Stepmaskine Test 2024 – Vi tester de bedste modeller

0

Indhold på side:

Er du på jagt efter en stepmaskine til hjemmebrug, så kan du med fordel læse vores stepmaskine test nedenunder. Vi gennemgår nemlig et udvalg af de mest populære modeller og giver dig den nødvendige info, så du kan finde den helt rigtige variant til dig og dine træningsmål.

I denne stepmaskine test har du mulighed for at danne dig et overblik over de mange forskellige typer af stepmaskiner, der er at finde på det danske marked. Vi giver dig det fulde overblik og hjælper dig til at finde det helt rette produkt – og til den helt rette pris.

En stepmaskine er et fremragende redskab til at træne og opstramme læg, lår og baller. Samtidig er det også en glimrende maskine til at forbrænde kalorier hurtigt og effektivt, hvis du eksempelvis har vægttab som dit primære træningsmål. Herudover er stepmaskiner skånsomme for knæ, hofter og led i modsætning til eksempelvis et løbebånd, hvor du får stød op igennem underkroppen.

Stepmaskiner kommer i mange forskellige varianter og prisklasser. De billigste af slagsen har typisk et meget lille display og ret begrænsede visningsfunktioner og træningsmuligheder. Denne type har som oftest hydrauliske cylindre, som skaber modstand. De modeller i den lidt dyrere ende minder mere om rigtige cardiomaskiner som f.eks. en crosstrainer. Her har du mulighed for at gøre brug af forudindstillede træningsprogrammer, som skifter modstanden automatisk alt efter, hvilket forløb, du har valgt. Disse modeller har magnet- og eller luftmodstand, hvilket betyder, at du har flere modstandstrin at vælge imellem og selv kan ændre belastningen via konsollen. Disse modeller har iøvrigt typisk også pulsmåler i håndtagene, så du kan træne efter deciderede pulszoner.

I denne stepmaskine test har vi fundet nogle af de bedste produkter på markedet til dig, der gerne vil have fundet en ny stepmaskine.

Duke Fitness Stepper

Duke Fitness Stepper er en kompakt og smart stepmaskine, som har nogle af crosstrainerens fordele, men uden at fylde særlig meget.

Stepperen er let at komme i gang med, du stiller dig simpelt hen bare op og begynder at steppe derud af. Til forskel fra en almindelig stepper, hvor fodpladerne kun bevæger sig op og ned, får du, med Duke Fitness Stepper, en stepmaskine der bevæger sig en anelse fremad, hvilket giver en mere dynamisk bevægelse i din træning.

Stepperen oplever vi som meget lydsvag, og derudover er pedalerne behagelige at have fødderne på og virker meget skridsikre.

Duke Fitness Stepper giver dig både muligheden for at støtte dig til håndtagene undervejs i træningen, eller til at træne endnu mere intensivt ved at læne underarmene på de liggende armlæn, for at få endnu mere fat i baglår og balder.

Du kan vælge imellem 8 modstandsniveauer, så du kan øge modstanden langsomt men let med en enkel drejeknap.

På skærmen får du vist tid, strækning, hastighed, kalorier og puls, og ved at placere hænderne på håndtagene, kan du få målt din puls under din træning og på den måde følge med i din træningsintensitet.

Konklussion: Alt i alt en rigtig god stepper, der både fungerer rigtig godt og som er kompakt nok til at kunne passe godt ind hos de fleste.

Afspil videoen herunder for at se en visuel præsentation af stepperen og dens funktioner.

Duke Fitness Stepper Plus – TESTVINDER!

Duke Fitness Stepper Plus giver dig i nærheden af samme bevægelsesmønster, som du ellers får på en crosstrainer. Den giver dig så at sige, hvad vi kan kalde for, en opgraderet stepoplevelse. Altså en stepoplevelse, der bevæger sig i retningen af den træningsoplevelse du får med en crosstrainer. Denne stepper fra mærket Duke Fitness har nemlig mere glidende stepbevægelser, hvor dine tråd i maskinen giver dig en opgraderet fornemmelse end blot at steppe op og ned. Og samtidig har du armbevægelserne med, som ellers kendetegner træning på crosstrainer. På mange måder minder den om modellen ovenfor, Duke Fitness Stepper, og er på sin vis en opgraderet model heraf.

Du kan øge modstanden og dermed hårdheden i træningen via en simpel knap, som du drejer på alt efter, hvilket niveau du ønsker, og du har flere håndtag til at kunne placere dine hænder på alt efter ønske eller træningshårdhed. På håndtagene finder du også håndpulssensorer, der kan måle din puls undervejs i træningen, og du kan gøre brug af din ønskede underholdnig undervejs med din egen tablet eller telefon, som du let kan placere på tabletholderen foran dig.

