Skal du bruge løbesko eller træningssko på dit løbebånd?

0

Indhold på side:

Løb på løbebånd er perfekt til træning derhjemme eller i fitnesscentret og ideelt til at komme igennem de kolde vinter- eller våde efterårsdage på. Men hvilke sko er egentlig bedst at løbe med på et løbebånd? Vælger du løbesko, eller fitnesssko? Det fortæller vi dig lidt om i denne artikel.

Løbebåndets dæmpning

Først og fremmest er det vigtigt at forstå, hvad præcist et løbebånd gør sammenlignet med at løbe på et fortov eller asfalt. Som det første kan nævnes, at løbebåndets overflade alt andet lige er en del mere jævn end selv de mest jævne fortove eller veje. Du kan indstille din hastighed meget præcist, du bliver ikke blæst i alle retninger af vinden, og der er ingen bump som skæve belægningssten eller trærødder, du skal være opmærksom på.

Derudover er dæmpning i et løbebånd, som du ikke får i naturen. Hvert løbebånd fjedrer lidt, og nogle varianter er endda udstyret med fjederelementer for optimal komfort. På et løbbeånd får du altså derved både dæmpning fra selve løbebåndet og dæmpning fra dine sko.

Taurus løbebånd T10.5 Pro

Flade sko

Måske siger det sig selv, men en sko med en forholdsvis flad sål føles umiddelbart mere behagelig, sammenlignet med en grovere, og dermed også hårdere, opbygning af sålen. Hvis du pronerer eller supinerer, mens du går, vil løbebåndet ikke rette op på dette. Så hvis du har korrigerende løbesko, skal du fortsætte med at bruge dem.

Mindre dæmpning

I betragtning af at løbebåndet byder på meget mere dæmpning i forhold til at løbe udenfor, kan du vælge en sko, der har relativt mindre dæmpning til løb på løbebånd. Det er rart, når sålen er lidt tyndere, så du bedre mærker kontakten med løbebåndet. Derudover gør dette ofte skoene en smule lettere, hvilket er rart, når man løber på løbebåndet i længere tid. Det sikrer samtidig mindre trætte fødder.

Fitness sko

Mange fitnesssko har i dag også en blødere sål med en vis dæmpning. I kombination med løbebåndets støddæmpning kan dette ofte være tilstrækkeligt til en rigtig god cardiotræning. Sørg for, at disse sko er behagelige at bevæge sig i.

En mere fleksibel sål løber ofte mere behageligt end en stiv sål. Prøv derfor en kortere træning af først og afgør, hvordan det føles.

Konklusion

Et løbebånd i sig selv giver mere dæmpning end at gå på gaden. Skoen kan derfor både være en fitness- og løbesko. Dæmpning er rart, men det behøver ikke at være altafgørende. Vælg i stedet en sål, du bevæger dig komfortabelt i, mens du går. Gerne en let sko med en fladere sål. Med fitnesssko kan det være forskelligt fra mærke eller model, om de egner sig bedre til at gå på løbebåndet.

Er du interesseret i at læse mere om fitness derhjemme, kan vi anbefale dig at se nærmere på følgende artikler:

Del.

Tilføj en kommentar