Vedligeholdelse af løbebånd, så det kan holde i mange år frem.

0

Indhold på side:

Hvis du træner derhjemme med et løbebånd, er det en god idé at være opmærksom på korrekt vedligeholdelse af løbebåndet. På den ene side øger du levetiden på dit løbebånd, på den anden side sikrer du også din egen sikkerhed under træningen. Grundlæggende er løbebånd meget ukomplicerede maskiner. Der er dog et par punkter, som du bør tjekke med bestemte intervaller.
Præcis hvornår dit løbebånd trænger til rengøring/vedligeholdelse vises på nogle løbebånd i displayet via et tilsvarende symbol. Men slå det gerne op igen i din brugermanual. Der finder du også mere detaljeret information om intervallerne.

Vejledning til vedligeholdelse af løbebånd

I de følgende instruktioner vil vi gerne forklare dig den optimale vedligeholdelse af løbebåndet trin for trin:

Trin 1: Kontrol af skrueforbindelserne

Som med enhver mekanisk enhed bør du, med jævne mellemrum, kontrollere skrueforbindelserne for tæthed og stramme dem om nødvendigt.
Tjek skruerne, der holder rammen sammen. Du kan finde disse på hver side af dit løbebånd. Skruerne forbinder skinnerne med trinskinnerne og rammen. Derudover bør du også tjekke de skruer, der holder håndlister og konsol på plads.
Hvis du ejer et løbebånd med foldemekanisme, omfatter forbindelserne, der skal kontrolleres, også foldemekanismens skruer. Hvis dit løbebånd er i hævet position, kan du også kontrollere hældningsmotorens skruer.
Det er også vigtigt at være opmærksom på, at man ikke overspænder bevægelige elementer, der samles i samlinger.

Hvis disse skruer er for stramme, er leddenes mobilitet ikke længere garanteret. Du kan af og til behandle disse forbindelser med en dråbe silikonespray/silikoneolie. Dette giver dig mulighed for at minimere knirkende eller knirkende lyde.

Trin 2: Smøring af løbemåtten

Et andet vigtigt trin i vedligeholdelse af løbebånd er smøring af løbebåndet. Løbemåtten er jo i direkte kontakt med løbefladen på løbebåndet. Dette skaber en vis mængde friktion ved brug af løbebåndet, som skal holdes så lavt som muligt. For at smøre måtten, bedes du kun bruge silikonespray/silikoneolier.

For at smøre løbemåtten løftes den først i venstre side. Med silikonesprayen/silikoneolien giver du nu en tynd smørefilm mellem løbemåtten og løbedækket fra bund til top. Du gentager derefter blot denne proces på højre side.

For at denne smørefilm kan fordeles jævnt, løber du et par skridt på løbebåndet med en hastighed på 4-5 km/t. På grund af den langsomme og jævne belastning kan smørefilmen fordeles optimalt.

Trin 3: Løbebåndets spænding

Løbemåtten er et elastisk element, der udsættes for en vis strækning på grund af brug. Som følge heraf skal løbemåtten efterspændes med jævne mellemrum. Især hvis du under løb får det indtryk, at løbebåndet sidder fast eller endda glider en smule, er det tid til at tjekke løbemåttens spænding. For at stramme måtten skal du bruge den medfølgende unbrakonøgle. På bagsiden eller enden af ​​løbedækket finder du en unbrakoskrue i venstre og højre side.

Med denne skrue kan du trække den bagerste afbøjningsrulle bagud. For at sikre at løbebåndet bliver i midten efter tilspænding, skal du også her lade løbebåndet køre med lav hastighed. For ikke at stramme løbemåtten unødigt, skal du starte i venstre og højre side med en kvart omgang unbraconskruen. Hold nu øje med løbemåtten for at se, om den bliver i midten. Hvis dette ikke er tilfældet, og måtten løber i en bestemt retning, skal du spænde unbrakoskruen på denne side igen.

Trin 4: Rengøring af motorrummet

Desværre er et løbebånd ikke et lukket system. Under brug kan der samle sig slid fra måtten og fra løbeskoen i motorrummet. For at denne slid ikke skal føre til overophedningsskader på motoren eller det elektriske system, er det derfor også vigtigt, at du rengør motorrummet regelmæssigt. Til dette trin skal du afbryde løbebåndet fra lysnettet/elektriciteten. Bemærk venligst, at hvis dit løbebånd har en hovedafbryder, skal du først slukke dit løbebånd og derefter trække stikket ud. Hvis dit løbebånd ikke har en hovedafbryder, skal du trække stikket direkte. Når dit løbebånd er taget ud af stikkontakten, kan du skrue motordækslet af.

Støvsug nu motorrummet med lav effekt og med forsigtighed. Når du har rengjort motorrummet, skal du sætte motordækslet på igen og skrue det fast.

Du har fuldført vedligeholdelsen af ​​løbebåndet! ✅

Perfekt! Dit løbebånd er nu optimalt rengjort/vedligeholdt og kan bruges igen.
Vi håber meget, at denne guide har været behjælpelig med at gøre det en del nemmere for dig at få et overblik over, hvor let det faktisk er at vedligeholde dit løbebånd og forlænge dets levetid.

Er du interesseret i at læse mere om hjemmetræning, kan vi anbefale dig at tage et kig på følgende artikler:

Del.

Tilføj en kommentar