Multimaskine Test 2024 – 6 populære modeller på markedet

0

Indhold på side:

I vores store multimaskine test har vi lavet en grundig test af en række af de mest populære multimaskiner på hjemmetræningsmarkedet. Formålet med testen er at give dig et godt overblik over markedet fra top til bund, så du har bedre forudsætninger for at foretage det helt rigtige køb for dig og evt. din familie.

Multimaskiner er i stigende grad blevet en populær løsning for travle familier og deslignende, der har svært ved at finde tid og overskud til at komme ned træningscenteret i dagligdagen, men som gerne vil have mulighed for at styrketræne alligevel. Med en multimaskine i hjemmet har du nemlig mulighed for at træne hele kroppen i én og samme maskine, hvilket betyder, at du ikke behøver at afsætte et helt rum til et home gym, men derimod kan nøjes med et hjørne af eksempelvis kælderen eller garagen.

Derudover er det også nemmere at integrere hjemmetræning i hverdagen, idet du frit kan tilrettelægge din træning efter, hvornår det passer ind i dit system. Du er med andre ord ikke afhængig af åbningstider, trafik, vind og vejr, som folk, der træner i fitnesscenter. Sidst men ikke mindst slipper du for at stå i kø og vente på den maskine, som du gerne vil bruge, når du træner indenfor hjemmets 4 vægge. Hjemmetræning på multimaskine er derfor både tidsbesparende såvel som pladsbesparende i forhold til de fleste alternativer.

De fleste multimaskiner giver dig mulighed for at lave lattræk, rows, biceps curls, lateral raises, front raises, brystpress, flyes, ab crunches, leg curls og leg extensions. Derudover kan du tilkøbe ekstra moduler som benpres og kabeltræk til de fleste modeller.

Vi har testet multimaskinerne med særlig fokus på følgende parametre:

 • Træningsmuligheder – Hvor gode træningsmuligheder har multimaskinen?
 • Stabilitet – Hvor robust og holdbar er den?
 • Udstyr – Hvor meget udstyr følger med?
 • Value for money – Hvilken kvalitet får du for pengene?

Taurus UltraForce – Den billige løsning

Træningsmuligheder ★★★☆☆
Stabilitet ★★★☆☆
Udstyr ★★★☆☆
Value for money ★★★★☆

Taurus UltraForce ligger i den billigere ende af spektret, når det kommer til multimaskiner. Men det er nu ikke ensbetydende med, at det ikke er en ganske glimrende model til prisen. Faktisk er det en ret innovativ maskine, der kører på et hydraulisk modstandssystem frem for vægtblokke, som ellers er det mest anvendte. Du kan således let regulere vægten via tværstangen bag på maskinen i intervaller på 2.5 kg helt op til 100 kg.

Driften af maskinen er desuden meget støjsvag i forhold til normale styrketræningsmaskiner med vægtblokke, idet det lydløse hydrauliksystemet sikrer, at du er helt fri for at høre på lyden af jernklodser, der støder mod hinanden mens du træner og navnlig, når du er færdig med et sæt. Det betyder, at du ikke behøver at bekymre dig om, om du generer over- eller underboerne, når du træner, hvis du f.eks. bor i lejlighed. Hvis du derimod bor i hus er fordelen ved det lydløse modstandssystem, at du eksempelvis kan træne, når børnene eller din partner er gået i seng.

Udvalget af øvelser er ganske strålende på Taurus UltraForce. Du kan lave lattræk, rows, biceps curls, brystpres, flyes, leg extensions, leg curls og et utal af kabeløvelser til skulder, arme osv. Maskinen kommer i øvrigt med lattrækstang og to håndtag.

Taurus UltraForce har desuden en maksimal brugervægt på 135 kg, hvilket vidner om en god og solid ramme på produktet. Maskinen måler (L) 134 x (B) 165 x (H) 208 cm.

Bodycraft X-Press Pro – BEDST I TEST!

Træningsmuligheder ★★★★☆
Stabilitet ★★★★☆
Udstyr ★★★★☆
Value for money ★★★★★

BodyCraft X-Press Pro snupper titlen som “bedst i test” i vores store multimaskine test. Det gør den primært, fordi den klarer sig særdeles godt på alle de opstillede parametre – specielt når man kigger på den kvalitet, som du får til prisen.

BodyCraft X-Press Pro har det i øvrigt med at klare sig rigtig godt i tests og er således også blevet kåret som testvinder i Fit for Funs multimaskine test tilbage i 2009 i kategorien “multimaskiner fra 11.000 kr.” Og det forstår man godt, når man studerer markedet og kigger på, hvad man ellers kan få for mellem 11-15.000 kr.

