Stepmaskine Test 2018 – Vi tester de bedste modeller

0

Er du på jagt efter en stepmaskine til hjemmebrug, så kan du med fordel læse vores stepmaskine test nedenunder. Vi gennemgår nemlig et udvalg af de mest populære modeller og giver dig den nødvendige info, så du kan finde den helt rigtige variant til dig og dine træningsmål.

I denne stepmaskine test har du mulighed for at danne dig et overblik over de mange forskellige typer af stepmaskiner, der er at finde på det danske marked. Vi giver dig det fulde overblik og hjælper dig til at finde det helt rette produkt – og til den helt rette pris.

En stepmaskine er et fremragende redskab til at træne og opstramme læg, lår og baller. Samtidig er det også en glimrende maskine til at forbrænde kalorier hurtigt og effektivt, hvis du eksempelvis har vægttab som dit primære træningsmål. Herudover er stepmaskiner skånsomme for knæ, hofter og led i modsætning til eksempelvis et løbebånd, hvor du får stød op igennem underkroppen.

Stepmaskiner kommer i mange forskellige varianter og prisklasser. De billigste af slagsen har typisk et meget lille display og ret begrænsede visningsfunktioner og træningsmuligheder. Denne type har som oftest hydrauliske cylindre, som skaber modstand. De modeller i den lidt dyrere ende minder mere om rigtige cardiomaskiner som f.eks. en crosstrainer. Her har du mulighed for at gøre brug af forudindstillede træningsprogrammer, som skifter modstanden automatisk alt efter, hvilket forløb, du har valgt. Disse modeller har magnet- og eller luftmodstand, hvilket betyder, at du har flere modstandstrin at vælge imellem og selv kan ændre belastningen via konsollen. Disse modeller har iøvrigt typisk også pulsmåler i håndtagene, så du kan træne efter deciderede pulszoner.

I denne stepmaskine test har vi fundet nogle af de bedste produkter på markedet til dig, der gerne vil have fundet en ny stepmaskine.

Cardiostrong Fitness Stepper – Den billige løsning

Denne fitness stepper fra Cardiostrong ligger utvivlsomt i den billige ende af spektret, når det kommer til stepmaskiner. Ikke desto mindre kan den være et glimrende redskab til hjemmetræning af underkroppen herunder lår og bagdel. Denne model er udstyret med en fjedermekanisme i modsætning til de traditionelle modeller, som typisk anvender hydraulisk modstand. Det vil sige, at du får en mere skånsom træning, idet denne modstandsform giver dine knogler og led mere affjedring. Herudover fungerer trædefladerne uafhængigt af hinanden, hvilket giver dig mulighed for at træne med ekstra høj intensitet. Denne fitness stepper er desuden også meget støjsvag, hvilket gør den perfekt til hjemmetræning, idet du hverken forstyrrer resten af familien eller naboerne i lejligheden ved siden af, når du bruger den. En anden ting som gør denne model velegnet til hjemmebrug er det pladsbesparende design og den lave egenvægt, som gør den let at flytte rundt med, så du f.eks. kan træne foran fjernsynet og hurtigt stille den væk igen, når du er færdig med at bruge den.

LÆS OGSÅ:  5 Gaveideer til den sporty mand!

Cardiostrong Fitness Stepper kommer i øvrigt med træningscomputer, der viser dig skridt, tid og kalorier, så du kan følge din træning på nært hold. Denne model har desuden en maksimal brugervægt på 100 kg.

Kettler Montana Stepper

Kettler Montana Stepper er en stepmaskine fra det store tyske fitnessbrand Kettler. Denne model bruger hydraulisk modstand via to hydrauliske cylindere, som kan indstilles i 12 forskellige modstandstrin. Du har således rig mulighed for at blive udfordret, hvad enten du er nybegynder, letøvet eller øvet motionist. Derudover har du samtidig mulighed for at vokse med maskinen og forøge modstanden efterhånden som din kondition og udholdenhed forbedres. Stepperen har desuden håndtag, så du kan variere din træningsposition under træning og nemmere bibeholde din kadence.

Kettler Montana Stepper kommer desuden med en ret avanceret træningscomputer, der viser dig tid, stepfrekvens, step pr. træningspas, forbrændte kalorier mm. Med i leveringen følger der desuden en øreclip, så du kan måle din puls og køre decideret pulstræning, hvor du holder dig i en specifik pulszone. Du kan i øvrigt også måle din hvilepuls umiddelbart efter dit træningspas, hvorefter du får tildelt en fitnesskarakter mellem 1-6 alt efter, hvor hurtigt din puls falder ned til et normalt niveau efter din træning. Denne stepper har i øvrigt transporthjul, så du nemt kan flytte den rundt efter behov. Maksimal brugervægten ligger desuden på 110 kg på dette produkt.

