Valg af det rigtige løbebånd – Købsguide 2024

0

Indhold på side:

Er du klar til at gøre drømmen om en bedre kondition og mere energi i hverdagen til en realitet? Så er det måske nu, du skal overveje at komme i gang med at løbe. At investere dine penge og tid i et løbebånd er en af ​​de bedste beslutninger, du kan træffe for dit helbred, din kondition og dit velvære. Et løbebånd hjælper dig med at forbrænde en masse kalorier, tabe dig, opbygge udholdenhed og forbedre dit kardiovaskulære system.

Inden du investerer i et løbebånd, skal du dog først tænke over dine mål for din træning, og hvilken type trænning du gerne vil kunne udføre på løbebåndet. Dette kan fx være: forbedret præstation, generel sundhed og fitness, genoptræning, HIIT, hældningstræning eller en blanding.

Ikke alene er det nemmere og varmere at løbe derhjemme end at løbe i fx en park eller på gaden, du kan også træne når som helst på dagen uden at være bundet op på at skulle ned i træningscentret eller at holde øje med vejret udenfor.

Løbebånd købsguide

Dermed ikke sagt, at løb udenfor ikke har sine fordele, for det har det! Det er gratis, og du har total frihed til ruter. Til gengæld er det meste udendørs terræn hårdere for dine knæ, hofter og ryg, og er du ny til løb, vil mange opleve det nemmere at holde motivationen høj, ved at kunne se en god serie i stuen, mens de løber deres ture.

Hvilke typer løbebånd kan du vælge imellem?

Den første del af ethvert køb er at beslutte, hvilken type løbebånd der bedst opfylder dine behov.

Vi har opdelt dette i fire kategorier for at gøre det virkelig enkelt i forhold til de forskellige typer løbebånd på markedet.

Foldeløbebånd: Et foldeløbebånd giver den perfekte balance mellem at kunne træne derhjemme, samtidig med at det tilbyder en pladsbesparende mulighed, der sparer dig for værdifuld gulvplads. Foldeløbebånd er ideelle til dem, der har begrænset plads til hjemmegymnastik, med de fleste foldeløbebånd udstyret med assisteret eller automatisk faldteknologi, hvilket gør det nemmere at hæve og sænke løbebordet. Se fx dette løbebånd, der nemt kan foldes op.

Gåbånd: Løbebånd eller gåbånd under skrivebordet er en fremragende mulighed for hjemme- og kontorarbejde. At gå i et roligt tempo har vist sig at øge kreativiteten, produktiviteten samt generelle forbedringer af sundhed og velvære. Se et gåbånd af høj kvalitet og tilhørende skrivebord her.

Faste løbebånd: Ikke-foldbare eller faste løbebånd er traditionelt mere stabile end foldeløbebånd, stærkere og mere robuste kommercielle modeller. De har en tendens til at koste mere end foldeløbebånd på grund af dette, typisk med en større motorstørrelse, løbedæk og højere maksimal vægtkapacitet. Faste løbebånd vil normalt blive fundet i et kommercielt fitnesscenter eller hotel og er designet til at blive brugt oftere end sammenfoldelige løbebånd til hjemmebrug. Se fx dette faste løbebånd af høj kvalitet fra Taurus.

Buede løbebånd: Den seneste trend indenfor løbebånd. Selvdrevne, buede løbebånd giver dig mulighed for at løbe med en naturlig løbestil, hvor hastigheden afgøres af hvert enkelt skridt. Du vil her opleve den mest naturtro løbefornemmelse. Se nogle lækre og populære modeller lige her.

Alle slags løbebånd i alle prisklasser kan du finde lige her.

Løbedæk

Det er vigtigt at vælge den korrekte løbedæksstørrelse, især hvis du er en høj person. Den bedste måde at se på, hvilken løbebåndsstørrelse du har brug for, er:

Typisk anbefales det, at en løbedækstørrelse på 50-51 cm i bredden er bedst til løbere, som er mindst 140 cm lange. De, der ønsker at bruge et gåbånd eller et løbebånd til at gå på, bør kigge efter noget omkring eller under 130 cm i længden.

Jo bredere og længere dit løbebånd er, jo mere plads vil du have til bredere skridt, hvilket giver en mere naturlig løbefornemmelse, der er mere skånsom for dine led.

Det er værd at bemærke, at næsten alle løbedæk har en patenteret støddæmper eller polstret system for at hjælpe med dette.

