Indhold på side:
Alle kender det, komfortzonen. I vores komfortzone har vi visse vaner og rutiner. Komfortzonen giver os en følelse af kontrol og tryghed, og i den kommer alt nemt til os. Kort sagt: Alt er ret behageligt i komfortzonen. Spørgsmålet er så, hvorfor skal vi forlade den, og hvorfor med funktionel træning?
Dette er dog ganske enkelt: Der sker nemlig ingen videre udvikling inden for komfortzonens bløde rammer fordi du, derinde, ikke står over for nye opgaver og udfordringer. I det lange løb vil dette føre til et meget monotont og enkelt liv, der går os forbi, og hvor det samme altid sker. Derfor skal vi gerne bevæge os ud af vores komfortzone en gang imellem.
Des oftere du kommer uden for din komfortzone, des stærkere bliver du
… Og det gælder i øvrigt både fysisk og psykisk. Du kan bevæge dig uden for din komfortzone både med nye udfordrende ting, som ikke har noget med fysisk udfoldelse at gøre, og med din træning. Det fantastiske er, at i takt med at du vender dig til at komme uden for din komfortzone i din træning, jo lettere bliver det også at være uden for din komfortzone i andre aspekter af livet. Smart!
For nemmest at blive bedre til at bevæge dig uden for din komfortzone, bør du forstå, hvorfor det ikke altid er så let at komme ud af den. I begyndelsen er der ofte frygt for at møde nye udfordringer og derigennem en frygt for at fejle. Man starter i det små og skal bevise sig selv på ny, hvilket normalt hænger sammen med utryghed, og utryghed er en følelse som de fleste gerne undgår. Derudover ses muligheder ofte som risici, som kan føre til tvivl eller frygt for fiasko. Det værste, der kan ske er, at usikkerheden og frygten fører til, at du intet gør, og dermed bliver i komfortzonen.
Har du derimod formået at se din frygt i øjnene, kommer du ind i læringszonen, hvor du vil tilegne dig nye færdigheder, få erfaringer og hvor din selvtillid bliver styrket. På dette tidspunkt kan du være stolt af dig selv, du er nemlig allerede kommet et stort skridt videre: Du har været i stand til at overvinde dit indre svagere jeg og er på vej til at styrkes indefra.
Gennem læringszonen når du vækstzonen. Det er her, du når dine første mål, og meningen med at forlade din komfortzone bliver tydelig. Ikke kun din selvtillid øges, men også din tilfredshed – og med rette, fordi du har arbejdet på dig selv, udvidet din horisont og nu kan nye ting! Når du har nået vækstzonen, får du lyst til at mærke denne inspirerende følelse igen og igen, og dette er rigtig godt for din yderligere motivation. På denne måde vil du være i stand til at ændre dit mindset til det bedre lidt efter lidt, og det bliver herefter lettere for dig at bryde ud af komfortzon på andre områder i dit liv.
Hemmeligheden bag succes er at starte
Du kommer ikke ud af din komfortzone, hvis du ikke starter! For at komme i gang skal du have mod og vilje til at ændre noget, og motivationen kommer først efter noget tid. Det er dog vigtigt, at du arbejder på det lidt efter lidt for ikke at overvælde din krop og dit sind. SMART-modellen hjælper dig med at gøre dette. Denne model bruges også i mange andre sammenhænge, når det kommer til at nå sine mål.
SMART står for:
Vi har skrevet nogle sætninger nedenfor, som kan hjælpe dig med at forstå betydningen af hvert bogstav.
Specifik → konkrete mål
“Jeg vil gerne tabe 5 kg og øge min muskelmasse med 2%.”
Målbar → kvalitative og kvantitative variable
“Jeg vil dyrke 30-40 minutters motion tre gange om ugen”
Attraktiv → et mål du storglæder dig til at nå
“Når jeg når mit mål, vil jeg se bedre ud i mit yndlingstøj, og jeg vil generelt føle mig bedre tilpas”
Realistisk → tid og ressourcer bør være mulige
“Jeg vil give mig selv nok tid til at nå mit mål og bliver nødt til at investere penge, men ikke meget.”
Tidsbestemt → læg planer og hold dig til dem
“Jeg har en træningsplan, som, hvis jeg holder mig til den, vil bringe mig tættere på mit mål efter tre måneder.”
Den sikre og nemme start med funktionel træning
Du ved nu, hvordan du kan bevæge dig hen imod dit stærkere jeg. Nu mangler du kun selve starten, og det kan du meget nemt med funktionel træning. Funktionel træning er en helkropstræning, hvor du træner med minimalt udstyr udover din egen kropsvægt. Funktionel træning er varieret, nemt at udføre derhjemme og udstyret sparer plads og penge.
Vi vil her præsentere dig for syv produkter, der sammen eller hver for sig kan gøre det lettere for dig at blive komfortabel uden for din komfortzone. Med disse produkter har du optimalt basisudstyr, hvormed du kan træne alle muskelgrupper og din udholdenhed med en bred vifte af øvelser:
Taurus Exercise Band (træningselastik)
Træningselastikker er velegnede til intensiv og samtidig skånsom træning af hele kroppen. Du kan vælge mellem forskellige modstandsniveauer, så du kan bruge den rette elastik til hver øvelse. Se et stort udvalg af træningselastikker her.
Taurus træningshåndvægte
Med håndvægte har du mulighed for at udføre dynamiske bevægelser og klassiske vægtøvelser. De fås i forskellige vægtniveauer alt efter, hvilke øvelser du skal lave, og hvor trænet du er. Se et stort udvalg af håndvægte her.
Taurus slyngetræner
Et andet must-have er en slyngetræner. Med den lille enhed kan du lave mange øvelser, der træner det meste af din krop, alt efter hvilke øvelser du laver. Slyngetrænere er bevægelige, hvilket betyder, at forskellige muskelgrupper belastes intensivt. En anden fordel ved slyngetræneren er dens lave vægt og at den er nem at opbevare. Og så kan du bruge den både hjemme og udenfor i haven eller parken. Se et stort udvalg af slyngetrænere her.
Taurus Push Up Board med træningselastik
Med Taurus Push Up Baord har du en perfekt lille enhed til effektiv træning af hele kroppen. Du kan træne forskellige muskelgrupper ved hjælp af seks forskellige grebspositioner og udfordre dig selv igen og igen. De medfølgende modstandsbånd giver dig også mulighed for at træne dine skuldre, biceps, ben og ryg. Brættet er nemt at opbevare, fordi det er foldbart, så du kan træne med det på farten eller udenfor.
Taurus TPE Yogamåtte
En yogamåtte er det perfekte supplement til de tre ovennævnte produkter. Det giver dig sikker støtte under øvelser og giver dig en behagelig træningsfølelse, når du for eksempel laver maveøvelser. Se et stort udvalg af yogamåtter lige her.
Nu håber vi, at du har fået lyst til at udfordre dig selv, enten med nogle af de viste produkter ovenfor, eller med nogen, du allerede har derhjemme.
Det vigtigste er at vide, at når du er på vej ud af din komfortzone, og du har lyst til at stoppe, så tag et par gentagelser til – dine muskler (og du selv) kan sagtens.
Hvis du er interesseret i at læse mere om hjemmetræning, kan vi anbefale dig at tage et kig på følgende artikler: