Træningselastikker >> derfor er de effektive og geniale til din træning!

0

Træning med træningselastikker kan være en effektiv og alsidig måde at opbygge muskelstyrke og forbedre kroppens fleksibilitet og stabilitet. Træningselastikker er nemme at bruge og kan bruges næsten overalt, så du kan træne, når du vil og hvor du vil. I denne artikel vil vi gennemgå de mange fordele ved at træne med træningselastikker og give en træningsplan fokuseret på muskelopbygning for hele kroppen.

Træningselastikkernes fordele

Træningselastikker har en lang række fordele. Først og fremmest kan det nævnes, at de næsten ingenting hverken fylder eller vejer. Du kan altså dermed nemt have 5 forskellige træningselastikker i jakkelommen og undgå at skulle bekymre dig om, hvordan du skal slæbe rundt på tunge vægte, eller hvor de skal opbevares derhjemme. Træning med træningselastikker gør altså din træning utrolig nem og bekvrem.

Derudover er træning med træningselastikker nok den mest billige løsning, du får, hvad angår styrketræning. Træningselastikker koster ikke meget, og de er derfor nemme at anskaffe sig og komme igang med at bruge.

Selve træningen med træningselastikker har også en række fordele, herunder:

  1. Fleksibilitet: Træning med træningselastikker kan forbedre kroppens fleksibilitet ved at trække musklerne i en udstrakt stilling, hvilket øger deres evne til at bevæge sig.
  2. Styrke: Træning med træningselastikker kan hjælpe med at opbygge muskelstyrke, da du modstår modstanden fra elastikken.
  3. Balance: Træning med træningselastikker kan forbedre balance og stabilitet ved at tvinge kroppen til at modstå modstanden og holde en stabil stilling imens.
  4. Koncentration: Træning med træningselastikker kan forbedre koncentration og koordination ved at kræve, at du fokuserer på at holde en stabil stilling, mens du udfører øvelserne.
  5. Alsidighed: Træningselastikker kan bruges til at træne en række forskellige muskelgrupper, inklusive arme, ben, ryg og mave, hvilket gør det til en alsidig og praktisk træningsmulighed.

Typer af træningselastikker

Der findes flere slags træningselastikker, og de er gode til forskellige formål.

De små gummielastikker: Gode til en lang række styrkeøvelser for isolerede muskelgrupper.

De små stofelastikker: Gode til især bentræning, hvor de sidder rundt om lårene. Her sidder de nemlig langt bedre fast uden at rulle sig sammen som en pølse om dine ben, som de tynde gummielastikker ellers kan have tendens til.

De lange elastikker: Gode til træningsøvelser, hvor du har brug for at bruge fødderne til at “holde fast” om træningselastikken i den ene ende, for at kunne lave øvelsen mest effektivt.

De lange elastikker med håndtag: Gode til øvelser, hvor du skal stå på elastikken og trække med hænderne i forskellige øvelser. Her kan håndtagene være mere behagelige at holde om.

Kunne du godt tænke dig at vide, hvordan du kan bruge træningselastikker til at træne styrke med, giver vi dig her en træningsplan, der fokuserer på muskelopbygning for hele kroppen, og som gør brug af træningselastikker:

  1. Ben: Tag en kort træningselastik rundt om lårene (Begynd med at stå med fødderne i skulderbreddes afstand, mens du holder en træningselastik i hænderne. Løft derefter det ene ben bagud, mens du bøjer det andet ben, så du er i en lungeposition. Skift derefter ben og gentag øvelsen. Lav 3 sæt med 12 gentagelser på hvert ben. OBS: Brug gerne den slags træningselastikker, der er lavet af stof og ikke gummibåndene, da de har tendens til at rulle sammen om lårene.
  2. Bryst: Stå med fødderne i skulderbreddes afstand og træningselastikken spændt mellem dine hænder foran dig. Træk derefter armene tilbage og træk træningselastikken mod brystet, inden du strækker armene ud igen. Lav 3 sæt med 12 gentagelser.
  3. Biceps: Stil dig i skulderbreddes afstand ovenpå en lang træningselastik, hvor du holder med hænderne i modsatte ende af træningselastikken. Hold hænderne i hoftebreddes afstand. Hav nu albuerne i ro i siden af din krop, mens du løfter hænderne op mod dine skuldre og sænk herefter langsomt igen. Lav 3 sæt med 12 gentagelser.
  4. Triceps: Stil dig i skulderbreddes afstand ovenpå en lang træningselastik. Hold fast i træningselastikken i den anden ende med dine hænder over hovedet samlet ved din nakke. Træk nu hænderne op i strækt position og sænk langsomt bag hovedet igen. Lav 3 sæt med 12 gentagelser.
  5. Ryg: Stå med fødderne i skulderbreddes afstand og træningselastikken spændt mellem dine hænder. Bøj derefter fremover ved hofterne, mens du trækker træningselastikken fra hinanden op mod navlen. Lav 3 sæt med 12 gentagelser.
  6. Skuldre: Stå med fødderne skulderbreddes afstand og træningselastikken spændt mellem dine hænder. Løft derefter træningselastikken op over dit hoved med den ene hånd, og sænk roligt igen. Lav 3 sæt med 12 gentagelser. Skift arm efter hvert sæt.
  7. Mave: Læg dig på ryggen med knæene bøjede og fødderne på jorden. Hold en træningselastik mellem dine hænder og løft derefter overkroppen op, så du når træningselastikken med tæerne. Lav 3 sæt med 12 gentagelser.

Fælles for alle ovenstående øvelser gælder, at kan du ikke mærke musklen brænde, bruger du en træningselastik, der er for svag. Sørg derfor hele tiden for, at din træning med træningselastikkerne er effektive nok ved at bruge de, der udfordrer dig i hver øvelse.

Disse øvelser vil hjælpe med at opbygge muskler i hele kroppen og kan udføres regelmæssigt for at se fremskridt i muskelopbygningen. Det er vigtigt at huske at variere din træning regelmæssigt og inkludere en blanding af styrke- og konditionstræning for at opnå de bedste resultater.

Du kan også se nedenstående video, der viser en guidet helkropstræning kun ved brug af træningselastikker:

Nu håber vi rigtig meget, at du er blevet inspireret til at inkorporere træningselastikker i din træningsrutine.

Er du interesseret i at læse mere om effektiv hjemmetræning, kan vi anbefale dig at se nærmere på følgende artikler:

Del.

Tilføj en kommentar