Fordelen ved at have en træningsmakker, og hvordan I kommer i gang!

0

Indhold på side:

Det kan være svært at motivere sig selv, og derfor kan det være så nyttigt at have en træningsmakker, når du skal holde de gode træningsvaner ved lige eller starte op helt på ny.

Misforstå os ikke, at træne på egen hånd har også fordele, og mange foretrækker faktisk at træne alene. Træning alene vil nemlig sandsynligvis tage kortere tid, I skal ikke vente på hinanden, og du kan nyde at være alene. Til gengæld kan man hurtigt miste motivationen til at få trænet, når man kun har sig selv at holde op på det, og faktisk er der en del fordele ved det at anskaffe sig en træningsmakker. Det vil vi gerne introducere dig til i denne artikel. Men først skal du finde ud af, hvem du gerne vil træne sammen med.

Vælg den rette træningsmakker

Folk har ofte problemer med at finde den rigtige træningsmakker. Mange mennesker kan ikke lide at træne med andre, fordi de træner med mennesker, der ikke deler deres træningsinteresser eller mål. Når du fx er meget fokuseret på din træning, og din træningsmakker har det med at komme for sent, aflyser for et godt ord eller bare ikke virker til at tage det helt så seriøst som dig, er det bestemt ikke en fordel for dig med en træningsmakker. Derfor er det utrolig vigtigt at finde den helt rette træningsmakker, som vil kunne bringe det bedste frem i dig og ende med at give dig træningresultater hurtigere, end havde du trænet alene.

Hvis du beslutter dig for at træne sammen med en ven, skal du være sikker på, at I to er villige til at forpligte jer, være i stand til at deltage i de samme sessioner og støtte hinanden hele vejen. Og det er for jeres begges skyld.

Så hvorfor have en træningsmakker? Her er vores seks vigtigste grunde til, at det kun vil gavne dig i det lange løb at have en træningsmakker.

6 grunde til at få en træningsmakker

 • Ansvarlighed
 • Hurtigere resultater
 • Højere træningsmotivation
 • Vidensdeling om øvelser og teknik
 • Sjovere træning
 • Mindre skræmmende at prøve nye ting

Ansvarlighed

At have en træningsmakker vil give dig en person, der vil holde dig ansvarlig for at deltage i jeres aftalte træningssessioner. At man lige er lidt for træt til at træne, er lidt for nemt at tage en hurtig beslutning om, når man træner alene.

At have en træningsmakker vil give dig behovet for at møde op af respekt for din makker. For du dukker ikke kun op for dig selv, men også for ham eller hende, så du ikke svigter dem og giver dem en dårlig træningsoplevelse selv.

Hurtigere resultater

At have en træningspartner er rigtig godt til hurtigere at få resultater med sin træning. Du vil have en anden, der holder øje med dine træningsudførelse, ud over at de opmuntrer dig til at arbejde hårdere.

Uanset om de fortæller dig, at du skal slå 10’erne i stedet for 8’erne, skubbe dig til at fuldføre en gentagelse mere eller blot tilbyde dig ekstra opmuntring, mens du løfter.

Du er meget mere tilbøjelig til at få succes, hvis du har en træningsmakker. Det giver dig også den ekstra sikkerhed, der følger med at vide, at du har en kan holde øje med dig undervejs og korrigere dig i din teknik.

Højere træningsmotivation

En kæmpe fordel ved at træne med en træningsmakker er, at du kan bevare din motivation og fokusere på dine mål.

Træner man alene er det nemt at miste overskuddet eller overblikket og ikke helt kunne se målet forude. Men med en træningsmakker er det langt mere sandsynligt, at du holder træningen ved lige og får gennemført hver gang.

Vidensdeling om øvelser og teknik

Har du nogensinde tænkt, om du nu også har den rette teknik, når du træner?

Uanset om du er helt ny i inde for træning eller er vandt til at træne, er vi alle stødt på en øvelse, vi ikke har prøvet før, eller hvor vi bliver i tvivl om den rette teknik. Og enten dropper man øvelsen igen eller kommer til at træne med forkert teknik, hvilket øger risikoen for at få skader.

Men når du træner med en træningsmakker, kan I tjekke hinandens teknik og korrigere hinanden undervejs.

Sjovere træning

Træning vil også være sjovere, når du træner sammen med en anden. Og når du har det sjovt, øger det faktisk din kropslige energi til at kunne udføre hver øvelse det max. Du får altså målbart mere energi til din træning, når du kan lide at lave øvelsen og er motiveret.

Dine træningssessioner vil være meget mere underholdende, motiverende og kreative med den rigtige træningsmakker, end de nogensinde ville blive, hvis du trænede alene.

Mindre skræmmende at prøve nye ting

Sidst men ikke mindst, er det at træne med en ven langt mindre skræmmende end at træne alene. Det kan nemlig være ret overvældende, når du først begynder at træne og ikke er helt sikker på, hvordan du skal bygge din træning op, hvor mange kg du skal tage eller hvordan du sikrer dig en god teknik undervejs.

At starte med en træningsmakker, der er vandt til at træne, er derfor en god måde at starte på. Det giver dig mere selvsikkerhed og får dig til at føle dig mere tryg, da I begge er i samme situation.

Kom godt i gang

For at få dig og din træningsmakker i gang, hvorfor så ikke prøve den sjove partnertræning, der er beskrevet nedenfor? Du er både garanteret en god træning og kan forbedre din tid, hver gang du deltager i den. Og så er det sjovt på et helt andet plan end bare at stå ved siden af hinanden og træne hver jeres ting.

Udstyr du muligvis har brug for inkluderer:

Samspil

En god, udfordrende træning med fokus på tid. Hvor hurtigt kan du og din partner udføre hvert øvelsessæt og antal reps?

Afhængigt af din evne og dit konditionsniveau kan du ændre antallet af gentagelser efter behov.

Med hovedformålet at udføre så mange gentagelser som angivet nedenfor, kan du fuldføre programmet i den rækkefølge, du vil.

 • 100 lunges med en kettlebell eller vægtskive
 • 80 boldkast til hinanden siddende i en squat
 • 60 sit-ups med vægt placeret ved bryst/skuldre
 • 60 push-ups
 • Wall sitting med vægt på lårene til den ene giver op

Nu håber vi rigtig meget, at du har fået lyst til at anskaffe dig en træningsmakker, og har fået idéer til nye øvelser, I kan lave sammen.

Er du niteresseret i at læse mere om hjemmetræning, kan vi anbefale dig at tage et kig på disse artkler:

God træning!

Del.

Tilføj en kommentar