Sådan får du mere ud af din træning med Virtual Reality i 2024!

0

Indhold på side:

Det er de seneste år blevet mere og mere populært at anskaffe sig et par Virtual Reality briller og spille spil, hvor man selv bliver en del af spillet i det virtuelle univers. Nu er tiden kommet til, at Virtual Reality bliver en integreret del af træning derhjemme. Og det fortæller vi mere om nedenfor. Vi giver dig også vores bud på de allerbedste Virtual Reality briller på markedet, så du selv kan starte din VR-træning.

Du har måske allerede prøvet Virtual Reality universerne ifm spil på arbejdet eller hos en bekendt. Virtual Reality kan noget helt specielt og sender brugeren afsted på en rejse, hvor man bliver en integreret del af spillet. Virtual Reality er ikke helt nyt, men det har været langsomt undervejs, og på den måde kan det stadig noget meget nyt og anderledes. Nemlig at give dig en på opleveren. Det at være en del af et spil og blive en fysisk del af den verden, som spillet præsenterer er så langt fra vores normale måde at spille på. Om vi spiller spil på telefonen, spiller kort eller brætspil – det er noget der er udenfor os selv. Vi er altså normalt ikke en del af en anden virkelighed.

Men dette vender Virtual Reality om på. Og nu er det samme muligt, når du skal træne. Du kender måske allerede Kinomap, hvor du, med din træningsmaskine via dens skærm, kan træne virtuelle ruter og se dig selv dyrke sporten på skærmen ud fra de bevægelsesforløb, du fysisk laver på maskinen. Heller ikke her, er du en reel virkelig del af træningsuniverset.

 

Med Virtual Reality træning er du en del af det univers, du træner i

Når du træner med Virtual Reality, får du en på opleveren, mens du får trænet og styrket din krop. Du sidder altså ikke længere helt demotiveret på din romaskine i din kolde lejlighed en vintermorgen og skal overbevise dig selv om, at 20 minutters roning er lige præcis det, du skal bruge dit svært fundene overskud på. Nej, med Virtual Reality briller får du lov til at træde ind i træningsuniverset og opleve, hvordan leg og træning smelter sammen og giver dig den perfekte start på dagen, hvor giver dig mulighed for at være til stede og i virkeligheden komme en lille smule væk. Væk fra hverdagen og lige ind i det univers eller det land, du har lyst til at være den del af for en stund. Samtidig med, at du får trænet – og det er jo det, der er så smart! 

 

Sådan træner du med Virtual Reality

For at komme i gang med din virtuelle træning, skal du have connected din telefon til din træningsmaskine via den dertilhørende app. Når dette er gjort, vælger du, hvilket univers, du har lyst til at træne i og vupti, så er du i gang.

Se fx videoen nedenfor, hvor du bliver taget igennem træningsoplevelsen på romaskine:

 

Det kan du forvente, når du begynder at træne med Virtual Reality briller

Når du begynder at træne med Virtual Reality briller, vil du kunne forvente at opleve det at træne på en helt ny måde. Dine bevægelser og din træthed i kroppen vil formentlig være den samme, og på det plan vil dine nyindkøbte briller ikke gøre en forskel. Men der hvor du vil opleve forskellen, vil være på den oplevelse, du vil have med det at træne. Under normale træningsforhold, som du kender dem allerede, kender du formentlig til at starte ud med høj motivation og ønsket om at gennemføre dagens træning. I takt med, at du kommer i gang og mærker ømhed og udmattethed i kroppen, begynder du at fornemme de demotiverende tanker på øverste etage, der fortæller dig, at det er hårdt, at du ikke rigtig gider mere, og at du vist også snart har fortjener at stoppe træningen igen. Dette er helt normalt og en del af en naturlig mekanisme i kroppen. Men denne mekanisme holder os fra faktisk helhjertet at nye vores træning og det positive vi jo gør for kroppen under træningen. Fordi tankerne vandrer og vi kommer til at tænke på de 117 andre ting, vi langt hellere ville lave end at fortsætte træningen.

Og det er her, at det at træne med Virtual Reality briller gør en kæmpe stor forskel.

For når du træner med dem og bliver en del af det træningsunivers, som brillerne tilbyder dig at komme ind i, bliver du taget væk fra dine vante omgivelser, som fx den kolde lejlighed en vintermorgen, som beskrevet længere oppe. Du kommer altså ind i en verden, hvor du oplever, sanser og har det sjovt. På den måde undgår du, at tankerne vandrer og forsøger at overtale dig til at stoppe træningen før tid. Du vil derfor formentlig komme til at opleve, at du, når du træner med dine Virtual Reality briller for det første begynder at træne i længere tid end du plejer, og dermed får endnu mere træning, uden du tænker over det – og vigtigst af alt, så kommer du formentlig til at opleve, at du begynder faktisk at nyde at træne. Fordi det er sjovt, fordi du får lov til at tappe ind i et univers, hvor du er på opdagelse og kan opleve noget, mens du træner.

 

Hvad skal du overveje, inden du køber et par Virtual Reality briller til din træning?

Når du skal udvælge dig et par Virtual Reality briller til at træne med, er der nogle ting, du skal overveje. De forskellige slags tilbyder dig nemlig et forskelligt udvalg af træningsmuligheder, og generelt er selve oplevelsen forskellig fra model til model.

Vi har personligt prøvet flere forskellige slags og må erkende, at HOLOFIT giver den allerbedste oplevelse kombineret med det bedste træningsudvalg. Nedenfor kan du se, hvad netop HOLOFIT Virtual Reality Fitness har at byde på.

HOLOFIT Virtual Reality Fitness koster 1.165 kr. og kan købes lige her.

Rigtig god fornøjelse med din Virtual Reality træning!

holofit virtual reality fitness

Se videoen nedenfor for at få en kort guide til HOLOFIT Virtual Reality Fitness:

Køb HOLOFIT Virtual Reality Fitness

Vi håber rigtig meget, at denne artikel har været brugbar for dig og har givet dig en god indføring til det at træne med Virtual Reality. Er du på udkig efter en træningsmaskine at træne Virtual Reality med, er du velkommen til at se nærmere på vores andre artikler, hvor vi tester forskellige slags træningsmaskiner:

Del.

Tilføj en kommentar