Den ultimative havetrampolin test 2024 – Her er de bedste og billigste modeller!

0

Indhold på side:

Det er de seneste år blevet rigtig populært at anskaffe sig en havetrampolin derhjemme. Og det er især børnefamilier der anskaffer sig en havetrampolin, så børnene kan have det ekstra sjovt i haven.

At hoppe på trampolin er ikke kun sjovt for børn. Trampolinhop får legegenet frem i os alle, og selv voksne kan få nogle ture på trampolinen. Trampolinhop er ikke kun sjovt, men er samtidig rigtig god motion. Og derudover forbedrer det vores balance- og koordinationsevne, hvilket er rigtig brugbart til alle dagligdagens andre gøremål. Der er altså ingen tvivl om, at trampolinhop er godt for os – små som store.

Måske står du selv og overvejer at anskaffe dig en havetrampolin hjem til haven, men ved ikke, hvilken slags du skal vælge. Sortimentet af havetrampoliner er stort, og det kan nemt blive uoverskueligt at udvælge den helt rette havetrampolin på egen hånd.

Netop derfor har vi lavet denne test, der viser dig forskellene de forskellige havetrampoliner imellem samt giver dig den rette viden til at kunne vælge den helt rette havetrampolin til din have.

Forskellen på havetrampoliner

Der er ikke kun mange forskellige modeller af trampoliner til haven på markedet; der er også deciderede forskellige slags, som har hver deres fordele. Herunder gives en helt kort forståelse af hver slags.

Trampolin på ben

Her er der tale om den klassiske havetrampolin på ben, hvor selve trampolinen er et godt stykke oppe, og du skal bruge en stige for at komme op på trampolinen. Denne type havetrampolin er nem at sætte op og komme i gang med at bruge. Den er derudover altid udstyret med et sikkerhedsnet. Ønsker du at fjerne den fra haven igen, kan den nemt pakkes sammen og fjernes fra græsplænen igen.

InGround

Denne type trampolin er nedgravet i haven og har kun en lav kant at skulle op på for at komme op på trampolinen. Den står derved på helt korte ben, så man nemt kan gå på og af trampolinen. Denne type fylder ikke ligeså meget i billedet i haven, og kan derfor være ideel til de mindre haver. Sikkerhedsnettet følger ikke altid med denne slags trampoliner, men kan altid tilkøbes.

BaseGround

Denne slags havetrampoliner er helt i niveau med græsset og har derfor ingen ben. Den er gravet fyldstændig ned, så du nemt træder ud på trampolinen uden højdeforskel. Denne type trampolin er også meget velegnet til de mindre haver og syner meget minimalistisk i havebilledet. De kommer ikke altid med sikkerhedsnet, men kan tilkøbes på nogle modeller.

Testen

Vi har testet trampolinerne ud fra følgende parametre:

 • Kvalitet – Hvor stabil og holdbar er trampolinen?
 • Spring – Hvor behageligt og nemt er det at lave gode hop?
 • Sikkerhed – Hvor sikkert er det at hoppe, uden at kunne komme galt afsted?

cardiojump havetrampolin

Kvalitet ★★★☆☆
Spring ★★★★☆
Sikkerhed ★★★★☆

Denne havetrampolin fra cardiojump er en klassiker. Den har en rigtig god springadfærd, stige til at komme op og ned fra trampolinen, og så er sikkerhedsnettets åbning nem og sikker at komme ud og ind af med en smart L-formet lynlås.

Den fås i 3 størrelser (305 cm, 365 cm og 430 cm) og med den pris er den i det hele taget et rigtig godt valg til de fleste børnefamilier.

Mål og info

Højde inkl. sikkerhedsnet:

 • Ø 305 | H 253 cm
 • Ø 365 | H 274 cm
 • Ø 430 | H 274 cm

Max. brugervægt:

 • Ø 305 | 100 kg
 • Ø 365 | 100 kg
 • Ø 430 | 120 kg

3 W-ben ved 305 cm; 4 W-ben ved 365 cm og 430 cm

Salta havetrampolin Comfort Edition Ground

Kvalitet ★★★★☆
Spring ★★★★☆
Sikkerhed ★★★☆☆

Denne trampolin fra Salta er en InGround model, som kun står på helt korte ben på græsset, og som er nedgravet i haven.

Trampolinen er af rigtig god kvalitet, og med en springadfærd der er meget behagelig. Derudover vælger du selv, om du vil have det medfølgende sikkerhedsnet på eller ej.

Beskyttelseskanten som skjuler fjedrene har et udluftningssystem, der sikrer god luftcirkulation året rundt.

