Gåbånd test 2024 – Vi har testet de bedste modeller

0

Indhold på side:

I vores gåbånd test har vi taget et kig på, hvilke gåbånd der er de  bedste på markedet, og så guider vi dig til, hvordan du bruger et gåbånd til at forbedre både din kondition og din generelle kropslige velvære i hverdagen.

Gåbånd bliver mere og mere populære at anskaffe sig til hjemmebrug. Før i tiden blev gåbånd oftest brugt til den ældre eller gangbesværede, der gerne vil have daglig motion, men som kan have problemer med det udendørs terræn. I dag er den voksende popularitet dog et udtryk for et nyt motionsfokus. Nemlig at være mere aktiv i en ellers ofte stillesiddende hverdag. Lidt mere om det nedenfor:

Derfor skal du anskaffe dig et gåbånd

Der kan være flere gode grunde til at anskaffe sig et gåbånd. Har du problemer med at få den daglige motion udnedørs, kan et gåbånd være et rigtig godt alternativ, da det tillader dig at gå med rask gang uden at behøve at løbetræne decidieret, og uden du behøver at have et stort løbebånd stående i stuen. Det nyere er dog at benytte et gåbånd til at bryde de stillesiddende arbejdstimer og få bevægelse i kroppen, mens du arbejder ved computeren. Dette giver dig ikke blot mere motion i løbet af dagen/ugen, men nedsætter også risikoen for spændinger i kroppen og arbejdsrelaterede skavanker grundet stillesiddende arbejde over længere perioder – et problem der på lands- og verdensplan er et større og større problem for folkesundheden og den enkeltes kropslige trivsel og sundhed.

 

Sådan gør du

Du anskaffer dig et hæve-sænkebord og et gåbånd, som du placerer nedenunder. Hæve-sænkebordet behøver ikke at være en stor og klodset model, der fylder eller ser knap så pæn ud i stuen. De fås minimalistiske i udtrykket og ligner almindelige pæne hvide skriveborde. Fx bordet her, er vi vilde med pga dets smalle og minimalistiske design.

Gåbåndet går du simpelt hen på, mens du arbejder stående ved computeren. Dermed får du bevægelse i kroppen samtdig med, at du arbejder. På den måde holder du dig i gang jævnligt i løbet af dagen og har ikke siddet stille mange timer i træk, når arbejdsdagen er overstået.

Til de timer, i løbet af dagen, hvor du ikke ønsker at benytte gåbåndet, kan du enten trille gåbåndet væk, eller anskaffe dig en model, der let kan foldes på midten og dermed gøre plads til kontorstolen igen.

Testens kriterier

Vi har testet 4 gåbånd med særlig fokus på følgende parametre:

  • Brugervenlighed – hvor let er det at stille frem/tilbage og bruge i hverdagen?
  • Affjedring – Hvor god affjedring og stødabsorbering er der på gåfladen?
  • Hastigheder – Hvor mange hastighedsniveauer kan du vælge imellem?
  • Value for money – Hvilken kvalitet får du for pengene?

Darwin Walking Pad – TESTVINDER!

Brugervenlighed ★★★★★
Affjedring ★★★☆☆
Hastigheder ★★☆☆☆
Value for money ★★★☆☆

Darwin Walking Pad er det ideelle gåbånd til dig, som alene ønsker dig et redskab til at være bryde de stillesiddende timer foran skrivebordet. Warwin Walking Pad er skræddersyet til brug under skrivebordet og har tilmeld klapfunktion, så du let kan klappe båndet sammen på midten og opbevare på minimal plads. Det er tilmed utrolig let, så du uden besvær kan bære det rundt i dets bærehåndtag.

At dette gåbånd kan klappes sammen på midten, gør ingen forskel i gåoplevelsen. Man mærker på ingen måde, at der i selve konstruktionen er en deling. Selve båndet er stødabsorberende og meget behageligt at gå på. Du har en let og brugervenlig betjening forrest på båndet, og du kan vælge imellem med 0.5 km imellem fra 1 til 6 km/t. De 6 km/t svarer til en meget rask gang, og denne hastighed er derfor rigelig til de fleste. Når du samtidig arbejder og skal fokusere på noget ved dit skrivebord, vil de fleste have lyst til at gå langsommere, end de ville gøre udenfor.

