Træningsbænk test 2024 – 9 af de bedste træningsbænke

0

Indhold på side:

Noget af det vigtigste i et fitnesscenter, eller til dit eget hjemmetræningscenter, er en god træningsbænk. Vi har en denne træningsbænk test, testet 9 populære træningsbænke i forskellige prisklasser. Vi håber, at denne træningsbænk test kan være med til at hjælpe dig med at vælge den helt rette træningsbænk til dine behov.

En træningsbænk er noget af det vigtigste, og som har størst betydning for, hvor varieret en træning du kan lave samt, hvor mange øvelser du kan lave. Der findes utrolig mange forskellige træningsbænke på markedet, og vi har i denne test set på, om de dyreste også altid er de bedste? Her i vores træningsbænk test har vi derfor lagt vægt på følgende parametre, når vi har testet træningsbænkene.

 • Materialevalg
 • Justeringsmulighederne
 • Holdbarhed og stabilitet
 • Mobilitet
 • Value for money

 

Darwin FB50 – BEDST TIL PRISEN!

Den første bænk i vores træningsbænk test er en af testens billigste. Det helt store plus ved denne træningsbænk er, at den, som den eneste bænk i testen, kan foldes 100% sammen, så den ikke fylder mere end 16cm (H) x 43cm (B) x 120cm (L). Den kan dermed uden problemer ligge under sengen/sofaen eller stå i skabet. Vi forventede os egentlig, at træningsbænken ville vise sig at være ret ustabil, men her blev vi glædeligt overrasket. Den er faktisk utrolig stabil, selv når vi ligger og bænker 75-80kg på den. Bænken er ikke verdens største, så er du højere end 195cm eller vejer du over 120kg, ville vi måske vælge en anden. Fx testens vinder Taurus B900, men udover størrelsen, er det en super bænk. Den har justerbar ryg og kan også gå i decline. Det er lavet af materiale af god kvalitet, og vi synes egentlig også, at Darwin FB50 ser ret godt ud. Den er mat sort.

Efter vores mening, er det klart det bedste køb, hvis du gerne vil kunne pakke dit træningsudstyr væk eller ikke har så meget plads. Derudover er det en god bænk til dig som vejer under 100-120kg og ikke er højere end 190cm. Herunder har vi lavet fordele/ulemper for træningsbænken.

FORDELE

 • Den eneste bænk på markedet, som kan klappes 100% sammen.
 • Super pris
 • Godt design
 • Passer perfekt til folk på 150cm-185cm

ULEMPER

 • Ikke velegnet til folk på over 195cm

 

Taurus B900 – BEDST I TEST!

Vi har naturligvis også taget en træningsbænk med fra en af de helt store tyske fitnessproducenter. Vi har nemlig testet Taurus B900. Det er en træningsbænk, som har oplympiske mål på (50cm høj og 30cm bred), hvilket gør, at du får super support hele vejen op af ryggen, også når du løfter rigtig tungt. Det er en super rubust bænk som klarer +300kg. Den har en pris, som man kan forvente på en hjemmetræningsbænk, men kvaliten føles 100% som en fitnesscenter træningsbænk. Både måden du kan indstille den på, hvor den falder i hak. Både for indstillingen af ryg og sæde. Den kan blive helt flad, og den kan gå i decline og blive helt lodret.

Det er alt i alt en superen træningsbænk, og hele testpanelet er ikke i tvivl om, at det er vinderen af træningsbænk testen. Taurus B900 er monteret med store transporthjul og håndtag, så den er super let at trille væk eller over til en anden træningsmaskine. Uanset som du leder efter en træningsbænk til hjemmet eller til dit fitnesscenter, så er Taurus B900 et godt valg og netop derfor er den testvinderen her i denne træningsbænk test.

FORDELE

 • Olympiske mål
 • Kvalitetsmaterialer
 • Meget robust træningsbænk
 • God “Value for money”
 • Mange justeringsmuligheder

 

Taurus B930 – TESTVINDER!

