Romaskine Test 2024 – 12 populære romaskiner på markedet

0

Indhold på side:

I denne romaskine test vil vi hjælpe dig godt på vej i dit valg af ny romaskine således, at du er stensikker på at finde den helt rette. Måske vil du gerne i bedre form, men har ikke har lysten til hverken at snøre løbeskoene eller melde dig ind i et fitnesscenter. Heldigvis kan du investere i noget udstyr eller nogle maskiner, der giver dig muligheden for at komme i bedre form derhjemme.

Der findes rigtig mange forskellige former for fitnessmaskiner, så derfor kan det være vanskeligt at finde ud af, hvad der egentlig er det rette valg for dit vedkommende. Der er mange forskellige grunde til, at en romaskine er det helt rette valg, når det kommer til at skulle vælge en fitnessmaskine,som du kan have stående derhjemme. Klar til at blive taget i brug, når du vil røre kroppen og få pulsen op. Uden du behøver at skulle beregne ekstra tid til transporten frem og tilbage fra fitness centret. Og uden, du behøver at skulle kunne regne med det danske vejr for at kunne få en god løbetur. Derfor mener vi, at denne romaskine test vil være ekstra relevant til dig, som ønsker et alternativ til din hjemmetræning.

Den absolut primære årsag til, at du skal vælge en romaskine til forskel fra de mange andre former for fitnessmaskiner er, at hvis du er i stand til at benytte en romaskine på korrekt og optimal vis, så vil træningen være yderst skånsom for din krop og led samtidig med, at det er noget af den mest effektive træning, du kan give kroppen.

Der er mange andre træningsformer som f.eks. løb og vægttræning, der meget hurtigt kan medføre skader, hvis ikke man ved, hvordan man skal passe på sig selv og hvis man netop er startet med træningen og går for hårdt til den. Derfor er romaskinen en oplagt maskine til dig, der ikke har trænet synderligt meget tidligere og derfor heller ikke har nogen specielt stor viden omkring området. Det er dog slet ikke ensbetydende med, at en garvet fitnessentusiast ikke vil kunne bruge en romaskine.

Du kan være helt og aldeles sikker på, at enhver romaskine er blevet udformet på meget ergonomisk vis, hvilket er ensbetydende med, at du kommer til at sidde på en sådan vis, at du er placeret korrekt i forhold til de bevægelser, du kommer til at lave, når du gør brug af den pågældende romaskine.

Der er ikke mange andre former for fitnessmaskiner, der kan prale af, at være så ergonomisk velformet som en romaskine. Og samtidig kan du være helt sikker på, at selvom du bruger maskinen med høj modstand, så vil belastningen af dine knæ fortsat være på et meget lavere plan. Dette vil fx ikke være tilfældet ved løb på et løbebånd, ved at løfte vægtstænger eller noget helt tredje. Derfor kan du både få en meget effektiv træning, og samtidig kunne passe på dig selv, når du bruger en romaskine. Derfor kan du også sagtens bruge den flere gange om ugen allerede i starten.

Der er rigtig mange danske trænings- og fitnessentusiaster, der er særdeles glade for deres romaskiner, fordi det er en maskine, der giver dig muligheden for at træne hele kroppen i løbet af én træningssession. Ikke nok med, at du både får trænet cardio og konditionstræning, når du bruger en romaskine, så vil du samtidig også kunne bryste dig af, at du kan forbrænde flere kalorier pr. time, end hvis du i stedet havde valgt at bruge et løbebånd.

Derudover så bruger du både dine arme til at trække med, hvilket får trænet din overkrop, og du bruger dine ben til at skubbe sædet bagud, så derfor får du også trænet dine ben – der er i al sin enkelthed tale om en fitnessmaskine, der giver dig muligheden for at træne hver enkelt del af din krop ved hver træningssession.

Vi håber at denne romaskine test kan være med til at hjælpe dig med at købe den rigtige romaskine.

Vi har, i denne romaskine test, testet de 12 romaskiner med særlig fokus på følgende parametre:

  • Konsol/multimedie – Hvor mange træningsmuligheder indeholder computeren, hvor mange programmer har den, og hvad er der af ekstraudstyr?
  • Stabilitet – Hvor robust og holdbar er romaskinen?
  • Rodynamik – Hvor behagelig og autentisk er rofornemmelsen på romaskinen?
  • Value for money – Hvilken kvalitet får du for pengene?

Cardiostrong RX40 – Den billige romaskine med magnetmodstand

Konsol ★★★★☆
Stabilitet ★★★☆☆
Rodynamik ★★★☆☆
Value for money ★★★★★

RX40 fra det tyske kvalitestbrand Cardiostrong er den billigste model i vores romaskine test. Det er en god begynderromaskine, der er særdeles velegnet til dig, der er på jagt efter din første romaskine til hjemmebrug. Den er let at gå til og nem at betjene og har et ret bredt udvalg af funktioner.

RX40 har magnetmodstand og hele 16 forskellige modstandstrin at vælge imellem, hvilket giver dig rig mulighed for at starte på et lavt belastningsniveau og arbejde dig op derfra trin for trin i lang tid fremover. Herudover har du intet mindre end 28 forskellige forudindstillede træningsprogrammer til rådighed, som også kan give dig udfordring langt ud i fremtiden.

Modellen kommer med et forholdsvis stort LCD-display, hvor du nemt og enkelt kan skifte modstand og vælge imellem de førnævnte træningsprogrammer. Displayet viser dig desuden også alle relevante informationer om din træning som tid, hastighed, rotag i minuttet, forbrændte kalorier, watt og puls via den indbyggede pulsmodtager. Sidstnævnte kræver dog, at du investerer i et pulsbælte.

Med en maksimal brugervægt på 120 kg må denne model desuden siges at være ret stabil i forhold til prisen. Selve sædet er blevet monteret på en lang glideskinne, som indbyder til gode lange robevægelser, hvilket er med til at sikre dig en effektiv og givende træning, så du får fuld valuta for den energi, som du forbrænder under dine træningspas.

Hvis du ikke er interesseret i, at din romaskine hele tiden skal stå fremme derhjemme eller du ganske enkelt ikke har pladsen til det, så kan Cardiostrong RX40 være løsningen for dig, idet denne model kan slås sammen og har transporthjul foran. Du kan således let køre den over i hjørnet eller stille den i et lille opbevaringsrum, når du er færdig med at bruge den, så den optager minimal plads. I sammenklappet tilstand fylder maskinen nemlig blot (L) 87 cm x (B) 40.5 cm x (H) 146 cm. Cardiostrong RX40 kan desuden  både køre på strøm via den medfølgende strømforsyning eller batterier. Det betyder, at du nemt og bekvemt kan køre maskinen ud på din altan eller terrasse om sommeren, hvis du hellere vil sidde derude og ro.

