Boksning: 5 grunde der giver dig lyst til at begynde at boksetræne!

0

Indhold på side:

Jab, jab, punch – i fitnessboksning kæmper du dig din vej til succes. I stedet for at kæmpe mod en modstander, handler det om at besejre dig selv. Boksning er både effektivt som konditionstræning og giver dig samtidig lov til at komme ud med agressioner. Til dette formål udføres forskellige slagkombinationer på boksesækken og gerne med noget god musik i ørerne.

Vi giver dig, i denne artikel, 5 grunde til at boksetræne, der vil give dig lyst til at starte med det samme. Vi giver dig derudover også et kort overblik over grundslagene og grundstillingen, så din træning bliver allermest effektiv.

Du kan i øvrigt finde alt det nødvendige udstyr til din boksning lige her.

5 grunde til fitnessboksning

Ud over at det er sjovt at bokse har fitnessboksning adskillige andre fordele. Vi giver dig de 5 største fordele herunder.

Boksning – den optimale helkropstræning

Du tænker måske, at “Når jeg bokser, behøver jeg bare mine arme…” FORKERT! For at udvikle en høj effekt kræver det, at du har hele kroppen med. Et eksempel på dette er krydslægningen (Cross). Rotationen af ​​hofterne og torsoen er afgørende for at udnytte slagkraftens fulde kraft. Som med cross, kommer kraften fra benene til mange skud. Derudover er dine ben let bøjet under hele træningspasset. Det betyder, at du faktisk primært bruger dine ben, når du bokser.

Tab dig med boksning: slå kiloene ud

De hurtige, eksplosive slag får din krop i overdrive. Den konstante belastning af arm-, bryst-, skulder-, ben- og rygmusklerne smelter kalorierne. Som et resultat kan du forbrænde op til 1.000 kalorier i en 90-minutters boksetræning. Dette gør boksning til en af ​​de mest effektive træningsmetoder til kalorieforbræning. Du kan også drage fordel af efterforbrændingseffekten i denne sport.

Boksetræning forbedrer konditionen

I sport betyder fitness ikke udholdenhed. I stedet omfatter tilstanden de 5 grundlæggende motoriske færdigheder. Disse ville være udholdenhed, styrke, fleksibilitet, hurtighed og koordination. Med hver boksetræning træner du alle 5 komponenter. På grund af dette kan du bruge boksning til at træne din præstation målrettet og utrolig effektivt.

Fitnessboksning fremmer koncentrationen

Bevægelsesteknik er særlig vigtig i boksning. Dette indebærer koordinering af arme og ben. At lære koordinationsstrukturerne udfordrer hjernen. Samtidig øger bokstræningen din koncentrationsevne, da du under din boksetræning træner til den rigtige bevægelsesudførelse under hele træningen.

Fitnessboksning for psyken

Du har måske lige haft en dag med ekstra run på, eller du har følt dig presste psykisk eller følt dig stresset. Time efter time har der samlet sig mere spændinger i dig, og nu skal du bare have den ud. Boksning er en fantastisk måde at reducere stress på og samtidig forbedre din kondition. Derudover vil du øge din selvtillid, din viljestyrke og din selvdisciplin.

Overbevist? Her får du de vigtigste grundslag.

Nu er det tid til at indtage grundpositionen og teste slagkombinationer.

Hvad er grundstillingen i fitnessboksning?

Fodarbejde er påkrævet i boksning. På denne måde kan slagkraften maksimeres. Startende ved fødderne peger tæerne let indad. Benene er lidt bredere end i skulderbredde og let bøjede i knæene. Dette giver bevægelsesfrihed i hofteleddet, så det kan rotere, når det rammes. Til dette løftes hælene lidt. Som et resultat, kan du arbejde fra hele kroppen, da drejning til slagbevægelsen er givet.

Det er vigtigt, at højrehåndede står med venstre ben fremad og venstrehåndede med højre ben fremad.

Hvilke slag kan kombineres?

Du kan lære følgende grundlæggende slag derhjemme på din boksesæk. Stemplene udføres fra dækselposition. Dine håndryg peger udad, dine arme er bøjede og du danner en afrundet ryg. Hoved- og ribbenslag kan dermed undgås i en boksekamp. For at gøre dette skal du holde albuerne tæt på din overkrop.

Jab

Jab er det straight hit med den førende hånd. Den førende hånd er normalt den svageste hånd (venstre hånd for højrehåndede). Med et lige slag fører du din knytnæve frem på kortest mulig måde. Din tommelfinger er ved siden af ​​den knyttede næve, og dit håndled er lige under hele stansebevægelsen. Slaget er fra dækningsposition, så din arm roterer. Til sidst peger håndryggen derfor opad.

Vigtigt: Den rammende hånd, altså din stærke hånd, forbliver i dækningspositionen.

Punch (Cross)

Punchen eller krydset er det lige slag med den rammende hånd. Her roterer du dine hofter og torso, hvorfor det kaldes en cross lay. Som højrehåndet har man trods alt sit venstre ben foran og krydser midten af ​​kroppen, når man laver et kryds. På grund af rotationsbevægelsen kommer kraften fra hele kroppen. På grund af dette slår du hårdere end med stikket.

Hook

Med hook, hæver du albuen til skulderhøjde. Det er op til dig at vælge, om du vil bruge den førende eller slående hånd.. Håndryggen peger opad og kraften til at slå kommer fra hele kroppen på grund af svingbevægelsen.

Eksempel på hook: Med venstre hook flytter du vægten lidt til venstre ben. Løft nu albuen i en vinkel på 90°, så du rammer sandsækken med et lige håndled, mens du svinger sidelæns. Under svingbevægelsen drejer du kroppen.

Uppercut

Uppercut er et kort, hurtigt slag. Hånden føres i en halvcirkel fra bund til top. Da slaget kommer fra dybet, bøjer du knæene lidt længere. Uppercut kan også udføres med den førende eller stansende hånd.

Find alt det nødvendige udstyr til din boksning lige her.

Se også videoen herunder for at få en guidet demonstration af den korrekte grundstilling.

Se videoen herunder fr at få en guidet præsentation af de 5 vigtigste bokseslag:

Nu håber vi meget, at du har fået et godt indblik i, hvor effektivt det er at boksetræning, når det kommer til både styrke, kondition og kalorieforbrænding. Rigtig god træning!

Hvis du er mere interesseret i effektive måder at træne derhjemme på, kan vi anbefale dig at kigge nærmere på disse artikler:

Del.

Tilføj en kommentar