Vippebræt

0

For at kunne foretage øvelser på et vippebræt er du nødsaget til at mestre både koordination og balance – og det er selvfølgelig også nogle af de ting, du får muligheden for at styrke ved at investere i et vippebræt. Brættet kan bruges i et bredt spektrum af forskellige sammenhænge, men det bliver dog hyppigst brugt i forbindelse med enten genoptræning eller til at forebygge skader på muskler såvel som led i benene. Et vippebræt er i særdeleshed rigtig godt til at opbygge en bedre stabilitet i anklen. Hvad end du skal bruge dit vippebræt til genoptræning, forebyggelse af skader på muskler og led eller du blot ønsker at styrke din koordination og balance, så skal du selvfølgelig sørge for, at dit vippebræt er af god kvalitet.

Kvalitet er en nødvendighed

Umiddelbart virker det måske ikke som om, at der kan være synderligt meget forskel på de mange vippebrætter, der er på det danske marked. Faktum er dog, at der er uhyre stor forskel på de mange brætter og derfor er det også vigtigt, at du ikke blot vælger et tilfældigt ét af slagsen. Derimod er det en god idé at undersøge markedet, så du er garanteret, at du ender med at vælge lige netop dét vippebræt, der passer bedst til det, du har intentioner om at bruge det til. Ønsker du at arbejde med din balance, så bør du bruge et helt andet bræt, end hvis du i stedet skal bruge det til genoptræning efter f.eks. en sportsskade eller en ulykke.

Hvordan bruger man et vippebræt?

Som udgangspunkt, findes der to forskellige grundøvelser på et vippebræt, som kan bruges til at opnå hver sit mål. Begge grundøvelser bliver beskrevet nedenfor:

1. Her står du med begge ben på brættet, hvorefter du skal køre kanten af brættet rundt på jorden, uden at du lader kanten slippe underlaget på noget tidspunkt. Du skal sørge for at komme hele vejen rundt samtidig med, at det foregår på rolig og kontrolleret vis. Det vil være vanskeligt til en start, men i takt med, at du øver dig mere og mere, bliver det naturligvis også nemmere. Det er reelt set op til dig selv, men du bør koordinere din øvelse således, at du først kører i den ene retning i et stykke tid og dernæst i den anden retning i samme mængde tid. Det er meget vigtigt, at det er dig, der bevæger brættet, og at det ikke kommer til at foregå omvendt.

2. I forbindelse med denne øvelse skal dine fødder være placeret nogenlunde parallelt på brættet. Du skal herefter vippe det lige frem og tilbage, hvilket du skal forsøge at gøre på så kontrolleret vis som overhovedet muligt. Du kan med fordel lave samme øvelse, hvor du i stedet vipper fra side til side (men du kan selvfølgelig også lave begge øvelser). I takt med, at du føler dig mere tilpas på brættet, kan du prøve at placere dine fødder med et bredere mellemrum og balancere på kuglen, uden at kanten af brættet kommer til at røre jorden. Det handler om at stå så længe du kan. Ønsker du at udfordre dig selv yderligere, så kan du blot forsøge at gennemføre øvelserne med lukkede øjne.

Spar penge ved at bestille dit vippebræt online

Hvis du har intentioner om at investere i et vippebræt, så vil du formentlig også gerne holde prisen holdes på et relativt sobert niveau. Der findes et væld af fysiske butikker rundt omkring i landet, hvor du har mulighed for at købe et vippebræt til en rigtig god pris. Men hvis du gerne vil være sikker på, at du får dit vippebræt til den bedst tænkelige pris, så skal du – uden tvivl – handle på nettet i stedet for i en fysisk forretning. Nedenfor finder du tre rigtig gode eksempler på forskellige vippebrætter, som du kan købe på nettet. Og alle tre til en bedre pris, end hvad der er mulighed for at finde dem til i de fysiske butikker i alle dele af landet.

Taurus Wooden Balance Board

Her er der tale om et rigtig effektivt og holdbart balancebræt, der er udført i træ. Det er designet og produceret af det tyske fitnessbrand, Taurus, hvorfor der har været professionelle folk involveret i hele processen. Det er fremstillet i 18 mm. krydsfiner, og det fås med en diameter på enten 45 eller 50 cm på selve trædefladen. Trædefladen er naturligvis blevet udstyret med griptape af den fineste kvalitet. Dette sikrer dig, at du til enhver tid vil have et rigtig godt grip til fødderne, så derfor står du også stabilt og godt uanset om du har bare fødder, sokker eller sko på.


Bosu Balance Trainer Pro Edition

En Bosu Bold er ikke et traditionelt vippebræt, men sidestilles dog med et vippebræt, da hensigten med produkterne er ens. Det er en balancetræner, der er fremstillet i kraftigt gummi, hvilket sikrer, at den er holdbar. Undersiden af denne Bosu Bold er lavet af tykt, sort plast, der er uhyre skridsikkert for at sikre, at bolden ligger solidt på jorden. Hvis du ikke føler, at du er udfordret nok af et traditionelt vippebræt og derfor søger et produkt, der kan give dig den ekstra udfordring, så bør du bestemt se nærmere på en Bosu Bold fra Nordic Strength.


Taurus Balance Board XL

Hvis du derimod blot leder efter et ganske almindeligt vippebræt, der er fremstillet i et let plastmateriale, som du har mulighed for at erhverve til en god pris, så er dette vippebræt formentlig noget for dig. Det er fremstillet i et kraftigt plastmateriale og kommer fra det tyske fitnessbrand, Taurus. Dette sikrer dig en høj kvalitet og et lag gnid-knopper på brættet, der sikrer dig en god stabilitet under hele træningssessionen. Brug et vippebræt som dette til alt lige fra genoptræning af muskler og led til forebyggelse af skader i ankler og knæ.

Del.

Tilføj en kommentar