Motionscykel vs crosstrainer – hvad er bedst?

0

Indhold på side:

I denne artikel sammenligner vi to populære cardiomaskiner og deres egenskaber. Vi kigger på motionscykel vs. crosstrainer. Vi kigger på faktorer som kalorieforbrug, opbevaringsmuligheder, betjening og brugervenlighed, støj og belastning. Det er vores håb, at denne sammenligning kan hjælpe dig med at vælge den helt rigtige træningsmaskine.

Ligheder

Først og fremmest kan du træne udholdenhed meget effektivt på begge maskiner, for eksempel for at tabe dig, forbedre din kondition eller blot for at holde dig i form. Derudover er træning på begge maskiner ekstremt skånsomt for leddene – i modsætning til løbetræning, er der næsten ingen påvirkning af leddene på motionscyklen og crosstraineren.

Kalorieforbrug

Med hensyn til kalorieforbrug er begge dele ret ens – afhængig af træningens intensitet og varighed, naturligvis. En person, der vejer 70 kg, forbrænder i gennemsnit 210 kalorier på under en halv times cykeltræning og 175 kalorier på en crosstrainer. Trods disse tal er meningerne delte: Med crosstraineren bruges hele kroppens muskulatur, hvorfor der trænes flere muskler på en gang end ved træning på en motionscykel, hvor der primært tages fat på ben- og ballemusklerne. Ikke desto mindre kan du også træne effektivt på en motionscykel og træde hårdt i pedalerne.

Opbevaringsmuligheder

Motionscykel vs crosstrainer: Begge dele kan være ekstremt pladsbesparende og endda passe ind i de mindste hjem. Vidste du, at nogle crosstrainere endda er foldbare? Motions– og siddecykler er derimod i sagens natur pladsbesparende på grund af deres smalle form. I gennemsnit er motionscykler en smule mere kompakte end crosstrainere, fordi crosstrainere normalt er længere. Med crosstraineren afhænger det lidt af længden af ​​bevægelsesellipsen, som kan variere meget fra model til model. Der er også meget kompakte modeller som Bowflex Max Trainer, som er en kombination af en crosstrainer og en stepper.

Betjening & brugervenlighed

Efter vores mening er det sværere at vænne sig til at løbe på en crosstrainer end at cykle på en momtionscykel. Hvilken bevægelse du bedst kan lide er et spørgsmål om individuel smag: Vil du have mange bevægelsesmuligheder i én, for eksempel løb, skiløb og trappeopgang, er du bedre rustet med en crosstrainer. Hvis du alligevel har tendens til at cykle mere end at løbe, kan en motionscykel være en bedre måde at nå dine træningsmål på.

Moderne crosstrainere og motionscykler kan begge udstyres med den nyeste teknologi, såsom et touch-display. Her kan du for eksempel bruge apps, som du kan “følge” rigtige ruter med, eller blot lade Netflix underholde dig.

Baggrundsstøj

Grundlæggende kan man sige, at man kan lave træningen på motionscyklen mere stille, da træningen udføres siddende, og bevægelsesoverførslen til gulvet derfor er mindre end med crosstraineren. Når du træner på crosstraineren, står du op, så du automatisk lægger din fulde kropsvægt på enheden og dermed genererer mere bevægelse i hele maskinen.

Belastning

Underkroppen, det vil sige ben- og ballemusklerne, er særligt belastede på motionscyklen. Træning på crosstraineren udfordrer derimod hele kroppen, altså arme, ben, ryg og core, hvilket belaster leddene mere end på motionscyklen. Har du problemer med lænd eller ryg, kan en siddecykel anbefales frem for en almindleig motionscykel, især for personer med led-, ryg- eller hofteproblemer, da denne giver aflastning til ryggen, mens du træner.

Konklusion: Motionscykel vs. crosstrainer

Motionscykel vs. crosstrainer: Det er ikke så nemt at finde en klar vinder. Begge maskniner har deres fordele, og det afhænger i sidste ende af individuelle præferencer og behov.

Du kan træne både intensivt og moderat med begge maskiner, men crosstraineren giver mulighed for mere effektiv helkropstræning. Du bør derfor tænke over dine træningsmål på forhånd og derefter beslutte, om du hellere vil træne stående eller siddende.

Hvis du gerne vil styrke dine lår eller benmuskler gennem din træning, anbefales en motionscykel eller siddecykel. Crosstraineren er derimod i det væsentlige baseret på løbebevægelsen (afhængigt af modellen minder bevægelsen mere om langrend eller trappeopgang). På grund af den minimalt lave belastning på alle led, fordi begge enheder er ekstremt skånsomme for leddene, er begge maskiner også ideelle til ældre aldersgrupper. For at komme til en beslutning er det bedst at spørge dig selv igen om dine personlige træningsmål: Vil du bruge så mange muskelgrupper som muligt under konditionstræning eller kun i underkroppen? Foretrækker du at cykle eller at “løbe”? Og til sidst har det selvfølgelig også betydning, hvilken maskine, du bedst kan have stående derhjemme.

Er du interesseret i at se, hvilke motionscykler og crosstrainere via anbefaler dig, kan du læse mere om dette i artiklerne herunder:

Del.

Tilføj en kommentar