ekstra jævne bevægelser, og med en sammenlagt svingmasse på 21 kg, så får du et lækkert, glidende tråd selv ved høj modstand. Du kan være helt og aldeles sikker på, at hvad enten du er nybegynder eller du derimod har god erfaring med at bruge crosstrainere og derfor også er i god form, så vil du altid opleve at du får tilstrækkelig modstand til et effektivt træningspas. Ydermere, så har Cardiostrong selvfølgelig også valgt at udstyre deres EX60 med en rigtig lækker håndpulssensor på styret såvel som en trådløs pulsmodtager i konsollen. Det giver dig muligheden for at holde øje med din puls på den monterede skærm. Der er desuden også monteret en flaskeholder på denne crosstrainer, så du let kan indtage væske under din træning uden afbrydelser.

Cardiostrong EX90

Konsol ★★★★★
Stabilitet ★★★★★
Rundløb ★★★★★
Value for money ★★★★☆

Cardiostrong EX90 er en af de dyreste modeller i denne crosstrainer test. EX90 er en stor, front-dreven crosstrainer, der ikke blot vil kunne give din underkrop en særdeles god træning, men samtidig vil den også give en endnu bedre træning af overkroppen sammenlignet med mange af de andre maskiner, der befinder sig i dette prisområde. Den helt særlige fordel ved at investere i en crosstrainer, der er frontdreven er, at du får nogle meget længere skridtbevægelser, men dog uden at det ender med at gå udover stabiliteten.

Der skal ikke lægges skjul på, at Cardiostrong EX90 er en fysisk stor ellipsemaskine, der har en justerbar skridtlængde, hvilket gør den særdeles velegnet til husstande med flere brugere eller til motionister, der gerne vil have en mere alsidig træning og aktivere forskellige dele af underkroppen. Du kan således indstille skridtlængen fra 45 cm – 65cm. Med Cardiostrong EX90 får du således en crosstrainer i solid og robust kvalitet, der sikrer en effektiv og skånsom træning.

Ligesom stort set alle andre crosstrainere, så er Cardiostrong EX90 selvfølgelig også blevet udstyret med en letlæselig computer, som blandt andet gør det muligt for dig at hente en lang række informationer om din træning og det giver dig ligeledes også mulighed for at vælge mellem de 14 forskellige typer af træningsprogrammer, der også følger med, hvis du vælger at investere i en Cardiostrong EX90. Det kan til tider være svært at holde træningsmotivationen oppe, hvis du altid dyrker den samme form for motion, men hvis du derimod har mulighed for at skifte mellem en række forskellige træningsprogrammer, så er det meget nemmere for dig at holde motivationen oppe og dermed også få trænet.

Maskinen har en brugervægt på 130 kg, hvilket giver en god indikation om, hvor robust maskinens ramme egentlig er. Herudover vejer maskinen selv 104 kg., hvilket ligeledes vidner om et massivt træningsredskab med ekstra høj stabilitet. Endvidere, så er der også tale om en maskine, der kan måle din puls under træning, hvilket den både kan gøre via håndpuls eller ved hjælp af et såkaldt pulsbælte – sidstnævnte er dog et tilkøb og ikke noget, der følger med til crosstraineren. Det skal desuden også siges, at maskinen også er udstyret med en flaskeholder, så du undgår at løbe tør for væske under din træning.

LÆS OGSÅ:  Fordele ved brug af crosstrainere og motionscykler

Cardiostrong FX70

Konsol ★★★★☆
Stabilitet ★★★★★
Rundløb ★★★★☆
Value for money ★★★★★

Cardiostrong FX70 er en forholdsvis stor og meget stabil crosstrainer, der er baseret på elektromagnetisk modstand (bliver oftest forkortet med EMS). Det er dog langt fra det eneste der er at sige om denne model, for hvis du vælger at investere i en Cardiostrong FX70, så vælger du samtidig også at investere i en crosstrainer, der har en yderst favorabel skridtlængde på intet mindre end 51 cm. Dette sikrer dig en behagelig bevægelse og skåner samtidig dine knæ og led. Så selvom om denne model ligger i den lidt dyrere ende af vores crosstrainer test, så får du til gengæld også rigtig meget kvalitet for pengene.

