Løbebåndstest: Er Darwin Løbebånd TM70 Touch det bedste løbebånd på markedet lige nu?

0

Indhold på side:

Løb uanset vejret

Den lyse årstid fylder desværre ikke så meget i den danske kalender. Størstedelen af året går solen ned, inden vi er færdige med aftensmaden, og hvis man gerne vil nå at løbetræne, skal man enten have pandelampen på,de fleste dage om året eller nøjes med at løbetræne i de få lyse sommermåneder. Udover lyset, er vejret også sjældent det bedste, når det kommer til udendørs løb. Vind, regn og sjap er svært at undgå, og i det hele taget, vil det være en stor fordel for mange simpelt hen bare at kunne tage løbeturen derhjemme i ro og mag, fx når børnene er lagt i seng, og man alligevel har lidt tid til dig selv inden sengetid.

Med et løbebånd har du friheden til selv at vælge, hvornår du vil løbetræne og samtidig kunne sikre dig, at løbe i tørvejr. Ja du kan endda løbe foran fjernsynet og se din yndlingsserie, mens du får nogle kilometer i benene.

Et af de rigtig gode løbebånd på markedet er Darwin-løbebåndet TM70 Touch, som vi har testet grundigt for dig. For er det netop dette løbebånd, du skal vælge, eller er der noget, du skal være ekstra opmærksom på? Det fortæller vi dig herunder.

Darwin-løbebånd TM70 Touch

Ift opsætning kan vi anbefale to personer til at sætte løbebåndet op, fordi det er svært alene at holde og fastgøre konsollen på samme tid. Den detaljerede monterings- og betjeningsvejledning forklarer monteringen trin for trin, så løbebåndet kan være klar til brug efter 60 minutter. Læsning af monterings- og betjeningsvejledningen har også den fordel, at alle symboler på konsoldisplayet er forklaret med tilhørende funktioner. Knappens funktioner er beskrevet fra side 28 og frem. Så følger programmerne. Ved hjælp af betjeningsvejledningen er det nemt at få et godt overblik over løbebåndets programmer. Men lad os komme til testen!

Darwin løbebånd TM70 Touch i test

For at kunne designe en individuel træningssession har du forskellige træningsprogrammer, din egen brugerprofil og brugervenlighed til rådighed.

Displayet på Darwin løbebånd TM70 Touch

TM70 Touch fra Darwin har et enkelt og lækkert design. Fokus på løbebåndet virker til at være på funktionaliteten. Så jeg stod på fitnessmaskinen for at undersøge højdepunktet, en 10,1″ touchskærm. Ved første øjekast virkede betjeningen af ​​touchscreen-displayet overraskende let at bruge. Til venstre kan man se programmerne for løbesessioner efter distance, tid, kalorier og antal skridt. Til højre kan man få adgang til underholdningsapps som Netflix og Spotify. Der er også mulighed for at gennemføre en konditionstest eller starte en virtuel træningssession med rigtige rutevideoer.

Træningsstyringen på løbebåndet

Først oprettede vi en brugerprofil. Vi opgav en fødselsdato, højde, vægt og køn. Jeg bemærkede, at der var plads til 5 brugerprofiler mere, hvilket er perfekt til en familie, hvor flere gerne vil træne på det. Efter at have oprettet vores brugerprofil, kunne vi se, at man kan vælge mellem 49 træningsprogrammer. Vi besluttede os dog ikke for noget program her til testen. I stedet startede vi løbebåndet ved hjælp af genvejstasten “Start” for at få en fornemmelse af løbebåndet.

Løbefølelsen

Darwin TM70 Touch har en løbeflade på 140 x 46 cm. For vores vedkommende, havde vi masser af bevægelsesfrihed. Det var nemt at kunne accelerere op til 18 km/t på løbebåndet. Dog vil høje mennesker sandsynligvis ikke kunne spurte på TM70 med deres øgede skridtlængde.

Vores starthastighed var 5 km/t. Vi brugte et par minutter i dette lette tempo. Her testede vi den komfortable affjedring af TM70. Vi fornemmer tydligt, at det virker mere ledskånsomt end mange andre løbebånd. Vi øgede så hastigheden til 6 km/t og accelererede derefter til 8 km/t ved hjælp af hurtigvalgsknappen. Løbebåndet reagerede øjeblikkeligt på stigningen i hastighed, og løbebåndsstøjen var minimal. Udover løbemåttens gode affjedring kunne vi også godt lide det skridsikre materiale. De laterale armløb og løbebåndets autostop-funktion gav en god følelse af tryghed under træningen.

