Personvægt Test 2019 – Vi tester de bedste modeller på markedet

0

Hvis du går med tanker om at investere i en personvægt, så bør du læse med her før du køber. I vores store personvægt test har vi nemlig lavet en grundig test af nogle af de mest populære modeller på markedet. Vi håber således på at gøre dig en smule klogere på emnet, så du lettere kan finde frem til den variant, som bedst matcher dine behov og præferencer.

Markedet for personvægte er i kraftig vækst som følge af den voksende interesse indenfor sundhed og træning verden over. Udvalget er derfor efterhånden blevet ret omfattende, og det kan til tider være lidt svært at navigere rundt i, specielt på nettet, hvis man ikke helt ved, hvad man går efter, og hvad de forskellige typer af vægte kan og ikke kan. Derfor har vi her på fitnessunivers.dk forsøgt at give dig et overblik over markedets mest populære modeller via vores store personvægt test. I vores personvægt test guider vi dig nemlig grundigt igennem de udvalgte modeller én for én og gennemgår desuden alt, hvad du har brug for at vide, for at finde den helt rette personvægt for dig. Vi kommer ydermere rundt om de forskellige typer af vægte, der forefindes på det danske marked, og hvilken type forbruger de typisk henvender sig til.

En personvægt kan nemlig bruges til mange forskellige formål. Den viser dig selvfølgelig først og fremmest, hvad din vægt er. Dette kan eksempelvis have relevans for folk, der gerne vil tabe sig, holde deres idealvægt eller tage på af den ene eller anden grund. Herudover har en del af markedets modeller indbyggede værktøjer til decideret kropsanalyse og kan således give dig et ekstra dybdegående indblik i din krops tilstand. De kan f.eks. måle din BMI, fedtprocent, fedtfri masse, muskelmasse, vandmængde, knoglemasse, metabolske alder og meget mere. Dette kan f.eks. være relevant, hvis du har en klinik, hvor du behandler patienter, er sportsudøver eller helt generelt bare interesserer dig meget for din krops velbefindende.

Det er derfor værd at have med i overvejelserne, hvilke funktioner du vil have til rådighed og rent faktisk får brugt, før du investerer i en personvægt. Dette hænger naturligvis stærkt sammen med, hvilke af ovenstående formål du skal bruge personvægten til. Så gør dig nogle tanker om dette på forhånd, så du ved præcis, hvad du skal kigge efter.

I forhold til personvægte er der, som med så meget andet, en stærk sammenhæng mellem pris og kvalitet/funktioner. Overordnet set stemmer pris og kvalitet fint overens med hinanden, hvad angår de produkter, som vi har haft med i denne personvægt test. Dog kan vi ikke komme udenom, at nogle vægte lever mere på deres design end på deres udvalg af funktioner. Der er således en del penge at spare, hvis du ikke har specifikke krav til udseendet, men derimod bare vil have en vægt, der er i besiddelse af de funktioner, som du skal bruge.

Polar Balance

Vi starter vores omfattende personvægt test med Polar Balance, som er en stilren digital personvægt fra det finske brand Polar, som nok mest er kendt for deres pulsure. Denne model fås både i sort og hvid og er udfærdiget i et lækkert finish med en 6mm tyk overflade i glas. Vægten er vandtæt, hvilket vil sige, at den sagtens kan stå på dit badeværelse uden at tage skade af det. Polar Balance har desuden et stort LCD-display med store, letlæselige tal og bogstaver, som viser dig din vægt med 100 grams intervaller. Den har i øvrigt hele 10 brugerprofiler og et bredt udvalg af sprog, som inkluderer dansk, engelsk og tysk. Vægten er batteridrevet og bruger 3 stk. AAA batterier. Udover at måle din vægt kan Polar Balance også måle din BMI.

Polar Balance har desuden trådløs forbindelse via Bluetooth SMART. Dermed kan du let linke op til Polar Flow appen og overføre dine data til din smartphone eller tablet. Du vil således få vist grafer og kurver over din vægts udvikling, hvilket gør det nemt og overskueligt at analysere dine data og følge din fremgang på daglig basis. Dette kan ofte være en stor motivationsbooster og gøre vejen til langsigtede resultater en anelse kortere, hvad enten det drejer sig om vægttab, at holde idealvægten eller noget helt tredje.