Duke Fitness Stepper Plus fylder minimalt og kan let stilles frem og sættes væk igen, som du ønsker det. Ønsker du at få lidt mere end en stepper, men uden at hverken størrelse eller pris kommer i nærheden af at investere i en crosstrainer, så er Duke Fitness Stepper Plus helt klart den ideelle træningsmaskine, som du kan få glæde af lang tid fremover.

Konklussion: Duke Fitness Stepper Plus er vinderen af denne stepmaskine test, da den er et super godt trænigsredskab til dig, der gerne vil have en god og stabil træningsmakker, der kan give dig en opgraderet træning i ben og balder, uden du skal lægge en formue.

Afspil videoen herunder for at se en visuel præsentation af stepperen og dens funktioner.

Bowflex Max Trainer M3

Bowflex Max Trainer M3 er en løsning, der selvfølgelig er noget dyrere end de mere simple steppere som er listet ovenfor. Men her får du til gengæld også markant bedre træningsmuligheder samt mere effektiv kalorieforbrænding. Bowflex Max Trainer M3 har 8 modstandstrin, hvilket med garanti vil give dig udfordring langt ud i fremtiden. Herudover kommer konsollen med 2 forskellige træningsprogrammer, som ligeledes vil være med til at give dig udfordring under dine træningspas og samtidig gøre denne mere varieret og alsidigt, når du ikke blot ønsker at træne i dit eget valgte tempo og modstand.

Det store og lækre display viser dig desuden træningsdata som tid, step i minuttet, kalorier samt din puls. Du kan i øvrigt måle din puls via det medfølgende pulsbælte. Sidstnævnte giver en mere præcis måling af din puls.

Stepperen er desuden udstyret med transporthjul, så du nemt og bekvemt kan flytte rundt med den efter behov. Den kommer i øvrigt med flaskeholder, så du ikke glemmer at indtage væske under dine intensive træningspas. Den maksimale brugervægt ligger på 136 kg, hvilket vidner om høj kvalitet og ikke mindst en robust rammekonstruktion.

Konklussion: Bowflex Max Trainer M3 er til dig, der gern vil have en opgraderet stepper, der giver dig flere træningsmuligheder og løfter din træning til et højere niveau.

Afspil videoen herunder for at se en visuel præsentation af stepperen og dens funktioner.

cardiostrong EX90 Touch – BEDST I TEST!

cardiostrong EX90 Touch er en crosstrainer med funktioner og bevægelsesforløb af den helt høje kvalitet. Du får altså med EX90 Touch en noget opgraderet træningsoplevelse ift brug af en stepper.

Vi har valgt at give denne crosstrainer sin berettelse i denne stepmaskine test, da vi ønsker at vise dig et alternativ til den traditionelle stepper til dig, der vil have det bedste af det bedste.

Crosstraineren giver dig en meget glidende træningsbevægelse grundet dens niveaufrie bevægelsesforløb samt dens trinløse justering af skridtlængden, som du frit kan sætte fra 45 til 65 cm. Denne er en ret unik måde at justere løbet på, da du for det første fuldstændig kan afstemme skridtlængden ud fra det, der føles allermest naturligt og behageligt for din krop. Og samtidig kan du forkorte skridtlængden ned til de 45 cm for at få en træningsoplevelse, der bevæger sig en smule mere over i oplevelsen med en stepper.

Udover selve bevægelsesforløbet hos cardiostrong EX90 Touch kan det nævnes, at du med denne crosstrainer får et væld af underholdningsmuligheder, til din træning, med i købet. Crosstraineren har adgang til iRoute-app og Kinomap-app, hvorfra du kan udforske virtuelle strækninger og tilgå træningspas, der til tilpasser sig den valgte rute ift terræn, modstand osv. Derudover kan du anvende Youtube, Spotify, Netflix eller søge frit på internettet på den store brugervenlige skærm. Derudover har du 12 forudindstallerede træningsprogrammer, som du kan vælge at træne efter, mens du ser din yndlingsserie online.

Konklussion: cardiostrong EX90 Touch er helt klart denne stepmaskine tests vinder af titlen “bedst i test”, fordi den overgår de andre modeller markant på både bevægelsesforløb, træningsmuligheder og underholdning. Dog har vi for øje, at dette praktisk talt ikke er en stepper, og derudover ligger den i et noget højt prisleje, hvorfor vi ikke lader den blive testvinder. Der skal dog ikke være nogen tvivl om, at ønsker du det bedste af det bedste, så er cardiostrong EX90 Touch det relt rette valg til dig.

