Kom i form og opnå det ultimative mål

0

En af de ting, der motiverer mest i træningen, er det at have nogle mål i horisonten, man arbejder målrettet hen mod. Har man sådanne mål, vil man oftest opleve mest fremgang i træningen, mens det ligeledes bliver lettere at udføre træningspasset, såfremt man kommer tættere på at opnå et mål.

rejser til kilimanjaro

Man kan vælge at sætte sig mange forskellige mål, og et af de mere ekstreme mål at sætte sig er bestigning af det højeste bjerg i Afrika, Kilimanjaro. Da dette bjergs top er i omkring 5895 meters højde, vil kroppen på turen op blive udsat for en hel masse nye luftlag, hvilket vil påvirke kroppen på mange forskellige måder. Først og fremmest vil man opleve, at iltindholdet bliver en del lavere, hvorved kroppen skal akklimatisere og forsøge at kompensere for det lave iltindhold ved eksempelvis at skabe flere røde blodlegemer, der transporterer ilt rundt i kroppen. Herfor laver man oftest en akklimatiseringsdag, hvor kroppen bedre kan vænne sig til det lavere iltindhold.

Bestig Kilimanjaro med en personlig coach – sikrer god forberedelse

Det kræver ikke blot at adaptere en god akklimatisering i højden for at kunne bestige et bjerg, da det også kræver, at man har en god form. Det vil sige, at man allerede inden afrejse er godt forberedt ved at have trænet en del, så kroppen har vænnet sig til at belastninger. En mulighed er her at bestige bjerget med en personlig coach, hvorved man ud fra sine startbetingelser både psykisk og fysik får lavet et program, der ruster optimalt til bjergbestigningen. Her er det også muligt at få sig nogle samtaler med coachen, om hvorledes forskellige situationer og kriser på turen skal løses på den bedste måde, således man kommer godt til toppen og får besejret Afrikas største bjerg.

LÆS OGSÅ:  Essentielle Aminosyrer (EAA) – Sådan finder du dem

Giv psyken og fysikken et videre boost før og efter bestigningen

Det er ikke blot op mod en sådan udfordring, at motivationen er helt i top, da den også vil være det efterfølgende, da man virkelig vil føle, at man har udrettet noget og nået et mål. Hermed kan man også have motivation til at sætte sig nye mål og derved tage træningen til nye højder.

Der er dog også nogle praktiske overvejelser såsom rejsetid, inkluderede flybilletter, forskellige ruter op ad bjerget osv., som kan være en fordel at overveje og få afstemt med krav, ønsker og behov, således rejsen kommer til at gå op i en højere enhed.

Del.

Tilføj en kommentar