Kropsanalysevægt: Virker de overhovedet?

0

Indhold på side:

Kropsanalysevægte er blevet utrolig populære de seneste år. Mange vil gerne udnytte muligheden for at tracke sine fremskridt mere nøje, når det kommer til muskelopbygning og vægttab, hvilket en kropsanalysevægt giver mulighed for. Men hvilken er så den bedste på markedet uden at koste en bondegård? Det kommer vi nærmere ind på i denne artikel.

Hvad kan en kropsanalysevægt?

En kropsanalysevægt måler mere end bare, hvor mange kilo, du vejer. Den kan nemlig måle, hvad alle ens kilo består af. Den måler altså, hvor meget af din krop der er hhv fedt, muskler, knogler og vand.

Tanita kropsanalysevægt RD-953 Produktbillede

Dette er gavnligt at vide, når du ønsker at arbejde dig hen imod et mål. Lad os forklare herunder:

Du har en normal badevægt og ønsker at tabe dig nogle kilo. Du er derfor begyndt at træne og spiser sundere, end du plejer. Du vejer dig en gang om ugen og håber på at kunne se små fremskridt løbende. I starten af din livsstilsændring kan du se på vægten, at det går fremad, og at du taber dig en smule. Dette motiverer dig til at fortsætte. Dog begynder vægten, efter noget tid, igen at sige, hvilket frustrerer dig. Vægten står herefter stille i nogle uger for så at stige lidt igen. Du mister helt motivationen og er på raden til at give op.

Havde du nu haft en kropsanalsevægt, havde eksemplet ovenfor set en hel del anderledes ud – lad os forklare:

Du har en kropsanalysevægt og ønsker at tabe dig nogle kilo. Du er derfor begyndt at træne og spiser sundere, end du plejer. Du vejer dig en gang om ugen og håber på at kunne se små fremskridt løbende. I starten af din livsstilsændring kan du se på vægten, at det går fremad, og at du taber dig en smule samtidig med, at din fedtprocent falder 1 %. Dette motiverer dig til at fortsætte. Dog begynder vægten, efter noget tid, igen at sige, hvilket frustrerer dig. Dog kan du se, at din fedtprocent rent faktisk er faldet yderligere, og at vægten er steget grundet den højere muskelmasse, du har fået pga træning. Vægten står herefter stille i nogle uger for så at stige lidt igen. Igen kan de se, at din fedtprocent er faldet samtidig med, at din muskelmasse er steget. Dette motiverer dig rigtig meget til at fortsætte det gode arbejde.

Eksemplerne ovenfor giver et rigtig godt billede af, hvorfor en almindelig badevægt ikke kan give dig et ret godt billede af, hvordan din nye livsstil påvirker din krop, og om du er på rette vej mod dit mål eller ej. En kropsanalysevægt giver dig altså et langt bedre billede af, om det du gør fungerer eller ej.

Tanita kropsanalysevægt RD-953 Produktbillede

Virker kropsanalysevægte overhovedet?

Kropsalanysevægte er som grundregel ret præcise. Dog kan vi anbefale dig at undlade de helt billige modeller, da teknologien i dem ikke kan måle sig med de bedre mærker. Og får du upræcise data fra den vægt, du netop har købt for at få præcis data om din vægt, kan det siges at have været et dårligt køb. Vi har haft rigtig god erfaring med vægtene fra Tanita. Det mærke kender du formentlig også allerede fra de store kropsanalysevægte i fitnesscentret eller fra fysioterapien. De har et rigtig godt ry og leverer varen.

Kropsanalyse bedst i test

Der er meget forskel på kropsanalysevægte på markedet. Nogle er helt klart bedre og mere præcise end andre. Vi har testet nogle af de bedste kropsanalysevægte på markedet, og den test af kropsanalysevægte kan du se lige her.

Kropsanalysevægt med app og bluetooth

Kropsanalysevægte er smarte, fordi de kan give dig et retmæssigt billede af din kropssammensætning. Endnu smartere er så de modeller, som har en tilhørende app, hvor al data bliver lagret, så du kan følge med i dine fremskridt over tid. Det kan disse to modeller fra Tanita fx. Vi har prøvet funktionerne af, og det fungerer utrolig nemt og intuitivt. Dine data overføres automatisk via bluetooth, så du automatisk kan se din nylige opdatering så snart du træder ned fra vægten igen.

Tanita kropsanalysevægt RD-953 Produktbillede
Tanita kropsanalysevægt RD-953 Produktbillede

Nu håber vi, at du er blevet klogere på kropsanalysevægte, og har en idé om, hvilken du skal købe hjem til.

Er du interesseret i at læse mere om sundhed og hjemmetræning, kan vi anbefale dig at tage et kig på følgende artikler:

Del.

Tilføj en kommentar