Konklusion: Cardiostrong RX40 er et glimrende valg, hvis du er nybegynder og gerne vil teste, om denne motionsform er noget for dig. Vi mener, i denne romaskine test, at du får udmærket kvalitet til billige penge og mange gode træningsmuligheder i form af programmer og belastningstrin, som kan holde dig beskæftiget langt ud i fremtiden. Herudover er maskinen nem og transportere samtidig med, at den kan køre på batterier, hvilket gør den oplagt til udendørs træning, når vejret er til det.

Afspil videoen herunder for at se en visuel præsentation af romaskinen og dens funktioner.

Concept2 romaskine RowErg

Konsol ★★★★☆
Stabilitet ★★★★★
Rodynamik ★★★☆☆
Value for money ★★★☆☆

Concept2 er verdens klart største fabrikant af romaskiner og deres roergometere står således i utallige fitnesscentre, crossfitboxe og roklubber verden over. Deres maskiner er imidlertid heller ikke til at komme udenom i Danmark, hvor de udover at stå i diverse motionscentre også bliver brugt til DM i indendørs roning. Concept2s romaskiner er primært udviklet til professionel brug. Ikke desto mindre vælger ret mange danskere at erhverve sig et eksemplar til hjemmebrug. Derfor er deres poulære RowErg naturligvis også at finde på listen i vores romaskine test.

Denne romaskine maksimal brugervægt på 135 kg og rigtig god holdbarhed. Concept2 kan i kraft af det grove kædetræk og den kraftige spole nemlig holde til at få rigtig mange tæsk uden at dette påvirker maskinens levetid betydeligt. Den kan således sagtens stå et sted, hvor den ikke altid bliver behandlet med kærlighed.

Sidst men ikke mindst er Concept2 den eneste romaskine, som er sat op til decideret konkurrenceroning, idet du med maskinens PM-system kan dyste op til 80 personer mod hinanden på tid og distance. Ingen af disse ovenstående punkter har imidlertid den store relevans for den gennemsnitlige dansker, som gerne vil have en romaskine til hjemmebrug.

Det er derfor vigtigt, at du holder fokus på, hvad du egentlig har brug for, og ikke lader dig forblænde af, at Concept2 er et utroligt stærkt brand indenfor roverdenen og fitnessbranchen. Du skal vælge denne maskine, hvis ovenstående punkter har værdi for dig, eller hvis du eksempelvis er konkurrenceroer og har brug for at holde formen vedlige om vinteren på en romaskine, som du kender rigtig godt.

Concept2 RowErg har en justerbar siddehøjde (35 cm eller 51 cm) og kan desuden skilles ad på få sekunder for pladsbesparelse. Du kan nemlig klikke skinnen af og stille denne på højkant sammen med resten af maskinen. Hvad angår komfort, så synes vi dog i testpanelet, at denne maskine lader noget tilbage at ønske. Sædet er f.eks. meget stift og hårdt at sidde på, navnligt ved længere træningspas. Herudover er kædetrækket groft og langtfra ligeså jævnt og glidende som de andre maskiner, som vi har testet med remtræk. Sidst men ikke mindst er støjniveauet også forholdsvist højt, i hvert fald hvis man agter at bruge maskinen til hjemmetræning.

RowErg kommer naturligvis også med en interaktiv PM5-monitor, der både er yderst brugervenlig og samtidig giver dig et væld af forskellige træningsmuligheder, som kan være med til at gøre din træning sjovere og mere varieret. Bl.a. får du en række spil til rådighed, hvilket inkluderer dartspil, fiskespil, måltræning, biathlon og meget mere. Under din træning viser displayet dig i øvrigt relevante træningsdata som tid, distance, kalorier, watt, hastighed og puls via den integrerede pulsmodtager. Dette kræver dog, at du tilkøber et pulsbælte. PM5-computeren giver dig ydermere mulighed for at vælge mellem hele fem forskellige skærmindstillinger og kan lagre helt op til 1000 træningspas. Herudover kan du overføre din træningsdata via Bluetooth Smart, ANT+ eller USB-stik.

Romaskinen er i øvrigt baseret på luftmodstand, som genereres af et svinghjul, og du har 10 modstandstrin at vælge imellem. Modellerne med luftmodstand er del af den første generation af romaskiner, og der er siden kommet modeller med kombineret luft- og magnetmodstand såvel som med vandmodstand. De nyere modstandstyper har klare fordele, hvad angår støjniveau og rofornemmelse. Ikke desto mindre forbliver Concept2 en topmodel, når det kommer til stabilitet og driftsikkerhed på professionelt niveau.

Konklusion: Concept2 RowErg er til den ambitiøse roer, som gerne vil holde roformen vedlige derhjemme om vinteren og søger en romaskine med mange trænings- og tilkoblingsmuligheder. Denne model giver desuden mest mening, hvis du vægter stabilitet og holdbarhed over rofornemmelse og komfort. Set i det perspektiv får du som sådan udmærket valuta for dine penge, idet denne maskine vil holde i mange år. Der findes dog mange bedre alternativer til hjemmebrug, som vi også kommer ind på her i denne romaskine test.

Afspil videoen herunder for at se en visuel præsentation af romaskinen og dens funktioner.

Darwin RM50 – Den billige vandromaskine

Konsol ★★★☆☆
Stabilitet ★★★☆☆
Rodynamik ★★★★☆
Value for money ★★★☆☆

Denne romaskine fra Darwin Fitness er med vandmodstand og klarer sig rigtig fint i vores romskine test. Den er i den billige ende, og man kunne derfor tænke, at kvaliteten eller træningsoplevelsen må være forringet ift de andre og lidt dyrere modeller. Darwin RM50 klarer sig dog rigtig godt i denne romaskine test på trods af dens lave pris. Især vandmodstanden er vi vilde med, da du virkelig får følelsen af at ro på vand. Jo hårdere og hurtigere du ror, des hårdere bliver det. Præcis som roede du med årer på vand. Og har du brug for et mere blidt træk, så ror du blot knap så hurtigt. Du justerer altså helt selv vandmodstanden og sværhedsgraden i træningen alt efter, hvor hårdt du ror.

