Det skal du bruge for at få et nemt og billigt HOME GYM

0

Indhold på side:

Kunne du godt tænke dig at kunne træne lidt mere derhjemme, men uden at skulle gå på kompromis med, hvor effektiv din træning bliver? Flere og flere vælger at anskaffe sig træningsudstyr til hjemmebrug for at kunne bygge sit eget lille homegym. Dette sparer turen til fitnesscentret og samtidig undgås de månedlige udgifter forbundet med at være medlem i et center.

Men hvordan ved man, at man får købt netop det udstyr til sit homegym, der vil kunne erstatte maskinerne og redskaberne i fitnesscentret, og uden man skal lægge en halv herregård og dedikere halvdelen af huset til det?

Netop denne udfordring har vi sat fokus på i denne artikel, hvor vi vil præsentere dig for præcis de redskaber, der vil kunne give dig en fuldendt helkropstræning i dit homegym på lige fod med den, du er vandt til i fitnesscentret, men uden det skal fylde eller koste særlig meget.

Kriterier for de udvalgte redskaber

Vi har udvalgt træningsredskaber ud fra følgende kriterier:

 • Kvalitet = Kvaliteten skal være i top, så du får det bedste for dine penge.
 • Pladsbesparende = Redskaberne skal være multifunktionelle og fylde meget lidt taget deres træningsmuligheder i betragtning.
 • Lav pris = Prisen skal være lavere end andre sammenlignelige produkter på markedet af samme kvalitet

Taurus Selectabell kettlebell

Variation ★★★☆☆
Plads ★★★★★
Pris ★★★★☆

Denne kettlebell fra det tyske mærke Taurus er en fantastisk kettlebell til dig, der gerne vil kunne træne med mange forskellige styrker i din kettlebell træning, men som ikke har lyst til at skulle have mange forskellige kettlebells til at stå og fylde.

Denne kettlebell kan kusteres nemt i 5 vægttrin: 4,5 | 6,8 | 9 | 11,3 | 13,5 kg

Du skifter nemt vægten ved at dreje på en knap øverst på den, hvorved en eller flere af skiverne løsrives fra kernen, og du dermed løfter den angivende vægt væk fra bunden, som står tilbage.

Den er nem at træne med, og den er behagelig at holde om. Derudover er den stilfuld, og passer godt ind i et moderne homegym.

 

 

Taurus håndvægt Selectabell

Variation ★★★★★
Plads ★★★★★
Pris ★★★☆☆

Disse håndvægte fungerer på samme måde, som den førnævnte kettlebell. De er hver justerbare i 9 vægttrin: 4,5 | 6,75 | 9 | 11,25 | 13,5 | 15,75 | 18 | 20,25 | 22,5 kg

Dette gør håndvægtene bedre til dig, der gerne vil træne tungt, da disse håndvægte kan blive en hel del tungere end kettlebell’en.

Derudover får du 9 forskellige håndvægtsæt i kun ét sæt. Dette gør dem til helt ideelle til dig, der gerne vil have en seriøs håndvægtstræning derhjemme, uden du behøver at skulle sætte en hel reol op til opbevaringen af dem. Med dette håndvægtsæt fra Taurus, har du hele din håndvægtstræning i to simple håndvægte.

Træningsmæssigt er håndvægtene rare at holde om og træne med. De har et godt greb og glider ikke i håndfladerne, når man begynder at svede.

Derudover har de også et stilfuldt design, som passer rigtig godt ind i de fleste hjem.

Prismæssigt ligger de en smule deroppe af, men eftersom de fylder næsten intet og indeholder 9 kvalitetshåndvægtsæt i kun ét, og du tilmed kan træne hele kroppen rigtig effektivt – så vil prisen faktisk betragtes som værende i den lave ende trods alt.

Taurus Selectabell vægtstang og curlstang

Variation ★★★★★
Plads ★★★★☆
Pris ★★★☆☆

Dette vægtstangssæt fra Taurus kan, ligesom de to ovenstående, justeres i vægttrin, for at give en nem vægtændring mellem øvelser.

Vægtstængerne kan justeres i følgende vægttrin:

 • Vægtstang: 9,1-36,3 kg i 4,5 kg-trin (20-80 Lbs)
 • Curlstang: 6,8-34 kg i 4,5 kg-trin (15-75 Lbs)
 • Ved asymmetrisk fordeling er der mulighed for 13 vægttrin pr. stang.

Det du får ud af at træne med justerbare styrketræningsredskaber er, at du kan gå hurtigt fra øvelse til øvelse uden at skulle fumle med at få vægtskiver af og på, hvorved din puls vil falde imens.

Vi oplever en helt klar fordel af et justerbart system som dette i træningen. Og selvom dette system fylder lidt mere end blot en enkelt kettlebell eller et håndvægtsæt, så giver det noget meget unikt til effektiviteten under træningen.

