Få hurtige resultater med den bedste træning til vægttab

0

Indhold på side:

Når vi træner jævnligt, er det ofte for at arbejde os hen imod et ønsket fysisk resultat. Enten øget muskelmasse eller lavere fedtprocent. Og forhåbentlig synes du også, at det er sjovt at træne, så du ikke udelukkende gør det for de fysiske resultaters skyld. Når det så er sagt, så kunne de fleste nok godt tænke sig at vide, hvilken træningsform, de skal dyrke for at få hurtigst resultater med deres træning. Og er dit træningsmål et vægttab, hvad den bedste træning til vægttab er.

Med mindre du bare elsker at træne og ikke går så meget op i de fysiske træningsresultater, så er du formentlig interesseret i at kunne optimere din træning lidt, så resultaterne viser sig hurtigere.

Når man skal vælge sin træningsform, er der nemlig stor forskel på, hvilke resultater man kan forvente. Og mange falder desværre i den fælde, at de vælger en træningsform, som formentlig slet ikke vil kunne indfrie de ønskede resultater.

Derfor har vi i denne artikel fokus på forskellige træningsformer, og hvilke resultater, du vil kunne forvente ved regelmæssig udførelse samt, hvordan du skal udføre dem for at få resultater hurtigst.

Styrke

Styrketræning er som grundregel den bedste træning til vægttab. I takt med, at du øger din muskelmasse, vil din hvileforbrænding stige, og det betyder i parksis, at du med en styrketrænet krop vil forbrænde flere kalorier, når du ligger på sofaen og ser serie, end du vil gøre med en ikke styrketrænet krop. Netop af denne årsag er styrketræning så effektivt til vægttab, da du får din krop til at forbrænde flere kaloerier end den plejer, selv når du ikke er oppe at træne.

For at styrketræningen har den mest effektive effekt på dit vægttab, skal du øge muskelmassen. Dette gøres ved at træne hårdt, så dine muskler for alvor udtrættes og bliver ømme i nogle dage efter. Styrketræner du i stedet, hvor træningen er ”lidt for let” at komme igennem, vil dine muskler ikke presses nok til at bygge sig stærkere særlig hurtigt. Så det er på med vægten, så træningen er hård nok. Det er nemlig først, når muskelfibrene rives i stykker af den hårde træningen, at det sætter kroppen til at bygge dem endnu stærkere og større. Husk dog at holde pause mellem hver træning, så du giver musklerne ro til at bygge sig op. En god grundregel er, at så længe du er øm i dine muskler, skal du give dem hvile.

Cardio

Konditionstræning er godt for vores kredsløb, og for vores krops sundhed generelt. Det er derfor rigtig godt at dyrke cardiotræning mellem sine styrketræninger. Cardiotræning er dog ikke den mest idéelle træningform, hvis du går efter at tabe dig. Mange løber fx for at tabe sig. Men dette vil blive et langt og sejt træk for dem, da løb nemlig ikke er særlig effektivt til vægttab.

Ved løb og andre cardio træningsformer forbrænder du kalorier mens du træner, men du har næsten ingen øget efterforbrænding, som du har ved styrketræning. Og du bygger heller ikke større muskelmasse som på sigt giver dig en øget hvileforbrænding. Hvad angår øget muskelmasse er cardiotræning heller ikke særlig effektivt. I det hele taget bør cardiotræning være en del af din rutine for at give dig selv de sundhedsmæssige fordele, som cardio giver og ikke være en ønsket måde, hverken at øge muskelmassen eller tabe dig på. I hvert fald ikke, hvis du ønsker hurtige resultater.

Undtagelsen

Og så er der selvfølgelig altid en undtagelse. Er du på nuværende tidspunkt meget inaktiv og ønsker at bruge træning som en måde at hjælpe et vægttab i gang på, så vil cardio funegere fint. Dette på baggrund af, at øget bevægelse og øget kalorieforbrænding alt andet lige vil hjælpe på vægttab.

Vægttab med gåture

Sidst skal det nævnes, at søger du den bedste træning til vægttab, og ved du, at det kan være svært for dig at bevare motivationen til at få trænet så ofte, som du gerne ville? Så kan gåture med et vist tempo faktisk være alt, du behøver for at skyde et vægttab i gang. Almindelig gang i et tempo, hvor du mærker varmen i kroppen og pulsen stige sætter nemlig gang i din fedtforbrænding og kan derfor være den nemmeste (og dermed også hurtigste) måde for dig at hjælpe et vægttab i gang på.

Herunder har vi listet nogle forskellige fitnessmaskiner og træningsudstyr, som er et rigtig godt valg til dig, der gerne vil kunne træne hjemme og have de bedste forudsætninger for at få hurtige resulatter med din træning.

Taurus Selectabell kettlebell

Denne Kettlebell er det idelle redskab til effektiv styrketræning derhjemme. Og så er den utrolig alsidig, for det første fordi en kettlebell i sig selv er et utrolig alsidigt tærningsredskab. Men denne kettlebell er justerbar i vægtbelastningen og kan sammensættes alt efter, hvor tung en vægt du ønsker at træne med til forskellige øvelser.