Selve gåfladen er ikke det største på markedet (143×55), men samtidig er det stort nok til, at du går behageligt og kan tage store skridt uden at føle dig “kørt af båndet”. At gåbåndet ikke er større i giver også det minimalistiske udtryk og dets få kilo at skulle bære rundt på.

Til dage, hvor du ønsker at benytte gåbåndet uden at arbejde ved skrivebordet samtidig, kan det anbefales at anskaffe dig en holdestang, som passer til gåbåndet. Denne sikrer dig, at du har en stang at støtte dig til.

Denne støttestang kan fås lige her.

Konklussion: Darwin Walking Pad er helt klart vinderen af denne gåbånd test grundet sit minimalistiske og lette udseende, brugervenligheden i hverdagen og dens generelle nemhed som gåbånd. Samtidig har det testens billigste pris, så vi er på alle parametre meget imponerede over Darwin Walking Pad.

Afspil videoen herunder for at se en visuel præsentation af gåbåndet og dets funktioner.

Darwin Walking Pad sæt – BEDST TIL PRISEN!

Brugervenlighed ★★★☆☆
Affjedring ★★★☆☆
Hastigheder ★★☆☆☆
Value for money ★★★★★

Darwin Walking Pad sæt er en samlet pakke med både Darwin Walking Pad og et stilfuldt og minimalistisk hæve- sænkebord. Dette sæt er interessant for dig, der gerne vil anskaffe dig begge produkter, og som primært ønsker at udføre skrivebordsarbejde under gåtræningen.

Hæve- sænkebordet måler 120×60 og kan reguleres i højden fra 70 til 120 cm med dets 4 lette knapper.

 

Konklussion: Darwin Walking Pad sættet er det helt klare oplagte valg til dig, der ønsker at bruge dit gåbånd til arbejde ved skrivebord, og hvor du samtidig til dette har brug for at anskaffe dig et dertilhørende hæve- sænkebord. Derfor har vi givet dette sæt titlen “bedst til prisen” i denne gåbånd test, da det er oplagt at købe sættet, hvis du har brug for begge produkter.

Darwin TM30 – Kombineret gå/- og løbebånd

Brugervenlighed ★★★☆☆
Affjedring ★★★☆☆
Hastigheder ★★☆☆☆
Value for money ★★★☆☆

Darwin TM30 er et kombineret gå- og løbebånd. Båndet er lavet som løbebånd, men har samtidig et minimalistisk udtryk, der bevæger sig hen imod et gåbånd. Derudover kan det klappes op og stilles meget pladsbevarende til siden, når du ikke bruger det.

Hastigheden kan justeres op til 15 km/t. Dermed kan du benytte dette bånd til også at løbe på, skulle du få lyst til dette. Affjedringen er okay, men knap så affjedrende som et løbebånd i en højere prisklasse. Ønsker du dog primært at benytte det som gåbånd og måske lidt luntning, kan du forvente rigtig god affjedring.

Selve båndet er 142×83, hvilket giver dig en fin længde og lidt mere bredde end Darwin Walking Pad.

Du får med dette løbebånd flere forudindstallerede løbeprogrammer, så du har mulighed for mere varierende træning, end blot at løbe derud af.

Selve opstillingen under et hæve- sænkebord bliver svær, grundet dets konsolpanel som vil være i vejen. Derfor er dette bånd knap så ideelt til dig, der gerne vil benytte dig af et gåbånd under skrivebordsarbejde.

Konklussion: Darwin TM30 er et godt gå/-løbebånd til dig der ønsker det minimalistiske design, men som samtidig gerne vil have mulighed for at kunne løbe på båndet også. Den manglende mulighed for reelt at kunne benytte det som gåbånd til skrivebordsarbejde samt den lidt højere pris afgør, at vi ikke kan lade dette bånd vinde denne gåbånd test.

