Trampolin til haven – Her er de mest populære

0

Indhold på side:

Hvis du som så mange andre danskere i øjeblikket går med tanker om at købe en trampolin til haven, bør du læse med her først. Vores trampolin test guider dig nemlig igennem trampolinjunglen og giver dig den nødvendige viden til at finde frem til den helt rigtige trampolin til dig og din familie.

Det er ved at være sommer her i Danmark, og i de fleste danske parcelhushaver står der efterhånden en havetrampolin. Det kan imidlertid være svært som forbruger at finde rundt i det brede udvalg. En trampolin er nemlig ikke bare en trampolin, og der er derfor mange overvejelser, som du bør gøre dig, før du investerer i en. Havetrampoliner kan være af meget varierende kvalitet, og du vil derfor være godt hjulpet på vej, hvis du ved, hvad du skal kigge efter, så du kan gøre et godt køb, som du og dine børn kan få glæde af i mange år fremover. Men frygt ej, vi har nemlig, her hos Fitnessunivers, lavet en grundig trampolin test af nogle af de mest populære havetrampoliner på markedet. Testen berører alt, hvad du skal vide, før du investerer i en havetrampolin.

I denne trampolin test har vi testet 9 af markedets mest populære trampoliner i prislejet 948 kr.–14.400 kr. Alle de trampoliner, som vi har testet er på ben og har tilhørende sikkerhedsnet. I forhold til størrelse fra kantpude til kantpude varierer de mellem 300 cm–515 cm. Der er således rig mulighed for at finde en havetrampolin, der rammer dine behov på baggrund af denne test. Under vores trampolin test har vi haft særlig fokus på følgende parametre:

  • Opspring – Hvor god en springkraft har trampolinen, og hvor meget højde kan du få på dine spring?
  • Stabilitet – Hvor robust og holdbar er trampolinen?
  • Sikkerhed – Hvor sikker er trampolinen at bruge?
  • Value for money – Hvilken kvalitet får du for pengene?

Kvaliteten af ovenstående parametre bør som udgangspunkt afgøre, hvilket prisleje vi befinder os i, selvom dette ikke altid er tilfældet. Det er klart, at vi forventer, at en trampolin til f.eks. 10.000 kr. er mere holdbar og har bedre springkraft end en trampolin til 1.000 kr., hvilket også for det meste holdt stik. Der var dog et par jokere med i testen, som faldt lidt udenfor dette mønster.

Under testen af de billigere trampoliner har vi kigget mest på, om prisen er fair i forhold til, hvad man får for pengene. Det er derfor vigtigt at understrege, at en billig trampolin, som af gode grunde ikke er lige så god som en der koster det dobbelte, stadig kan være bedre “value for money.” Derfor har vi udover vores testvinder også kåret en “bedst til prisen” model ud fra denne præmis. Vi håber at denne trampolin test vil gøre dig lidt klogere på, hvad der findes på markedet, så du kan gøre en god handel, som passer til dine behov.

Salta First Class 427 cm inkl. net – BEDST I TEST!

Opspring ★★★★☆
Stabilitet ★★★★★
Sikkerhed ★★★★★
Value for money ★★★★★

Salta er et forholdsvis nyt trampolinmærke på det danske marked. Men selvom mærket er ukendt for mange danskere ændrer det ikke ved det faktum, at Salta laver trampoliner af høj kvalitet til en meget fair pris.

Salta betyder “spring” på spansk, og deres First Class trampolin lever, ifølge vores testpanel, fuldt op til dette navn. Trampolinen har nemlig et glimrende opspring med god mulighed for akrobatiske udfoldelser, saltoer mm. Trampolinen er udstyret med hele 96 kvalitetsfjedre som har den optimale længde, form og spænding til høje spring og bløde landinger.

Herudover er Salta First Class 427 cm testens mest robuste trampolin med en godkendt brugervægt på 180kg. Denne model har en ekstra tyk, galvaniseret ramme, som sikrer høj stabilitet, når du hopper på den. First Class har desuden også testens tykkeste stolper, som sikrer et yderst robust fundament for det kraftige sikkerhedsnet.

Denne trampolin kan med andre ord holde til en hel del og er ideel, hvis du f.eks har energiske teenagere derhjemme, som skal hoppe på den. Med den høje brugervægt er der også mulighed for at hoppe flere ad gangen. Som en ekstra sikkerhed er Salta First Class 427 cm blevet udstyret med en meget bred kantpude, som er UV-resistent. Modellen leveres i øvrigt med stige, så du nemt og hurtigt kan komme op og hoppe løs.