Polar Balance kan desuden parres med Polars aktivitetstrackere via Bluetooth-funktionen og derigennem overvåge din aktivitet samt dit kaloriendtag og opsætte mål i forhold til den idealvægt, som du arbejder hen mod. Herudover vil Polar Flow appen komme med motiverende tips, som hjælper dig i kampen mod kiloene.

Polar Balance har i øvrigt en maksimal brugervægt på 180 kg, hvilket vidner om en robust vejeplade på trods af det stilfulde design. Den måler desuden 30 x 30 cm og vejer 2 kg.

 • 180 kg brugervægt
 • Bluetooth SMART
 • Måler vægt og BMI
 • 10 brugerprofiler

Soehnle 6163 – Den billige løsning

Tyske Soehnle Professional er en af Europas førende producenter af vægt- og målingsinstrumenter og er derfor naturligvis også repræsenteret i vores personvægt test. De laver således både køkkenvægte og personvægte og er berygtet for deres produkters høje kvalitetsniveau og præcision. I den helt billige ende af deres sortiment har vi Soehnle 6163, som er en helt klassisk mekanisk badevægt med stålramme, drejeskive og nål, som vi kender det fra fitnesscentre og klinikker.

Denne model måler med et interval på 1 kg og rammer meget præcist. Selve vejepladen er i øvrigt tildækket med plastik og dermed nem at rengøre. Vægten vejer 3 kg og måler 32 x 43 cm, hvilket vil sige, at den både fylder og vejer noget mere end de digitale vægte, som vi har testet i denne personvægt test. Den er derfor knap så handy at flytte rundt med. Soehnle 6163 har en maksimal brugervægt på 160 kg og vil derfor kunne anvendes af langt de fleste brugere. Vægten viser desuden fra 0 og op til 160 kg.

Soehnle 6163 er analog og har således ingen andre funktioner end at måle din vægt og er derfor også klart den billigste model i vores personvægt test. Så hvis du søger en billig personvægt, som er robust og pålidelig og som måler med høj nøjagtighed, så er denne model et rigtig godt valg til prisen. Hvis du derimod gerne vil dykke dybere ned i dine data og have mulighed for at studere din vægtudvikling på tæt hold er denne model bestemt ikke den rigtige for dig.

 • 160 kg brugervægt
 • Måler vægt
 • Robust stålramme
LÆS OGSÅ:  BMI Beregner - Beregn hvor høj dit BMI er her!

Tanita BC-545 N – BEDST TIL PRISEN!

Japanske Tanita er den førende fabrikant af digitale personvægte på verdensplan og er særligt kendt for deres vægte med BIA-teknologi (Bioelectric Impedance Analysis), som er en teknologi udviklet til at måle din krops sammensætning af fedt, vand og muskler. Denne type vægt sender svage elektriske stråler op gennem kroppen og måler således din fedtprocent og vandmængde baseret på den modstand, som strålerne møder undervejs. Selve målingen tager få sekunder og er fuldstændig ufarlig. Denne metode bliver anvendt af alt lige fra helt almindelige forbrugere til atleter og professionelle sportsudøvere, som gerne vil have et hurtigt overblik over deres krops tilstand og fordeling af fedt, vand og muskelmasse.

Tanita BC-545 N er en af Tanitas mest populære modeller til hjemmebrug og snupper “bedst til prisen”-titlen i vores store personvægt test, idet den har et væld af funktioner, som giver dig en grundig og dybdegående indsigt i din krops velbefindende. BC545 N anvender den førnævnte BIA-teknologi og kan således måle din vægt, BMI, fedtprocent, muskelmasse, knoglemasse, BMR (Basal Metabolic Rate), metabolske alder, vandmængde samt din viscerale fedtandel. Desuden giver denne model dig en fitnesskarakter fra 1-9 baseret på din krops sammensætning af ovenstående og din generelle fysiske tilstand, som du kan bruge til at spore din fremgang.