Afspil videoen herunder for at se en visuel præsentation af crosstraineren og dens funktioner.

Cardiostrong 2 in 1 Stepper – DEN BILLIGE!

Cardiostrongs 2 in 1 Stepper snupper titlen som “bedst til prisen” i vores stepmaskine test. Det er nemlig et rigtig fint og alsidigt produkt til en meget attraktiv pris. Du får nemlig både en almindelig stepper, som bevæger sig op og ned samt en sidestepper, som bevæger sig ud til siden. Mens op og ned bevægelsen primært træner og opstrammer balle- og lårmuskulaturen fokuserer bevægelserne fra side til side mere på hoftemuskulaturen. Dette giver dig en mere velbalanceret træning af hele underkroppen. Maskinen er desuden udstyret med 2 hydrauliske cylindere, som giver dig en jævn bevægelse såvel som en god og glidende modstand. Display’et viser dig i øvrigt tid, kalorieforbrug, antal steps samt stepfrekvens, så du kan følge dine træningspas på tæt hold og spore din fremgang.

Cardiostrong stepperen har en stabil metalramme, og kan klare en maksimal brugervægt på 100 kg.

Hvordan bruger man en stepmaskine?

  1. Start med at indstille belastningen på stepmaskinen. Ligesom på en cykel eller en crosstrainer er der også på en stepmaskine flere forskellige belastninger, som du har mulighed for at vælge imellem.
  2. Træd forsigtigt op på stepmaskinen og fordel kropsvægten skiftevis på højre og venstre ben.

TIP: Når du er i gang med at steppe, kan du med fordel sørge for at sætte dig et konkret mål om et givent tidsinterval, du skal træne i.

Hvis du er vant til at lave interval træning, og dette fungerer godt for dig, kan du eventuelt overveje løbende under træningen at justere tempoet op og ned, som det passer dig.

Valg af stepmaskine – hvilken bør man vælge?

Det er rigtig vigtigt at vælge sig den helt rigtige stepmaskine – og der er mange forskellige modeller at vælge imellem. Hvis du gerne vil finde den helt rette variant, skal du først og fremmest overveje, hvor avanceret en model, du ønsker. Der er nemlig forskellige specifikationer på de maskiner, der er at finde på markedet, og rent designmæssigt, kan der ligeledes være forholdsvis stor forskel. Et godt sted at tage et kig, hvis du gerne vil finde den helt rette model, er uden tvivl Fitshop, hvor der er rig mulighed for frit at vælge blandt et stort og alsidigt udvalg af mange forskellige varianter til ethvert behov.

stepmaskine test

Pris og kvalitet hænger altid sammen

Når du skal have købt dig en ny stepmaskine, så skal du regne med, at pris og kvalitet generelt set altid er noget, der hænger rigtig godt sammen. Køber man sig til en forholdsvis dyr stepmaskine, så vil man som regel også godt kunne regne med, at man får en lidt bedre komfort, og at man eksempelvis også kan nyde godt af lidt flere indstillingsmuligheder, underholdning m.v.

Derfor vil det være en god idé at tænke over dette, når du køber dig en stepmaskine. Hvis du fra start af sørger for at få købt dig et godt produkt i en god og solid kvalitet, så behøves du nemlig ikke senere at skulle ud for at udskifte din gamle model. En stor og god kvalitetsmodel vil du i princippet kunne have glæde af i de næste rigtig mange år frem – og du vil ikke behøves at skulle opgradere den senere hen.

Stepmaskine test – hvad koster en god stepmaskine?

I denne stepmaskine test har vi taget udgangspunkt i hvilke steder, du som forbruger har mulighed for at erhverve dig en god og praktisk stepmaskine af høj kvalitet indenfor et prisleje, der passer til dig. Der er flere forskellige ting, der er medvirkende til at bestemme prisen på en stepmaskine, og det er blandt andet funktioner, model og mærke, der er blandt nogle af de væsentlige faktorer, som er medbestemmende for den pris, du skal betale for at få dig en stepmaskine.

Ved at lade dit valg falde på en af de ovenstående stepmaskiner vil du som forbruger kunne sikre, at du får meget for dine penge, hvilket naturligvis er attraktivt.

Vi håber, du er blevet klogere på, hvilken stepmaskine, der er den helt rette til dig. Hvis du er blevet nysgerrig på, hvad vi anbefaler af andre træningsmaskiner, så er du velkommen til at tage et kig på vores crosstrainer test, romaskine test eller vores motionscykel test.

Del.

Tilføj en kommentar