Programmerne

Med 49 forskellige programmer er der mange forskellige løbestile at vælge imellem. Først besluttede vi at lave en konditionstest. Også her havde vi valget mellem Pro Test eller HRC Test. Vi valgte HRC-testen (Hjertefrekvenskontrol), fordi dens speciale kører med en målpuls. Til dette formål blev data fra vores brugerprofil brugt, og testen kunne derefter begynde ved hjælp af håndpulssensorerne. Vores personlige tip er at bruge et brystbælte. Dette giver mere bevægelsesfrihed og de målte værdier er endnu mere præcise. Intensiteten og den maksimale hastighed kan vælges individuelt. Endelig kunne vi bruge HRC testen til at bestemme mit konditionsniveau i forhold til min puls.

Håndpulssensorerne bruges også til at bestemme kropsfedtprocenten. Vi kunne lave kropsfedttesten ved at indtaste højde, køn, alder, vægt og puls. Efter vores mening giver tallet et incitament til at optimere, så dine egne træningsmål automatisk sættes højere. Målprogrammerne for TM70 er særligt nyttige til dette. Med 4 forskellige målprogrammer baseret på distance, kalorier, tid og skridt er der noget for enhver smag.

Til sidst en kort oversigt over alle programmer:

  • Hurtig start program
  • 36 forudindstillede profilprogrammer
  • 6 brugerdefinerede programmer
  • 4 målprogrammer
  • Pulsstyret program
  • Kredsløbsprogram: 400 meter runder som på stadion

Tip: TM70 er også ideel til højintensiv intervaltræning. I artiklen “Sådan laver du en HIIT session på løbebåndet” præsenteres træningsplaner, og du vil lære, hvorfor HIIT er særligt effektivt, og hvad efterforbrændingseffekten er.

Funktionerne

Løbebåndet har 2 drikkeflaskeholdere på siden af ​​konsollen, så du nemt kan have din væske tæt på dig under en løbetræning. Derudover er der ret mange underholdningsprogrammer at vælge imellem, bl.a. Netflix, Amazon Video, YouTube, Spotify, Chrome, Twitter og Facebook-apps. Disse er allerede installeret på konsollen, hvilket er ret lækkert. Vi valgte YouTube-appen, mens en af os løb, og så sammendraget af en af Champions League-kampene. Størrelsen på skærmen er ret behagelig og stor. Træningsdataene (kalorier, tid, distance, hastighed, hældning, puls) blev vist nederst på skærmen, når videoen kørte, hvilket er dejligt.

Vi prøvede også det virtuelle træningsprogram. Her kunne vi vælge et landskab, i vores tilfælde enge og bjerge. Jeg gik derefter visuelt en rute gennem bjergene. Løbebåndet tilpasser sig automatisk til hældningen i bjergene. Jeg øgede mit tempo ved at bruge hurtigvalgsknappen. Som et resultat gik landskabet hurtigere forbi mig. Løbebåndets pedalsensor bestemte løbende mine antal skridt. Tiden, distancen, hældningen, hastigheden og mit kalorieforbrug blev også vist.

Tip: TM70 er også kompatibel med de betalte apps Kinomap og Zwift. Dette udvider i høj grad udvalget af virtuelle løberuter, og det er endda muligt at afholde konkurrencer blandt Kinomap-brugere. Ret cool feature.

Efter træningen kunne vi ret nemt folde TM70’eren sammen og gemme den væk for at spare plads på grund af de sammenfoldede mål (112,2 cm x 80,4 cm x 150 cm). For de der bor på mindre arealer, er dette virkelig smart at kunne gøre.

Konklusion

Til slut vil vi gerne nævne, at prisen er ret overskuelig med tanke på, hvad det rent faktisk er for et løbebånd. God at løbe på, god konsol med en masse programme rog en masse mulighed for underholdning undervejs. Prisen er i den lave ende af mellempriserne, hvis man sammenligner med andre modeller på markedet. Men grundet dens kvalitet, design og funtionalitet, kunne vi sagtens have gættet det til at koste langt mere.

I det hele taget er Darwin TM70 Touch et rigtig lækkert løbebånd, som vi mener, de fleste vil kunne få rigtig meget glæde af til hele familien.

Køb Darwin TM70 Touch lige her.

Se et stort udvalg af andre løbebånd i alle prisklasser lige her.

Hvis du er interesseret i at læse mere om træning på løbebånd, kan vi anbefale dig at se nærmere på følgende artikler:

Del.

Tilføj en kommentar