Kalorieforbrænding

0

Kalorieforbrænding er ultimativt det vigtigste, hvis man godt kunne tænke sig at komme ned i vægt! Der er mange forskelige måder at lave kalorieforbrænding på. Dette kan både gøres ved hjælp af styrketræning såvel som ved cardio-træning.

Hvis du gerne vil smide nogle kilo, så vil det på det kraftigste kunne anbefales, at du starter ud med at finde nogle gode cardio-ydelser, som du foretrækker at lave. Vi vil her give dig et par idéer til god og effektiv kalorieforbrænding:

Brug af crosstrainer – effektiv og skånsom kalorieforbrænding!

Test af crosstrainere

Der findes et hav af forskellige typer af træningsmaskiner, som du kan gøre brug af i forbindelse med, at du skal forbrænde kalorier. Hvis du eksempelvis gerne vil undgå løb, så er et rigtig godt alternativ til dette uden tvivl at gøre brug af en crosstrainer. Når du gør brug af en crosstrainer, vil du have mulighed for at forbrænde en hel del kalorier, da du både træner over- og underkroppen. Samtidig er der ved denne øvelse rig mulighed for, at du kan træne i lige netop det tempo, som du kan holde ud. Der er som regel mange forskellige indstillingsmuligheder på en crosstrainer, hvilket gør, at du selv kan styre intensitetsniveauet. Desuden er en fordel ved at anvende crosstrainere desuden, at du eksempelvis ikke belaster dine knæ lige så meget, som du eksempelvis vil gøre under løb.

LÆS OGSÅ:  Sådan finder du tid til at træne i din hverdag

Hvis du godt kunne tænke dig at læse mere omkring brug af crosstrainere, kan du med fordel læse vores artikel om brug af crosstrainere.

Stepmaskiner og stepbænke – Let og nemt!

Stepmaskine test

Der er rigtig mange folk, der gør brug af stepmaskiner og stepbænke. Det er en særdeles effektiv løsning for dig, som gerne vil forbrænde kalorier, og det skyldes, at man ved at anvende stepmaskiner og stepbænke rammer nogle af de største muskelgrupper, hvilket er en væsentlig faktor for at kunne opnå en høj kalorieforbrænding.

Desuden er brug af eksempelvis en stepbænk desuden noget, som alle kan finde ud af – og så er det også noget, som man sagtens vil kunne lave i hjemmet.

Læs også: Artikel om stepmaskiner her.

Cykling

cykelhjelm-til-mountainbike

Cykling kan, særligt for mange af dem, som ikke tidligere har været vant til at dyrke højintensiv cardio-træning være en rigtig god løsning. Både motionscykler samt “rigtige” cykler kan være gode muligheder for dig, der gerne vil dyrke cardio og opnå en god kalorieforbrænding.

VI har hos FitnessUnivers.dk skrevet en række forskellige artikler om cykling, som du kan læse ved at klikke her.

Intens og hård styrketræning

At tage i fitnesscenter flere gange om ugen med henblik på at lave tung og intens styrketræning er helt afgjort en rigtig god idé, for det kan nemlig også gøre, at du forbrænder en hel del kalorier. Det som blot er vigtigt at huske på i forbindelse med, at du ønsker at forbrænde kalorier ved styrketræning er, at du enten kører et højt antal gentagelser – eller at du træner tungt. Uanset om du foretrækker få tunge løft, eller du foretrækker at tage mange gentagelser er det vigtigste dog altid, at du sørger for at presse dig selv til det yderste, så du får sved på panden!

LÆS OGSÅ:  De 3 bedste kosttilskud til din styrketræning

Gåtur – opnå kalorieforbrænding på en behagelig måde

Selvom man naturligvis ikke forbrænder lige så mange kalorier ved en gåtur, som man eksempelvis vil gøre ved en løbetur eller ved eksempelvis at lave hård og intens styrketræning, så er der dog slet ingen tvivl om, at en lang gåtur på eksempelvis en time hver dag bestemt er en rigtig god måde at tabe sig på. En fordel ved at lade sit valg falde på netop denne type af kalorieforbrænding er desuden også den, at man ved at tage sig en rask gåtur som oftest væsentligt lettere “får det gjort”. Forestil dig hvis du hver eneste dag skulle hanke op i dig selv og få dig ned på løbebåndet. Mon ikke du ville springe en dag eller to over i ny og næ?

En gåtur kan de fleste kapere – og ganske enkelt da det i princippet hverken kræver omklædning, fitness-abonnement eller andet, er der ingen undskyldning for ikke at tage en rask gåtur i ny og næ og evt. smide noget god musik i ørene.

Dans – en sjov måde at lave kalorieforbrænding på!

Kaloriebrænding behøves slet ikke være kedeligt! Dans er en ganske god måde at forbrænde kalorier på – og så er det samtidig sjovt! Alle typer af dans er en glimrende måde at lave kalorieforbrænding på – men naturligvis er det bedst at ladet valget falde på noget med en høj intensitet, så du holder pulsen oppe.

Du skal være i kalorieunderskud for at tabe dig

Hvis du godt kunne tænke dig at komme ned i vægt, vil det være et must, at du er i kalorieunderskud. Dette betyder med andre ord, at det er vigtigt, at du indtager mindre end det, som du forbrænder. Det er derfor en rigtig god idé, at du sørger for at holde ordentligt styr på, hvor mange kalorier du indtager om dagen. På den måde har du nemlig et godt overblik over, hvor meget du skal forbrænde for eksempelvis at ligge i et kalorieunderskud på 250 eller 500 kcal om dagen.

LÆS OGSÅ:  Mavetræner Test - 7 populære mavetrænere på markedet

En god måde til at holde godt styr på, hvor mange kalorier du indtager vil være ved at anvende en en app, hvor du kan indtaste præcis hvor meget eller lidt, du har indtaget pr. dag. En meget populær app til dette formål er appen, Lifesum. Har du eksempelvis drukket en cola eller spist 100 gram rugbrød, vil du i denne app blot kunne søge på forskellige fødevarer, og derefter vil den selv udregne, hvor mange eller få kalorier, du har indtaget ved at spise maden. Dette er en super smart og praktisk løsning, som rigtig mange folk vælger at gøre brug af i forbindelse med et vægttab. En anden god og praktisk app er den, der hedder MyFitnessPal. Den kan du også finde ved at søge i AppStore.

Vi håber, at denne artikel om kalorieforbrænding vil hjælpe dig godt på vej med dit ønske om et varigt vægttab!

Del.

Tilføj en kommentar