Tanita BC-545 N måler underkroppen gennem vejepladen mens overkroppen måles via håndtagene. Du får derfor en meget præcis måling af hele kroppen og får endda individuelle fedt- og muskelmassemålinger for hver arm, hvert ben samt din torso. På den måde kan du tilpasse din træning til at ramme specifikke punkter på kroppen, som måske er svage i forhold til resten og derved undgå ubalance og skader. Du kan endda indtaste målsætninger for muskelmasse og fedtprocent for hele kroppen eller bestemte dele af den.

Udover at ligge i toppen rent teknologisk, når det kommer til personvægte til hjemme- eller professionel brug, er Tanita BC-545 N også designmæssigt helt i top. Den har eksempelvis et detaljeret farvedisplay i høj opløsning, som viser dig alle dine detaljer og målinger samt en oversigt over kroppen og dens sammensætning fordelt på de 5 forskellige segmenter. Herudover har modellen et lækkert og enkelt finish i sølv og sort, som passer ind i de fleste rum. Vægten vejer desuden 3 kg og måler 46 x 38 cm.

Tanita BC-545 N har desuden brugergenkendelse. Det eneste du skal gøre er således blot at træde op på vægten. Herefter går målingen automatisk i gang, og du vil modtage dine resultater indenfor blot 15 sekunder. Dine data vil i øvrigt blive lagret på vægten i op til 12 måneder, så du let kan analysere disse og se din fremgang. Derudover har BC-545 N 5 forskellige brugerprofiler, så kæresten eller resten af familien også kan få glæde af vægten og dens mange muligheder. Modellen har en maksimal brugervægt på 150 kg og har desuden ur og kalender.

 • 150 kg brugervægt
 • BIA-teknologi via vejeplade og håndtag
 • Måler vægt, BMI, fedtprocent, muskelmasse, knoglemasse, BMR, metabolsk alder, vandmængde og den viscerale fedtandel
 • 5 brugerprofiler

Garmin Index Smart Scale

Garmin har i mange år domineret GPS-markedet. De senere år har de imidlertid også vundet terræn på markedet for puls- og fitnessure. Nu er turen så kommet til badevægtene, hvor mærket har udviklet den elegante Garmin Index Smart Scale, som selvfølgelig er repræsenteret i vores personvægt test. Denne vægt er en såkaldt smartvægt, som kan forbindes til din smartphone via Bluetooth SMART og Wi-Fi. Med Garmin Connect appen har du således et stort udvalg af muligheder for at samle og gennemgå dine data og følge din fremgang på nært hold.

Installation og indstilling af selve vægten herunder brugerprofiler foregår alt sammen via Garmin Connect. Det er derfor et must, at du har mulighed for tilkobling til smartphone, tablet eller computer med ANT+ gennem Bluetooth og Wi-Fi, såfremt du vil have adgang til alle vægtens funktioner og få det fulde udbytte af dit køb. Har du imidlertid ingen af disse medier eller forbindelser til rådighed, vil du kun have mulighed for at veje dig selv på vægten som det eneste.

Hvad enten du er sportsudøver eller blot vil bibeholde en sund figur, så giver Garmin Index Smart Scale dig al den relevante viden, som du behøver for at registrere dine kropslige fremskridt og resultater. Den kan således måle din vægt, BMI, fedtprocent, vandmængde i procent, muskelmasse og knoglemasse. Efter hver vejning/måling vises resultaterne på det store LCD-display en for en, så du nemt og overskueligt kan se de forskellige målinger, der er blevet foretaget. Herefter vil dine data blive synkroniseret og lagret på din Garmin Connect konto, så du kan gå mere i dybden med dem. Du kan i øvrigt lagre data for op til 16 forskellige brugerprofiler. Garmin Index Smart Scale har desuden en maksimal brugervægt på helt op til 180 kg, hvilket vidner om en solid og stabil vejeplade. Du skal derfor ikke lade dig snyde af vægtens stilfulde design og glasoverflade.

Garmin Index Smart Scale er batteridrevet og leveres med 4 AA batterier. Herudover medfølger der 4 gummidutter, som du selv skal sætte fast under vægten, så den står stabilt og ikke laver mærker i dit gulv.

