Fordelen ved at træne med vægtstang derhjemme

0

Indhold på side:

Styrketræning med vægtstang er en fantastisk måde at træne hele din krop på. Du kan nemt gennemføre en hel session med kun en enkel vægtstang og nogle vægte.

En vægtstang er et fantastisk træningsredskab, der bruges i mange sportsgrene og fitnesscentre. De kommer i forskellige former, størrelser og vægte, og de henvender sig til en bred vifte af øvelser og brugere. Fra den olympiske vægtstang, den olympiske sikkerhedssquatstang, trapstangen, tricepsstangen og mange flere. Der er en vægtstang til næsten alle bevægelser, du kan tænke på.

Den olympiske vægtstang er dog velegnet til de fleste øvelser i din rutine.

Fordele ved styrketræning med vægtstang

Der er rigtig mange fordele, når det kommer til styrketræning med vægtstang. Det er et meget alsidigt træningsredskab, som kan bruges af langt de fleste. Fordelene ved at træne med vægtstang er bl.a. følgende:

 1. Alsidighed
 2. Enkel og nem at bruge
 3. Tilpasningsevne
 4. Nem at gemme væk
 5. Vægtstangen sparer tid, plads og penge

1. Vægtstænger er alsidige

Vægtstænger er geniale til træning af hele kroppen, fordi de er så utrolig alsidige. De kan bruges til flere forskellige slags træninger og giver dig mulighed for at lave et væld af øvelser.

Derudover sparer de tid ved opsætning af udstyr og minimerer behovet for at skifte fra maskine til maskine. En vægtstang med det rette udvalg af skiver er en “one-stop-shop” kn man sige.

2. Enkel og nem at bruge

Vægtstænger er enkle og nemme at bruge. Det vil ikke tage lang tid for begyndere at udvikle en træningsrutine med en vægtstang og lære grundlæggende løft og bevægelser. De er derfor et fantastisk træningsredskab til alle niveauer af fitness og træning.

3. Vægtstænger er tilpasningsdygtige

Uanset hvilken øvelse eller bevægelse du vælger at lave, giver vægtstænger dig mulighed for gradvist at øge eller mindske din vægt. De giver dig plads til progression på alle områder af løft ved blot at tilføje vægt, når det er nødvendigt.

Dette gør løft med vægtstang mere bekvemt sammenlignet med fx at bruge træningsmaskiner. Alt hvad du behøver til din træning er en vægtstang, vægtskiver (hvis påkrævet) og vægtstangsklemmer til at holde skiverne på plads med (hvis påkrævet). Til sammenligning er træningsmaskiner normalt henvendt til specifikke muskelgrupper eller bevægelser og kræver, at du bruger flere (eller mange) maskiner for at komme alle muskelgrupperne igennem. Netop derfor er vægtstænger så fantastiske, og de sparer dig samtidig for tid i fitnesscentret.

4. Nem at gemme væk

Vægtstænger er geniale til dem med begrænset plads derhjemme. De kan nemt gemmes væk, når de ikke er i brug, enten på et vægtstangsstativ eller i et skab og fylder ikke meget, når skiverne tages af.

5. Vægten sparer tid, plads og penge

Vægtstangen giver enhver bruger mulighed for at udføre alle deres styrketræningsbehov, hvilket betyder, at der er mindre behov for andet udstyr. Samtidig sparer brugerne tid, plads og penge.

Tidsbesparende; når du har et vægtstangssæt derhjemme, behøver du ikke nøsvendigvis at skulle i fitnesscentret hver eneste gang, du skal træne. Fordi vægtstangstræning er så alsidigt, kan du træne derhjemme og få samme effektive træning hver eneste gang.

Spar penge; hvis du har investeret i dit eget fulde homegym, vil du vide, hvor dyrt det hurtigt kan blive. Takket være vægtstangens alsidighed og tilpasningsevne vil der være mindre behov for at investere i forskellige fitnessmaskiner og en masse forskelligt udstyr for at udføre en lignende træning, som kan udføres med én enkel vægtstang og vægtskiver.

Pladsbesparende; vægtstangen kan nemt gemmes væk, når den ikke er i brug og fylder heller ikke meget, når den er i brug.

Hvis du vælger at bruge vægtstænger frem for større træningsmaskiner, vil du opleve, at du har meget mere plads, der hvor du træner.

Yndlings vægtstangsøvelser

Der er utrolig mange træningsøvelser, du kan lave med en vægtstang. Vi giver dig derfor nedenfor nogle af de mest populære vægtstangsbevægelser, der findes, samt angiver de muskelgrupper, de fokuserer på.

 1. Back Squat; Ben/underkrop og core
 2. Vægtstang Cleans; Hele kroppen
 3. Dødløft; Ben/underkrop, ryg og core
 4. Overhead Press; Overkrop, ryg og core
 5. Bent Over Row; Rygfokuseret
 6. Bænkpres; Brystmuskler
 7. Hip Thrust; Glute fokuseret
 8. Lunge; Underkrop

Nedenfor kan du også se en video, der guider dig til en helkropstræning kun med brug af vægtstang:

Yndlings vægtstangssæt

Livepro vægtstangssæt Classic

508 kr. – Køb her.

Billig vægtstangssæt til begyndere. Sættet består af en god og holdbar stang med vægtskiver der giver op til 20 kg træningsvægt.

.

.

Taurus Vægtstangssæt

1.797 kr. Køb her.

God til dig, der er seriøs omkring din træning og har brug for flere kg at træne med. Dette sæt giver op til 60 kg træningsvægt og kan udfordre de fleste.

.

.

Taurus Selectabell vægtstang og curlstang

4.682 kr. Køb her.

Vægtstangssættet til dig, der vil have det bedste af det bedste. Du får både en almindelig vægtstang og en curlstang samt det smarte kliksystem der gør, at du kan skifte vægt på stangen, uden at skulle tage skiver af og på.

Hele sættet er produceret i atærkt og holdbart stål og står flot og minimalistisk i de fleste hjem. Du får altså rigtig høj kvalitet og træningsvariation og brugervenlighed med dette sæt.

.

.

Se et stort udvalg af vægtstangssæt til rigtig gode priser lige her.

Nu håber vi, at du har fået den rette viden om, hvordan du effektivt kan bruge et vægtstangssæt til at træne hele kroppen, samt hvilket vægtstangssæt, der vil være det bedste til dig.

Er du interesseret i at læse mere om hjemmetræning, kan du lære mere i nedenstående artikler:

Del.

Tilføj en kommentar