Derudover får du meget for pengene, selvom vi begynder at bevæge os derop af rent prismæssigt. Derfor får den kun 3 stjerner på prisen, men vi synes i den grad stadig, den har sin berettigelse i denne artikel, eftersom den helt klart vil tage dit homegym og din træning til næste niveau på en meget pladsbesparende måde.

Nedenfor kan du se en video, hvor alle de 3 ovennævnte produkter fra Taurus er vist i action:

Darwin multimaskine MS30

Variation ★★★★★
Plads ★★★☆☆
Pris ★★★☆☆

Her har vi at gøre med en rigtig fin multimaskine til prisen, som oven i købet fylder mindre end de fleste. Går du efter det helt minimalistiske udtryk med så få redskaber som muligt, har denne både sine fordele og ulemper. Den fylder mere end et håndvægtsæt, det kan vi ikke komme udenom. Til gengæld har du en bred vifte af forskellige mulige træningsøvelser, hvor du kan sidde behageligt på multimaskinen, når du udfører øvelserne. Dette er en anden fornemmelse end at træne med frivægte, og den har helt klart sin berettigelse som en del af et homegym.

På denne multimaskine får du:

 • Træningsstationer:
  • Højt kabeltræk/lattræk, bl.a. til ryg- og tricepstræning
  • Brystpres/Pec-Fly-station
  • Benstræk
  • Lavt kabeltræk, f.eks. til bicepscurls eller siddende roning
 • Vægtblok med 10 forskellige indstillingsmuligheder op til 50 kg
 • Maksimal brugervægt: 100 kg.

Prisen er derudover godt i bund taget maskinen og dens funktionalitet i betragtning. Leder du derfor efter en pladsbesparende multimaskine, som ikke koster alverden, kan denne være den helt rigtige for dig.

Se videoen nedenfor for at få et indblik i multimaskinens kvalitet og funktionalitet:

cardiostrong træningshandsker

Kvalitet ★★★☆☆
Komfort ★★★★★
Pris ★★★★★

Disse træningshandsker fra cariostrong er lette og behagelige at træne med, og samtidig giver de dig et godt greb, så du undgår vabler, hård hud og røde mærker ifm din styrketræning med håndvægte, vægtstang og kettlebell.

Ligeså snart du har med bare lidt tunge vægte at gøre i din træning, kan det ikke undgås, at håndfladerne danner hård hud for at kompensere for den belastning, den udsættes for under træningerne. Dette kan et par træningshandsker hjælpe gevaldigt på.

Netop disse træningshandsker er et rigtig godt valg grundet deres åndbare materiale og det faktum, at de ikke har særlig meget stof på håndryggen. Du kan altså ånde rigtig fint i dem, så du undgår at føle, at hænderne bliver for indeklemte.

Materialemæssigt er handskerne af en fin mellemkvalitet. Dette er primært grundet det tynde og lette stof og den tynde skridsikre belægning. Men netop dette materiale er netop årsagen til, at de er så behagelige at have på. Derfor mener vi, at du vil få langt mere glæde af netop disse træningshandsker ift at anskaffe dig et par dyre, tykke handsker i en bedre og mere holdbar kvalitet, men som ikke er behagelig at træne styrketræning med, og som du derfor ikke vil få brugt og få gavn af.

AIREX-træningsmåtte Fitline 140

 

Kvalitet ★★★★★
Komfort ★★★★★
Pris ★★★★☆

Denne træningsmåte fra Airex er en rigtig god måtte til dit homegym. Den er skridsikker, tåler vand, rengøres nemt, er produceret i kvalitetsmaterialer og så er den rigtig behagelig at ligge, sidde eller stå på.

Den kan altså både være rar for dig at stå på, når du træner, så du nemt kan lægge din kettlebell eller håndvægte fra dig, uden du skal bekymre dig om at ridse gulvet. Men den er også ideel for dig at ligge på til øvelser som fx skulderpres. Sidst men ikke mindst vil den støtte dine knæ rigtig godt i knælende øvelser med kettlebell eller håndvægte.

En god træningsmåtte er derfor næsten uundværlig, når det kommer til at have et godt fundament for din styrketræning i dit eget homegym.

Derudover kan den nemt rulles sammen og stilles i skabet, så den ikke fylder, når den ikke er brug.

Dit personlige HOMEGYM

Nu håber vi rigtig meget, at du nu har fået inspiration til, hvilke træningsredskaber der vil passe allerbedst hjem til dit eget personlige homegym og samtidig til den helt rigtige pris. Vi har udvalgt produkterne, som vi har præsenteret ovenfor, på den måde, at du kan vælge til og fra alt efter, hvilken type træning, du bedst kan lide at udføre. Du behøver altså derfor ikke at anskaffe dig alle de viste produkter for at kunne få et velfungerende homegym. Derimod kan to forskellige styrkeredskaber kombineret med måtten og handskerne være det helt ideelle bud på, hvordan dit homegym bliver bedst.

Ønsker du at læse mere om hjemmetræning og produkter hertil, kan vi anbefale dig at kigge nærmere på nedenstående artikler:

Del.

Tilføj en kommentar