Hastighed og hældning

Ideelt set bør ethvert løbebånd (bortset fra et gåbånd) nå et minimum på 10 km/t til 12 km/t. For et gåbånd vil 6 km/t være fint, hvilket, for de fleste, svarer til powerwalk.

Hvis du er en seriøs løber, er det bedst at se på muligheder omkring 16 km/t eller mere, og det er bestemt værd at sigte efter et par km/t højere, efterhånden som du udvikler din træning.

Løbebånd med hældning er en god måde at tilføje modstand til din træning på. Dette reducerer også påvirkningen af ​​dine led, mens du løber, og giver dig mulighed for at målrette forskellige benmuskler. Mange løbebånd kommer med forudinstallerede hældningsprogrammer eller målprogrammer, der virkelig udnytter hældningsfunktionen.

De fleste løbebånd til hjemmet har en maksimal hældning på enten 10%, 15% eller 20%. Specielle løbebånd til formålet kan have en max hældning på 40%.

Er støddæmpning vigtigt?

Du har brug for den rette mængde støtte, når du går, lunter eller løber, især hvis du har følsomme knæ og led. Dette gør støddæmpning og dækstøtte til en af ​​de vigtigste egenskaber ved ethvert hjemme- eller kommercielt løbebånd.

En godt polstret stødzone foran på løbemaskinen giver maksimal støddæmpning til at absorbere det første slag fra din fod. Tænk på det som noget, der ligner den polstrede hæl på en løbesko.

I midten af ​​dækket giver en moderat polstret overgangszone komfort og stabilitet, mens du bevæger dig gennem dit skridt. For at føje til dette er bagsiden af ​​dækket normalt udstyret med en fast polstret push-off zone, som giver dig mulighed for at opnå maksimalt momentum ind i dit næste skridt.

Den vigtigste ting at huske om polstring er, at dit løbebånd ikke skal ryste eller vakle, når du bruger det.

Hvilken størrelse motor skal jeg vælge?

Når du sammenligner løbebåndsmotorer, kan du med fordel du gå efter hestekræfterne.

Som en generel tommelfingerregel vil alt over 4HK blive betragtet som et kommercielt løbebånd, og alt derunder vil blive betragtet som et løbebånd til hjemmebrug.

Husk også, at jo lavere motorstørrelsen er, jo lavere er løbebåndets maksimale vægtkapacitet.

Hvordan vælger jeg den bedste konsol?

De fleste løbebånd har nu indbygget LED/TFT/LCD eller LCD HD-konsoller, der kan variere hvor som helst i størrelse fra 5″ op til 15″ eller mere!

Cardiostrong TX90 har fx en rigtig god konsol, da du har træningsprogrammer og apps som Netflix, Amazon, Instagram, Facebook og Chrome indbygget for at hjælpe med at motivere og underholde dig, mens du løber.

Konsolstørrelsen er en smagssag, og der er ikke noget rigtigt eller forkert svar. I mange tilfælde kommer det helt an på, hvad du har brug for eller ønsker.

Vores 5 vigtige ting at holde øje med på en løbebåndskonsol er:

Genvejstaster: Det er knapper med forudindstillede funktioner såsom hastighed, hældning, hurtig start, stop og volumenkontrol, der gør det virkelig nemt at ændre indstillinger.

Træningsprogrammer: De fleste konsoller kommer med forudinstallerede træningsprogrammer. Det er altid værd at tjekke hvor mange programmer der er, inklusive pulsprogrammer.

Statistik: Sørg for, at konsollen som minimum giver dig din realtidsstatistik som tid, distance, hastighed, hældning, modstand, puls, kalorier og watt.

Underholdning: Tjek hvilke apps der er inkluderet, det kan være ting som Kinomap, Amazon, Netflix, Spotify, Facebook, Twitter og Instagram. Tjek også, om konsollen har indbyggede højttalere eller en port til at forbinde din enhed eller dine høretelefoner til.

Løb interaktive løb

Der er en række træningsapps tilgængelige på både iOS og Android. Apps såsom Zwift og Peloton er nogle af de mest populære (kræver abonnement) og fungerer med specifikke løbebånd, men nogle andre at overveje er:

Kinomap – Kinomap er en træningsapp, der forbinder til dit udstyr via Bluetooth og giver dig adgang til over 450.000 km ruter til rådighed til løb, cykling eller roning. Kinomap giver brugerne mulighed for at optage og uploade deres egne ruter til databasen, som så kan tilgås af alle andre abonnerede brugere. Dette betyder kort sagt, at du løber, cykler eller ror sammen med en video fra det virkelige liv.

