Grundig introduktion til ICG cykel appen til din ICG indoor bike træning

0

Indhold på side:

Er du en passioneret cykelrytter eller kunne du tænke dig at dyrke effektiv konditionstræning på en indendørscykel? Så har du sikkert lagt mærke til indendørscyklerne fra mærket ICG. Der er sket meget hos ICG i årenes løb. Udover nye cykelmodeller er der sket en markant opgradering af deres ICG cykel app. I denne artikel fortæller vi dig alt, hvad du behøver at vide om cykel-appen fra ICG.

ICG app kompatibilitet

ICG står for Indoor Cycling Group. ICG-mærket tilhører den anerkendte fitnessudstyrsudbyder Life Fitness. I 2021 har ICG forbedret sin ICG-produktfamilie og lanceret den i et nyt look. Kort tid senere kom den nye ICG-app med mange nye premium-funktioner. ICG Bikes er træningsmaskiner af høj kvalitet, der blandt andet står for præcis præstationsmåling (+/- 1%) og intuitiv, visuelt understøttet træningsstyring: Coach By Color-systemet.

Kompatible indendørs cykler

Her kan du se, hvilke ICG indoor bikes, du kan bruge træninsappen sammen med.

Kompatible operativsystemer

Du kan bruge ICG cykel appen med både iOS-enheder og Android-enheder. Du kan nemt finde appen i App Store og på Google Play. iOS kræver version iOS 11.0 eller nyere, Android 4.4 eller nyere.

Hvor meget koster ICG-appen?

Den grundlæggende version af ICG cykel appen er gratis. For at nyde premium-funktionerne skal du tegne et abonnement. Abonnementet koster €9,99 om måneden eller €99,99 om året. Begge planer starter med en 14-dages gratis prøveperiode. Når du har installeret appen, kan du tegne premium-abonnementet inde fra appen.

Hvordan fungerer ICG-appen?

Et grundlæggende træk ved ICG-appen er, at træningsdataene fra din ICG-cykel overføres til appen i realtid. Dette fungerer via et Bluetooth-interface, som træningscomputerne på ICG Bikes er udstyret med.

Men appen giver dig ikke kun live-værdier: Ved slutningen af ​​hver træningssession præsenterer den dig for resultatværdier og giver dig information om din månedlige præstation. Appen giver dig derudover mulighed for at sammenligne din træningspræstation og spore dine træningsfremskridt.

I appens gratis tilstand har du adgang til over 200 træningspas. Disse grundlæggende træningspas er sessioner med varierende træningsintensitet og forskellig træningsvarighed. Du kan vælge træningen efter dine personlige træningsmål: Bliv hurtigere, forbrænd kalorier, bliv mere tonet eller bliv stærkere.

Premium funktioner i ICG APP

Premium-funktionerne giver endnu mere motivation og underholdning, for her kan du følge videoruter (Scenic Coach), gennemføre videokurser (Studio Coach) eller blive guidet af rytmen fra over 100 musikkontrollerede træningspas (Music Coach). Med det nye premium-indhold er ICG cykel appen vokset markant ud over områderne analyse og træningskontrol, og sætter nu lige så meget fokus på at forbedre din træningsoplevelse.

Biblioteket med videotræning, professionelt filmede videosekvenser og musiktræning bliver hele tiden fyldt med nyt indhold. I vores test prøvede vi to instruktørvideoer. De to træningspas blev ledet af træneren Eva-Maria, som gav os praktiske tips til indstilling af modstanden, siddestilling med mere under hele sessionen. Frem for alt lykkedes det træneren at få træningen til nærmest at føles som en rigtig ansigt-til-ansigt situation. Dette gav os det nødvendige, motiverende drive og bekræftede endnu en gang, at ICG arbejder med yderst professionelle og erfarne trænere.

Sådan bruger du træningerne

Coach by Color

Efter vi allerede har nævnt Coach By Color et par gange, er det tid til at introducere systemet mere detaljeret. ICG-appen bruger Coach By Color til at vise dig den træningsintensitet, du træner med, eller den intensitet, du bør sigte efter i en træning. Til dette formål har ICG defineret 5 intensitetsområder (træningszoner), som hver er repræsenteret af en farve (hvid – blå – grøn – gul – rød). Træningszonerne spænder fra meget let til maksimalt. Farverepræsentationen af ​​zonerne giver to store fordele: På den ene side kan farver optages meget hurtigere og mere intuitivt end numeriske værdier. På den anden side opmuntrer den farvede visualisering under træning dig til at nå dine træningsmål.

