Massagepistol | Vi tester markedet og den bedste pris!

0

Indhold på side:

Massagepistolen er hurtigt blevet et populær især blandt folk der træner, men også blandt dem, der nemt oplever ømhed i kroppen i løbet af dagen. En massagepistol, også kaldet massage gun, er en nem og utrolig effektiv måde at give sig selv massage på, uden der behøves at lægges kræfter i. Med en massagepistol pulseres der med hurtige og hårde stød og skabes derved massagevibrationer i muskelområdet, som effektivt løsner spændinger. I denne test har vi sat tre af de bedste og mest kendte mærker op imod hinanden og sammenligner dem på parametrene: Massagevariationer, styrke, vægt og pris.

Læs med i denne test og find ud af, hvilken af de 6 testede massagepistoler, du skal vælge at investere i.

Det er ikke så mærkeligt, at massagepistolen har fået så hurtig popularitet. Med en såkaldt massage gun er det nemlig blevet muligt at give sig selv den muskelafspændende massage, som man hidtil skulle have andre til at give. Enten ens bedre halvdel, ens forældre eller at skulle betale for en professionel behandler. Med en massage gun kan du nu massere store dele af din krops muskulatur selv, og endda uden at skulle lægge kræfter i. Derudover giver en massagepistol en langt mere effektiv og kraftfuld massage, end man ellers vil kunne forvente at kunne få af andre ikke-professionelle.

Sådan bruger du en massagepistol

Massagehoved

Når du skal anvende din massagepistol, vælger du først det ønskede massagehoved. Det er forskelligt, hvilke og hvor mange massagehoveder, der følger med de forskellige massagepistoler. Hver massagehoved er god til forskellige typer massage og muskelområder.

Vibrationsniveau

Når du har påsat det ønskede massagehoved tænder du for massagepistolen og vælger det ønskede vibrationsniveau. Igen er der forskel på, hvor mange vibrationsniveauer, hver massagepistol råder over, samt hvor hårde stød, der kan opnås på det højeste vibrationsniveau. Vær dog opmærksom på, at det ikke nødvendigvis gør massagepistolen “bedre”, at den har en høj vibrationsstyrke. Det er ikke sikkert, at du vil opleve at få behov for så kraftfuld massage, da den maksimale styrke på nogle massagepistoler godt kan virke lidt voldsom.

Når massagehoved og vibrationsstyrke er sat, kan du nu gå i gang med at læne massagepistolen mod den muskelgruppe, du ønsker at massere. Du kan trykke en smule, hvis du ønsker at komme endnu mere i dybden, men prøv dig frem, så det giver den bedste massage for dig.

Forskellen på de forskellige massagehoveder

De fleste massage guns kommer med forskellige massagehoveder, du kan vælge imellem for at kunne tilpasse massagen mest muligt dine ønsker.

Nogle massagehoveder kan bruges de fleste steder på kroppen, og nogle er bedst til bestemte muskelområder.

Nedenfor kan du se en kort introduktion til de mest almindelige massagehoveder, og hvilke muskelområder de bedst egner sig til.

Hvilken massagepistol skal du vælge?

Når det kommer til, hvilken massagepistol, du skal vælge, er der nogle vigtige parametre, det er smart at tage højde for.

Når du køber din massagepistol online, har du ikke mulighed for at prøve de forskellige modeller af, inden du beslutter dig. Derfor kan du nemt ende op med en som du, så snart du får den i hænderne fx tænker simpelthen er for tung. Derfor stiller vi de følgende tre modeller op imod hinanden ud fra de parametre, som vi mener er de vigtigste forskelle at tage højde for, så du ved, at du vælger den helt rigtige til dig. De fire parametre er:

Massagevariationer:

Ved massagevariationer sammenholdes antal massagehoveder med antal vibrationsniveauer. Efter vores mening vil få massagehoveder sammenholdt med få vibrationsniveauer give dig mindre mulighed for at variere din massge til netop dit behov hver gang. Derimod vil flere massagehoveder og flere vibrationsniveauer give dig rig mulighed for at opnå den perfekte massage hver gang.

Styrke:

Styrken af massagen bestemmes ud fra den kraft, som massagepistolen vibrerer med på det højeste vibrationsniveau. Det er, som tidligere nævnt, ikke nødvendigvis at foretrække med en meget høj vibrationsstyrke, da det for nogle vil blive for voldsom en massage. Vi mener dog, at det er vigtigt at have med i betragtning, så du ved, hvad du køber.

Vægt:

Vægten af selve massagepistolen er vigtig at tage højde for. Skal du fx massere din nakke eller øverste del af skulderbladet, skal du holde massagepistolen med den ene arm over modsatte skulder. Denne stilling kan være rigtig hård for den bærende arm, hvis massagepistolen er tung, og du ikke har så meget styrke i armene. Den oplevede vægt af massagepistolen kan dog variere, da stærke sportsfolk ikke nødvendigvis vil opleve en lidt tungere model som noget problem. Derimod kan det, for de mindre sportslige føles meget afgørende, hvor tung massagepistolen er. For alle er det dog kun et plus med en så let massagepistol som mulig.