Denne romaskine fra Darwin er enkel og kan basisfunktionerne, som du vil læse mere om længere nede i denne romaskine test. Du får altså en romaskine, der kan, hvad den skal. Men du får heller ikke mere end det. Er du derfor nybegynder og blot ønsker en stabil romaskine og fordelene ved at træne med vandmodstand, så er denne romaskine et rigtig godt bud på en romaskine, du vil kunne blive rigtig glad for.

Ønsker du derimod en romaskine, der står ekstra robust fast, når du træner og har høj komfort under træningen, skal der måske kigges nærmere på nogle af de andre modeller i romaskine testen herunder.

Dog skal det nævnes, at RM50 har en forhøjdet siddeposition på helle 43 cm, hvilket for nogle, kan være ekstra komforabelt. Så det med komforten kan også ende med at blive en individuel ting.

Som med flere af de andre modeller, kan denne romaskine også stilles på højkant for at spare plads under opbevaringen, hvilket vi er stor fan af.

Konklusion: Darwin RM50 er et rigtig godt bud på en god vandromaskine til nybegynderen, der ønsker at kunne træne hjemme og med fordelene og de naturlige bevægelser fra vandmodstanden. Den er dog ikke vinderen af testen, da flere af de andre modeller i denne romaskine test er denne overlegen.

Afspil videoen herunder for at se en visuel præsentation af romaskinen og dens funktioner.

Taurus Row-X – Det moderne alternativ til Concept2

Konsol ★★★★☆
Stabilitet ★★★★★
Rodynamik ★★★☆☆
Value for money ★★★★☆

Det store tyske fitnessbrand Taurus er fornylig udkommet med deres bud på en opdateret version af Concept2-romaskinen, som naturligvis også har fundet vej til vores romaskine test. Taurus’ model adskiller sig primært fra Concept2 på komfortniveauet, konsollen samt modstandssystemet.

Sædet er først og fremmest langt blødere og mere behageligt at sidde på, hvilket virkelig kan mærkes under længere træningspas. Derudover glider sædet meget jævnt på skinnen og knirker overhovedet ikke, hvilket Concept2-sædet har en tendens til. Siddehøjden er i øvrigt den samme som på Model E, nemlig 51 cm. Rammen er desuden udfærdiget i et lækkert design og er yderst robust med en maksimal brugervægt på hele 150 kg. Maskinen kan skilles på midten, så du sparer plads præcis som Concept2.

Taurus Row-X har kædetræk, som vi kender fra Concept2-modellerne, men hvor Concept2 kører med luftmodstand, som du regulerer på spolen på siden af maskinen, så skabes modstanden på Row-X gennem et elektronisk magnetbremsesystem, hvilket betyder, at du let kan regulere modstanden via knapperne på konsollen uden at skulle rejse dig fra maskinen. Dette kan være en stor fordel, hvis du gerne vil regulere modstanden under dine træningspas uden at tabe momentum. Det kunne eksempelvis være under intervaltræning. Konsollen er desuden også udstyret med en række træningsprogrammer, som inkluderer HIIT-programmer, race, pace samt manuelle programmer.

Designmæssigt er konsollen også langt mere moderne end Concept2s PM-konsoller, som bliver opdateret med nyt indhold indimellem, men som sjældent skifter udseende. Konsollen på Row-X viser dig de basale data som tag i minuttet, watt, vendetid ved 500 m, puls, tid, kalorier, modstandstrin samt distance.

Konklusion: Taurus Row-X er et ganske hæderligt forsøg på at videreudvikle og opdatere den populære Concept2-model, idet den præsenterer forbrugeren for et interessant alternativ, der bestemt bør overvejes, hvis man søger et lidt højere komfortniveau på sin romaskine samt et mere moderne look. Hvis du derimod går primært efter holdbarhed, så er der dog stadig ingen tvivl om, at Concept2 er i særklasse, når vi sammenligner de forskellige modeller i denne romaskine test.

Afspil videoen herunder for at se en visuel præsentation af romaskinen og dens funktioner.

Kettler Regatta 300

Konsol ★★★★☆
Stabilitet ★★★☆☆☆
Rodynamik ★★☆☆☆
Value for money ★★★☆☆

Kettler Regatta 300 er blandt en af de mest populære modeller fra det tyske mærkes romaskiner. Denne model kommer med magnetmodstand via et induktionsbremsesystem, som har belastningstrin op til 500 watt. Dette giver dig gode muligheder for at blive udfordret rent modstandsmæssigt langt ud i fremtiden.

Driften af romaskinen er i øvrigt forholdsvis lydsvag, idet der ikke er nogen form for luftmodstand på denne maskine, som afgiver støj. Kettler Regatta 300 er desuden udstyret med et remtræk, hvilket også er så godt som lydløst. I testpanelet var der dog bred enighed om, at trækket ikke var nær så godt og glidende, som på de fleste andre maskiner med remtræk i vores romaskine test. Det ændrer dog ikke ved det faktum, at du sagtens kan få en effektiv og givende træning på denne romaskine. Bl.a. er trækhåndtaget på Kettlers Regatta 300-model glimrende, idet det er solidt og ergonomisk udformet, hvilket gør din træning lidt nemmere og mere behagelig ved længere træningspas.

Kettler Regatta 300 har desuden LCD-skærm, som viser dig tid, åretag, distance, forbrændte kalorier, watt og puls. Hvad angår pulsmåling, så har skærmen en integreret pulsmodtager, som modtager dit pulssignal fra det medfølgende pulsbælte. Skærmen har i øvrigt et lag folie udenover, som sikrer, at der ikke drypper sved ned i den, mens du træner. Du kan derudover via bluetoothforbindelse tilgå funktioner fra sportsur, hjertefrekvensmåling og app-forbindelse til fx KinoMap under din træning.

Kettler Regatta 300 har en ret stabil rammekonstruktion og kan holde til en maksimal brugervægt på 130 kg, hvilket tillader langt de fleste motionister at bruge den. Maskinen er i øvrigt udstyret med transporthjul, så du let kan flytte rundt med den efter behov. Ydermere kan du stille modellen på højkant, når du er færdig med at ro, så maskinen optager så godt som ingen gulvplads.

Konklusion: Kettler Regatta 300 er en udmærket romaskine til begynderen eller den letøvede motionist, som gerne vil i gang med at motionere derhjemme. Der findes dog en del andre romaskiner i dette prisleje, som vi også beskriver her i romaskine testen, hvor du får betydeligt mere kvalitet for pengene. Som med de fleste andre Kettler-produkter betaler du nemlig lidt ekstra for selve brandet.