Som titlen på denne træningsbænk, fra Taurus, antyder, så er B940 den helt rigtige træningsbænk til dig, der vil have det bedste. Træningsbænken er af høj kvalitet og står stabilt og robust på underlaget, selv under tung belastning. Træningsbænken har en belastningsgrad på 400 kg. hvilket giver dig rig mulighed for at træne tungt uden at bekymre dig om stabilitet under træningen.

Taurus B940 kan justeres ryggen, så den har den ønskede vinkel til hver af dine specifikke træningsøvelser, og kan justeres fra 85° og ned til -20°, hvilket fx er anvendeligt til rygbøjninger og maveøvelser.

Træningsbænken har en tyk fast og meget komfortabel polstring, der giver dig en rigtig god støtte og komfort under træningen. Især, når du træner tungt, er det nemlig vigtigt med et godt underlag til kroppen, så det ikke føles hårdt at sidde eller ligge.

Ift opbevaring, kan du let klappe denne træningsbænk sammen og flytte den fra sted til sted ved hjælp af det smarte håndtag samt dens transportruller.

Darwin FB60 – den multifunktionelle

Darwin Fitness FB60 er en rigtig fin træningbænk med udviddede træningsmuligheder til en rigtig fin pris. Den er lavet af stabile stålrammer, der giver god stabilitet under din træning, og den kan klare op til 225 kg. vægtbelastning.

Træningsbænken kommer også med en højderegulerbar attachment til bicepscurls eller hyperextensions samt polsterruller til støtte af benene, som kan indstilles i to vinkler eller fjernes helt. På den måde får du endnu mere mulighed for at kunne træne varieret, end hvad de fleste andre træningsbænke gør giver mulighed for.

Ryglænet på træningsbænken kan justeres fra 85° til -15°, så du kan justere individuelt til hver enkel øvelse.

Alt i alt er Darwin FB60 en rigtig fin træningsbænk, som giver dig rigtig god mulighed for stor træningsvariation på bænken. Samtidig har den et rigtig god pris, og du får derfor en rigtig god træningsbænk i denne.

 

Nohrd Tria trainer – 3 i 1 træningsbænk

Dette er meget speciel træningsbænk, da det samtidig er en mavetræner og en rygtræner. Den kan klappes ud og foldes sammen, så den giver rigtig mange træningsmuligheder. Nohrd er et brand, som hænger sammen med de meget populære og verdenskendte romaskiner i træ fra Waterrower. De er handlavede og fås i 5 forskellige træsorter; (ask, ege, bøg, kirsebær og club sport). Derudover kan du vælge, om betrækket skal være kunstlæder eller ægte læder. Denne er klart træningsbænktestens flotteste træningsbænk, og den vil let kunne passe ind i de private hjem, hvor den kan bruges som både træningsbænk og normal bænk til fx at tage sko af og på. For at se alle træningsmulighederne med denne bænk, er du nød til at kigge på NohrD Trias produktside.

Når træningsbænken er slået helt ud, fylder den (l)140 cm x (b) 35 cm (h) 44 cm , mens når den er slået sammen fylder den; (l) 90 cm x (b) 35 cm (h) 55 cm.

FORDELE

 • Flot design og mange træsorter
 • Mange træningsmuligheder (mave, ryg og træningsbænk)
 • Fair pris for en håndlavet bænk
 • Robust og stabil.

ULEMPER

 • Justeringsmuligheder som træningsbænk.

 

Duke Fitness træningsbænk sæt – den billige totalløsning

Duke Fitness giver dig, med dette fulde træningsbænksæt, den fulde løsning til dig, der ikke blot mangler en ny træningsbænk, men har brug for vægtstænger med stativ og 50 kg vægtsæt. Dette træningsbænksæt er en rigitg god løsning til dig, der er ny til hjemmetræning og gerne vil have de mest essentielle træningsredskaber til rådighed til din styrketræning.

Samtidig fylder hele sættet ikke meget taget det multifunktionelle aspekt i betragtning. Du har altså rigtig meget træningsvariation i dette sæt.

Du kan indstille ryglænet i 3 forskellige positioner, så du både kan lave siddende og liggende øvelser.

Træningsbænkens maksimale vægtbelastning er 200 kg, hvilket giver en maksimal brugervægt på 150 kg. ved brug af det samlede medfølgende vægte på i alt 50 kg.

 

Iron Master Super Bench

Træningsbænken fra Iromaster skal både ses som en træningsbænk, men også som et helt træningssystem. Eftersom Ironmaster har et unik system, hvor der kan kobles en helt masse forskellige moduler på, fx Lat træk, Bicips curl, mavetræning, dips og mange flere. Iron Master er et amerikansk brand, som kun laver kvalitetsprodukter. Det er en super robust træningsbænk, som da også har en brugervægt på hele 450kg.  Iron master Super bench giver flere muligheder end nogen som helst anden bænk på markedet. Den er næsten mere en slags mulitmaskine end træningsbænk, hvis man tilkøber alle add-ons modulerne. Super bænk til dig som gerne vil have mange muligheder og vil investerer lidt penge i noget ekstra godt udstyr.

FORDELE

 • Modul tilkobling så det kan blive en multimaskine
 • Meget robust
 • Træningsmuligheder

ULEMPER

 • Testens dyrest træningsbænk

Taurus B450 – god all round bænk til fair pris

Dette er en træningsbænk som er rigtig god til høje personer. Den har derudover en ekstra hovedstøtte. Taurus B450 har rigtig mange indstillingsmuligheder og kan også gå i delince og rettes helt op. Det er en robust træningsbænk, men dog ikke ligeså robust som sin storebror B900. Dette er det optimale valg for dig, som er 185cm høj eller derover og gerne vil have en all round bænk, hvor både ryg og sæde kan justeres. Brugervægten er 200kg, så du kan fint træne igennen, og der er nogle gode store transporthjul og håndtag på bænken, så den er let at flytte. Dette er derudover en af træningsbænktestens bedste køb, især pga den fordelagtige pris.

FORDELE

 • Mange justeringsmuligheder
 • Let at trille væk
 • God Value for money

 

Dette er en full commercial B2B træningsbænk, som er bygget til fitnesscentre. Den ser måske ikke så meget mere robust ud end de andre modeller i denne træningsbænk test, men det er den. Hoist er et stort amerikansk bodybuildingbrand. Den kan holde til hele 600kg og er lavet i ægte læder, og alt er helt støbt. Hoist giver dig 10 års garanti og 30 år på rammen. Den kan justeres således, at der er 7 forskellige positioner på træningsbænken. Fodstøtten kan også justeres i højden, så du fx. kan træne maveøvelser på træningsbænken. Denne bænk kunne godt have vundet som bedst i test, men grundet den noget højere pris, vinder Taurus, da denne ikke er dobbelt så god, men det er superen træningsbænk.

FORDEL

 • Meget høj brugervægt
 • Mange justeringsmuligheder
 • 30års garanti gives
 • ægte læder

ULEMPER

 • Testens dyreste træningsbænk.
 

Træningsbænk test – På Pas dit gulv

Hvis du har en træningsbænk derhjemme og gerne vil passe på dit gulv, når den kører frem og tilbage, eller du ligger og træner med rimelig meget vægt på, vil det være en god idé at overveje noget gummiklikgulv eller sammenpresset traktor dæk til at beskytte gulvet. Her nedenfor er nogle eksempler på gulv, som er godt at have under sin træningsbænk. Det kan fås i træfarve, sort eller grå.

Se også gulvmåtter mm. til beskyttelse af dit gulv, mens du træner.

Taurus gulvmåtter (sæt)Taurus gulvmåtter (sæt)

 

Vi håber, at du nu har fået et godt indblik i de forskellige rigtig gode træningsbænke, der er at finde på markedet og ved, hvilken der vil være den ideelle til dig og dine træningsbehov.

Hvis du står og kigger efter andet træningsudstyr- eller maskiner, er du meget velkommen til at læse vores populære tests af multimaskiner, romaskiner, crosstrainers, løbebånd.

Del.

Tilføj en kommentar