Bowflex Max Trainer M5

Bowflex Max Trainer M5 er en løsning, der selvfølgelig er noget dyrere end de mere simple steppere som er listet ovenfor. Men her får du til gengæld også markant bedre træningsmuligheder samt mere effektiv kalorieforbrænding. Bowflex Max Trainer M5 har hele 16 modstandstrin, hvilket med garanti vil give dig udfordring langt ud i fremtiden. Herudover kommer konsollen med 9 forskellige træningsprogrammer, som ligeledes vil være med til at give dig udfordring under dine træningspas og samtidig gøre denne mere varieret og alsidig. Du har bl.a. intervalprogrammer til rådighed, som hjælper dig med at forbrænde kalorier hurtigt og effektivt. Det store og lækre display viser dig desuden træningsdata som tid, step i minuttet, kalorier samt din puls. Du kan i øvrigt både måle din puls via håndpulssensorerne i håntagene eller via det medfølgende pulsbælte. Sidstnævnte giver en mere præcis måling af din puls. Som en ekstra bonus har konsollen også Bluetooth, hvilket giver dig mulighed for at synkronisere og analysere dine træningsdata med apps som Max Trainer.

Maskinen er desuden udstyret med transporthjul, så du nemt og bekvemt kan flytte rundt med den efter behov. Max Trainer M5 har endda vundet Reddot Design Award i 2015 for sit lækre og pladsbesparende design, som gør denne model særdeles velegnet til hjemmebrug. Maskinen kommer i øvrigt med flaskeholder, så du ikke glemmer at indtage væske under dine intensive træningspas samt tabletholder. Den maksimale brugervægt ligger på 136 kg, hvilket vidner om høj kvalitet og ikke mindst en robust rammekonstruktion.

Bowflex Max Trainer M3

Bowflex Max Trainer M3 er lillebroren til M5-modellen. M3 er 2000 kr. billigere end M5 og den primære forskel er, at den generelt har lidt færre træningsmuligheder, hvad angår modstandsniveau, træningsdata og udfordrende træningsprogrammer. Denne model har således 8 modstandstrin og konsollen viser dig tid og puls via sensorerne i håndtagene eller via det medfølgende pulsbælte. Herudover har du 2 forskellige træningsprogrammer til rådighed. Maskinen kommer med transporthjul og flaskeholder.

LÆS OGSÅ:  Personvægt Test 2019 - Vi tester de bedste modeller på markedet

Bowflex Max Trainer 3 har præcis som M5’eren også modtaget en designpris. Modellen vandt nemlig i 2013 den prestigefyldte International Design Award for dens stilfulde og pladsbesparende design.

Modellen er udfærdiget i kvalitetsmaterialer hele vejen rundt og er både slidstærk og holdbar. Den maksimale brugervægt på maskinen ligger således på 136 kg.

Taurus Ultra Trainer – BEDST I TEST!

Taurus Ultra Trainer minder meget om Max Trainer M5, men modellen har lidt flere træningsmuligheder og et bedre modstandssystem, hvilket er hovedårsagerne til, at den tager titlen som den ubestridte vinder af vores stepmaskine test. Herudover er den godt 2000 kr. billigere, hvilket bestemt også er værd at tage med. Taurus Ultra Trainer har 16 modstandstrin, som sikrer dig masser af udfordring langt ud i fremtiden. Og takket være det kombinerede luft- og magnetmodstandssystem er du sikret et glidende og jævnt tråd ved lav modstand samt et næsten ubegrænset modstandsniveau ved høj intensitet. Konsollen viser dig i øvrigt alle de relevante træningsdata som tid, distance, hastighed, watt, kalorier samt puls via håndpulssensorerne i håndtagene. Herudover har konsollen hele 11 forskellige træningsprogrammer at vælge imellem, som bl.a.inkluderer cardioprogrammer, pulsprogrammer, bakkeløb og interval. Modstandsniveauet kan desuden både reguleres på selve konsollen eller via genvejstasterne på håndtagene, så du ikke behøver at gå ned i kadence, hvis du vil ændre belastningen. Maskinen kommer med transporthjul underneden, så du kan flytte maskinen rundt efter behov. Derudover medfølger der også en tabletholder, hvis du gerne vil underholdes lidt under dine træningspas.

Alt i alt er Taurus Ultra Trainer et rigtig godt køb for dig, der gerne vil forbrænde kalorier hurtigt og effektivt og gerne vil igang med ambitiøs hjemmetræning. Maskinen giver dig et bredt udvalg af træningsmuligheder og alle forudsætninger for at komme i topform indenfor hjemmets 4 vægge.

