Derfor hænger sundhed og psykologi sammen

0

Et gammelt ordsprog siger følgende: ”En sund krop i et sundt legeme”. Dette er ikke helt forkert – og det er da også talrige gange blevet bekræftet af førende eksperter og forskere i området, at en række psykiske faktorer kan have en direkte indvirkning på, hvordan ens helbred er.

Kilde: BT.dk

psykolog-odense

Stress har en særlig stor indvirkning på folkesundheden

Der er rigtig mange forskellige ting, som kan have en påvirkning på ens sundhed – og en af de særlig store faktorer er, om man er stresset. Stress har nemlig blandt andet i meget høj grad en indvirkning på, hvilken kost vi som mennesker indtager. Har man stress, vil mange tit og ofte søge hen mod de lette og enkelte løsninger – og det resulterer tit og ofte i, at rigtig mange danskere med stress vælger de hurtige og tomme kalorier – og det er netop dem, der kan føre til overvægt.

En yderligere negativ indvirkning på dette er, at en vægtforøgelse vil være medvirkende til at påvirke kroppens stressniveau yderligere, hvilket kan føre til en endnu højere grad af overvægt. Der er derfor tale om en negativ spiral, hvilket gør, at det er mere end vigtigt at undgå at blive ramt af stress.

Derfor er det i dag også sådan, at rigtig mange vælger at søge hjælp fra en psykolog – ikke blot for at komme af med stress. Mange vælger nemlig også at forebygge at blive ramt af dette, og netop til dette kan hjælp fra en psykolog være en rigtig god idé.

LÆS OGSÅ:  Forgrenede Aminosyrer (BCAA)

Søg hjælp fra en erfaren psykolog hvis du vil undgå stress

Hvis du, ligesom tusindvis af andre danskere, gerne vil undgå stress, så kan det være en rigtig god idé at søge hjælp fra en erfaren psykolog, der kan tilbyde et terapiforløb. Dette gør sig bestemt ikke kun gældende, hvis du allerede er ramt af stress – men også inden du eventuelt måtte blive ramt. Ønsker du at komme i dialog med en erfaren terapeut, vil der blandt andet være rig mulighed for at søge professionel hjælp hos psykolog Lone Lytken Nielsen i Odense.

Del.

Tilføj en kommentar