Øg din træningsmotivation: Sådan gør du step-for-step!

0

Indhold på side:

Bliver din motivation til at træne lavere og lavere? Og kunne du godt tænke dig at kunne holde din træningsmotivation høj, så du nemmere når i mål med din træningsmål og kan øge din krops sundhed måned for måned? Vi hjælper dig med at øge din træningsmotivation efter arbejde, i weekenden eller i de tidlige morgentimer. Med de følgende 7 tips vil du kunne få et nyt og motiverende forhold til det at træne.

Tip 1: Tag høretelefonerne på og tænd for musikken

Undersøgelser viser, at musik kan øge ydeevnen med op til 15%, fordi endorfiner aktiveres i hjernen. Heriblandt dopamin, kendt som drive hormonet, som styrker den indre drift og dermed giver motivation. I forbindelse med energihormoner, altså endorfiner, begynder du for alvor at træne, fordi du har lyst.

Opret en spilleliste til træningsmotivation

Musiksmag er forskellig fra person til person. På grund af dette kan du nemt oprette din egen afspilningsliste. Den kan indeholde dine yndlingssange eller sange fra film, der giver dig lyst til at rokke med i takt til musikken. Når du løber, kan rytmen af ​​musikken altid være lidt hurtigere end dit løbetempo for at få dig til at løbe hurtigere. Musikstykkets bas kan også hjælpe til med at give dig lyst til at give den ekstra gas.

Har du ikke adgang til en af de mange musiktjenester, hvorfra du kan oprette en playliste, kan du også finde rigtig gode, og timelange, playlister på YouTube. Et eksempel kan være musikken nedenfor. Tænd blot for YouTube og lad musikken køre, mens du har telefonen i lommen.

Tip 2: Træn mod et mål

“Hvorfor gør jeg overhovedet det her mod mig selv?” har du måske nogle gange tænkt. Faktisk ser nogle motion som tortur, selvom du gør din krop en stor tjeneste ved at gøre det. Du forbedrer dit helbred, øger dit velvære og din præstation. For at øge træningsmotivationen er det derfor en god idé at skrive dit træninglsmål ned på papir. Dette kunne så være sådan her: “Jeg vil gerne kunne ro 20 minutter ad gangen.” Dette er et målbart mål, hvor du vil kunne følge med i, hvor tæt du kommer på dit mål fra gang til gang.

Tip 3: Beløn ​​dig selv

Hjernen arbejder blandt andet med et belønningssystem. Find den rigtige belønning til dig, der øger din træningsmotivation. Det kunne for eksempel se sådan ud: 3 træninger om ugen giver en restaurant tur i slutningen af måneden, eller hvad der ville øge din egen motivation til at få træningerne i hus.

Tip 4: Sæt dig selv en fast dato

Bindende aftaler er langt nemmere at holde end “på et tidspunkt i dag”. Du kan fx indstille en alarm på din smartphone, der minder dig om din træning hver dag. En anden mulighed ville være at indstille faste dage og tidspunkter, for eksempel mandag, onsdag og fredag ​​altid klokken 19.30. Er du et morgenmenneske og har tiden til at træne om morgenen, kan du også begynde at træne lige efter at være stået op.

Tip 5: Varier din træning

Monoton er kedeligt. Så tag altid nye øvelser ind i dit træningsprogram eller prøv bare noget helt nyt. En dansetræning i dag, sved på romaskinen i morgen, så styrketræning med håndvægte og en yogasession ind imellem – prøv noget forskelligt af og find ud af, hvad der giver dig de bedste og sjoveste træninger.

Tip 6: Træn med en ven

træningsmotivation

En fast aftale vil altid føles mere bindende end en fast aftale med dig selv – en træningsmakker øger altså dermed træningsmotivationen inden I overhovedet er kommet i gang. Derudover er træningen sjovere, og I kan motivere eller udfordre hinanden. At dele træningssucceser er også en god måde at få lyst til at fortsætte den gode vane sammen.

Tip 7: Følg en fitness-influencer for mere træningsmotivation

Du kan følge forskellige fitness-influentere, konkurrence-atleter eller endda ambitiøse amatør-atleter på sociale medier. Du får en masse inspiration og peptalks fra dem, hvilket motiverer dig til at træne.

Så nu er det bare med at få gået de 7 steps igennem igen, så du kan begynde at fornemme, at træningsmotivationen stiger. Mangler du udstyr til din træning, kan vi anbefale dig udvalget af styrkeudstyr her.

Er du interesseret i hjemmetræning generelt, kan vi også anbefale dig at kigge nærmere på disse artikler:

Del.

Tilføj en kommentar