Konklusion: Salta First Class er på højde med de populære trampoliner i den lidt dyrere ende som f.eks. Berg Grand Champion og Spring Free på de fleste parametre. Der hvor der er størst forskel er imidlertid på opspringet, hvor de dyrere trampoliner har en lidt bedre fjedring. Men prisen taget i betragtning, er denne trampolin et rigtig godt køb, hvor du får rigtig meget kvalitet for pengene.

Berg Favorit inkl. Deluxe net – BEDST TIL PRISEN!

Opspring ★★★☆☆
Stabilitet ★★★★☆
Sikkerhed ★★★★☆
Value for money ★★★★☆

De fleste, der kender lidt til havetrampoliner har nok hørt om mærket Berg. Dette hollandske mærke har i mere end 20 år specialiseret sig i udendørs legetøj, herunder havetrampoliner. Det er således et ganske stærkt og velkendt brand, som står for kvalitetsprodukter med høj holdbarhed.

Denne trampolin er fra Bergs populære Favorit-serie og er en klassiker, som står i mange baghaver rundt om i Danmark. Det er således en god trampolin, som man aldrig går helt galt i byen med. Berg Favorit er udstyret med 80 Goldspring solo-fjedre, som sikrer et godt opspring og en god hoppeoplevelse.

Herudover har modellen en robust ramme med høj sikkerhed og med Deluxe sikkerhedsnettet får du et yderst stabilt og holdbart net med solide stolper, som kan holde til lidt af hvert. Hvis du overvejer at investere i Berg Favorit, skal du være opmærksom på, at trampolinen “kun” har en maksimal brugervægt på 120 kg, hvilket er noget lavere end f.eks. Saltas trampoliner i tilsvarende størrelse. Det vil sige, at brugere i den tunge ende bør tjekke vægten en ekstra gang, før de træder op på trampolinen. Samtidig skal man være opmærksom på, at man ikke hopper for mange ad gangen og dermed overstiger den maksimale brugervægt.

Som en ekstra sikkerhedsforanstaltning, så har Berg en ekstra bred kantpude, der dækker alle trampolinens fjedre. Dette sikrer, at du ikke risikerer at falde og slå dig på disse.

Konklusion: Berg Favorit med Deluxe sikkerhedsnet er et ganske fornuftigt køb, hvis du overvejer at investere i en havetrampolin. Her får du nemlig et godt kvalitetsprodukt fra en stærk producent med lang levetid, god sikkerhed og udmærket springkraft til en fornuftig pris.

Berg Champion 380 cm inkl. Comfort net – Klassikeren

Opspring ★★★★☆
Stabilitet ★★★★☆
Sikkerhed ★★★☆☆
Value for money ★★★★☆

Under vores trampolin test fik vi også mulighed for at teste Berg Champion, hvilket var en sand fornøjelse. Denne model er udstyret med TwinSpring Gold fjedre, som er et dobbeltfjedersystem, som giver et ekstra kraftfuldt opspring, så du kan springe væsentligt højere, end du kan på f.eks. Berg Favorit.

Samtidig aflaster fjedrene dine knæ og led og sikrer en mere komfortabel landing end på de fleste andre trampoliner i denne prisklasse. Champion modellen har desuden noget kraftigere kantpuder end Favorit-modellen og er derfor også noget mere holdbar. Vi testede Berg Champion med Comfort-nettet, som er noget tyndere end Deluxe-nettet, som man i øvrigt også kan købe til denne trampolin. Angående valg af net kommer det meget an på, hvem der skal hoppe på trampolinen. Har man f.eks. energiske teenagedrenge, som gerne vil lave tricks og saltoer, så vil vi nok anbefale Deluxe-nettet. Dette er blot for at være på den helt sikre side mens man med mindre børn godt vil kunne klare sig med med Comfort-nettet.

Berg Champion står i rigtig mange haver rundt om i Danmark, og der er selvfølgelig en grund til, at det er den absolut mest solgte trampolin i Danmark. Og lige præcis i størrelsen 380 cm kan du få dækket langt de fleste behov. Således vil 2 børn sagtens kunne hoppe og lege på den samtidig. Hvis det derimod er meningen, at 3-4 børn skal lege sammen på trampolinen, så vil vi nok anbefale, at man investerer i modellen på 430 cm i stedet for 380 cm.

