Må børn styrketræne?

0

Et spørgsmål, som i løbet af de sidste mange år er blevet stillet mange forskellige steder er: Må børn styrketræne? Blandt andet i medierne har der i løbet af de sidste mange år været stor debat om, hvorvidt det er en god idé, at børn styrketræner eller ej. Der er tilmed rimelig stor uenighed både blandt mange forældre – men ikke mindst også blandt personlig trænere, fitnesscentre, forskere m.m.

En af argumenterne for at børn ikke bør styrketræne er, at det skulle hæmme barnets vækst. Dette er dog en myte, der ikke er skyggen af belæg for.

En problematik ved at lade børn træne er dog, at de, lige såvel som voksne, kan risikere at blive skadet, hvis de styrketræner med en forkert teknik og løfter for tungt.

Det er derfor rigtig vigtigt, at børn (og voksne) sørger for at løfte med en korrekt teknik, således man undgår skader – både nu og senere i livet.

Børn er mere udsatte for skader

Da børn generelt ikke har lige så stærke knogler som voksne, er de naturligvis mere udsatte for at få skader end voksne. Derfor er det, som tidligere nævnt, rigtig vigtigt at man sørger for at få lavet et skræddersyet program samt hjælp fra en personlig træner, der vil kunne hjælpe til med at sikre, at barnet bruger de forskellige maskiner korrekt.

Må børn styrketræne

Hvad kan I som forældre gøre?

Såfremt I som forældre er i tvivl om, hvorvidt det vil være en god idé at lade jeres børn styrketræne eller ej, kan det være en rigtig god idé at kontakte det pågældende fitnesscenter, hvor jeres barn ønsker og træne med henblik på at høre, om der er mulighed for, at jeres barn vil kunne få lagt et træningsprogram.

LÆS OGSÅ:  FitnessWorld åbner ny fitnesskæde i Danmark - læs mere her

Såfremt man får lagt et personligt træningsprogram af en personlig træner samt får instruktion i, hvordan man skal bruge de forskellige maskiner under træning, vil man kunne mindske risikoen for, at barnet får skader – ganske betydeligt endda.

Der er overalt i landet fitnesscentre at finde, hvor der er tilknyttet personlige trænere, der blandt andet vil kunne hjælpe til med at lægge et godt træningsprogram samt instruere barnet i, hvordan han/hun skal bruge de forskellige maskiner i centret.

Så kort godt godt: Må børn styrketræne?

Del.

Tilføj en kommentar