WaterRower (egetræ)

Konsol ★★☆☆☆
Stabilitet ★★★★☆
Rodynamik ★★★★★
Value for money ★★★★☆

WaterRower var de aller første til at producere romaskiner med vandmodstand, hvilket de efterhånden nu har gjort i mere end 20 år. Det er dog først de senere år, at disse romaskiner for alvor har sat sit præg på det danske marked. Mærkets popularitet steg voldsomt verden over, da maskinen var med i et afsnit af Netflix’ hitserie House of Cards med Kevin Spacey, hvilket meget vel kan have spillet en central rolle i forhold til denne trend.

WaterRowers bliver produceret i New England og er både håndlavede og håndsamlede i et bredt udvalg af forskellige træsorter. De har derfor et meget æstetisk udtryk og minder mest af alt om en krydsning mellem en romaskine og et møbel. Samtidig afgiver vandets brusen, når det cirkulerer rundt i tanken en meget behagelig og beroligende lyd, der hverken er forstyrrende for dig eller dine omgivelser. Det samme kan man ikke just sige om romaskinerne med luft- eller magnetisk modstand. Vandromaskinerne har dermed en klar fordel i forhold til støjniveau. Dette gælder også sædet, som kører på en gummibelagt dobbeltskinne, som er så godt som lydløs og remtrækket som heller ikke afgiver nogen støj.

Hvad angår modstandsregulering på denne maskine, så er det faktisk dit rotempo og din trækstyrke, som bestemmer belastningsniveauet præcis som ved rigtig roning. Når du øger dit tempo øger du nemlig også cirkulationen af vandet i vandtanken, hvilket gør det sværere for vingerne at komme rundt og dermed skaber mere modstand. Dette giver en autentisk rofornemmelse og afspejler den dynamik, som du oplever ved udendørs roning.

Herudover har du desuden mulighed for at ændre basismodstanden ved at hælde mere eller mindre vand i vandtanken. Romaskiner med vandbaseret modstand adskiller sig dermed betydeligt fra dem med luft- og magnetisk modstand på dette punkt, idet du i bund og grund selv genererer modstanden i stedet for at justere denne på displayet eller svinghjulet. Af samme grund har du således heller ingen forudindstillede programmer at gøre brug af på en vandromaskine, hvilket begrænser dine træningsmuligheder en del. Hvis du f.eks. godt kan lide at blive udfordret udefra med varierende belastning eller gerne vil ro race og pace forløb mod computeren, så er denne maskine højst sandsynligt ikke noget for dig.

Hvis du derimod er god til at presse dig selv eller blot vil ro i et roligt og behageligt tempo, så er WaterRower til gengæld en glimrende løsning med høj komfort og et dejligt blødt træk. Du bør derfor gøre det klart, hvor dine præferencer ligger i forhold til dette, før du investerer i en WaterRower.

En anden stor fordel ved WaterRoweren er, at den er utrolig let at transportere rundt, idet den er meget let pga. træmaterialet og i øvrigt er udstyret med transporthjul foran. Det eneste, der vejer lidt er således vandet i tanken. Herudover kan du faktisk stille maskinen på højkant, når du ikke bruger den og dermed spare rigtig meget gulvplads. Maskinen måler således beskedne (L) 210 cm x (B) 56 cm x (H) 53 cm, når den står på højkant. WaterRowerens æstetiske udtryk gør den desuden noget nemmere at integrere i de fleste rum i modsætning til de traditionelle romaskiner, som generelt er lidt mere klodsede at se på. I forlængelse heraf giver det brede udvalg af træsorter, som man kan vælge imellem, også gode muligheder for at finde en maskine, som vil matche det øvrige interiør. Du kan nemlig vælge mellem ask, bejdset ask, bøg, eg, kirsebær og valnød.

Med en brugervægt på helt op til 185 kg giver det nærmest sig selv, at WaterRoweren er utrolig stabil at ro på. Den kan således både bruges til professionel brug såvel som hjemmetræning. Man sidder forholdsvis lavt på denne romaskine, men man kan dog købe ben til den, så siddehøjden hæves med 20 cm. Herudover kan du tilkøbe en masse forskellig tilbehør til WaterRowers romaskiner herunder, laptop-hylde, siddepude, gulvmåtte, pulsmodtager og pulsbælte, farve til vandet og meget andet, som b.la. kan være med til at gøre din træning lidt mere komfortabel.

WaterRoweren kommer desuden med et lille LCD-display, som viser din tid, distance, tag i minuttet, watt og puls. Herudover er maskinen så godt som vedligeholdelsesfri. Det eneste du skal gøre er at putte en klortablet i tanken ca. en gang hvert halve år, så du undgår, at vandet rådner. Du kan i øvrigt fylde tanken med helt almindeligt postevand.

Konklusion: WaterRoweren er en udsøgt romaskine med et ultra højt komfortniveau og et smukt æstetisk design. Herudover giver vandmodstanden den klart bedste rofornemmelse af alle de forskellige typer af maskiner, som vi har testet i denne romaskine test. Denne maskine er således til den letøvede/øvede motionist, der vægter udseende, komfort og autentisk rodynamik højt og formår at presse sit rotempo til det ønskede belastningsniveau. Du skal derimod ikke vælge denne model, hvis du gerne vil udfordres med træningsprogrammer eller andre træningsfunktioner, som er konsolstyrede. I denne romaskine test har vi netop en anden vinder, hvad angår multimedie og underholdning.

Afspil videoen herunder for at se en visuel præsentation af romaskinen og dens funktioner.

First Degree Fitness Viking PRO V

Konsol ★★★★☆
Stabilitet ★★★★★
Rodynamik ★★★★☆
Value for money ★★★★☆

Det hollanske fitnessbrand First Degree Fitness har forsøgt at gøre WaterRower kunsten efter og lavet deres helt egen linje af vandromaskiner. Deres Viking Pro V er topmodellen til hjemmebrug og er udfærdiget i mørk amerikansk asketræ.

Med en brugervægt på 150 kg har denne model en glimrende stabilitet selv ved højt rotempo og tunge brugere. Gelsædet er desuden yderst behageligt at sidde på og glider lydløst hen over den gummibelagte dobbeltskinne. Viking PRO V har som de fleste andre vandromaskiner remtræk, som heller ikke afgiver nogen støj. Remmen er i øvrigt forbundet til et tredobbelt vingehjul, som sikrer et blødt og konstant træk uden nogen som helst forsinkelse i modstanden, som man ellers oplever det ved de luft- og magnetdrevne romaskiner. Modstanden i vandet er således altid jævn og uden døde punkter og kommer ikke i ryk, som den f.eks. gør på Concept2s romaskiner.

