Multimaskine eller multistation? Her er de bedste modeller!

0

Multimaskine eller multistation? Hvad skal du vælge, når du køber ind til dit eget træningsrum, og hvad er egentlig forskellen?

Når du besøger fysiske butikker der forhandler træningsudstyr, så kan du let spørge ind til det, du er i tvivl om eller gerne vil vide mere om ved hvert produkt. Men når du søger på nettets store udvalg af fitnessudstyr, kan det godt være noget af en jungle. Og så støder du tilmel på, at de nogle maskiner ser ens ud, men hedder noget forskelligt. Og hvad angår, hvorvidt du skal investere i en multimaskine eller multistation, vil vi gerne gøre dig lidt klogere på netop dette.

Multimaskine eller multistation: Er det det samme?

Multimaskinen og multistationen er i sagens natur to meget ens redskaber. De hjælper dig begge med at have mange træningsmuligheder samlet på ét sted. Der kan være meget forksel på, hvilke træningsmuligheder hver multimaskine eller multistation giver dig, men i bund og grund er multimaskine og multistation to ord for det samme.

Her er de små forskelle

Du kan dog godt finde lidt forskelle på hhv. det du kan med en multimaskine og en multistation. Som de to navne antyder, så har vi med hhv. en maskine og en station at gøre. Det vil altså sige, at mange multimaskiner har flere træningsmuligheder der minder om de træningsmuligheder, du kan finde på hver enkelt træningsmaskine i fitnesscentret. Hvorimod en multistation har flere forskellige træningsmuligheder der omhandler styrketræning for de forksellige muskelgrupper i det hele taget, uden de nødvendigvis alle sammen styres maskinelt. Dette ses fx ved frivægt, hvor du med vægtskiver selv laver øvelsen uden at øvelsen udføres vha en reel træningsmaskine.

Når det så er sagt, så blander multimaskiner og multistationer deres træningsmuligheder, så du ofte får lidt fra begge verdener for at gøre din træning mest effektiv og varieret som muligt.

Derfor kan du i praksis ikke altid fornemme denne konkrete forskelle de to slags maskiner imellem.

Konklussion: Er der en reel forskel?

Står du og skal ud og vælge noget træningsudstyr, som kan giver dig en utrolig varieret styrketræning på meget lidt plads samlet på ét sted? Jamen så er det helt klart en multimaskine eller multistation, du skal vælge.

Om det hhv er en multimaskine elle rmultistation skal du ikke tænke så meget i. I stedet skal du gå efter, hvilke træningsmuligheder de forskellige modeller giver dig. På den måde sikrer du dig, at du får allermest værdi ud af dit nyindkøbte styrkeredskab.

Nedenfor har vi samlet en række rigtig gode forskellige modeller med forskellige træningsmuligheder og forskellig pris. Så er du sikker på at finde netop den model, der er den helt rigtige til dig og dine træningsønsker.

Darwin MS30 – Kom effektivt igang for få penge

Med Darwin MS30 får du rigtig god træningsvariation på meget lille plads og for relativt få penge. Når det kommer til reelle multimaskiner eller multistationer, så er det svært at gøre til samme pris som en kettlebell fx. Du får simpelt hen meget mere træning og udstyr med en sådan maskine, og du vil derfor også betale en smule ekstra.

Denne model er en rigtig fin begyndermodel eller simpelt hen bare en model til dig, der ikke har meget plads at gøre godt med, og som alligevel ønsker høj træningsvariation.

Vi oplever en rigtig god kvalitet i denne model på trods af den lave pris. Bevægelserne i træningen glider let, grebene er behagelige at holde om, også selvom man får svedige hænder. Sæde samt ryglæn er polstret godt og giver stabil støtte.

Afspil videoen herunder for at se en visuel præsentation af modellen og dens funktioner.

Kettler Multigym Plus – alt-i-én-løsningen

Med dennemultigym fra Kettler får du den klassiske multimaskine med alle de klassiske træningsmuligheder. Ved blot at tage et kig på billedet her, kan du se mange af maskinerne fra træningscrentret samlet i denne ene maskine.

Du får altså rigtig gode og varierende træningsmuligheder samt en rigtig god kvalitet, som du kender det fra mærket Kettler.

Makinen er robust og står stabilt under alle øvelser, og du kan let justere vægtbelastning og tilrette øvelserne, som du ønsker.

Kettler Multigym Plus har et lækkert stilrent design og passer godt ind i de flestes hjem.