Forhåndsvisning af træning med Coach By Color-zoner

Individuel træningskontrol

Avancerede cyklister er sikkert bekendt med FTP-værdien. FTP betyder Functional Threshold Power. Dette er den maksimale effekt i watt, som du kan opretholde konstant over en periode på en time. De 5 forskellige træningsintensiteter af Coach by Color svarer til forskellige procentområder af din FTP-værdi: FTP%. Med dette styresystem, som er skræddersyet til din individuelle præstation, er du i stand til at udføre ekstremt effektiv indendørs cykeltræning og fortsætte med at forbedre din præstation.

En FTP-test, som du kan udføre ved hjælp af træningscomputeren på din ICG-cykel, og som registreres af appen, fungerer som grundlag for udregning af de enkelte farvezoner.

En effektiv træningsstyring er som udgangspunkt også mulig via pulsen. Ved pulsstyret træning måles den aktuelle puls mod den individuelle maksimalpuls: HR max. ICG Cyklerne og ICG Appen giver også mulighed for at styre og evaluere træningen ud fra din puls. Til dette formål kan en tilsvarende brystbælte kobles til indendørscyklernes træningscomputer.

Fordele ved wattstyret træning

ICG tog en bevidst beslutning om at knytte Coach By Color-systemet til watt – eller mere præcist – til din FTP%-ydelsesværdi. En årsag til dette kan være, at pulsen strengt taget skal vurderes under hensyntagen til mange faktorer (ernæring, daglig tilstand osv.). Derudover reagerer pulsen altid på præstationen med en vis forsinkelse. I forhold til pulsen lover FTP-værdien en noget bedre sammenlignelighed af den opnåede præstation og en mere præcis vurdering af den individuelle træningsintensitet.

Generelt ser wattkontrol ud til at være trenden inden for cykeltræning. Men det burde ikke stoppe dig fra pulsstyret træning, hvis du er tryg ved det. Den bedst mulige træningsanalyse vil formentlig se på både watt (FTP%) og puls. ICG-appen giver alle muligheder for dette.

Træningsdata i ICG-appen

Apropos watt og puls: Til sidst et par ord om de træningsdata, som ICG-appen giver dig til din præstationsevaluering. Alene mængden af ​​træningsværdier viser, at ICG-appen også er gearet til præstationsorienterede cyklisters forventninger.

Månedlig træningspræstation

Når du starter ICG cykel appen, viser den dig først din månedlige præstation med de vigtigste værdier: Effort Points (totalpoint), forbrændte kalorier, tilbagelagte kilometer, antal træningsenheder (aktiviteter), dit seneste FTP-resultat og din vægtrelaterede præstation (Watt/kg). Du kan sammenligne disse månedlige tjenester og, hvis du ønsker det, eksportere dem (Strava, cloud storage, e-mail osv.) og fx dele dem på sociale medier.

Hvad er indsatspoint?

Med Indsatspoints er ICG kommet med sit eget evalueringssystem, der muliggør sammenligning med andre brugere. De individuelle træningsintensiteter (træningszoner), som du har gennemført i dine træningsenheder pr. minut, fungerer her som grundlag. Præstationsevalueringen er altid baseret på din individuelle FTP-værdi. Som ordet Effort antyder, for at sige det ligeud, afspejler scoren, hvor hårdt du har trænet.

Konklusion

Det er lykkedes ICG at samle de vigtigste tendenser inden for træningsapps i én samlet pakke. Især når det kommer til videoindhold af høj kvalitet, oplever vi i den grad pris-ydelsesforholdet i ICG-appen mere end okay. Men også inden for træningskontrol kommer ICG med et gennemtænkt koncept, der hovedsageligt er baseret på wattstyret træning, men stadig tillader pulsstyret træning.

Tag et kig på ICG cyklerne her, hvis du ikke allerede har investeret i en.

Er du interesserte i at læse mere om hjemmetræning, kan vi anbefale dig at tage et kig på følgende artikler:

Del.

Tilføj en kommentar