I og med, at driften af de vanddrevne romaskiner er konstrueret så simpelt og i bund og grund blot består af en rem, som drejer rundt om nogle hjul, så gør det også, at der ikke rigtig er nogen mekaniske dele, som kan gå i stykker. Holdbarheden af disse maskiner er derfor særdeles høj. Samtidig kræver de minimal vedligeholdelse. Det eneste du skal gøre er at tørre maskinen af for støv engang imellem og smide en klortablet i vandtanken en gang hvert halve år, så vandet ikke rådner.

Der er nogle få kosmetiske forskelle mellem WaterRowers modeller og Viking PRO V. Bl.a. har Viking PRO V et mere afrundet udtryk på fodpladen og broen, som går fra forpladen til bagenden af tanken. Herudover hænger de to fodstropper ikke sammen, som de gør på WaterRower, hvilket gør det lidt nemmere at spænde fødderne fast. Sidst men ikke mindst er tankens bund og top skruet sammen med skruer mens de på WaterRoweren er limet sammen.

Den største forskel er dog unægtelig, at du manuelt kan regulere modstanden på First Degrees vandromaskiner. Disse har nemlig et såkaldt dobbelttanksystem, der består af en indre- og en ydre tank. Du kan således via drejeknappen på vandbeholderen vælge mellem 4 forskellige modstandsniveauer. Når du skruer op for modstanden vil der sive vand fra den indre tank ud i den ydre tank, hvor vingerne er, hvilket gør det sværere for dem at komme rundt og dermed øger modstanden. Når du skruer ned på et lavere modstandsniveau vil der derimod sive vand fra den ydre tank ind i den indre, så belastningsniveauet sænkes. Dette giver dig en del flere muligheder i forhold til at skabe variation i din træning og er samtidig ideelt, hvis der f.eks. er flere brugere med forskelligt formniveau, som skal anvende maskinen.

Du kan i øvrigt indstille basismodstanden/vandmængden fra 9 liter og helt op til 17 liter, hvilket giver dig et vidt modstandsspektrum at arbejde med efterhånden som din form forbedres.

First Degree Viking PRO V er udstyret med transporthjul foran og er nem at flytte rundt med. Du kan i øvrigt præcis som med de fleste andre vanddrevne romaskiner stille denne model på højkant, når du ikke bruger den og dermed spare betydeligt med gulvplads. Denne model kommer desuden med et letlæseligt LCD-display, som viser dig tid, distance, hastighed, kalorier, watt og puls. Sidstnævnte kræver dog, at du tilkøber et pulsmodtager-kit og et brystbælte fra Polar.

Konklusion: First Degree Viking PRO V er en seriøs konkurrent til WaterRowers romaskiner, idet den tager alt det bedste fra disse og samtidig tilføjer sine egne små designmæssige og funktionelle justeringer. Dobbelttanksystemet er f.eks. genialt, idet det giver dig flere træningsmuligheder både, hvad angår belastning og brugerpræferencer. Herudover er Viking PRO V med sine runde former og mørke trænuancer en designmæssig fryd for øjet, der vil passe godt ind i ethvert hjem. Den står smukt frem i denne romaskine test og er klart til den æstetisk bevidste motionist. Netop til dig der søger et behageligt men effektivt træningsredskab, hvor komfort og autentisk rodynamik er i højsædet.

Afspil videoen herunder for at se en visuel præsentation af romaskinen og dens funktioner.

First Degree Fitness Apollo Plus

Konsol ★★★☆☆
Stabilitet ★★★★☆
Rodynamik ★★★★★
Value for money ★★★★★

First Degree Fitness Apollo Plus ligger i den billigere ende af First Degrees vanddrevne romaskiner. De primære årsager til, at denne model er ca. 4000 kr. billigere end Viking PRO V, er den lysere trænuance (lys ask) og det faktum, at frontpladen på Apollo Plus er i stål og altså ikke i træ. Udover dette er de to modeller så godt som identiske. Denne model har ligeledes en robust og stabil rammekonstruktion, der kan klare en maksimal brugervægt på op til 150 kg. Du kan præcis som på Viking PRO V vælge mellem 4 forskellige modstandstrin og på den måde skabe variation i din træning samt øge belastningsniveauet efterhånden som din grundform bliver bedre og bedre.

Det behagelige gelsæde sikrer dig i øvrigt høj komfort selv ved længere træningspas og er desuden udstyret med en skridsikker siddeflade, som giver dig ekstra god kontakt under din træning. Herudover ruller sædet jævnt og lydløst på dobbeltskinnen og den eneste lyd, som du reelt set kommer til at høre, når du bruger maskinen, er således vandets brusen, når det cirkulerer rundt i tanken.

Apollo Plus er naturligvis også med remtræk, hvilket sikrer dig et jævnt og glidende rotag. Herudover er maskinen udstyret med et ergonomisk håndtag, som sikrer dig et godt og solidt greb også ved kraftigere tag, mens de vinklede fodplader giver dig det perfekte afsæt, når du skubber fra med dine fødder. Modellen har desuden et letlæseligt og brugervenligt LCD-display, som viser dig alle dine relevante træningsdata som tid, distance, rotag i minuttet, kalorier, watt og puls. For at måle din puls skal du dog tilkøbe en pulsmodtager og et pulsbælte fra Polar.

Apollo Plus kan som de øvrige vanddrevne romaskiner stilles på højkant efter brug og let transporteres rundt via transporthjulene, som sidder foran. Maskinens mobilitet samt de pladsmæssige fordele gør denne model oplagt til hjemmebrug, den fås dog også i en Pro-model med kraftigere stålplade og træskinner, som egner sig mere til professionel brug.

First Degrees vandromaskiner er i øvrigt udviklet i samarbejde med professionelle roere, hvilket selvfølgelig er din sikkerhed for, at disse fungerer præcis som en vaskeægte romaskine skal gøre det både hvad angår komfort, roteknik og effektivitet. Hvis du vælger at investere i en Apollo Plus Rower, så får du samtidig mulighed for at koble dig til en computer via USB-stikket, der sidder forrest på maskinen og downloade programmet NetAthlon 2 XF Rowers, som er et virtuelt træningsunivers, hvor du bl.a. kan ro autentiske ruter mod venner og andre brugere i et virkelighedstro 3D-miljø. Dette vil med garanti give dig ekstra variation og motivation til din solo-træning.