Du får altså en rigtig god maskine for pengene i denne Kettler Multigym Plus.

Taurus kabeltræktårn Design Line Single

Med dette reskab får du alsidig træning med nok det mindste opstillingsmål muligt. Kabeltrækket gør det muligt at lave en lang række varierende trækbevægelser til styrketræning af hele kroppen.

Kabeltrækket står kun 27 cm ud fra væggen og kan derfor stilles i alle rum, selv når man ikke havde regnet med at have plads til en multimaskine derhjemme.

Kabeltrækket kan indstilles i 32 højdeniveauer, så du kan justere hvilken højde, du trækker fra og dermed tilpasse din træning efter hver muskelgruppe, du ønsker styrketræning af.

Man kan umiddelbart få det indtryk, at træning med dette kabeltræk fra Taurus alt andet lige må give mindre mulighed for varierende træningsøvelser end de førnævnte ovenfor, da den simpelt hen kun er udstyret med to træktove.

Dette er dog langt fra tilfældet. Se gerne videoen nedenfor for at få et indblik i, hvor mange træningsmuligheder du får med netop denne model.

Derudover kan det nævnes, at modellen fås med speglforside, så hele den sorte front er et stort spegl, så du på den måde kan tjekke din teknik, mens du træner.

Bodycraft X-Press Pro – den langsigtede løsning

Medmodellen fra Bodycraft får du professionel kvalitet i dit eget hjem.

Du har adgang til høj vægtbelastning og stor træningsvariation.

Maskinen fylder en smule mere i lokalet, men til dig der har pladsen, får du i den grad værdi for pengene i denne model.

Hvert træk er glidende, indstillingsmulighederne gøres i simple og gnidningsfrie trin, og den del af maskinen, du rører ved under træningen er polstret i stærkt og solidt, men stadig blødt materiale. På den måde kan du fokusere på trænings af dine muskler frem for ømhed ved greb, skub mv.

Vil du noget mere langsigtet med din styrketræning, kan vi i høj grad anbefale dig denne model, da det er en, du vil kunne få stor glæde af i mange år frem.

Afspil videoen herunder for at se en visuel præsentation af modellen og dens funktioner.

Taurus Kabeltrækstation – den simple løsning

Med denne Taurus kabeltrækstation får du en endnu mere minimalistisk løsning end ved Dual Pulleyen ovenfor. Denne model har én fatning øverst, hvorpå du tilkobler dit ønskede træk. Du har dermed kun træk fra ét sted ad gangen, men til gengæld kan du tilkoble et træk med to greb til de øvelser, hvor du har behov for dette.

Kabeltrækket har trinløs justering, hvilket vil sige, at du blot drejer fatningen løs og indstiller i ønsket højde for derefter at dreje fatninggen fast igen. Herefter tilføjer du ønsket træk og vægtbelastning, og du er klar til din styrkeøvelse.

Det er altså utrolig let at få både en effektiv og individualiseret træning på utrolig lille pladsareal med dette kabeltræk.

Afspil videoen herunder for at se en visuel præsentation af modellen og dens funktioner samt mulighederne for påsatte træk.

Taurus Ultra Force – den smarte løsning

Med denne Taurus multimaskine, får du en maskine uden vægte, men hvor al styrkeoverførsel foregår ved hjælp af hydrauliske cylindre.

Dette giver et glidende træk, som føles en smule anderledes end almindelig styrkeløft- og træk. Ikke desto mindre er det en effektiv måde at træne på, og du har alt, hvad du skal bruge til din styrketræning på meget minimal plads, netop fordi der ikke behøver at være gjort plads til den tunge stak vægte. Derudover får du en lydløs træning grundet de hydrauliske cylindertræk.

Samtidig får du, med denne maskine, et minimalistisk design og en meget holdbar maskine, du kan få glæde af i mange år frem til.

Afspil videoen herunder for at se en visuel præsentation af modellen og dens funktioner samt mulighederne for påsatte træk.

Vi håber meget, at du nu er kommet tættere, hvilken multimaskine eller multistation, der er den helt rette for dig.

Hivs du er interesseret i at få en mere dybdegående sammenligning af forskellige multimaskiner, kan vi anbefale dig at læse vores test af multimaskiner her.

Er du på udkig efter andre typer træningsredskaber til dit træningsrum, er du velkommen til at kigge på vores test af træningsbænke, test af træningsgulve eller test af slyngetrænere her.

Del.

Tilføj en kommentar