Du får derfor 5 kettlebells i én, og den er dermed ultra pladsbesparende og giver samtidig rigtig stor nemhed i din træning. Du tager blot denne ene kettlebell med dig ind i stuen frem for at skulle bære på 5 kettlebells frem og tilbage.

Derudover er denne kettlebell af rigtig høj kvalitet, og du får altså dermed rigtig meget for dine penge.

Se videoen nedenfor for at se, hvordan du vil kunne træne hele kroppen på 20 minutter med kettlebells.

Taurus håndvægt Selectabell

Disse håndvægte er ligeledes meget alsidige, da de på samme måde som den viste kettlebell ovenfor, kan justeres alt efter ønsket vægtbelastning. Om man ønsker styrketræning med kettlebell eller håndvægte er en smagssag, og derfor præsenterer vi begge slags for dig.

Håndvægte kan ligeledes bruges til et væld af styrkeøvelser. Og med håndvægte alene kan du sagtens få en rigtig effektiv styrketræning for hele kroppen.

Sætttet her er af rigtig god og holdbar kvalitet. Derudover fungerer vægtindstillingen med få klik, så det er utrolig let og hurtigt at skifte vægt fra øvelse til øvelse.

Se videoen nedenfor for at se, hvordan du kan træne hele kroppen på kun 20 minutter med håndvægte alene.

cardiojump fitnesstrampolin Premium

Trampolinen fra cardiojump er en fitnesstrampolin af høj kvalitet. Til dig der ønsker høj puls og cardio frem for styrketræning, er denne trampolin et virkelig godt bud. Det unikke ved denne er, at dens ben kan foldes ind, så trampolinen nemt lægges under sengen, når den ikke er i brug.

På den måde kan du nemt tage den frem og tage 20 minutters effektiv pulstræning til god rebound musik og evt med en holdvideo fra youtube, som du hopper efter. Kender du ikke til jumping fitness, vil du blive overrasket over, hvor hårdt det er, og hvor god cariotræning, det er. Hoppeteknikken er lidt anderledes end du kender det fra traditionel trampolinhop, og beslutter du dig for at købe en fitnesstrampolin, vil vi anbefale dig at læse vores artikel om fitnesstrampoliner. I denne artikel forklarer vi den helt rigtige måde at hoppe på for at få mest ud af din træning og forbrænde flest kalorier.

Trampolinen har elastiksnore i stedet for fjedre, hvilket giver den længere holdbarhed og en meget lydløs træning. Derudover har den gummidutter under hvert ben, så den står fuldstændig fast på gulvet uden at rykke på sig, når du hopper på den.

Se videoen nedenfor for at se, hvordan du kan få en god helkropstræning og høj puls på 20 minutter med trampolinen.

Duke Fitness Stepper

Denne stepper er en rigtig god måde at få pulsen op på derhjemme og hurtigt komme i den fedtforbrændende zone. Det er derfor et godt redskab til dig, der kan have svært ved at komme ud at træne, og gerne vil have en nem løsning til fx at få pulsen op til den fedtforbrændende zone foran fjernsynet om aftenen og på den måde understøtte et ønsket vægttab.

Med stepperen får du samtidig lidt øget styrke i lår og baller. Stepperen har derudover den fordel, at den fylder ekstremt lidt. Den er altså nem at stille væk, når du ikke skal bruge den, og når du bruger den, er den så støjsvag, at du fx kan se fjernsyn uden at blive forstyrret.

Wahoo Fitness-rulletræner Kickr Snap

Rulletræneren er genial til dig, der elsker at cykle, men som ikke oplever at have tiden til at tage en tur i løbet af dagen. Med rulletræneren kan du cykle hvornår du vil, fx i garagen, skuret eller i kælderen. Du kan dermed tage hurtige 20 effektive minutter i pedalerne uden at være væk hjemmefra, og du har friheden til at stoppe, når du vil uden at skulle beregne tiden til at køre hjem i, så tidsplanen passer.

Du får primært cardiotræning, når du cykler til i pedalerne. Derudover får du også en øget styrke i lårene.

Rulletræneren er let at klikke dit cykelhjul i, og så er du faktisk i gang.

Darwin løbebånd Walking Pad

Gåture er ofte undervurderet, når det kommer til træning, fordi man ikke forbinder gåture med at træne. Men gåture i et tempo der giver dig sved på panden er som nævnt ovenfor en af de mest effektive måder at forbrænde fedt på. Og med et gåbånd i stuen kan du nemt få ekstra kilometer i benene om aftenen, hvor du måske plejer at slappe af foran fjernsynet. Her skal du altså ikke finde ekstra tid til træningen, for du kan powerwalke, mens du ser serie og på den måde slå to fluer med ét smæk.

Dette gåbånd kan let foldes på midten og fylder derfor minimalt. Du kan derudover bære rundt på det i håndtaget, der kommer frem, når man folder det. Så bliver det ikke nemmere at få den fedtforbrændende gåtur i hus hver dag.

 

Hurtige resultater med din træning

Vi håber meget, at du er blevet klogere på, hvilken træningsform, der er den mest ideelle til dig, alt efter hvilket mål du har med din træning.

Er du interesseret i at læse mere om effektive træningsformer hjemmetærning, er du velkommen til at se nærmere på vores artikler nedenfor.

Del.

Tilføj en kommentar