Du kan reducere stress med træning – Vi viser dig hvordan!

0

Indhold på side:

Hverdagsstress følger, i løbet af ugen, med et stort antal mennesker. Men kan vi så ikke bare lægge os ned på sofaen om aftenen for at slappe af efter en hård dags arbejde? På sofaen slapper kroppen måske af og vejrtrækning, blodtryk og hjerteslag får en pause fra stressen, men stresshormonerne er stadig aktive i vores krop. Det sikrer, at vi bliver ved med at være anspændte, sove dårligt og starte dagen stresset igen næste morgen. En rigtig ond cirkel, der kan gøre det svært at forebygge eller reducere stress.

Hvordan kan du reducere din krops stress?

En nem løsning er sport og træning.

Med et moderat træningspas på 30-60 minutter regulerer du de stresshormoner, der tidligere cirkulerede i din krop. Det skyldes, at produktionen af ​​glade hormoner som serotonin og endorfiner øges under træning. Derudover kommer vores stofskifte i gang, og blodsukker, blodlipider og vores stresshormonniveauer reduceres.

4 grunde til, hvorfor du kan reducere stress med træning

Vi fortæller dig herunder, hvorfor træning kan reducere stress. De følgende 4 grunde giver dig et overblik.

Sport gør dig glad

Hvordan opstår den gode følelse efter en intens træning, en afslappende gåtur eller en lang cykeltur? På den ene side frigives der glade hormoner under sport, som automatisk får dig i bedre humør. Derudover bliver du gladere for dig selv efter en træning, da du har motiveret dig selv, udmattet dig selv og nået dit mål, alt imens du har gjort noget godt for din krops sundhed.

Utallige undersøgelser viser, at øget kropslig bevægelse og moderat træning reducerer stresshormonet kortisol i kropppen.

En af disse undersøgelser er samarbejdsstudiet fra universitetet i Basel og forskellige svenske universiteter. Omkring 200 svenske medarbejdere blev spurgt om deres nuværende stressniveau. Forskerne bestemte derefter medarbejdernes konditionsniveau ved hjælp af en motionscykeltest. De foretog også en anden undersøgelse ift, hvordan stressniveauet opfattes efter træning. En signifikant reduktion i stressniveauet blev noteret for deltagerne med et højt stressniveau. Forsøgspersonerne følte sig altså mindre stressede.

Bedre koncentration og kreativitet

Under fysisk aktivitet får vores hjerne mere ilt. Det gør os mere fokuserede og også mere kreative. Så sport er næsten som mild doping for vores hjerne.

En langtidsundersøgelse i Storbritannien kædede skolepræstationer sammen med øget fysisk aktivitet. 5.000 studerende, der var udstyret med skridttællere, deltog i undersøgelsen.

En øget bevægelse (antal skridt) fremmede fagenes skolepræstationer. Grunden til dette er, at forsøgspersonerne koncentrerer sig længere om en aktivitet, og idéer bliver mere fast forankret i deres hukommelse. Denne bevidste kontrol af deres opmærksomhed, deres adfærd og deres følelser sikrer også den efterfølgende afslapning, som også er vigtig for kroppen.

University of Hohenheim-undersøgelsen med voksne testpersoner drager de samme konklusioner. Undersøgelsen undersøgte sammenhængen mellem de voksnes individuelle kondition og deres professionelle karriere. De forsøgspersoner, der var mere fysisk aktive, havde en højere rang. Derfor er vores fysiske kondition tæt forbundet med vores præstationer i andre områder af vores liv.

Når solen skinner, er bordtennis en dejlig udendørs aktivitet. At spille bordtennis er sjovt og hjælper med at rense hovedet. Ydermere er vi gladere for os selv efter at have bevæget os og selvtilliden styrkes samtidig.

Problemer forsvinder ud i den blå luft

Når du træner, fokuserer du din opmærksomhed på træningen. På den måde glemmer du for en stund dine problemer. Bevægelsen skaber bedre selvregulering, så du fokuserer på en enkelt aktivitet.

Du er mere modstandsdygtig over for stress

Træner du regelmæssigt, reguleres stressniveauet i din krop, hvilken vil reducere stress i kroppen. Som et resultat er dit stofskifte trænet til at nedbryde stresshormoner og er i sidste ende mere modstandsdygtigt over for stress.

Hvilken slags træning er bedst til at reducere stress?

Udholdenhedstræning er bedst til at reducere stress.

Hvis du vil træne udenfor, kan du løbe, cykle eller gå en tur. Træningsudstyr som crosstrainer, indendørscykel, romaskine eller løbebånd er bedst egnet til træning derhjemme. Derudover kan du nemt få gode gåture indendørs med et smart lille gåbånd.

Vigtig Note

Hvis stressen er for høj, kan sport også være usundt for din krop. Derfor bør du kende dine egne grænser og altid have pausedage, hvor kroppen kan restituere.

Er du nysgerrig på gode træningsformer og redskaber dertil, som kan hjælpe dig med at reducere stress, så kan vi anbefale dig at kigge nærmere på følgende artikler:

Del.

Tilføj en kommentar