På BodyCraft X-Press Pro har du nemlig alle muligheder for at komme hele kroppen rundt og ramme alle de store muskelgrupper herunder bryst, ryg, ben, mave, arme og skuldre. Du kan eksempelvis lave basisøvelser som lattræk og rows til ryg. Brystpres og flyes til bryst. Biceps cable curls og triceps cable pushdowns til armene. Front- og lateral raises til skuldrene. Ab crunches til maven. Og sidst men ikke mindst leg curls og leg extensions til ben. Du kan i øvrigt tilkøbe et benpres-modul til denne model, så du får endnu mere variation i din bentræning. Herudover er det stort set kun fantasien, der sætter grænser for, hvad øvelser du ellers kan lave, idet du har gode indstillingsmuligheder på maskinen i kombination med, at du har et lavt og højt kabeltræk såvel som to i mellemhøjde.

Vægtblokkene på maskinen udgør tilsammen 90 kg. Du kan dog fordoble vægten ved øvelser, der involverer bøjlen (herunder brystpres og rows) ved at forbinde de to spænder på bøjlen til karabinhagerne på de to kabeltræk i mellemhøjde, så du får hele 180 kg modstand. Det betyder, at du har rig mulighed for at blive udfordret på navnlig disse basisøvelser langt ud i fremtiden.

BodyCraft X-Press Pro kommer desuden med et godt udvalg af trækredskaber herunder lattrækstang, rogreb, fodstrop samt to almindelige håndtag. Derudover medfølger der en plakat med øvelser samt en instruktionsvideo, der viser dig, hvilke øvelser du kan lave, og hvordan du udfører disse korrekt.

Maskinen har i øvrigt en massiv og solid ramme, som kan klare en maksimal brugervægt på 135 kg og måler (L) 210 x (B) 144 x (H) 210 cm.

Taurus multimaskine WS5

Træningsmuligheder ★★★★★
Stabilitet ★★★★☆
Udstyr ★★★★★
Value for money ★★★★☆

Med Taurus WS5 multimaskine køber du ikke blot en alsidig træningsmaskine, men snarere et komplet træningssystem, der udover at give dig masser af træningsmulighe der også er meget kompakt, taget dens træningsmuligheder i betragtning. Du kan dermed træne hele kroppen effektivt, selvom du ikke nødvendigvis har særlig meget plads til træningsudstyr derhjemme.

Med WS5 får du træning med op til 80 kg i justerbare trin af 5 kg. Du kan justere siddepositionen efter bedst komfort:

 • Sædehøjde: 4 gange
 • rygpudens vinkel: 8 gange
 • benpressens ryglæn: 5 gange

Multimaskinen giver dig følgende træningsmuligheder:

 • På lattrækstationen træner du ryg- og nakkemuskulaturen og biceps.
 • Multimaskinen har en integreret benpres-station til effektiv træning af forsiden af dine lår.
 • Det frie kabeltræk åbner mange muligheder for fri styrketræning og andre øvelser.
 • Brug multipressen til at træne bryst, ryg og skuldre.
 • Dipstationen er ideel til træning af skuldre, triceps og mavemuskulaturen.
 • Bencurleren giver dig en flot og kraftig læg- og lårmuskulatur.
 • Det lave kabeltræk kan bruges til roøvelser, men også til effektiv biceps- og tricepstræning.

Multimaskinen er af høj kvalitet og har derfor en lang levetid.

Se videoen nedenfor for at se mere til multimaskinen og dens funktioner:

Hoist V4 Elite – Den ultra stabile

Træningsmuligheder ★★★★☆
Stabilitet ★★★★★
Udstyr ★★★☆☆
Value for money ★★★☆☆

Hoist er et amerikansk fitnessbrand, der hovedsageligt laver ultra stabile full commercial produkter. Du kan bl.a. finde en stor del af deres professionelle produkter i fitnesskæden Loop her i Danmark. Hoist laver dog også produkter til hjemmetræning. Bl.a. har de multimaskinen V4 Elite i deres sortiment, som er den klart mest pristunge model i vores multimaskine test.

Og præcis som det er tilfældet med deres professionelle produkter, så har denne multimaskine også en utrolig stabil rammekonstruktion udfærdiget i massivt stål. Maskinen er udstyret med 20 vægtblokke á 4.5 kg, så du tilsammen har 90 kg til rådighed, hvilket nok skal give dig masser af udfordring langt ud i fremtiden. På Hoist V4 Elite kan du lave basisøvelser som brystpres, flyes, lattræk, rows, ab crunches, leg curls og leg extensions.

Du har desuden mulighed for at tilkøbe en kabelstation, som monteres på højre side af multimaskinen, så du får et bredere udvalg af øvelser, som du kan lave. Kabeltrækket kan nemlig hæves og sænkes så du eksempelvis kan lave cable kickbacks eller bicepscurls i bunden og øvelser som triceps pushdown og straight-arm pulldown i toppen.