Konklusion: Der skal ikke herske nogen tvivl om, at Berg Champion er en glimrende trampolin med høj holdbarhed. Berg giver således hele 10 års garanti på deres ramme. Spørgsmålet er dog, om man måske betaler lidt for meget for brandet i forhold til et mærke som f.eks. Salta. Til gengæld får du hos Berg en trampolin, som holder værdien rigtig fint, og som også vil være god at hoppe på om 10 år. Du vil således altid kunne få en god brugt-pris for den, og set i det lys, er Berg det sikre valg. Du har i øvrigt også mulighed for at tilkøbe et bredt udvalg af tilbehør.

Springfree inkl. net – Bedste hoppeevne

Opspring ★★★★★
Stabilitet ★★★★☆
Sikkerhed ★★★★★
Value for money ★★★★☆

Den absolut dyreste model i vores trampolin test hedder Springfree S155 og er en helt ny type trampolin, som er uden fjedre heraf navnet “Springfree.” I stedet for fjedre har denne model store kraftige elastikker, som man især kender det fra fitnesstrampoliner. Elastikkerne giver et super blødt og jævnt opspring og er desuden meget skånsomme for knæ og led.

Springfree S155 har trampolin testens højeste pris men også det klart bedste opspring. Du kan nemlig få en utrolig højde på dine spring på denne trampolin og hele test panelet var således meget begejstrede over springkraften på denne model. Det var en helt igennem lækker oplevelse.

En anden fordel ved Springfree er, at den måler 400 cm x 400 cm på selve hoppefladen, da der ikke er kantpuder på den. Således går der ikke noget plads “til spilde”. Denne model er desuden udstyret med et ekstremt fleksibelt sikkerhedsnet, som ikke har de traditionelle tykke netstolper, men som stadig beskytter brugerne glimrende. Springfree S155 har en brugervægt på 100 kg, hvilket er i den lave ende. Dog er det højt nok til, at du sagtens kan have 3-4 børn, eller et par teenagere, hoppende på samme tid.

Konklusion: Springfree er en unik trampolin på mange måder. Ikke mindst for hvad angår det innovative affjedringssystem, som vi helt sikkert kommer til at se mere af i fremtiden. Og selvom denne model er noget dyrere end de andre trampoliner i vores trampolin test, så er den fantastiske hoppeoplevelse, som Springfree står, for bestemt pengene værd.

Berg Talent 300 cm inkl. Comfort net – God begyndertrampolin

Opspring ★★★☆☆
Stabilitet ★★★☆☆
Sikkerhed ★★★☆☆
Value for money ★★★★★

Denne trampolin fra Berg er en billig en af slagsen, så er det sagt. Modellen har været på markedet i en del år efterhånden, hvilket må betyde, at der er salg i den. Den koster beskedne 2.306 kr, men vi blev faktisk positivt overrasket over den kvalitet, som man får for pengene i dette tilfælde.

Stolperne er dog af gode grunde ikke ligeså tykke som nogle af de dyrere modeller fra Berg og Salta. Derudover har kantpuderne heller ikke den samme robusthed. Ikke desto mindre var hoppeoplevelsen overraskende god under testen af denne model. Dog vil vi ikke anbefale, at man er flere end 2 personer på trampolinen af gangen. Den maksimale brugervægt ligger imidlertid også kun på 70 kg.

Trampolinen fra Berg er udstyret med 54 galvaniserede fjedre af udmærket kvalitet, en god hoppedug og et modstandsdygtigt sikkerhedsnet. Derudover var denne trampolin testens absolut letteste trampolin at samle. Det tog testpanelet ca. 30 min. at samle den og stille den op. Det skal dog også nævnes, at denne model var testens mindste havetrampolin på 300 cm. Dette sætter naturligvis nogle begrænsninger i forhold til antal brugere og akrobatiske udfoldelser.

Konklusion: Berg Talent er et godt begynderkøb, hvis man er usikker på, hvor meget børnene vil bruge en trampolin. Den står til en fordelagtig og fair pris, og har desuden et overraskende godt opspring og fine sikkerhedsforanstaltninger.

Salta Premium Black Edition 427 cm inkl. net

Opspring ★★★★☆
Stabilitet ★★★☆☆
Sikkerhed ★★★★☆
Value for money ★★★★★

Salta Premium Black Edition tilhører Saltas lidt billigere linje på trods af, at den er lavet i et elegant design med en lang række kvalitetskomponenter. Bl.a. er sikkerhedsnettet af ekstra høj kvalitet og udstyret med fiberglas i toppen. Dette sørger for, at nettet bliver ved med at holde formen. Herudover har denne model 88 galvaniserede kvalitetsfjedre, der sikrer et rigtig fint opspring og en blød landing.

