Fit & selvsikker: Få vejen til en bikinikrop du elsker.

0

Indhold på side:

Sommer, sol, bikinikrop.

Badesæsonen nærmer sig med hastige skridt, og panikken breder sig langsomt gennem manges kroppe. Ønsket om en præsentabel bikinikrop vokser. Et kig i spejlet starter adskillige tanker. Følelsen af at føle sig en anelse for stor, den begyndende misundelse på fitness modeller for deres figur efterfulgt af en begyndende plan for, hvordan man selv kan nå at se sådan ud på den korte tid inden sommeren starter. Det er samme indre drama hvert år, og ofte efterfulgt af samme skuffelse eller et forsøg på en accept af at lade stå til. Genkender du alt det? Så er du bestemt ikke den eneste.

I denne artikel, vil vi gerne fortælle dig, hvorfor du har det sådan, og hvordan du kan lave om på det, så du kan få den bikinikrop, du elsker.

Hvad menes der egentlig med bikinikrop?

Bikinifigurens eller bikinikroppens skønhedsideal er et markedsføringsfænomen. Bikiniform og bikinikrop blev allerede nævnt i reklamer i 1970’erne. Siden da er de ideelle strandkropsmål blevet dikteret af mode. Størrelse-nul modeller præsenterede den nyeste mode på verdens catwalks. Den amerikanske tøjstørrelse, størrelse nul, svarer til en 12-årigs fysik. I Danmkark svarer størrelse nul til størrelse 32. Dette skønhedsideal forårsagede en massiv stigning i antallet af bulimi- og anoreksipatienter. På grund af dette opstod modbevægelsen af ​​plus-size-modeller i 2014. I 2015 blev Size Zero udelukket fra Paris’ catwalks.

Modeindustrien har fortsat ændret sig siden da. Ved New York Fashion Week præsenterer plus-size modeller nu også designertøjet. Mangfoldigheden på catwalks er stigende, så forhåbentlig vil alt for stive skønhedsidealer forsvinde i den nærmeste fremtid.

“Det er lige meget, om du har en kjole i størrelse XS eller XXL på, så længe du passer på din krop, træner og siger ‘jeg elsker dig’ til dig selv. I stedet for at blive trukket ned af skønhedsstandarder, kan du leve et sundt liv.”
Ashley Graham, amerikansk model og første “plus-size” model i Sports Illustrated Swimsuit Issue.

Træn dig til højere selvværd

Sommertøj er ofte lig med mindre tøj og mere bar hud. Dette er ofte en udfordring for selvværdet for mange, uanset kropsstørrelse. Så hvordan kan man sikre sig at få det godt med sin egen krop? Den hurtigste løsning kan meget vel være den brede T-shirt. Men er det virkelig løsningen?

Vejen til den stolte bikinikrop

Kender du den gode følelse, du får efter en træningssession? Træning er dog ikke altafgørende, for derimod er ren bevægelse nok til at udløse lykkehormoner.

Når vi træner, sætter vi os automatisk mål. Uanset om det er 3 km løbeturen, 50 kg bænkpres eller den fælles sejr i fodbold. Selv når vi går, planlægger vi en rute. At nå mål fylder os med stolthed og booster vores selvtillid.

En tysk forbrugerundersøgelse om kvinders selvtillid relateret til motion viste, at 77% af kvinderne har forbedret deres selvtillid gennem motion. Derudover rapporterede 62% af de adspurgte tilmed et højere generelt selvværd. Selv i hverdagen følte 68% af kvinderne sig mere succesfulde på grund af deres fysiske aktivitet.

Så en stor anbefaling herfra er derfor at finde en sport, der inspirerer dig og giver dig lydt til at udføre den flere gange om ugen. Og alt efter niveau, ja måske hver eneste dag. Måske starter det ud med at være en halv times rask gåtur, og når du mærker, hvordan din selvfølelse ændrer sig, er du klar til at udforske nye træningsudfordringer.

Hvordan øger jeg min selvtillid gennem træning?

Træning er mest langtidsholdbar og dermed mest effektiv i længden, når den motiverer uden at overvælde. Med hver træning bliver du bedre til at håndtere punktet, hvor du føler, du når din grænse, og netop dette gør dig i stand til at forbedre dig i træningen over tid. Fysisk og mental kondition går hånd i hånd. Forøgelsen af ​​præstationen styrker dig altså også mentalt. Men hvordan hjælper det mig til min ønsketænkning om strandfiguren?

Hvordan kan jeg føle mig bedre tilpas i min bikinikrop?

At få en mere tonet krop og en lavere fedtprocent bliver ofte betragtet som værende vejen til det, der opfattes som en bikinikrop. Og er det det, du gerne vil opnå, er det vigtigt at kombinere tre ting.

  1. Dyrk styrketræning 3 gange om ugen eller mere, i takt med at kroppen vænder sig til det. Dette opbygger din muskelmasse.
  2. lange ture i højt tempo. Fx 60 minutter 3-4 gange om ugen. Dette øger din fedtforbrænding bedre, end løb gør.
  3. Juster din kost, så slik, chips, sukkerdrikke mv. skæres væk. Opfylder du allerede dette, kan du tænke på at skære ned for fedtet i din mad. Fedt er vigtigt og må ikke undgås helt, men de fleste får mere, end hvad kroppen har brug for, og det er meget tæt pakket med kalorier, så man får nemt “et lille ekstra måltid” ned, fordi man lige skulle have en håndfuld nødder, stege frikadellerne i smør osv.

Når disse tips så er givet, er det vigtigt at pointere, at synlige forandringer på kroppen tager lang tid at opnå. Og implementerer du alle de her ting alene med det formål at ville se en forandring på din krop, så du kan få det bedre med dig selv til sommer, så vil du hurtigt blive skuffet. For det er hårdt at ændre sin livsstil, og når resultaterne ikke kommer med det samme, kan det hele godt komme til at blive rigtig demotiverende og give dig lyst til at stoppe.

Mindset

I stedet vil det være en rigtig god idé for dig at begynde at fokusere på at ændre dine tanker om det at have en såkaldt bikinikrop. En bikinikrop er vel i sagens natur vel bare en krop, der har en bikini på. Punktum. En krop skal ikke være på en bestemt måde for at gøre sig bedst på en bestemt location.

Dine livsstilsændringer skal du i stedet vælge til for at gøre noget godt for din krop og dig selv. Ikke fordi du gerne vil se ud på en bestemt måde. Dog vil du formentlig ikke kunne komme udenom at ende med at ændre figur i takt med, at du ændrer din livsstil. Dette som den positive bivirkning ændringerne vil give dig over tid. Men det at blive glad for, hvordan du ser ud, er en indre process.

Afsluttende tanker

Træning kan ikke helt ændre din selvopfattelse – men den kan have en positiv indflydelse. Mindfulness-øvelser og afspændingsteknikker kan også hjælpe dig med at øge dit selvværd. I sidste ende er vi vores egen største kritiker. Du fortjener at elske din krop, præcis som den er. Start med at elske at gøre gode ting for den ved at bevæge dig noget mere hver dag, gå lange ture i naturen og vælg mere frisk mad, der ikke kommer i pakker med en indgrediensliste bagpå, du ikke kan genemskue, hvad betyder. Så vil du hurtigt mærke, hvad det gør ved din selvopfattelse og dine tanker om dig selv. Så er du strandklar.

Er du interesseret i at læse mere om nem styrketræning derhjemme, så kan vi anbefale dig at tage et kig på følgende artikler:

Del.

Tilføj en kommentar