Hvis du ikke synes leg extensions og leg curls er stimulans nok for dine ben, kan du også tilkøbe et benpresmodul, som monteres på venstre side af multimaskinen. Her har du mulighed for at lave single leg benpres og almindelig benpres med begge ben såvel som calf raises til læg.

Hoist V4 Elite kommer med gode grebs- og trækredskaber herunder lattrækstang i aluminium og to almindelige håndtag. På bagsiden af multimaskinen er der endda et integreret opbevaringssystem til de forskellige greb og trækredskaber. Maskinen kommer desuden med en øvelsesplakat og en DVD, som giver dig masser af inspiration til din træning. Denne model måler (L) 204.5 cm x (B) 122.75 cm x (H) 212.25 cm.

Bodycraft Cable Pull HFT – Den ultimative kabelstation

Træningsmuligheder ★★★★★
Stabilitet ★★★★★
Udstyr ★★★★☆
Value for money ★★★★☆

Foruden vores testvinder, så har Bodycraft endnu en model på listen i vores store multimaskine test. Deres HFT kabelstation er nemlig en meget populær multimaskine med rigtig gode træningsmuligheder, der giver dig et solidt fundament for en alsidig og udfordrende træning. Bodycraft HFT er en dobbelt kabelstation, som har den fordel, at du kan regulere højden på de to kabeltræk i hele 31 forskellige trin, hvilket giver dig et særdeles bredt udvalg af øvelser, som du kan lave til både over- og underkrop.

Derudover har du også en pull up bar på toppen af maskinen, så du bl.a. kan lave pull ups, chin ups og muscle ups. Maskinen fås i øvrigt også i et andet setup, der koster ca. 800 kr. mere, og som inkluderer en god og solid bænk fra Bodycraft. Med bænken kan du bl.a. lave cable flyes, cable chest press, lying cable reverse flyes og mange andre liggende kabeløvelser.

Maskinens overdådige stabilitet sikrer dig desuden en behagelig træning samt ekstra lang levetid på produktet. Rammen er udfærdiget i massivt stål mens de 8.9 cm store hjul er udstyret med forseglede kvalitetskuglelejer. Selve kabelwirerne er coated med kraftigt nylon og kan klare en belastning på helt op til 900 kg. De to vægtblokke udgør hver især en samlet vægt på 90 kg. – altså 180 kg i alt.

Når du investerer i Bodycraft HFT kabelstationen får du et bredt udvalg af grebs- og trækredskaber med i leveringen, som inkluderer 2 karabinhager, 2 håndtag, tricepstov, ab straps, kort og lang bar, 2 fodstropper samt et øvelseshæfte med hele 72 sider til inspiration til din træning. Maskinen måler i øvrigt (L) 102 cm x (B) 142 cm x (H) 208 cm.

Finnlo Autark 1500 – BEDST TIL PRISEN!

Træningsmuligheder ★★★★☆
Stabilitet ★★★★☆
Udstyr ★★★★☆
Value for money ★★★★★

Finnlo Autark 1500 snupper titlen som “bedst til prisen” i vores multimaskine test. Det gør den primært på grund af træningsmulighederne, rammens stabilitet samt de gode justeringsmuligheder, som du får på denne multimaskine. Alt dette skal selvfølgelig ses i forhold til prisen, men overordnet kan man sige, at du får rigtig meget kvalitet til en yderst favorabel pris, hvis du vælger at investere i netop denne model.

Finnlo Autark 1500 har først og fremmest en stabil og massiv ramme med brede fødder, der kan klare en maksimal brugervægt på 120 kg. Derudover har du et alsidigt udvalg af træningsmuligheder på maskinen, idet du har du mulighed for at lave lattræk, rows, brystpres, flyers, leg curls og extension, ab crunches samt utallige frie øvelser til over- og underkrop via kabelmodulet på siden af maskinen. Du kan således uden problemer nå hele kroppen rundt på denne multimaskine. Både sæde og ryglæn kan i øvrigt justeres, så du får den optimale komfort mens du træner.

Maskinen er med vægtblok og pladerne udgør en samlet vægt på 80 kg, som indstilles i intervaller af 5 kg. Af tilbehør følger der en lattrækstang, en lille bar samt et tricepstov med i leveringen. Maskinen måler desuden (L) 165 cm x (B) 145 cm x (H) 215 cm.

Multimaskine test – hvilken type skal jeg vælge?

Før du går ud og investerer i en multimaskine er det en rigtig god ide at gøre dig tanker om, hvilke øvelser du godt kan lide at lave og gerne vil have mulighed for at lave på den pågældende maskine. Det gør det langt nemmere for dig at sortere fra og indsnævre din søgning.