 • 180 kg brugervægt
 • Bluetooth SMART og Wi-Fi
 • BIA-teknologi via vejeplade
 • Måler vægt, BMI, fedtprocent, vandmængde, muskelmasse og knoglemasse
 • 16 brugerprofiler

Tanita BC-601 – Til fitnessentusiasten

Tanita BC-601 er præcis ligesom BC-545 N en segmental kropsanalysevægt, der anvender BIA-teknologi til at måle din krops sammensætning af fedt, vand og muskelmasse. Den kan således måle din vægt, BMI, fedtprocent, muskelmasse, knoglemasse, metabolske alder, vandmængde samt din viscerale fedtandel. Med andre ord får du et bredt udvalg af data at arbejde med, som giver dig glimrende forudsætninger for at følge din krops udvikling og sammensætning på tæt hold, hvad enten du er dedikeret sportsudøver eller helt almindelig motionist. Hvis du investerer i BC-601 modellen får du desuden fri adgang til Tanitas Bodyvision software. Du kan således overføre dine data til din pc (skal være med Microsoft styresystem) via det medfølgende SD-kort og analysere dine målinger og resultater. For en endnu mere dybdegående analyse af dine data anbefales det dog at anvende GMON software.

Tanita BC-601 har i øvrigt en atlet-funktion, som tager højde for den større muskeltæthed, som sportsudøvere typisk har og dermed sikrer, at den øgede modstand under målingen ikke forveksles med fedt. Denne model måler i øvrigt præcis som BC-545 N den individuelle fedt- og muskelmasse for arme, ben og torso, hvilket bl.a. gør BC-601 særdeles velegnet til fitnessudøvere og sportsfolk, som gerne vil følge deres udvikling og fremskridt på hele eller specifikke dele af kroppen. Modellen er naturligvis også velegnet til helt almindelige brugere, der gerne vil dykke lidt dybere ned i deres krops tilstand og få identificeret de steder på kroppen, hvor der eksempelvis er plads til forbedring.

LÆS OGSÅ:  Skimaskine - her er skimaskinen af høj kvalitet til en god pris!

Tanita BC-601 måler både gennem fødder og hænder henholdsvis via vejepladen og håndtagene, hvilket giver dig en præcis og konsekvent måling af din kropssammensætning. Desuden er det detaljerede LCD-display integreret i håndtaget, så du har dine resultater i øjenhøjde under måling. Udover det lækre design og den matsorte overflade, så er denne model også særdeles robust og holdbar og kan klare en maksimal brugervægt på helt op til 150 kg. Vægten vejer desuden 3 kg og måler 40 x 36 cm.

 • 150 kg brugervægt
 • BIA-teknologi via vejeplade og håndtag
 • Måler vægt, BMI, fedtprocent, muskelmasse, knoglemasse, metabolsk alder, vandmængde og den viscerale fedtandel
 • Lagring via SD-kort (medfølger)
 • 4 brugerprofiler

Tanita RD-953

Tanita RD-953 er en af de mest avancerede smartvægte på markedet, hvilket gør den meget svær at komme udenom i vores pesonvægt test. Den er udstyret med Bluetooth SMART, som giver dig mulighed for at overføre dine data til din smartphone (gælder både Android og iPhone) eller tablet. På din smartphone eller tablet har du herefter mulighed for at gemme, analysere og bearbejde dine data via forskellige apps herunder My Tanita app, Google Health og Apple Health.

Herudover har denne vægt et bredt spektrum af funktioner og foretager hele 10 forskellige målinger ved hver vejning. Tanita RD-953 måler således din vægt, BMI, fedtprocent, muskelmasse, muskelkvalitet, knoglemasse, BMR, metabolske alder, samlede vandmængde og den viscerale fedtandel. Derudover giver vægten dig en fitnesskarakter fra 1-9 baseret på din kropssammensætning og fysiske forfatning samt en muskel score baseret på dine musklers kvalitet. Du får således et meget nuanceret men samtidig overskueligt udlæg af, hvordan din krop er sammensat og hvilken tilstand den er i. LCD-display’et viser dig desuden om de forskellige målinger ligger indenfor det sunde, acceptable eller usunde segment i forhold til den aldersgruppe, som du tilhører.