Pris:

Prisen varierer en hel del blandt de forskellige typer af massagepistoler. Alt efter, hvilket budget du har, kan prisen blive mere eller mindre afgørende. Som grundregel kan der være noget om snakken, at jo dyrere, jo bedre. Dog oplever vi ikke, at den store prisforskel på de tre modeller i testen kan retfærdiggøre den meget lille forskel på deres ydelse og kvalitet.

Massagevariation ★★★★☆
Styrke ★★★★☆
Vægt
Pris
Hvis du allerede har stiftet bekendskab med massagepistoler, er det formentlig Hyperice Hypervolten du kender. Den var blandt de første massagepistoler på markedet og blev hurtig populær blandt især sportsfolk.
Nu er den kendt blandt de fleste, og er en af de rigtig gode massagepistoler. Siden er der dog kommet flere typer på markedet som udfordrer dens ydelse og kvalitet en smule. Især taget i betragtning, at den har en lidt høj pris.
Sammenligningsparametre:
Den har 4 medfølgende massagehoveder og 3 vibrationsniveauer. Dette giver god mulighed for at variere mellem massagetypen, men giver ikke mulighed for at variere vibrationsniveauet så meget. Til gengæld har den en kraftig vibrationsstyrke ved højeste vibrationsniveau. Dermed ment, at hvis du ønsker en hård og kraftfuld massage, vil du formentlig alligevel ikke få behov for en masse forskellige vibrationsniveauer.
Selve massagepistolen ligger i den lidt tunge ende, og den kan for mange virke tung at skulle holde i længere tid.
Prismæssigt er den også godt deroppe, så konklusionen bliver, at Hyperice Hypervolt er en rigtig fin massagepistol, men som samtidig er lidt tung og lidt prishøj. Den er derfor ikke vores favorit.

Massagevariation ★★★★☆
Styrke ★★★★★
Vægt
Pris

Storebroderen til Hyperice Hypervolt er Hyperice Hypervolt Plus. Denne massagepistol har fået en optimering i forhold til Hyperice Hypervolt, både på ydelse og design.

Sammenligningsparametre:
Den kommer med 5 medfølgende massagehoveder i stedet for de 4, og derudover er den blevet en del mere støjsvag. Den er desuden udstyret med en “pressure sensor,” som giver dig en indikation af, hvor hårdt du trykker, hvis du eksempelvis bruger den på en anden person. Plus-modellen er også blevet en anelse tungere, da batteriet er kraftigere, og så er den samtidig blevet en hel del dyrere.
For nogle kan dens optimering have stor værdi og være afgørende for, at det netop er Hyperice Hypervolt Plus der løber som vinder for dig. Især hvis du ikke oplever dens noget højere pris som værende et problem.
Ønsker du derimod en massagepistol der er noget billigere, er det ikke sikkert, at Hyperice Hypervolt Plus’ optimerede ydelse vil kunne overbevise dig til køb, da de forskellige massagepistoler groft set har de samme funktioner.
Nedenfor kan du se en video, hvor Hyperice Hypervolt sammenlignes med Hyperice Hypervolt Plus.

Massagevariationer ★★★★★
Styrke ★★★★☆
Vægt
Pris

Taurus er for nyligt kommet med deres udgave af massagepistolen. Taurus er et tysk mærke og er kendt for at lave produkter af høj kvalitet, men samtidig til en mere rimelig pris, og ofte en del lavere sammenlignet med lignende kvalitetsprodukter. Dette gør sig også gældende med deres massagepistol.

Den har 4 medfølgende massagehoveder og hele 5 vibrationsniveauer at vælge imellem. Du får derved mulighed for rigtig god variation i din massage. Vibrationsstyrken på det højeste vibrationsniveau kan lige knap måle sig med Hyperice Hypervolts, men det er ikke en særlig bemærkelsesværdig forskel.

Derimod vejer massagepistolen fra Taurus markant mindre end Hyperice Hypervolt, og den er derfor langt mere behagelig at anvende, da den bærende arm ikke bliver hurtig træt.

Samtidig er prisen på denne massagepistol langt lavere end på de to andre modeller fra Hyperice Hypervolt. Set med vores øjne, er ydelsesforskellen på de 3 modeller så lille, at den store prisforskel slet ikke kan retfærdiggøres.

Taurus massageapparat kan bruges til mange træningsmål og -effekter:

  • Løsne spændinger
  • Lindre muskelømhed
  • Massere triggerpunkter
  • Forbedre bevægelighed
  • Løsne sammenklistrede fascier
  • Forbedre blodcirkulation
  • Lindre smerter

Taurus massageapparat er derfor testens helt klare vinder.