Cardiostrong FX70 er en af de få crosstrainere, der har hældningsfunktion. Du kan således indstille skinnerne til stigning på fem forskellige niveauer, hvilket giver større udfordring og modstand til de mere øvede motionister. Herudover har crosstraineren hele 32 modstandstrin, hvilket er dobbelt så mange som de fleste andre modeller. Denne maskine kan derfor også yde glimrende modstand til dem, som i forvejen er i rigtig god form.

Med Cardiostrong FX70, så får du desuden også en maskine med en forstærket konstruktion, hvilket du både kan se og mærke på den. Det er også derfor, at den kan klare op til flere timers daglig brug og er egnet til personer med en kropsvægt på helt op til 150 kg., hvorfor det er de absolut færreste, der ikke vil kunne gøre brug af denne maskine. Og på trods af maskinens størrelse, så har den et rigtig lækkert design både, hvad angår rammen og den intuitive computer.

Herudover kommer maskinen også med 14 forudindstillede programmer, som du kan gøre brug af samt et brugerdefineret program og 4 pulsstryrede programmer. Det store udvalg af programmer sikrer dig muligheden for varieret træning uanset, hvilket formniveau, du befinder dig på. Samtidig hjælper de mange træningsmuligheder dig også med at holde motivationen, så du ikke mister lysten til at træne, fordi det bliver for kedeligt.

Maskinen har desuden kraftige transporthjul, der gør det meget nemmere for dig at flytte rundt på din crosstrainer. Du kan f.eks. stille den væk efter brug, hvis du ikke ønsker at have den stående fremme. Slutteligt, så skal det også nævnes, at du har mulighed for at måle din puls via håndpulssensorerne på maskinen eller via et trådløst pulsbælte, som du dog selv skal tilkøbe.

Taurus 10.5 Pro – Den professionelle

Konsol ★★★★★
Stabilitet ★★★★★
Rundløb ★★★★★
Value for money ★★★★★

Taurus 10.5 Pro er, som navnet antyder, en crosstrainer, som primært er bygget til professionelle miljøer som fitnesscentre, wellness-klubber osv. Derfor har denne maskine naturligvis også en kvalitet, som ligger nogle niveauer over de andre crosstrainere i denne crosstrainer test. Først og fremmest er rammen i massivt stål og maskinen har således en maksimal brugervægt på hele 181 kg og en egenvægt på 130 kg. Derudover har Taurus 10.5 Pro en svingmasse på hele 35 kg, hvilket giver dig et ualmindeligt lækkert og glidende tråd og en meget behagelig og skånsom bevægelse, når du træner.

Skridtlængden ligger på 58.4 cm, hvilket utvivlsomt ligger i den lange ende af spektret og giver dig en ekstra skånsom skøjtebevægelse i modsætning til de modeller med kortere skridtlængde, hvor bevægelsen bliver afkortet og minder mere om en stepmaskine. Denne model er i øvrigt udstyret med egen generator, så du ikke behøver at bekymre dig om hverken ledninger eller strøm. Du producerer nemlig selv den strøm, som maskinen skal bruge via generatoren og sparer desuden strøm, når du ikke bruger maskinen, idet den slukker af sig selv og ikke går på standby.

Selve konsollen er i lækkert matsort design og har et meget skarpt og detaljeret touch-display, der viser dig alle de relevante træningsdata som tid, distance, hastighed, watt, omdrejninger i minuttet, kalorier forbrændt samt puls via pulsmålerne i håndtaget. Crosstraineren kommer desuden med flaskeholder og transporthjul, så du kan flytte rundt med maskinen uden, at du behøver at løfte den.