Tanita RD-953 måler din krops værdier via BIA Dual Frekvens analyseteknologi, som er en nyere og mere præcis måleteknik end den traditionelle BIA-teknologi. BIA Dual Frekvens teknologien anvender nemlig både høj- og lavfrekvensbølger og måler således din krops sammensætning af muskler, vand og fedt med medicinsk nøjagtighed. Hvis du investerer i RD-953 får du altså en personvægt, der giver dig de absolut bedste forudsætninger for at følge din fremgang og bearbejde dine resultater, idet det er den mest præcise kropsanalysevægt til hjemmebrug overhovedet.

Udover den høje kvalitet og nøjagtighed, så har denne vægt også et yderst elegant design. Vejepladen er belagt med sikkerhedsglas mens det lækre, blåtonede LCD-display har touch screen knapper. Modellen har i øvrigt brugergenkendelse og genkender dig, så snart du træder op på vægten. Til lagring af data har du desuden 4 brugerhukommelser at vælge imellem. På trods af glasoverfladen og det ultratynde look, så har Tanita RD953 en maksimal brugervægt på hele 200 kg og er derfor særdeles stabil og holdbar. Vægten vejer desuden 2 kg, måler 38 x 35 cm og leveres med 4 AA batterier.

 • 200 kg brugervægt
 • Bluetooth SMART
 • BIA Dual Frekvens teknologi via vejeplade
 • Måler vægt, BMI, fedtprocent, muskelmasse, muskelkvalitet, knoglemasse, BMR, metabolsk alder, vandmængde og den viscerale fedtandel
 • 4 brugerprofiler

Nokia Body Cardio

Franske Withings er netop blevet opkøbt af den tidligere mobilgigant Nokia. Det finske brand har dermed bl.a. overtaget produktionen af deres serie af smartvægte herunder topmodellen Body Cardio, som vi vil kigge lidt nærmere på i dette afsnit af vores personvægt test. Denne model er interessant, fordi den har en række funktioner, som de fleste andre personvægte på markedet ikke har. Bl.a. kan denne vægt både måle din puls og dit hjertes generelle sundhedstilstand via en målingsteknik, som hedder Pulse Wave Velocity. Pulse Wave Velocity fungerer primært ved at sende trykbølger op gennem det arterielle træ. På den måde beregnes tidsintervallet fra hjertet pumper blodet ud i aorta og til det når ned i fødderne, hvilket giver et ganske retvisende billede af dit hjertes helbred og evne til at pumpe blod rundt i kroppen.

Pulse Wave Velocity har længe været anerkendt som den mest effektive enkeltstående målingsteknik til at måle dit hjertes helbred. Det nye er imidlertid, at du nu kan få glæde af denne teknologi i dit eget hjem. Tidligere var denne målingsteknik nemlig kun tilgængelig i medicinske miljøer som lægepraksisser, hospitaler osv.

Udover at måle din puls og dit hjertes helbred måler Nokias Body Cardio også din vægt, BMI, fedtprocent, vandmængde, muskelmasse og knoglemasse. Til målingen af din krops sammensætning af vand, fedt og muskelmasse anvender vægten BIA-teknologi. Vægten kommunikerer desuden med dine devices gennem Bluetooth SMART og Wi-Fi. Du kan således nærstudere dine målinger, sætte mål og følge din fremgang på smartphone eller tablet via den tilhørende Health Mate app. Health Mate appen snakker i øvrigt sammen med en lang række andre fitness apps, som kan hjælpe dig med at holde styr på din aktivitet og kost. Hvis du har en aktivitetstracker fra Nokia kan du naturligvis også linke denne op til vægten og synkronisere dine resultater. Du har i øvrigt 8 brugerprofiler til rådighed, så hele familien kan få glæde af vægten.