Konklusion: Apollo Plus er en glimrende vanddreven romaskine til prisen. Rofornemmelsen er fuldstændig den samme som på Viking PRO V og WaterRower bare til billigere penge. Pga sammenligningerne de forskellige modeller imellem i denne romaskine test, halter den måske lidt bagefte rent ræstetisk pga. stålpladen foran. Men hvis du kan se bort fra denne, så er denne maskine et rigtig godt køb. Apollo Plus leverer et højt komfortniveau, autentisk rodynamik og et fint udvalg af træningsmuligheder og er således velegnet til roere på alle niveauer.

Afspil videoen herunder for at se en visuel præsentation af romaskinen og dens funktioner.

Taurus RX7 – BEDST TIL PRISEN!

Konsol ★★★★★
Stabilitet ★★★★★
Rodynamik ★★★★☆
Value for money ★★★★★

Taurus RX7 er det tyske mærkes topmodel til hjemmeroning og den klare vinder af vores store romaskine test. Denne model ligger i den semi-professionelle kategori og er primært henvendt til den ambitiøse roer, som søger udfordrende, intensiv og alsidig træning. Du får nemlig et bredt udvalg af træningsmuligheder på RX7 herunder hele 40 forskellige træningsprogrammer, hvilket giver dig uanede muligheder for at skræddersy og målrette din træning efter dine formmæssige ambitioner og præferencer. Du har således pacerprogram, racerprogram, wattprogram, interval- og pulsprogrammer, 5 brugerdefinerede programmer samt 25 forudindstillede programmer til rådighed og dermed masser af mulighed for at få variation under dine træningspas.

Herudover har RX7 hele 16 forskellige modstandstrin, som du kan skifte mellem på selve håndtaget via den infrarøde funktion. Dette gør det meget lettere og hurtigere at skifte belastningsniveau, idet du ikke behøver at afbryde din roning, fordi du skal frem til displayet for at regulere modstanden. RX7 kommer desuden med remtræk og kombineret luft- og magnetmodstand, hvilket giver en fin og jævn rofornemmelse uden døde punkter. Samtidig blæser svinghjulet luft i hovedet på dig mens du træner, hvilket har en behagelig og afkølende effekt.

Taurus RX7 har en robust og stabil rammekonstruktion, som kan klare en brugervægt på op til 150 kg. Herudover er den driftsikker og holdbar og egner sig derfor godt til seriøs hjemmetræning såvel som semi-professionel brug hos foreninger/boligforeninger, mindre virksomheder og deslignende. Det behagelige gelsæde kører i øvrigt lydløst og jævnt på glideskinnen, mens remtrækket og luftmodstanden afgiver noget støj. Dog ikke så meget som Concept2s romaskiner.

Glideskinnen kan i øvrigt klappes op, så du sparer gulvplads, når maskinen ikke er i brug. I sammenklappet tilstand fylder den således kun (L) 130 cm x (B) 60 cm x (H) 170 cm. Taurus RX7 har i øvrigt et flot og forholdsvis stort LCD-display, som er brugervenligt og let at betjene. Under din træning viser det desuden relevant træningsdata som tid, distance, tag i minuttet, watt, modstandstrin, kalorier og puls via den indbyggede pulsmodtager. For at få vist din puls kræver det dog, at du tilkøber et pulsbælte.

Konklusion: Taurus RX7 vinder titlen “bedst til prisen” i vores romaskine test. Denne model giver dig nemlig langt de flest træningsmuligheder af alle de romaskiner, som vi har testet, både hvad angår træningsprogrammer og modstandstrin. Samtidig byder RX7 på et ualmindeligt højt komfortniveau, en behagelig og jævn rodynamik samt en forholdsvis støjsvag drift og alt dette endda til en overordentlig fair pris. Denne model er henvendt til ambitiøs hjemmetræning eller semi-professionel brug og giver dig således glimrende muligheder for udfordrende og intensiv træning, hvad enten du er konkurrenceroer eller blot søger at forbedre din grundform.

Afspil videoen herunder for at se en visuel præsentation af romaskinen og dens funktioner.

Cardiostrong Baltic Rower Pro – BEDST I TEST!

Konsol ★★★★★
Stabilitet ★★★★★
Rodynamik ★★★★★
Value for money ★★★★★

Cardiostrong er gået i First Degrees og WaterRowers fodspor og har lavet deres helt egen romaskine med vandmodstand. Modellen hedder Baltic Rower Pro og er, som det fremgår af billedet, ikke af træ men derimod udfærdiget i aluminium og metal. Denne model har således en fin stabilitet og mange af de samme gode egenskaber, som de øvrige vandromaskiner dog til en noget lavere pris. Bl.a. derfor har vi kåret denne model til “bedst til prisen” i vores romaskine test. F.eks. har Baltic Rower remtræk, som sikrer dig et blødt og behageligt træk samt en lydløs drift af maskinen. Derudover kan du vælge imellem en flot blå eller rød vandtank med roblade i høj kvalitet, som giver dig konstant modstand uden døde punkter, som man f.eks. oplever på Concept2.

Vandtanken er desuden udstyret med et diagram, som viser dig 6 forskellige modstandsniveauer og den vandmængde, som der kan skiftes imellem for at ramme det ønskede belastningsniveau. Udover vandmængden, så er det som på de andre vandromaskiner dit rotempo og din trækstyrke, der skaber modstanden. Du kan derudover vælge imellem forskellige rotræningsprogrammer, og derudover har den et letlæseligt display, der viser dig tid, tag, tag i minuttet, forbrændte kalorier og puls. Sidstnævnte kræver dog pulsbælte, som skal købes separat.

Hvis du vil teste din kondition eller spore din formfremgang har du i øvrigt også mulighed for at tage en fitnesstest via det installerede raceprogram. Her konkurrerer du mod computeren på tid og distance på forskellige sværhedsgrader.

Og er du til lidt underhodning undervejs i din træning, så har Baltic Rower Plo en smart holder til fx din tablet, så du kan se din yndlingsserie imens og på den måde forsvinde væk i din rotræning samtidig med, at du er underholdt undervejs.

Baltic Rower Pro kommer med en glideskinne, der er blevet fremstillet i aluminium af den absolut bedste kvalitet, hvilket både sikrer dig en behagelig bevægelse, når du glider frem og tilbage på den og samtidig holder støjniveauet på et absolut minimum. Samtidig er denne også smallere end på de fleste andre romaskiner på markedet, hvilket giver dig en kortere afstand mellem trædefladerne og dermed en mere naturlig og skånsom udgangsposition for dine fødder. Cardiostrong har desuden sørget for, at skinnen på denne romaskine kan klappes op, så du sparer plads, når du ikke bruger den. Derudover kan du let flytte den rundt via transporthjulene foran. Både størrelsen og mobiliteten gør Baltic Rower til en ideel romaskine til hjemmetræning.