Taurus 10.5 Pro er en glimrende maskine hele vejen rundt og scorer topkarakter på alle de opstillede parametre. Men da modellen ligger i den professionelle kategori og derfor har et helt andet prisniveau end de øvrige modeller i vores crosstrainer test, så synes vi ikke, at den kandiderer til titlen som testvinder. Ikke desto mindre skal du væge Taurus 10.5 Pro, hvis du gerne vil have en crosstrainer med ekstra lang levetid i ypperste kvalitet, hvad angår materialevalg, design og rundløb.

Crosstrainer test – Det skal du vide inden dit køb

Der skal bestemt ikke lægges skjul på, at en crosstrainer er et stykke avanceret mekanik og elektronik. Det er selvfølgelig også derfor, at de ikke er relativt dyre og det er også derfor at de billige modeller ikke altid er pengene værd, selvom de ellers ser ud til at være ganske fine. Hvis du vælger én af de billige modeller, så er det meget vigtigt, at du sørger for at tjekke op på, om de lever op til dine krav. Nedenfor følger en række parametre, du skal sørge for at holde øje med, når du skal ud og investere i en crosstrainer.

Fordrevet eller bagdrevet?

En crosstrainer er drevet er et stort svinghjul – præcis som det også er tilfældet på en spinningcykel. Dette svinghjul bliver brugt til at skabe modstand og selvfølgelig også den klassiske løbe/skøjte-bevægelse. Et sådant svinghjul kan både være placeret foran og bagved, og i langt de fleste tilfælde vil hjulet være placeret bagved på de billigere modeller, mens de dyrere modeller derimod er fordrevne. En fordreven crosstrainer vil have en mere flad løbeform, mens en bagdreven model derimod har en mere stejl løbeform. Det er selvfølgelig lidt en smagssag, hvad du foretrækker, men det er dog et faktum at en fordreven maskine er væsentligt dyrere.

Har du krav til håndtagene?

Det er desuden også en rigtig god idé at se nærmere på håndtagene. De kan nemlig bruges til at træne din overkrop også. Det skal selvfølgelig siges, at du ikke er nødsaget til at bruge dem, så hvis du ønsker at have fuld fokus på dine ben, så slipper du blot håndtagene. Det er dog en god idé at bruge håndtagene, da du på den måde får en fantastisk full-body-træning. På en god crosstrainer vil du få en følelse af, at du bevæger dig i ét og du skal derfor ikke rigtigt tænke over håndtagene. Du skal også overveje dine krav til pulsmåling i håndtagene.

Skridtlængden på maskinen

Skridtlængden er blot et fint ord for, hvor langt frem skinnerne kører inden de kører tilbage igen. Det er mest af alt noget, der har betydning for høje brugere, der ikke får det store ud af en træning på en maskine med en kort skridtlængde. Hvis du måler mere end 180 cm., så er det en god idé at investere i en maskine, der som minimum har en skridtlængde på 40 cm., men hvis du er lavere end dét, så kan du sagtens nøjes med en maskine, der blot har en skridtlængde, der lyder på 30 cm.

Svinghjul, svingmasse og modstand

Som nævnt tidligere, så er svinghjulet det hjul, du driver frem og også dét, der giver dig modstand. Svingmassen er et synonym, der dækker over den samlede vægt af både svinghjul og skinner – det betyder også, at des tungere en svingmasse, des større modstand vil du også opleve. Modstandstyperne for langt de fleste crosstrainere vil enten være elektromagnetiske eller magnetisk – de bedste crosstrainere er elektromagnetiske. Grunden til dette er, at en elektromagnetisk modstand kan indstilles på knapper mens en magnetisk skal manuelt indstilles ved at skrue på et hjul.

Vi håber at denne crosstrainer test har gjort dig en smule klogere på forskellige modeller samt hvad du skal kigge efter, når du selv skal ud og teste crosstrainere. Vi vil altid anbefale at finde en fysisk butik, hvor du kan prøve og teste crosstrainerne af inden køb.

Del.

Tilføj en kommentar