Hvornår kan du forvente at se fysiske resultater af din træning?

0

Indhold på side:

Hvor lang tid skal du egentlig regne med, der går, før du kan forvente at se resultater af din træning? Problemet i disse dage er, at på grund af sociale medier og virksomheder, der promoverer quick fixes og shakes, der vil give dig fantastiske resultater på 2 uger, ønsker alle, at resultaterne skal ske natten over. Så kan du tabe dig meget på kort tid, som disse virksomheder promoverer? Kort sagt er svaret ja, men er dette sikkert, sundt og vedligeholde på lang sigt? Absolut ikke.

Den gode nyhed er dog, at så snart du begynder at træne og tage kontrol over din kost, vil din krop gavne det. I en ønsket livsstilsændring er det vigtigste i stedet at fokusere på at tabe kropsfedt, vedligeholde/øge muskelmassen og forbedre det generelle helbred. Disse tre ting ønsker de fleste at forbedre. Og hvor hurtigt man kan forvente at se de første resultater er omkring 4-6 uger med konsekvent træning og sund kost. Og husk, dette er de første resultater. De langsigtede resultater samt de resultater som andre også vil kunne lægge mærke til kommer meget senere.

Så frøet

En god analogi med hensyn til at se resultater er dette: Når du planter frø, kan du ikke se, hvad der sker under jorden, ofte i mange uger. Betyder det, at der ikke sker noget? Absolut ikke! Det lille frø ændrer sig, vokser og udvikler sig under jorden, uden du kan se det endnu. Men langsomt og sikkert, med flittig vanding og næringsstoffer, bryder det lille frø gennem overfladen og begynder at vise dig alt det hårde arbejde, det har udført under jorden i al den tid.

Tænk på din krop på samme måde – der sker SÅ meget, der ændrer sig indeni, som du ikke kan se til at begynde med. Men med konsekvente sunde vaner som ernæring, motion, søvn og afspænding vil du begynde at se disse ændringer på overfladen. Bare giv dig selv mindst 6 uger, før du begynder at se frøet spire fysisk. Og i mellemtiden skal du lægge vægten væk og i stedet fokusere på alle de forandringer, du kan MÆRKE endnu hurtigere – som øget energi, udholdenhed, styrke, ja endda lykke. Det er uvurderlige forbedringer af dit helbred og dit velvære – nyd disse resultater, også selvom de fysiske resultater ikke har vist sig endnu!

Her er et par tips til at se resultater så hurtigt og sikkert som muligt:

Vær så aktiv som muligt

Den vigtigste måde at komme af med uønsket kropsfedt på er at sætte din krop i et kalorieunderskud. Dette kan opnås ved at bevæge sig mere kombineret med at spise mindre (eller blot sundere). Hvis du allerede har et aktivt job, så fantastisk! Men hvis du som de fleste mennesker tilbringer dagen stillesiddende på arbejdet ved et skrivebord, skal du gøre en bevidst indsats for at bevæge dig, når det er muligt. Gå op og ned ad trapperne et par gange i din pause, gå en tur rundt i bygningen, parker din bil yderst på parkeringspladsen osv. Disse små ændringer i din aktivitet forbrænder ekstra kalorier og vil hjælpe dig til at føle dig mere energisk.

Brug en træningsdagbog og følg en struktureret træningsplan

At føre træningsdagbog eller at holde styr på dine indre værdier med en kropsanalysevægt er en kæmpe hjælp til at holde styr på dine træningsfremskridt. Ved siden af ​​dette vil en struktureret træningsplan, så du kan følge dine fremskridt i løbet af ugerne, give dig mulighed for at presse dig selv og løbende forbedre dig.

Få nok søvn

Selvom du er dedikeret til din træning og de sunde kostvaner, kan du bremse dine resultater, hvis du ikke får nok søvn. Søvn hjælper din krop med at reparere muskelvæv, og det kan også hjælpe med at balancere din fedtforbrænding og sulthormoner, hvilket kan være en nøglefaktor for at holde dine fedtforbrændingsprocesser i skak. Adskillige undersøgelser har vist, at vi er mere tilbøjelige til at indtage flere kalorier, når vi er i søvnunderskud! Sørg derfor for, at du får miindst 8 timers søvn om natten, hvis du er seriøs med at se resultater.

Spor din kost

Du kan nok så meget have styr på alt det beskrevne ovenfor, men gætter du på, hvad du indtager dagligt, er der stor risiko for, at du indtager enten for meget, for lidt eller det forkerte og dermed mindsker sandsynligheden for at komme til at se dine træningsresulatater anytime soon. Uden sporing af din daglige kost er der ingen måde at vide, om du giver din krop nok brændstof til at komme igennem dine træningspas, hjælpe dig med at restituere og opbygge ekstra muskelmasse.

Hvis du har råd, så tal med en kvalificeret ernæringsekspert som kan rådgive dig om, hvor mange kalorier du bør indtage, og derfra kan du lave en plan. En helt gratis måde er dog at bruge en af de mange kostsporings-apps. Denne vil estimere, hvor mange kalorier du bør spise, og du kan bruge den til at logge al dit daglige madindtag, hvilket gør det langt nemmere at holde styr på mængder og indhold af næring. Vær dog opmærksom på ikke at blive “for” glad for at bruge sådanne programmer. Nogle mennesker udvikler nemt en tryghed omkring at bruge sådanne apps og programmer og kan ende med et usundt forhold til mad. Så brug dem for at få et indblik i din kost, men lad dig ikke blive afhængig af brugen af dem.

Følger du alle disse råd, vil du hurtigere end du forventer, kunne se de første resultater af din træning. Og husk blot, at de fysiske resultater tager tid. Fokuser derfor på de resultater, du kan MÆRKE til at starte med, så du ikke demotiveres af udeblivende synlige resultater i starten.

Er du interesseret i at læse mere om træning og muskelopbygning, kan vi anbefale dig at tage et kig på følgende artikler:

Del.

Tilføj en kommentar