Afspil videoen herunder for at se en visuel præsentation af gåbåndet og dets funktioner.

cardiostron TX20 – Det multifunktionelle

 

Brugervenlighed ★★★☆☆
Affjedring ★★★☆☆
Hastigheder ★★★☆☆
Value for money ★★★☆☆

cardiostrong TX20 er et løbebånd, der er i den mere minimalistiske ende, hvorfor det også er eigtig fint at bruge som gåbånd. Det har nemlig nogle ekstrafunktioner, som du kan drage nytte af, for at maksimere dit udbytte af din træning.

Opstillinsmålene på cardiostrong TX20 er 168×78, hvilket betyder, at det er et bånd der fremstår større i rummet. Derudover er det heller ikke ideelt at benytte under et skrivebord.

Med cardiostrong TX20 har du et gå/-løbebånd, der kan indstilles i hastighed op til 16 km/t. Derudover kan hældningen justeres, så fronten af båndet løftes op til 12% og dermed simulerer opadgående bakke. Dette giver ekstra belastning til baglår og balder og giver en højere grad af styrkemæssig udfordring for benene. Dette vil gøre, at du får pulsen mere op, selvom du måtte gå og ikke løbe på båndet.

Stilmæssigt gør cardiostrong TX20 det ikke helt så godt som Darwin TM30 og Darwin Walking Pad. Men derimod har cardiostrong TX20 det ekstra at byde på rent funktionsmæssigt. cardiostrong TX20 har ligeledes forudinstallerede løbeprogrammer, som du kan vælge imellem.

Konklussion: cardiostrong TX20 er det ideelle gå/-løbebånd til dig, der ønsker et løbebånd, som har flere funktioner, du kan gøre brug af i din træning og som ikke ønsker at skulle benytte båndet som gåbånd under dit skrivebord.

Afspil videoen herunder for at se en visuel præsentation af løbebåndet og dets funktioner.

Taurus T9.5 – BEDST I TEST!

Brugervenlighed ★★★☆☆
Affjedring ★★★★☆
Hastigheder ★★★★☆
Value for money ★★☆☆☆

Taurus T9.5 er reelt set et løbebånd, som du kender dem. Vi har dog taget denne model med i testen, da den vil egne sig rigtig godt til ældre eller gangbesværede, som ønsker mere stabilitet og sikkerhed i deres gåtræning derhjemme. Taurus T9.5 har nemlig mulighed for at få tilkoblet håndlister, der giver brugeren rigtig god støtte undervejs i træningen.

Løbebåndets opstillinsmål lyder på 215×85, hvorfor det også afgjort er det bånd, der fylder mest af de modeller, vi har testet.

Du får med Taurus T9.5 en del flere muligheder i din træning, end i de andre modeller. Bl.a. får du en stor pakke af forudinstallerede løbeprogrammer, og du kan indstille hældningen på båndet op til 15% for at simulere opadgående bakke. Hastighedsmæssigt giver dette løbebånd dig mulighed for at løbe op til 22 km/t. Er du gangbesværet er det dog formentlig ikke en kvalitet, du vil få gavn af.

Løbebåndet kan ikke klappes sammen, men har transportruller, så du ubesværet kan rulle båndet til side, når du ikke bruger det.

Konklussion: Dette løbebånd er afgjort den bedste kvalitet, hvis vi kun kigger funktionalitet, kvalitet og robusthed. Dog lægger dette løbebånd en del over, rent prismæssigt, taget testens andre modeller i betragtning. Og af denne grund ville vi ikke kunne forsvare at lade den vinde testen.

Gåbånd test – Find den rette model

Vi har i denne gåbånd test gjort os umage med at finde og præsentere modeller for dig, som kan imødekomme forskellige behov for et gåbånd.

Vi håber rigtig meget, at du nu er blevet klogere på, hvilket gåbånd der passer bedst til dine behov.

Ønsker du yderligere inspiration til din gå/-løbetræning, er du velkommen til at læse vores løbebånd test her eller vores guide til valg af løbebånd her.

Del.

Tilføj en kommentar