Fitnesscenter eller hjemmetræning? Her er den bedste løsning!

0

Indhold på side:

Du går måske og overvejer at begynde at træne, men ved ikke, om du skal melde dig ind i et fitnesscenter, eller om du skal købe lidt fitnessudstyr til noget hjemmetræning. Det kan også være, at du allerede er meldt ind i et fitnesscenter og overvejer, om det kan betale sig for dig at melde dig ud. Uanset hvad, vil vi, i denne artikel, give dig et godt overblik over, hvad den langsigtede bedste løsning vil være for dig.

Pris

træningspris

Det kan syne dyrt at skulle ud og investere i fitnessudstyr, for at kunne træne derhjemme. Dog løber abonnementet til fitnesscentret hurtigt op. Efter bare 1 år, har du betalt omkring 4.200 kr. på at være meldt ind i et fitnesscenter (med et abonnement på 350 kr. om måneden). Det vil altså sige, at har du tænkt dig, at dine gode træningsvaner skal være ved i over 1 år, kan det langt bedre betale sig for dig at købe træningsudstyr selv.

For 4.200 kr eller derunder, kan du sagtens få noget rigtig godt udstyr, der kan træne hele kroppen og som tilmed er pladsbesparende.

Se fx et godt udvalg af Selectabell træningsudstyr til hjemmetræning. Denne type træningsudstyr kan justeres i vægt og giver høj træningsmodstand, og kræver minimal opbevaringsplads.

.

.

Tid

træningstid

Når du tænker på, hvor meget tid, du skal bruge på din træning, bliver hjemmetræningen hurtig den klare vinder. Når du træner derhjemme, skal du vitterligt bare hoppe i dit træningstøj og fylde en flaske vand op i køkkenet. That’s it. Dvs at din tid brugt på træning kun udgør din faktiske træningstid. Fx 1 time.

Dobbelt tid på træningen

Træner du derimod i fitnesscenter, skal du beregne tid ekstra til transporten frem og tilbage. Dertil kommer den tid det tager dig at skulle ind i omklædningen og klæde om og tage et bad bagefter. Den samlede tid varierer selvfølgelig her, alt efter, hvor langt fra dit fitnesscenter du bor samt, hvor meget tid du bruger på omklædning og bad. Et godt bud er dog, at du tager hjemmefra en halv time før træningsstart og bruger 15 minutter efter træning på omklædning og bad. Dette giver altså en ekstratid, udover selve træningen, på 1 time, hvis vi går ud fra, at du er 15 minuter om transporten hjem igen.

Ved at træne i fitnesscentret, skal du altså, til hver eneste træning, regne med at bruge dobbelt så meget tid på din træning, som hvis du træner hjemme.

Variation

Når det kommer til variationen af din trænning, kan du formenltig ikke komme ud over, at du vil have adgang til en helt del flere forskellige træningsredskaber i et fitnesscenter ift det udstyr, du investerer i til din hjemmetræning. I et fitnesscenter har du ofte adgang til alt fra løbebånd, crosstrainere og romaskiner til multimaskiner til alle store muskelgrupper samt et frivægtsområde mm. Alt dette kan du selvfølgelig ikke have derhjemme. Dog skal du her overveje, hvad du gerne vil bruge din træning til. Er det vigtigt for dig at nå et bestemt træningsmål eller resultat med din træning? Eller er det vigtigt for dig at træne med noget bestemt udstyr?

Begge dele kan realiseres med hjemmetræning

Du kan sagtens opbygge muskelmasse på et effektiv måde med træningsudstyr derhjemme. Du kan også sagtens sørge for at købe lige præcis dét udstyr, du bedst kan lide at tærne med fra fitnesscentret. Du kan bare ikke have alle de træningsmuligheder derhjemme, som du har i et fitnesscenter. Men den gode nyhed er, at det behøver du heller ikke.

Derudover kan det nævnes, at hvis du plejer at træne på hold og bedst kan lide den guidede træning, kan du sagtens få nogle rigtig gode og motiverende guidede træninger derhjemme fra mobilen eller tabletten. Se fx videoen nedenfor, hvor der lægges en ny video op hver uge, så du altid har varierende træning ved hånden.

Motivation

Når det kommer til træningsmotivation, finder mange det nemmere at holde træningsmotivationen oppe, når man træner sammen med en ven. Når du er meldt på et bestemt træningshold i centret, får du fx også en bøde for ikke at møde op. Begge dele kan virke motiverende. Det kan altså derfor synes sværere at finde træningsmotivationen frem til træning derhjemme, da det er nemt lige at finde på noget “mere vigtigt” at tage sig til, uden at blive holdt oppe på ens aftale med sig selv.

Find dit WHY til din hjemmetræning

Her er det vigtigt at kende sit WHY for, hvorfor man har valgt at træne. Er det for at kunne stå skarpere til sommer? Eller måske for at give sig selv et sundere og stærkere kropsligt udgangspunkt i takt med at man bliver ældre? Uanset hvad, er det vigtigt, hvis man vil have succes med sin hjemmetræning, at man gør sig helt klart, hvad formålet med ens træning er. Dermed gør man det langt nemmere for sig selv lige at få træningen i hus de 3-4 gange om ugen. Derudover hjælper det rigtig meget at følge et træningsprogram, man synes er sjovt.

Hjemmetræning vinder

For os at se, er der langt flere fordele i at træne derhjemme. Det er langt billigere, det er langt mere tidsbesparende, og du kan sagtens gøre det ligeså motiverende som træning i et fitnesscenter.

Hvis du tænker på at købe træningsudstyr til derhjem til, kan du se et godt udvalg af træningsudstyr lige her til rigtig gode priser!

Hvis du er interesseret i at læse mere om hjemmetræning, kan vi anbefale dig at tage et kig på følgende artikler:

Del.

Tilføj en kommentar