Appen er kompatibel med mange løbebånd på tværs af forskellige mærker såsom; cardiostrong løbebånd, Taurus løbebånd, Life Fitness løbebånd, samt Schwinn & Bowflex.

LF Connect – Kompatibel med Life Fitness løbebånd, giver LF connect brugerne mulighed for at træne og registrere deres fremskridt gennem appen.

Fordele du vil opleve

At bruge et løbebånd derhjemme har en række sundhedsmæssige fordele såvel som praktiske fordele.

Hjælper med at reducere stød: Brug af et elektrisk løbebånd eller fritstående løbebånd hjælper med at reducere påvirkningen af ​​dine led end at løbe udendørs på vejen eller fortove. Dine benmuskler og led tager påvirkningen af ​​hårdt eller ujævnt underlag, og over tid kan dette forårsage slid på dine muskler eller potentielt give knæ-, ankel- eller rygsmerter, der kan føre til helbredsproblemer senere i livet. Et løbebånd med et responsivt og stødabsorberende løbedæk reducerer denne påvirkning dramatisk under løb.

Du har kontrol: Du har fuld kontrol, når du løber på et løbebånd. Lige fra styring af hældning, hastighed, modstand og underholdning. Afhængigt af dit konditionsniveau kommer de fleste løbebånd også med forudindstillede programmer eller er kompatible med fitness-apps for at hjælpe med at nå dit næste løbeniveau.

Sundere livsstil: Ved at gå eller løbe på et løbebånd derhjemme har du fuld kontrol og frihed over, hvornår og hvordan du træner. At løbe på et løbebånd hjælper dig til at tænke bedre, blive sundere og generelt føle dig meget gladere. At bruge et løbebånd er den perfekte måde at forbrænde kalorier, opbygge udholdenhed og forbedre din lungekapacitet. Løb vil også hjælpe dig til at glemme alt om en stressende dag på arbejdet.

Hjertesundhed: Regelmæssig løb er en af ​​de bedste træningsformer for dit kardiovaskulære helbred. Denne form for træning hjælper med at øge dit hjertes styrke og dermed blodcirkulationen i din krop, hvilket betyder, at dine muskler får mere ilt, hvilket igen betyder, at du kan arbejde hårdere i længere tid og får flere positive resultater fra hver løbetur.

Vægttab: Hvis du ønsker at tabe dig hurtigt, er det en glimrende idé at investere i et løbebånd til dit hjem. Afhængigt af den hastighed, du løber med, kan du på en kilometer forbrænde op til 100 kalorier, og jo hurtigere du løber, jo flere kalorier forbrænder du.

Nyttigt tilbehør

Det er vigtigt at sikre, at du får den bedst mulige løbeoplevelse, når du investerer i et løbebånd til hjemmebrug, så fuldfør din opsætning med følgende tilbehør:

Gulvmåtte – Beskytter gulvet fra stød og ridser og sørger samtidig for, at løbebåndet ikke glider.

Pulsbælte – Perfekt til at måle din puls og holde styr på, når du bruger pulsmålprogrammer. Forbindes til dit løbebånd via Bluetooth, tilgængelig som brystbælte eller bærbar enhed. Tjek dem ud her.

Massageredskaber – Restitution er lige så vigtigt som træning, og en massagepistol eller andet massageredskab er den perfekte måde at hjælpe med at afslappe musklerne efter en udmattende løbetur!

Afsluttende bemærkning

For dem, der har brug for et løbebånd med højere specifikationer, kan vi anbefale løbebånd fra cardiostrong, Taurus, NOHrD og Assault.

Til kommercielle lokaler kan vi især anbefale løbebånd fra Life Fitness og Taurus fra deres kommercielle linje.

Sammenligning af specifikationer og funktioner vil give dig en idé om, hvad du kan forvente, før du investerer, da hvert mærke vil have unikke salgsargumenter. For eksempel har nogle af de nyeste cardiostrong- og Taurus-løbebånd skærmspejling på konsollerne, hvilket er en funktion, som andre mærker ikke har.

Nu håber vi, at du er kommet nærmere, hvilket løbebånd, der vil være det bedste til netop dig. Er du interesseret i at læse mere om løbetræning derhjemme, kan vi anbfeale dig at kigge nærmere på følgende artikler:

Del.

Tilføj en kommentar