Cardiostrong 2 in 1 Stepper – BEDST TIL PRISEN!

Cardiostrongs 2 in 1 Stepper snupper titlen som “bedst til prisen” i vores stepmaskine test. Det er nemlig et rigtig fint og alsidigt produkt til en meget attraktiv pris. Du får nemlig både en almindelig stepper, som bevæger sig op og ned samt en sidestepper, som bevæger sig ud til siden. Mens op og ned bevægelsen primært træner og opstrammer balle- og lårmuskulaturen fokuserer bevægelserne fra side til side mere på hoftemuskulaturen. Dette giver dig en mere velbalanceret træning af hele underkroppen. Maskinen er desuden udstyret med 2 hydrauliske cylindere, som giver dig en jævn bevægelse såvel som en god og glidende modstand. Display’et viser dig i øvrigt tid, kalorieforbrug, antal steps samt stepfrekvens, så du kan følge dine træningspas på tæt hold og spore din fremgang.

Cardiostrong stepperen har en stabil metalramme, og kan klare en maksimal brugervægt på 100 kg.

Hvordan bruger man en stepmaskine?

  1. Start med at indstille belastningen på stepmaskinen. Ligesom på en cykel eller en crosstrainer er der også på en stepmaskine flere forskellige belastninger, som du har mulighed for at vælge imellem.
  2. Træd forsigtigt op på stepmaskinen og fordel kropsvægten skiftevis på højre og venstre ben.
LÆS OGSÅ:  Lysterapi Test 2018 - Virker det mod vinterdepression?

TIP: Når du er i gang med at steppe, kan du med fordel sørge for at sætte dig et konkret mål om et givent tidsinterval, du skal træne i.

Hvis du er vant til at lave interval træning, og dette fungerer godt for dig, kan du eventuelt overveje løbende under træningen at justere tempoet op og ned, som det passer dig.

I denne video har du mulighed for at se, hvordan maskinen bruges:

Valg af stepmaskine – hvilken bør man vælge?

Det er rigtig vigtigt at vælge sig den helt rigtige stepmaskine – og der er mange forskellige modeller at vælge imellem. Hvis du gerne vil finde den helt rette variant, skal du først og fremmest overveje, hvor avanceret en model, du ønsker. Der er nemlig forskellige specifikationer på de maskiner, der er at finde på markedet, og rent designmæssigt kan der ligeledes være forholdsvis stor forskel. Et godt sted at tage et kig, hvis du gerne vil finde den helt rette model, er uden tvivl T-Fitness.dk, hvor der er rig mulighed for frit at vælge og vrage blandt et stort og alsidigt udvalg af mange forskellige varianter til ethvert behov.

stepmaskine test

Pris og kvalitet hænger altid sammen

Når du skal have købt dig en ny stepmaskine, så skal du regne med, at pris og kvalitet generelt set altid er noget, der hænger rigtig godt sammen. Køber man sig til en forholdsvis dyr stepmaskine, så vil man som regel også godt kunne regne med, at man får en lidt bedre komfort, og at man eksempelvis også kan nyde godt af lidt flere indstillingsmuligheder m.v.

Derfor vil det bestemt kunne være en god idé at tænke over dette, når du køber dig en stepmaskine. Hvis du fra start af sørger for at få købt dig et godt produkt i en god og solid kvalitet, så behøves du nemlig ikke senere at skulle ud for at udskifte din gamle model. En stor og god kvalitetsmodel vil du i princippet kunne have glæde af i de næste rigtig mange år frem – og du vil ikke behøves at skulle opgradere den senere hen.

Stepmaskine test – hvad koster en god stepmaskine?

I denne stepmaskine test har vi taget udgangspunkt i hvilke steder, du som forbruger har mulighed for at erhverve dig en god og praktisk stepmaskine af høj kvalitet indenfor et prisleje, der er fornuftigt. Der er flere forskellige ting, der er medvirkende til at bestemme prisen på en stepmaskine, og det er blandt andet funktioner, model og mærke, der er blandt nogle af de væsentlige faktorer, som er medbestemmende for den pris, du skal betale for at få dig en stepmaskine.

Ved at lade dit valg falde på en af de ovenstående stepmaskiner vil du som forbruger kunne sikre, at du får meget for dine penge, hvilket naturligvis er attraktivt.

Vil du gerne finde flere typer af stepmaskiner udover dem, som du kan finde i denne stepmaskine test? Så kan du se endnu flere spændende modeller her.

Del.

Tilføj en kommentar