Massagevariationer ★★★★★
Styrke ★★★☆☆
Vægt
Pris

Taurus Mini Massage Device er til dig, der gerne vil have et passageapparat, som er let og kompakt at tage med sig.

Eftersom denne massagepistol er en mindre udgave af Taurus Massageapparat, vil du opleve tilnærmelsesvis samme effekt som ved denne, bare i en mindre udgave. Ydelsen er næsten den samme, og du får altså derfor en ret effektiv massage for ret små penge.

Grundet størrelsen på Taurus Mini Massage Device, vil du også opleve det mere komfortabelt at betjene den ved længerevarende massage. Dette er grundet den lidt lavere vægt, så du ikke bliver træt i armene undervejs af at holde den. Samtidig kan det opleves nemmere at komme til med den, da den ikke er klosset at have med at gøre som andre massagepistoler kan være.

Og som noget ret unikt levers Taurus Mini Massage Device med hele 5 massagehoveder. Dette er mere, end hvad man kan forvente af en massagepistol, og du kan altså her virkelig få varierende massage hver gang.

Alt i alt en rigtig fin massagepistol, som vil være en rigtig god startermodel til dig, der gerne vil have en god effekt af din massage, men som ikke ønsker at skulle investere alverden.

Massagevariationer ★☆☆☆☆
Styrke ★★★★☆
Vægt
Pris

Med Compex Fixx 1.0 massageapparat får du en effektiv massage med god styrke.

Dens massagehoved gør, at du kan massere næsten alle steder på kroppen og få rigtig god effekt af det.

Compex Fixx 1.0 massageapparat vejer ikke meget, og er derfor komfortabel at anvende, så du ikke bliver for træt i den bærende arm.

Dog kan konstruktionen virke en smule klodset, da den fylder mere designmæssigt end de klassiske massagepistoler.

Derudover følger der kun det enkelte massagehoved med, hvor to andre slags massagehoveder kan tilkøbes seperat. Det mener vi, er lige i overkanten taget prisen for denne massagepistol i betragtning.

Compex Fixx 1.0 massageapparat er altså en rigtig god massagepistol, men eftersom den kun leveres med et enkelt massagehoved og ikke er hel billig, er den ikke blevet vores favorit i denne test.

Massagevariationer ★★★★★
Styrke ★★★★☆
Vægt
Pris

Theragun Pro er denne massagepistol tests absolut stærkeste massagepistol. Den har en særdeles kraftig motor og slagfrekvensen kan varieres mellem 1750 og 2400 slag i minuttet.

Den leveres med 6 forskellige massagehoveder, to batterier, og en taske til at bære det hele i.

Denne massagepistol er altså rigtig ideel til dig som behandler, som gerne vil have det bedste af det bedste, og som gerne betaler lidt ekstra for også at få lidt ekstra.

De to batterier er ret genialt, hvis du står midt i en behandling, og batteriet pludselig løber tør. Så skifter du nemt og simpelt batteriet ud og sætter det flade batteri til opladning. På den måde sikrer du dig at undgå forstyrrelser midt i en behandling af en klient.

Theragun Pro er altså det rette valg for dig som behandler, som kun ønsker det bedste af det bedste, og som gerne betaler ekstra for det.

Massagevariationer ★★★★★
Styrke ★★★★☆
Vægt
Pris

Painhunter massagepistol er perfekt til dig, som døjer med ømme muskler, ledsmerter, myoser eller rygsmerter. Og hvis du ikke lider af noget af ovenstående, men bare har brug for et godt værktøj til afslapning i hverdagen, så kan massagepistolen også være lige netop det, som du søger. Den er nemlig ledningsfri, nem at betjene og kan bruges af de fleste. Men vigtigst af alt, så er den uhyre effektiv til at løsne krop og muskler op.

Massagepistolen fra Painhunter kommer med en rejsetaske, 4 forskellige hoveder og har et touch display med hele 20 forskellige hastigheder. Du kan således helt selv styre, hvordan massagen skal være og med hvilken intensitet. Hvad enten du er til let eller mere dybdegående massage, så kan massagepistolen bruges til begge dele og alt derimellem.

Massage kan forebygge skader, hjælpe dig af med smerter, hovedpine og ømme muskler. Du kan desuden bruge den til opvarmning af dine muskler før et træningspas samt afslapning bagetfer.

Det får du med en massagepistol fra Painhunter:

  • Op til 20 forskellige hastigheder tilpasset dine behov
  • Touch display og batteriindikator
  • Rejsetaske og 4 forskellige hoveder

Mere inspiration

Vi håber, at du nu har en god idé om, hvilken massagepistol der vil være den bedste til dig. Hvis du gerne vil have mere inspiration til andre typer af massageprodukter, kan vi anbefale dig at læse vores Foam Roller test, eller vores test af massagebolde.

Del.

Tilføj en kommentar