Konklusion: Cardiostrong Baltic Rower Pro er en helt klar vinder i vores romaskine test. Du får en helt igennem fantastisk rooplevelse, og samtidigt et støjsvagt remtræk, behagelig vandmodstand og god mobilitet. Rent æstetisk er Baltic Rower Pro i den stilfulde og æstetisk flotte ende. Og netop derfor løber Cardiostrongs Baltic Rower med vores “bedst i test”-titel i denne romaskine test. Vi mener helt klart, i denne romaskine test, at du får rigtig høj kvalitet til prisen, når du vælger denne model.

Afspil videoen herunder for at se en visuel præsentation af romaskinen og dens funktioner.

cardiostrong Natural Rower

Konsol ★★★★☆
Stabilitet ★★★★★
Rodynamik ★★★★★
Value for money ★★★★☆

cardiostrong Natural Rower er en super lækker vandromaskine, der kan måle sig med den klassiske Waterrower og endda til en lidt lavere pris. Den er super lækker at træne på, og den har et rigtig lækkert træk grundet vandmodstanden, der sikrer det jævne bløde træk.

Den er derudover utrolig komfortabel at sidde på, og du får med det samme fornemmelsen af, at der er høj kvalitet og ikke mindst stabilitet bag cardiostrong Natural Rower. cardiostrong gør derudover rigtig meget ud af komfort i deres produkter, og på denne vandromaskine er selve sædet derfor også ergonomisk formet, så det, på trods af fastheden, er behageligt at sidde og træne på, selv under længere træninger.

Udover det stabile og robuste ydre, så passer cardiostrong Natural Rower også bare rigtig godt ind i stuen, eller hvilket rum, den ender med at skulle stå i.  Det lækre træ look og den sorte ramme står rigtig flot sammen og passer utrolig godt ind i hjemmet, også selvom man ikke nødvendigvis har et særskilt rum til at træne i.

Konklusion: Alt i alt er cardiostrong Natural Rower en rigtig lækker vandromaskine, som ikke kun er af god kvalitet til en rimelig pris, den er også flot at have stående. Så hvis du er til det mere naturlige nordiske look, kan vi, i denne romaskine test, stærkt anbefale denne romaskine.

Afspil videoen herunder for at se en visuel præsentation af romaskinen og dens funktioner.

Life Fitness Row HX Trainer – Størst underholdning i træningen

Konsol/multimedie ★★★★☆
Stabilitet ★★★★★
Rodynamik ★★★★☆
Value for money ★★★★☆

Life Fitness Row HX Trainer er en vandromaskine, som vist ovenfor også. Den har mange af de samme fordele som andre vandromaskiner, og træningsoplevelsen med denne Life Fitness Row HX Trainer kan derfor måle sig med de ovenfor beskrevne.

Noget vi dog oplever som en væsentlig forskel er muligheden for at koble op med bluetooth for at forbinde træningen til roning- og fitness-apps, herunder FluidRower-appen, Kinomap og de fleste apps fra kendte tredjepartsudbydere, mens du træner.

Så hvis vi skal kunne komme med den helt store forskel på Life Fitness Row HX Trainer ift de andre vandromaskiner, vi har omtalt, så er det, at multimediedelen er lidt udviddet, og dermed i sig selv kan gøre din rotræning sjovere og mere motiverende.

Den kan derudover, som modellerne fra cardiostrong også kan, stilles på højkant, når den ikke er i brug for at spare maksimal plads under opbevaringen.

Konklusion: Life Fitness Row HX Trainer er en lækker vandromaskine til en fornuftig pris. Den kan opbevares pladsbesparende og en lækker detalje er de udviddede multimediefunktioner, så det bliver endnu lettere at holde motivationen høj under træningen. Alt i alt en rigtig fin romaskine, som vi kun kan anbefale, og som pga sine ekstra multimediefunktioner, stikker positivt ud i vores romaskine test her.

Afspil videoen herunder for at se en visuel præsentation af romaskinen og dens funktioner.

Det perfekte træningsredskab til helkropstræning

Roning er en helt perfekt motionsform, når det kommer til effektiv og alsidig helkropstræning. Når du træner på en romaskine aktiverer du nemlig intet mindre end 87% af kroppens muskler. Du styrker således ikke blot din ben- og rygmuskulatur ved roning men også dine arme, skuldre og mave. Herudover er roning på romaskine også særdeles effektiv cardiotræning til kalorieforbrænding og vægttab. Netop derfor har denne romaskine test været så vigtig for os at få lavet. Netop så du kan gennemskue markedet og finde den romaskine, du vil blive gladest for på sigt.

I og med, at du får trænet hele kroppen på samme tid betyder det også, at dine træningspas ikke behøver at være længere end 30 minutter til en time. Dette er et stort plus for mange danskere, der i en travl hverdag har svært ved at finde tid til at komme i træningscenteret. Med en romaskine sparer du således turen til og fra motionscenteret samtidig med, at du slipper for at betale penge til et træningsabonnement, som du ikke rigtig får brugt alligevel. Desuden kan de fleste romaskiner klappes sammen eller stilles på højkant, hvilket betyder, at de optager minimal plads, når du ikke bruger dem.

Romaskinen har således vundet indpas hos danskerne og er blevet et meget populært træningsredskab til hjemmetræning. Flere og flere danskere fravælger derfor cykling på motionscykel eller løb på løbebånd til fordel for denne motionsform, idet de ser dette som en effektiv løsning i forhold til at få styrket og trænet hele kroppen på forholdsvis kort tid. Herudover er roning også en skånsom form for træning, der ikke belaster knæ og led. En anden ting, der gør romaskinen til et særdeles attraktivt træningsredskab er, at markedet efterhånden er så tilstrækkeligt stort og alsidigt, at du let kan finde en romaskine, der matcher dine behov og præferencer både, hvad angår størrelse og mobilitet, men så sandelig også, hvad angår modstandstype og formniveau.

Søger du imidlertid et alternativ til roning, der også træner hele kroppen på en skånsom måde, kunne du med fordel tage et kig på vores crosstrainer test, hvor vi gennemgår en række populære modeller samt alt du skal vide om dette træningsredskab, før du investerer.