Den klassiske multimaskine

På de fleste af de traditionelle multimaskiner, som vi har med i denne multimaskine test kan du lave basisøvelserne lattræk, rows, brystpres, flyers samt leg extensions og curls. Ønsker du derimod et bredere udvalg af øvelser til eksempelvis skulder, mave, arme og ben kan du med fordel investere i en enkelt eller dobbelt kabelstation med mulighed for højdejustering af kabeltrækket. Dette giver dig masser af forskellige vinkler at arbejde med, så du kan ramme musklerne på forskellige måder og virkelig variere din træning.

Næste generation

Søger du til gengæld en multimaskine med mulighed for at kombinere styrketræning med decideret konditionstræning, så bør du kigge nærmere på NordicTrack Fusion CST, som vi også har skrevet om ovenfor i vores multimaskine test. Her får du nemlig et komplet træningssystem, der inkluderer et utal af forskellige workouts, som du følger på den medfølgende tablet i realtime. Du kan således gøre brug af HIIT-programmer, cardioprogrammer og styrketræningsprogrammer og tilpasse din træning efter dine træningsmål uanset, om du går efter vægttab, bedre kondition eller mere muskelmasse.

Denne form for alsidig repetitionstræning er bl.a. mulig fordi du ikke har vægtblokke på maskinen, der støder mod hinanden, når du træner intensivt og i højt tempo. NordicTrack Fusion er derimod udstyret med en elektronisk regulerbar og fuldstændig lydløs magnetskive, som styrer din belastning. Trækket er desuden ret anderledes end på en normal kabeltrækmaskine, idet selve kablet er en snor og ikke en wire med plastikcoating. Dette giver en mere glidende bevægelse og indbyder til mange hurtige gentagelser med lav belastning.

Hvad skal jeg kigge efter?

Når du er på udkig efter en multimaskine er der nogle ting, som er gode at holde sig for øje. Først og fremmest er rammens stabilitet og robusthed en god indikator for, hvor god kvalitet maskinen er af og hvor gode materialer, der er blevet brugt. Multimaskinens maksimale brugervægt giver dig som regel et godt praj om, hvor robust rammekonstruktionen er på den pågældende maskine. Mange af de traditionelle multimaskiner har mere eller mindre de samme træningsmuligheder, så forskellen i pris kan ofte koges ned til kvaliteten på maskinen herunder rammens stabilitet, lejerne, rullerne og kablerne. Så lad være med at købe for billigt. Køb i stedet noget af god kvalitet, som måske er lidt dyrere. Det holder længere, og du sparer samtidig penge i det lange løb, fordi du ikke skal udskifte maskinen i tide og utide.

Som nævnt ovenfor, så er det en god ide at reflektere lidt over de træningsmuligheder, som man gerne vil have til rådighed på sin multimaskine og så finde den model, som rammer disse træningsbehov bedst. I den forbindelse kan det desuden også være en god investering at finde en maskine, som kan opgraderes og udvides med flere moduler, så du ikke behøver at investere i en helt ny maskine for at få flere træningsmuligheder, men blot kan nøjes med et ekstra modul eller to.

Du bør også undersøge grundigt, hvad tilbehør, der følger med maskinen. Jo flere greb og trækredskaber der medfølger, jo flere træningsmuligheder har du, og jo mere varieret træning kan du lave.

Pris og kvalitet hænger sammen

På baggrund af vores multimaskine test kan vi konkludere at også i dette tilfælde hænger pris og kvalitet sammen. Du får med andre ord den kvalitet, som du betaler for. Der er selvfølgelig undtagelser, hvor det er ret tydeligt, at du betaler en del ekstra for brandnames, men i det store hele er det vores klare opfatning, at du får bedre kvalitet, jo flere penge du er villig til at investere i din multimaskine. Du skal derfor ikke gå på kompromis med dit køb, hvis du gerne vil have en robust og holdbar model med lang levetid, som du og familien kan få glæde af i mange år fremover.

Find en fysisk butik, der sælger multimaksiner

For at få en bedre fornemmelse af kvaliteten på de forskellige modeller vil vi klart anbefale, at man finder en fysisk butik, hvor man kan teste og sammenligne, før man køber, hvis man på nogen måde har mulighed for det. Det kan nemlig være lidt svært at orientere sig på markedet blot ved hjælp af tekst og billeder. Det giver naturligvis en langt bedre forståelse for produkterne, når man prøver dem på egen krop. I en fysisk butik har du desuden også mulighed for at få råd og vejledning af eksperter, der har større kendskab til produkterne og butikkens sortiment.

Vi håber, at vores multimaskine test har hjulpet dig godt på vej, så du nu har et bedre fundament for at træffe den rigtige beslutning og vælge den multimaskine, som bedst matcher dine behov, præferencer og træningsmål. Læs evt. også vores romaskine test eller vores crosstrainer test, hvis du gerne vil have helkropstræning, der fokuserer mere på fedtfordbrænding end på opbygning af muskelmasse.

Del.

Tilføj en kommentar