Styrk baldemusklerne med effektive benøvelser derhjemme

0

Indhold på side:

Målrettet træning af ballemusklerne på kabeltræk – med disse 2 benøvelser kan du nemt og effektivt styrke dine baldemuskler. Vi viser dig den korrekte bevægelsessekvens på kabeltræk, så du kan træne sikkert og effektivt derhjemme eller i fitnesscentret.

Hvorfor er benøvelser så vigtige?

Efter at have vist dig en masse øvelser til overkroppen i de sidste par indlæg, vil vi i dag fokusere på benmusklerne. Det er vigtigt at have fokus på benene i din træning af flere grunde. Visuelt ser det pænere ud, at der er balance mellem overkrop og underkrop. Men fysisk har det også meget at sige, at du sørger for at træne underkroppen og gøre den stærk, især når du træner overkroppen. Netop så der kommer styrkemæssig balance i kroppen. Dine ben skal bære dine overkropsmuskler gennem dagen. Dette kræver stærke ben. Ellers kan for eksempel knæ- eller hoftesmerter på grund af den for store belastning være resultatet efter længere tids træning.

I denne artikel vil vi fokusere på baldemusklerne og de ydre hoftemuskler. Benøvelserne bliver vist på kabeltræk, men kan også udføres med træningselastikker derhjemme, hvis du ikke har adgang til et kabeltræk.

Effektive baldeøvelser

I den følgende video får du vist 2 effektive benøvelser samt hvordan du skal udføre øvelserne korrekt. Tryk gerne på pause ind imellem, så du bedre kan huske øvelserne, hvis du vil kopiere dem senere i fitnesscentret.

1. Benøvelse: abduktion på kabeltræk

Spænd en fodstrop fast til din ene ankel og hold fast med modsatte arm, mens du holder balancen med benet, der ikke har en fodstrop. Løft nu benet med fodstrop, så du kan mærke belastningen på siden af hoften, i benene og i balden. Løft så højt du kan, mens du samtidig har en rank og lige position i kroppen. Sænk roligt igen og gentag. Byt ben efter 10-12 gentagelser.

2. Benøvelse: Kickbacks

Til kickbacks bruger du også fodstropperne og fastgør den til den ene ankel som før. Stil dig lænet en smule forover og hold fast med den ene arm. Spænd nu godt op i coren og stræk benet med fodstroppen bagud, så du kan mærke det i balde og baglår. Dit stående ben forbliver let bøjet, mens din ryg forbliver ret. Vær opmærksom på en langsom og præcis udførelse, så dine muskler udnyttes optimalt.

Færdig!

Det var den korte og samtidige effektive baldetræning til dig der gerne vil styrke din baldemuskler i din træning på en nem og samtidig effektiv måde.

Er du interesseret i at vide mere om hjemmetræning, kan vi anbefale dig at tage et kig på følgende artikler:

Del.

Tilføj en kommentar