Mål og info

Vælg mellem diameter på 305 cm, 366 cm, 396 cm og 427 cm

Farver: Sort eller grøn

Max brugervægt: 120 kg

Trampolinens højde: 20 cm

Højde inkl. sikkerhedsnet: 200 cm

Salta trampolin Royal Baseground Sports

Kvalitet ★★★★☆
Spring ★★★☆☆
Sikkerhed ★★★☆☆

Denne stabilt nedgravede havetrampolin fra Salta er et super valg til dig, der har en mindre have, eller som gerne vil have glæden ved en havetrampolin uden den skal fylde en helt masse i haven.

Trampolinen har et rigtig godt spring og virker meget let grundet konstruktionen og det minimalistiske design.

Prismæssigt ligger trampolinen et godt sted midt imellem, men eftersom BaseGround trampoliner altid ligger højere prismæssigt, synes vi faktisk, at prisen er rigtig god her.

Denne model har ikke mulighed for sikkerhedsnet.

Alt i alt er der her tale om en rigtig god havetrampolin, som vil passe ind i alle typer haver, og som er let for alle børn at lege frit på, uden et sikkerhedsnet er nødvendigt.

Fås i 4 diametre: 305 cm, 366 cm, 396 cm og 427 cm.

Max brugervægt: 120 kg.

Se videoen nedenfor for at få en fornemmelse af trampolinens størrelse og funktionalitet:

Salta havetrampolin Royal Baseground firkantet Sports

Kvalitet ★★★★☆
Spring ★★★☆☆
Sikkerhed ★★★☆☆

Her har vi at gøre med en negravet trampolin, ligesom modellen ovenfor. Det der især gør, at denne trampolin fra Salta skiller sig ud er, at den er rektangulær og har mulighed for fastgørelse af sikkerhedsnet.

Sikkerhedsnettet er fast forankret og kan nemt taget af og på efter behov.

Salta har udviklet et specielt “Air Performance System”, der optimerer luftstrømmen mens der hoppes, og derfor er lyden under hoppende meget mere svag, end på andre trampoliner uden dette system.

Trampolinen passer til de fleste haver og vil se ekstra stilfuld ud i haver med en firkantet eller rektangulær form.

Mål og info

Trampolinen fås i to størrelser: 214 x 305 cm og 244 x 396 cm.

Max brugervægt: 120 kg.

Berg Grand Favorit InGround

Kvalitet ★★★☆☆
Spring ★★★☆☆
Sikkerhed ★★★☆☆

Denne trampolin fra det kendte mærke Berg er en fantastisk trampolin til haven. Det er en InGround model, som er nedgravet og står på helt korte ben.

Det er en større model som samtidig er oval. Dette giver muligheden for at få en trampolin til haven i en hvis størrelse uden den kommer til at fylde for meget.

Du vælger selv, om du ønsker sikkerhedsnet med eller ej.

Denne trampolin egner sig bedst til de lidt større haver, og vil være fantastisk at hoppe på for både små og store i familien.

Mål og info

Trampolinens størrelse: 520 cm x 345 cm

Fås i farverne grå, grøn og sort.

Fås med og uden net.

Max brugervægt: 120 kg.

Berg havetrampolin Grand Champion inkl. Deluxe sikkerhedsnet

Kvalitet ★★★☆☆
Spring ★★★★☆
Sikkerhed ★★★★☆

Havetrampolinen fra Berg her er en kompromisløs rummelig trampolin til de lidt større haver.

Du kan forvente rigtig god kvalitet her og en meget lang holdbarhed. Berg er kendt for sin gode kvalitet, og det mærker vi i særdeleshed i denne model.

Hoppefladen er stor og rummelig, og springene er i topklasse. Samtidig er prisen ikke så høj, som man ville kunne forvente af en trampolin som denne.

Mål og info

Trampolinens størrelser:

 • 350 cm x 250 cm
 • 470 x 310
 • 520 cm x 345 cm

Max brugervægt: 120 kg.

Fås i farverne grå, grøn og sort.

Se videoen nedenfor for at få en fornemmelse af trampolinens størrelse og funktionalitet:

Den ideelle trampolin til din have

Vi håber rigtig meget, at du nu er blevet klogere på, hvilken trampolin, der vil være den bedste løsning til netop din have. Har du lyst til at undersøge flere måder at få ekstra sjov med bevægelse for hele familien derhjemme, kan vi anbefale dig at tage et kig på følgende artikler:

Del.

Tilføj en kommentar