Guide til valg af elcykel – få gode råd her

0

Indhold på side:

Leder du efter hjælp til valg af elcykel, kan du i denne artikel blive klogere på nogle af de ting, der er vigtige at se sig godt om efter, når du skal ud for at have gjort dit køb. Vi har skrevet denne artikel for at kunne hjælpe dig godt på vej og sikre, at du får fundet frem til lige nøjagtig den variant, som har de specifikationer, der passer bedst til dig og dine behov.

valg-af-elcykel

Et godt sted at starte jagten på din nye elcykel vil være i blandt testvindere, som har vist sig særligt gode i konkurrence mod andre elcykler. Der er mange forskellige ting, der karakteriserer en god elcykel, og da der er mange forskellige brugere af elcykler, vil den ideelle elcykel også variere meget fra person til person. Formålet med elcyklen har for eksempel meget at sige – hvis man blot skal fra A til B hver dag, har man ikke behov for den største batterikapacitet. Hvis man derimod primært benytter cyklen til hobbybrug og weekendture, vil man højst sandsynligt sætte stor pris på en god batterikapacitet.

Prisniveauet er selvfølgelig en anden vigtig faktor for de fleste, og det ideelle scenarie vil altid være en elcykel af høj kvalitet til lav pris. Dette er dog ikke altid så lige til, og det skal understreges, at hvis man ønsker sig en elcykel, bør man være rede til at investere penge i denne. Elcyklen er simpelthen en investering, som kan erstatte alle andre behov for transportmidler – derfor kan man være nødsaget til at betale ti tusinde kroner eller mere, hvis man ønsker at blive tilfreds med sin elcykel.

MBK AX-ION 2.2

Et eksempel på en testvinder vil være MBK AX-ION 2.2, som er en el-citybike. Den kan tilbyde en komfortabel kørestilling, som er behagelig både ved den daglige tur-retur fra arbejdet og til de længere cykelture. Dette er dens primære kvalitet i forhold til andre elcykler i samme niveau. Endvidere er det en komplet elcykel i den forstand, at når man har købt cyklen, behøver man ikke investere i mere ekstraudstyr – der følger både lås, for- og bagskærm, lygter foran og bagved og støtteben med. Dette er altså en særligt brugervenlig elcykel, som tilbyder komfort, lettilgængelighed og anvendelighed. Hvis man ønsker sig en elcykel til hverdagsbrug, men ikke har sat sig for meget ind i elcykelmarkedet, vil denne model for eksempel være suveræn.

Gazelle MISS GRACE C7 HF Panasonic

Denne model er et andet relevant bud på en let anvendelig og brugbar elcykel. Gazelle MISS GRACE C7 HF Panasonic er en dame-elcykel, som er rigtigt populær blandt danske kvinder, da den blander brugbarhed, komfort og et fornuftigt prisniveau. Her er altså igen tale om en rigtig god basiscykel, som kan yde det, de fleste kvinder ønsker ved en elcykel. Cyklen kan endda have en batterikapacitet på op til 110 kilometer, hvilket muliggør både de korte og lange cykelture.

valg-af-elcykel-guide

Find din første elcykel

Man behøver ikke altså ikke være særligt velbevandret indenfor elcykelmarkedet, når man skal ud og investere i en ny elcykel. Som nævnt ovenover er det første råd, at man bør starte sin søgning blandt testvindere. Dernæst er der en række ting, man kan være opmærksom på, hvoraf den vigtigste må være motoren. Motorens effekt måles i watt, og i Danmark er den maksimalt tilladte motoreffekt på 250 watt. Dette vil medføre en rigtig solid motor, som kan tage dig op ad bakker, selvom det regner, sner eller blæser. Hvis man endvidere planlægger at bruge sin nye elcykel på cykelferie, vil det være værd at overveje, om man vil anskaffe sig et ekstra batteri – dette vil give langt bedre mulighed for at køre lange ture.

Valg af elcykel – se vores store elcykel test

guide-til-valg-af-elcykel

Hos FitnessUnivers har vi været inde og kigge lidt nærmere på nogle af de mange forskellige typer af elcykler, der bliver forhandlet online. Vi har skrevet en længere artikel om specifikationerne på nogle af de modeller, der bliver forhandlet online og samtidig skrevet nogle gode, generelle råd, der kan hjælpe dig godt på vej i forbindelse med, at du skal have gjort dig et køb af en ny elcykel. Står du og skal vælge en ny el-drevet cykel, så kan du med fordel se vores elcykel test her.

Del.

Tilføj en kommentar