Sådan ser 100 kalorier ud

0

Har du overvejet, hvor meget/lidt 100 kalorier i virkeligheden er? Nogle gange kan man blive skræmt af at høre, hvor mange kalorier der er i forskellige typer af fødevarer. Vi vil i denne artikel, “Sådan ser 100 kalorier ud”, give dig et indblik i, hvordan 100 kalorier kan se ud på forskellige typer af fødevarer:

1 kvart pain au chocolat

Sådan ser 100 kalorier ud

Der er ingen tvivl om, at en pain au chocolat er en dejlig spise. Ikke desto mindre er den også særdeles kalorietung! Du kan nemlig kun indtage en kvart pain au chocolat før, at du har haft et indtag på 100 kalorier. Samtidig med at en pain au chocolat er meget kalorietæt, ja så vil det nok ikke komme bag på særlig mange, at den heller ikke rigtig indeholder nogen ernæringsmæssig værdi. Det er derfor ikke just slankekost! 🙂

700 gram agurk

Sådan ser 100 kalorier ud

Hvis du gerne vil have “meget for dit daglige kalorieforbrug”, ja så kan en mulighed være agurk. Her kan du nemlig spise hele 700 gram, før du har haft et indtag på 100 kalorier. Dermed er agurk også en af de absolut mest kaloriefattige ting, du overhovedet kan spise – og det er der en rigtig god forklaring på. Størstedelen af agurk består nemlig af vand. Vi har skrevet et lille indlæg om kalorier i agurk, som du kan se her.

LÆS OGSÅ:  Må børn styrketræne?

100 dåser Coca Cola Zero (Den er god nok!)

Skærmbillede 2016-07-07 kl. 09.16.56

Denne vil måske provokere modstandere af light-produkter, men ikke desto mindre er den god nok! I 100 ml. Coca Cola Zero er der nemlig et indhold på 0,3 kcal. Du kan derfor indtage hele 100 dåser Coca Cola Zero før, at du har haft et indtag på 100 kalorier.

Hvad man dog lige skal have i mente her er, at der er tonsvis af øvrige usunde ting i Coca Cola Zero, og særligt er mængden af sødestoffer stor, hvilket blandt andet kan påvirke din mæthedsfølelse samt føre en række andre negative ting med sig. Så selvom Coca Cola Zero ikke just indeholder nogle nævneværdige kalorier, skal man huske på, at det, trods alt, ikke er særlig sundt.

Fire og en halv paranødder

Skærmbillede 2016-07-07 kl. 09.16.28

Nødder er utvivlsomt en spise, som rummer en lang række gode ting. Der er en stor mængde af protein i de fleste nødder samt sunde fedtsyrer. Dog er det vigtigt at huske, at nødder utvivlsomt er blandt en af de fødevarer, der er proppet med kalorier. Spiser du blot 4 og en halv paranødder, ja så har du allerede rundet de 100 kalorier. Dette er et meget godt billede af hvorfor, at man skal sørge for ikke at indtage for mange nødder af gangen.

En banan

Skærmbillede 2016-07-07 kl. 09.16.00

Kort og godt – En banan med en normal størrelse har et kalorieindhold på ca. 100 kalorier.

Seks og en halv skumfidus

Skærmbillede 2016-07-07 kl. 09.15.38

Selvom skumfiduser ikke er noget, der vejer særlig meget, er der stadigvæk forholdsvis mange kalorier i disse. Hvis du spiser seks og en halv skumfidus, har du rundet et indtag på 100 kalorier.

LÆS OGSÅ:  Sådan får du mere ud af din træning med Virtual Reality i 2022!

20 gram cheddarost

Skærmbillede 2016-07-07 kl. 09.15.13

Cheddarost er en rigtig lækker spise – særligt ovenpå tortillachips. Men dog må man ej forglemme, at cheddarost er en meget kalorietæt spise. Når du har indtaget 20 gram cheddarost, har du nemlig indtaget 100 kalorier.

Sådan ser 100 kalorier ud! Blev du overrasket?

Vi håber, at dette gav dig et billede af kalorieindholdet i en række forskellige fødevarer – og at det måske satte lidt tanker igang omkring indeholdet i forskellige fødevarer.

fitnessunivers-logo

 

Del.

Tilføj en kommentar