Vi guider dig til den bedste hjemmetræning!

0

Vil du gerne igang med din hjemmetræning efter at have været vandt til at træne i fitnesscenter? Eller kunne du bare bedre tænke dig at starte din fitnessrutine derhjemme frem for at skulle betale for fitnessabonnement og bruge tid på transporten?

I denne artikel, hjælper vi dig til at få det fulde ud af din hjemmetræning – så du kan få ligeså meget ud af det, som havde du været i fitnesscentret.

Den rette struktur og omstilling

Du ved måske allerede, hvilke øvelser der virker for dig. Men når du pludselig skal strukturere alle dine træningspas derhjemme selv, vil mange opleve et fald i motivation til at få trænet. En del af årsagen hertil er ofte, at du pludselig ikke har adgang til det samme udstyr, som du plejer at have fuld adgang til i fitnesscentret.

Det betyder, at du skal til at tænke kreativt og finde ud af, hvilke øvelser der kan erstatte de øvelser, du ikke kan lave derhjemme. Plejer du at træne på de forskellige træningsmaskiner, skal du nu erstatte disse øvelser med øvelser, du fx kan udføre med håndvægte. Og har du ikke håndvægte derhjemme, kan det hurtigt føles endnu mere uoverskueligt at få trænet. Det kan endda næsten føles “ligegyldigt”.

Men struktur i din hjemmetræning er her nøglen til de gode træningsresultater. Og selvom du fx plejer at træne med hård vægt og nu kun har mulighed for at træne med din egen kropsvægt, så må du ikke undervurdere effekten af dette. Sørg i stedet for at lægge samme træningspas ind derhjemme og byt øvelserne ud med øvelser, du kan lave i stuen. Også selvom du kan opleve det demotiverende ikke at have adgang til de samme faciliteter.

Samme belastning med mindre vægt

Vil du gerne bevare følelsen af trætte og ømme muskler efter dine hjemmetræninger, på samme måde som du kender det fra centret?

Men tænker du automatisk, at dette ikke kan lade sig gøre med det udstyr, du har til rådighed derhjemme?

Hvis du plejer at træne tungt, træner du formentlig i små korte træningspas. Her bliver din muskel kortvarigt belastet til sin max. Når du ikke har mulighed for at træne ligeså tungt derhjemme, kan du i stedet øge træningsbelastningen. Dette gør du ved at give hver muskelgruppe en længerevarende belastning. Dette kan du fx gøre ved at holde øvelserne i længere tid eller udføre dem langsommere. Dermed kan dine muskler nå at køre trætte på trods af ikke at være belastet med ligeså hård vægt. Når du gør dette for en periode, vil du opleve, at kroppen får det “chok” som du kender fra dengang, du startede med at træne. Dette chok kommer nemlig igen, hver gang du udsætter din krop for noget, den ikke er vandt til. Dette kan i sig selv give et boost i træningseffektiviteten, som er rigtig godt for din krop og dens styrkemæssige udvikling.

Brug af resistance bands

Og vil du gerne opnå mere belastning, end hvad din kropsvægt umiddelbart kan give dig i din hjemmetræning? Så kan du faktisk få mere ud af at bruge resistance bands i din træning, end du måske regner med. Disse resistance bands (træningselastikker) giver nemlig din muskulatur en øget belastning på trods af ikke at påvirke din muskel med egentlig vægt. Dette er både en god måde at gøre din hjemmetræning endnu mere effektiv på og samtidig give dig mere sved på panden. Og så fylder eller vejer de ingenting og koster heller ikke meget.

LÆS OGSÅ:  Få hurtige resultater med den bedste træning til vægttab

Du kan som udgangspunkt lave de fleste styrkeøvelser med træningselastikker. Har du alligevel brug for hjælp til at gennemføre en effektiv helkropstræning kun med brug af træningselastikker? Så kan vi anbefale dig nedenstående video, som kan give dig lidt inspiration.

Cardio i det gode vejr

Er du derimod vandt til at udføre din cardiotræning på fitnesscentrets cardiomaskiner? Så er det nu bare med at komme ud i det fri og få løbet eller cyklet nogle gode ture.

En anden idé er at få maksimal udholdenhedstræning på en fitnesstrampolin. Denne kan du vælge at stille i haven eller i stuen, når du skal bruge den. En fitnesstrampolin giver dig en effektiv udholdenhedstræning med forbrænding af langt flere kalorier end, hvad både løbe- og crosstrainertræning kan give dig. Og så er det samtidig en virkelig sjov måde at få forbrændt kalorier på. Kender du ikke allerede teknikken, du skal bruge til træning på en fitnesstrampolin? Så kan vi anbefale dig at læse vores artikel om netop træning på fitnesstrampolin. Dette er en udførlig guide til dig, der gerne vil vide alt, du skal vide om det at træne på en fitnesstrampolin.

Kender du allerede til trampolinfitness og kunne godt tænke dig at anskaffe dig en til din hjemmetræning, kan vi anbefale dig den viste ovenfor.

Mere information

Vi håber, at du nu har fået øget træningsmotivationen til din hjemmetræning og kan få ligeså meget ud af din hjemmetræning som af den, du er vandt til at få i fitnesscentret.

LÆS OGSÅ:  Yogamåtte Test

Og hvem ved, måske bliver du en dag endnu gladere for at træne hjemme, end at træne i centret.

Del.

Tilføj en kommentar