Udover de mange nyttige funktioner og målinger, så har Body Cardio også et rigtig flot og eksklusivt design, der gør den let at integrere i ethvert rum. Selve vejepladen er lavet af aluminium og betrukket med ekstra holdbart sikkerhedsglas. Det flotte og meget detaljerede LCD-display giver dig desuden en overskuelig oversigt over dine resultater efter hver måling. Denne model har ingen justerbare fødder og er derfor en af de mest stabile personvægte i vores personvægt test og på markedet generelt. Den virker således lige godt, hvad enten den står på hårdt trægulv, et tykt gulvtæppe eller noget helt tredje. Modellen fås desuden både i sort og hvid. Den vejer 2.6 kg og måler 33 x 33 cm. Body Cardio oplades i øvrigt via et micro USB-kabel, som selvfølgelig medfølger.

 • 180 kg brugervægt
 • Bluetooth SMART og Wi-Fi
 • BIA-teknologi og Pulse Wave Velocity via vejeplade
 • Måler vægt, BMI, fedtprocent, vandmængde, muskelmasse, knoglemasse, hvilepuls samt dit hjertes sundhedstilstand.
 • 8 brugerprofiler

Tanita RD-545 – BEDST I TEST!

Den ubestridte vinder af vores store personvægt test er RD-545, som er en spritny model fra japanske Tanita. Den lader nemlig ikke meget tilbage at ønske, når det kommer til præcis vejning og måling af din kropskomposition. Modellen bruger BIA Dual Frekvens analyseteknologi, hvilket giver dig målinger med medicinsk nøjagtighed.

LÆS OGSÅ:  Assault AirBike Test - Vi tester de bedste modeller

Denne model er således til den seriøse fitnessentusiast, som gerne vil følge sit helbred og sin træningsfremgang ned til mindste detalje. Med RD-545 kan du nemlig foretage et ekstra bredt udvalg af målinger herunder din vægt, BMI, fedtprocent, muskelmasse, muskelkvalitet, knoglemasse, BMR, metabolske alder, samlede vandmængde samt din viscerale fedtandel. Herudover giver vægten dig også en karakter for din fysik mellem 1-9 baseret på din muskel- og fedtandel. På den måde kan du spore din fremgang og overvåge dit fedt- og muskelmasse niveau nemt og enkelt. Du får desuden også en karakter for din muskelmasse baseret på din kropskomposition og muskelkvalitet.

RD-545 har i øvrigt Bluetooth Smart 4.0, hvilket giver dig mulighed for at kommunikere trådløst med diverse apps og dele dine data med f.eks. My Tanita app, Google Fit eller Apple Health. På den måde kan du studere og analysere dine målinger og let spore din fremgang.

Udover de mange funktioner og målinger, som du har til rådighed med RD-545, så er vægten også udfærdiget i lækre materialer og har et yderst stilfuldt design. Vægten har endda en maksimal brugervægt på hele 200 kg.

 • 200 kg brugervægt
 • Bluetooth SMART 4.0
 • BIA Dual Frekvens teknologi via vejeplade
 • Måler vægt, BMI, fedtprocent, muskelmasse, muskelkvalitet, knoglemasse, BMR, metabolsk alder, vandmængde og den viscerale fedtandel
 • 4 brugerprofiler

Personvægt test – Få vejledning i en fysisk butik

Efter at have gennemført vores personvægt test kan vi konkludere, at udvalget af modeller og typer er forholdsvis stort og til tider kan være lidt forvirrende. Samtidig er udvalget af online butikker, som forhandler personvægte, mindst lige så omfattende og diffust. Det hjælper selvfølgelig heller ikke på sagen, at mange webshops ikke har en særlig grundig eller fyldestgørende produktbeskrivelse, der giver forbrugeren klar besked om den pågældende models funktioner, mål, lagring osv. Uden disse helt basale informationer kan det imidlertid være ret svært at finde frem til den personvægt, som bedst dækker dine behov.

Derfor kan det nogle gange være en fordel at finde en fysisk butik, hvor du først og fremmest kan se og mærke produktet samtidig med, at du får rådgivning og vejledning af eksperter, som kan besvare de spørgsmål, som du måtte have. Derfor er det vores klare anbefaling herfra at opsøge en fysisk butik, hvis du er i tvivl om, hvilken personvægt, der passer bedst til dig og dit formål.

Hvilken type personvægt skal jeg vælge?

