Sådan vælger du de rigtige vægtskiver til din hjemmetræning.

0

Med alle de tilgængelige former, belægninger og priser kan det være forvirrende at vælge vægtskiver. Især når det kommer til at vælge dem, der er de helt rigtige til dine behov.  For at fjerne enhver forvirring vil vi derfor gennemgå de mest populære typer og opdele dem for dig her. Nedenfor finder du alt, hvad du behøver at vide om støbejern, gummibelagt og bumpers.

1. Støbejernsskiver

taurus vægtskiver

Støbejernsskiver er den mest budgetvenlige mulighed, hvorfor de ofte købes af folk, der starter deres fitnessrejse. De er en langtidsholdbar investering, men de inkluderer ikke nogen beskyttelsesbelægning, så med årene kan de få buler og ridser. De er ikke designet til at blive kastet rundt med (i modsætning til bumper plates), så hvis du ønsker at lave tunge dødløft, er det bedre at investere i tyk gummibelægning. Men hvis du er nybegynder med et squat-stativ, der ønsker at bænkpresse, så vil støbejernsvægte være alt rigeligt. De har normalt gribehuller, der gør dem nemme at læsse og bære rundt på. Derudover gør grebet dem effektive at bruge alene til styrkeøvelser med vægtskiver i hænderne.

Bruges til: nybegyndere på et budget, brug af vægtskiven alene, øvelser der ikke kræver, at man taber vægtstangen.

Køb her.

2. Gummibelagte plader

taurus vægtskiver

Gummibelagte plader minder meget om støbejernspladerne i design. De inkluderer også gribesystemet, der gør dem nemme at sætte på vægtstangen og er nyttige i forskellige øvelser som erstatning for kettlebells eller håndvægte. Den største forskel er laget af gummibelægning, som giver dig et par flere fordele. For det første er skiverne mere støjsvage, uanset om du stabler eller flytter dem rundt. Gummiet vil det afbøde stødet og forhindre den høje støj, som jernplader ellers laver. Gummibelægningen forhindrer også ridser og buler i både udstyret og dit gulv. De er meget mindre end bumper plates, så det er et godt valg til de fleste. De er stadig ikke egnede til at kaste med som bumper plates, men til en lille prisstigning er de en god opgradering til støbejernsskiverne.

LÆS OGSÅ:  Kalorieforbrænding

Bruges til: Hjemmetræning på mindre plads, brug af vægtskiven alene, øvelser der ikke kræver at man taber vægtstangen.

De giver dig: Støjfri træning samt gulvbeskyttelse med squat og power racks.

Køb her.

3. Black Bumper Platesbumper plate

Bumper plates er den mest robuste og slidstærke mulighed. De indeholder et tykt lag gummi, som gør dem gode til øvelser, når du fokuserer på at løfte så meget du kan, så hurtigt du kan. De vil være et godt valg til CrossFit og øvelser som overhead squat, når du taber vægtstangen ovenfra. Det er stadig bedre at bruge dem sammen med en kombination af ordentligt træningsgulv for at tilføje et ekstra lag af dæmpning. Bumpervægte er bredere i diameter, hvilket betyder, at vægtstangen er højere fra jorden og mere bekvem at nå.

Disse plader har ikke noget gribesystem, så hvis du leder efter vægtskiver, du kan træne frivægt med, er dette ikke den rette. De er dog ekstremt slidstærke og langtidsholdbare takket være den tykke beskyttende gummibelægning. Kanterne på pladerne er flade, hvilket gør dem nemmere at rulle. Derudover har de alle samme diameter, så når du taber vægtstangen bliver vægten jævnt fordelt i stedet for at være fokuseret på den éne bredeste skive.

Bruges til: CrossFit, øvelser der kræver at man slipper vægtstangen, tunge vægtløftninger, fitnesscentre, hjemmetræning

Køb her.

Konklusion

Alle vægtskiver er egnet til forskellige formål. Hvis du leder efter en budgetvenlig mulighed for begyndere eller planlægger at bruge vægtskiverne alene uden vægtstangen – kan støbejernsplader være nok for dig. Hvis du er villig til at investere lidt mere for at få en støjsvag, mere holdbar løsning, der er bedre for dit gulv, men som stadig giver et behageligt greb – så er gummibelagte vægtskiver noget for dig.

LÆS OGSÅ:  Fitnessudstyr til hoteller

Men hvis du planlægger at løfte tunge vægte og udføre øvelser, der inkluderer en masse tab af vægtstangen som CrossFit, vil du blive nødt til at investere i bumper plates. Vores råd er at tænke over dine fitnessmål og planer, for hvis du køber støbejernspladerne og en måned senere begynder at løfte tunge løft og skal have fat i bumper pladerne, så er det bedre at investere i bumper plates med det samme. Husk, at fitness er en investering i dit helbred og dit velvære, så det er vigtigt at vælge det udstyr, der passer til dine behov – så du ikke kommer til skade ved at bruge uegnet udstyr.

Vi håber, at du har fået inspiration til, hvilken skalg vægtskiver, der vil være de mest ideelle til dit eget homegym derhjemme.

Vi kan også anbefale dig at kigge nærmere på følgende artikler:

Del.

Tilføj en kommentar