Romaskiner er noget for alle og enhver

Du skal selvfølgelig sørge for at vælge din kommende fitnessmaskine med omhu, så hvis du er typen, der rigtig godt kan lide at cykle, så er det oplagt at vælge en motionscykel og det samme gør sig gældende, hvis du godt kan lide at løbe, så skal du selvfølgelig på jagt efter et løbebånd. Hvis du derimod blot ønsker at komme i bedre form og ikke har nogen specifikke præferencer i forhold til, hvilken slags maskine, der skal stå i dit hjem, så bør du helt sikkert se nærmere på en romaskine. En romaskine kan nemlig bruges af alle og enhver, idet den er utrolig let at bruge og derfor ikke kræver særlig lang tids tilvænning hvad enten du søger at komme i bedre form, tone kroppen eller styrke din muskulatur.

Hvis du har intentioner om at investere i en romaskine bør du dog først og fremmest få identificeret dine behov, krav og præferencer, da dette vil gøre det noget lettere at navigere rundt på markedet. Der findes nemlig rigtig mange forskellige typer af romaskiner på det danske marked. Giv dig derfor god tid til at finde den romaskine, der passer bedst til dig og falder indenfor dine præferencer på de vigtigste parametre.

Typer af romaskiner

Der er som udgangspunkt fire forskellige typer af romaskiner på det danske marked. Derfor er en af de første ting, som du bør have med i dine overvejelser hvilken type, der passer bedst til dig og dine krav. For at hjælpe dig, har vi lavet en udførlig beskrivelse af de tre typer nedenunder.

Luftmodstand

Romaskiner med luftmodstand er ret populære på det danske marked. De giver dig da også en rofornemmelse, der langt hen af vejen minder om rigtig roning. Dine rotag bliver nemlig lettere des hurtigere og tungere du roer. På den måde får du fart foræret via dit eget romomentum præcis som du gør ved rigtig vandroning.

En anden fordel ved romaskiner med luftmodstand er, at du her har et indbygget afkølingssystem, idet hjulet eller spolen fungerer som en vifte, der blæser luft i hovedet på dig mens du træner. De fleste elite-roere bruger i øvrigt romaskiner med luftmodstand, når de skal holde deres træning vedlige om vinteren. Concept2 er en klar favorit i disse kredse og er med afstand den mest kendte romaskine med luftmodstand på det danske marked. Det skal dog nævnes, at romaskiner med luftmodstand ligger i den mere pristunge ende og som udgangspunkt primært er udviklet til professionel brug.

Magnetisk modstand

Romaskiner med magnetmodstand passer rigtig godt til langt de flestes hjemmetræning, idet de har et forholdsvist lavt støjniveau og som regel har en skinne, der kan klappes op, så de ikke fylder, når du ikke bruger dem. Da modstanden i langt de fleste tilfælde reguleres elektronisk på denne type romaskine kommer disse typisk med en række forudindstillede træningsprogrammer med varierende belastningsniveau, som giver en god rofornemmelse og simulerer, hvordan vind og vejr kan påvirke din roning på vandet. Den elektromagnetiske modstandsregulering gør det desuden også nemt at ændre belastningsniveau, idet du kan gøre dette på displayet og i nogle tilfælde på selve grebet uden at skulle op fra sædet. Rent prismæssigt hører romaskiner med magnetisk modstand til mellemklassen og repræsenterer det gode kompromis mellem pris og kvalitet.

Vandmodstand

Vandromaskiner er utrolig populære indenfor hjemmetræning for tiden. En af hovedårsagerne til dette er, at romaskiner med vandmodstand giver dig den mest autentiske og naturlige rofornemmelse af alle de forskellige typer af romaskiner på markedet. Du får således et blødt og behageligt træk uden nogen forsinkelse i modstanden, som du ellers oplever det ved de luft- og magnetisk drevne romaskiner.

En anden væsentlig forskel er, at du på de vanddrevne romaskiner ikke har mulighed for at regulere modstandsniveauet. Det er i stedet dit rotempo og din trækstyrke, som genererer belastningen. Et langsomt og svagt tempo vil således generere et meget lavt modstandsniveau, mens et hurtigt og tungt rotempo vil skabe et højt belastningsniveau. Vandromaskiner er derfor både til eliteroeren og motionisten, så længe man selv formår at presse sit tempo til det ønskede belastningsniveau.

Udover at simulere den autentiske dynamik fra rigtig roning er den helt store fordel ved vandromaskinen det ultra lave støjniveau. Maskinens drift er nemlig så godt som lydløs. Det eneste “støj” som maskinen afgiver, er lyden af vand, der skvulper rundt i beholderen, når du trækker i grebet. Dette er imidlertid en yderst behagelig lyd, der nærmest har en meditativ effekt på krop og sind. Vandet i tanken skal i øvrigt ikke udskiftes. Det eneste du skal gøre for at vedligeholde maskinen er at smide en klortablet i tanken et par gange om året, så vandet ikke rådner. Romaskiner med vandmodstand ligger som udgangspunkt i den dyrere ende og prisniveauet afgøres som regel primært af, hvilken træsort du vælger.

Hydraulisk modstand

De billigste romaskiner på markedet er modellerne med hydraulisk modstand som fås helt ned til 1.000 kr.–1.500 kr. Modstanden på disse er konstant og varierer derfor ikke i forhold til dit tempo og din trækstyrke. Den hydrauliske modstandstype ligger således ret langt fra den autentiske rodynamik, som du oplever på vandet. De er dog imidlertid udmærkede i forhold til at holde din træning ved lige. Noget du dog skal være opmærksom på ved romaskiner med hydraulisk modstand er, at de bliver varme relativt hurtigt, hvorfor de ikke kan bruges mere end cirka 30 minutter af gangen.

Romaskine test – Find den rette variant ovenfor!

Vi har i vores store romaskine test testet et bredt udvalg af de mest populære romaskiner på det danske marked med det formål at gøre det lettere for dig at finde den helt rigtige variant, der matcher dine behov allerbedst. Vi håber således, at vores romaskine test har gjort dig klogere på de forskellige modeller og modstandssystemer, og kan hjælpe dig med at finde frem til den helt rigtige romaskine for dig og dine træningsmål.

Hvis du ønsker at læse mere om, hvad rotræning kan gøre for din krop og sundhed, kan du læse mere om dette i vores andre artikler omhandlende dette nedenfor:

Og kunne du godt tænke dig at læse flere af vores tests fra andre kendte træningsredskaber, kan du se vores motionscykel test lige her, løbebånd test lige her, og vores crosstrainer test lige her.

Rigtig god fornøjelse med at finde din næste træningsmaskine!

Del.

Tilføj en kommentar