Når du skal på jagt efter en personvægt, bør du først og fremmest have gjort dig klart, hvilken af de forskellige typer af vægte, som bedst passer til dit behov. Som med så meget andet, så hænger pris tæt sammen med kvalitet og udvalg af funktioner. Det er derfor vigtigt, at du ikke investerer i en vægt, der har en masse funktioner, som du ved du aldrig får brugt. Omvendt er det heller ikke hensigtsmæssigt bare at købe den første og bedste vægt, hvis den ikke har de fornødne funktioner, som du søger. Så sæt dig derfor grundigt ind i, hvad de forskellige modeller kan og få identificeret dine krav til personvægten. Dette vil gøre det meget nemmere at orientere sig på markedet. Nedenunder har vi delt personvægtsmarkedet op i 3 kategorier, så du let kan se, hvad de forskellige typer kan i forhold til hinanden.

Analoge og digitale vægte

I den billigere ende har vi de almindelige analoge og digitale vægte, som måler din vægt via det pres, som tyngdekraften lægger på vægten, når du står på den. Da disse vægte kun har til formål at måle din vægt, giver de dig således ikke noget dybere indblik i din overordnede sundhed og eventuelle helbredsmæssige farer eller problemer. Har du imidlertid ikke brug for disse informationer, vil en sådan vægt være tilstrækkelig til dit behov.

Kropsanalysevægte uden håndtag

Kropsanalysevægtene uden håndtag ligger i mellemklassen. Disse vægte sender svage elektriske stråler fra vejepladen op gennem det ene ben og ned gennem det andet og måler på den måde din fedtprocent, muskelmasse mm. via den modstand, som strålerne møder undervejs. Da det kun er underkroppen, der får strålerne vil denne del af kroppen få en ret præcis måling mens målingen af overkroppen blot vil være en estimering. Det betyder, at sidstnævnte kan være lidt upræcis.

Kropsanalysevægte med håndtag

Kropsanalysevægtene med håndtag sender derimod både stråler op gennem underkroppen og ud gennem armene via håndtagene, hvilket betyder, at du her får en mere præcis og retvisende måling af hele kroppen. Denne type af personvægte ligger i den lidt dyrere ende og er typisk henvendt til klinikker, sportsudøvere, fitnessentusiaster eller motionister, som gerne vil have de aller bedste forudsætninger for at følge deres helbred og vægtfordeling.

Lagring af data

Udover de forskellige målingsteknikker bør du også undersøge hvilke lagringsmuligheder, som de forskellige modeller har. Hvis du eksempelvis gerne vil dykke dybere ned i dine data og følge din kropslige udvikling på tæt hold, er det en klar fordel, at du kan overføre denne til andre medier. Nogle af de dyrere modeller har Bluetooth, så du let kan overføre dine data til din computer, tablet eller smartphone, mens de billigere typisk har brugerprofiler, som kan lagre dine data på selve vægten i en begrænset periode.

Vil du tabe dig?

Vi håber, at vores personvægt test har gjort dig klogere på, hvad du skal kigge efter, når du skal investere i en personvægt. Derudover håber vi, at du nu føler dig godt klædt på til at finde den helt rigtige model for dig og dine mål. Hvis du gerne vil tabe dig kan en personvægt være et rigtig godt redskab til at følge din fremgang og motivere dig under processen. Det er dog ikke nok i sig selv. Du skal nemlig også forbrænde mere end du indtager for at tabe dig.

Hvis du har svært ved at komme afsted til fitnesscenteret eller ikke vil være afhængig af vejret, når du har sat dig for at løbe eller cykle en tur, kunne en cardiomaskine til hjemmebrug være den helt rigtige løsning for dig. Men sørg for at finde et hjemmetræningsredskab, som du kan lide at bruge, og som du føler dig tryg ved at træne på. Du kan finde stor inspiration og grundig vejledning om de mest populære produkter indenfor cardiotræning via vores øvrige tests. Så tag eventuelt et kig på vores løbebånd test, crosstrainer test, romaskine test, motionscykel test eller vores indoor bike test og bliv klogere på forskellene og på, hvad for et træningsredskab, der passer bedst til dig, dit hjem og dine træningsmål.

Del.

Tilføj en kommentar