Valg af cykelhjelm til motionisten

0

Som motionist er det ekstra vigtigt, at udstyret er i orden – og det samme gælder sikkerheden. En cykelhjelm er en absolut nødvendighed, når du bevæger dig ud på landevejen på din cykel. Det er især vigtigt, at du har den helt perfekte cykelhjelm, fordi din fart på cyklen ofte bliver lidt højere end hos den almindelige cyklist. Der er flere ting, du med fordel kan være opmærksom på, når du skal finde den rigtige cykelhjelm til dine behov.

cykelhjelm

Lav vægt og god ventilation

Beskyttelse og komfort er i højsædet, når du skal finde den perfekte cykelhjelm.

Når din hastighed på cyklen stiger, sker det samme med din kropstemperatur. Det er derfor vigtigt, at din cykelhjelm har en ordentlig ventilation, så du ikke risikerer at få et ildebefindende. En cykelhjelm med god ventilation sikrer dig, at du får luft til hovedet, så du kan være sikker på ikke at føle ubehag. Det er vigtigt, at den varme luft kan komme ud, og den kolde luft kan komme ind. Derfor er det optimalt med en cykelhjelm, som har mange luftkanaler – jo flere, jo bedre.

Udover ventilationen er cykelhjelmens vægt også noget, du med fordel kan prioritere højt, når du skal finde den perfekte cykelhjelm. En hjelm med en lav vægt lader dig køre hurtigere, og det er derfor smart at købe en letvægtscykelhjelm. Desuden er nogle cykelhjelme fremstillet med en speciel teknologi, hvor inder- og yderskallen er smeltet sammen, hvilket gør både gør hjelmen lettere og mere solid.

Find den rigtige størrelse

En cykelhjelm beskytter dit hoved bedst, hvis den har den helt rigtige størrelse – den må ikke bevæge sig i nogen retninger, men skal blive siddende på sin plads. Det kan være en hjælp at måle omkredsen af dit hoved med et målebånd, så du kan finde den rigtige hjelm.

Det er rigtig vigtigt, at din cykelhjelm passer til dit hoved. En god pasform sikrer den bedste beskyttelse og en høj komfort, men det har også stor betydning for selve oplevelsen af din cykeltur. Derfor kan det være en fordel at finde en cykelhjelm, der kan justeres og spændes, så sidder perfekt på dit hoved. Der findes heldigvis et stort udvalg af justerbare cykelhjelme i høj kvalitet så du kan finde præcis den model, der passer til dig og dine behov.

Del.

Tilføj en kommentar