Salta Premium Black Edition minder en del om First Class-trampolinen på mange områder, men har dog en lidt mindre brugervægt på 150 kg. Dette er stadig noget højere end de fleste andre trampoliner på markedet i samme størrelse, herunder Berg Champion. Vi følte os derfor rigtig trygge, da vi testede den. Salta Premium Black Edition har desuden lidt tyndere kantpuder end First Class-modellen, og det bør også noteres, at der ikke medfølger stige til denne model. Det ændrer dog ikke ved, at denne model er en glimrende allround trampolin til hele familien med høj stabilitet og sikkerhed samt gode muligheder for avancerede spring.

Hvis du imidlertid har teenagere, som gerne vil hoppe 3-4 stykker på samme tid, vil vi dog anbefale Salta First Class eller Berg Champion. Ikke desto mindre er vi her på Fitnessunivers ikke i tvivl om, at vi i fremtiden kommer til at se meget mere til Salta på det danske trampolinmarked.

Konklusion: Set i forhold til den kvalitet, som man får for pengene, så er Salta Premium Black Edition et ualmindeligt godt køb og modellen slutter også kun et lille mulehår bag Berg Favorit i kampen om vores “bedst til prisen” titel.

Vælg en trampolin i den rette størrelse

Hvis du står overfor at skulle investere i en ny havetrampolin er en af de vigtigste ting at tage højde for størrelsen på trampolinen. Der er nemlig mange størrelser og varianter at vælge imellem på det danske marked og målene kan variere en del fra model til model og producenterne imellem. Det er derfor vigtigt, at du har gjort dig nogle overvejelser i forhold til den plads du har til rådighed, hvem der skal bruge trampolinen og med hvilket formål. Du bør f.eks. få identificeret hvor mange, der skal bruge trampolinen, hvilken alder brugerne har, hvad den samlede brugervægt er, og om trampolinen skal bruges til pladskrævende akrobatiske udfoldelser som kraftspring og saltoer.

Overvej behov for sikkerhedsnet

Inden du går ud for at købe dig til en ny trampolin, er det altid vigtigt, at du sørger for at overveje, hvilke forskellige typer af tilbehør, som er vigtigt for dig at have. Blandt andet er det bestemt værd at få overvejet, om du skal have er sikkerhedsnet rundt om trampolinen. Dette kan særligt vise sig at være en god ide, hvis du har mindre børn, idet et sikkerhedsnet vil beskytte brugerne og forhindre større fald og skader. Med et sikkerhedsnet sikrer du dig nemlig, at dine børn holder sig på trampolinen såfremt de skulle miste kontrollen og således ikke falder og slår sig på omkringliggende fliser, terrasser eller andet.

Beskyt trampolinen henover vinteren

Når man som boligejer skal have gjort sig et køb af en ny trampolin, så er en rigtig vigtig ting i den forbindelse altid at sørge for at sikre sig, at trampolinen er ordentlig beskyttet, så du kan være sikker på, at det vil kunne lade sig gøre at anvende den i lang tid frem.

En trampolin har ikke særlig godt af at stå udenfor henover vinteren, og det kan derfor være en rigtig god idé, at du sørger for at anskaffe dig noget, som vil kunne bruges til at sikre, at trampolinen ikke går i stykker henover vinterhalvåret. Du kan evt. overveje at investere i en presenning eller et cover, som kan beskytte trampolinen mod regn, vind og vejr. På den måde sikrer du en længere levetid på produktet. Du kan finde covers til Berg og Saltas trampoliner samt andet trampolin tilbehør ved at klikke på nedenstående billede eller på linket herover.trampolin test

Trampolin test – Kvaliteten er vigtig

Det er en rigtig god idé, at du sørger for at vælge din trampolin med omhu. Både for at kunne sikre, at sikkerheden er i orden, men samtidig også fordi, det er med til at gøre sådan, at du kan få glæde af trampolinen i løbet af de næste mange år frem.

Af og til har forskellige supermarkeder trampoliner til salg, men det er som oftest af så lav kvalitet, at produkterne maksimalt holder en eller to sæsoner, hvorefter de går i stykker. Herudover er selve glæden ved trampolinen ofte også en hel del mindre, eftersom produkterne ganske enkelt ikke er lige så gode at benytte, som hvis man lod sit valg falde på et produkt af en lidt højere kvalitet.

Derfor kan det på det kraftigste anbefales, at du sørger for at kigge dig om efter en trampolin, der er i en ordentlig kvalitet, så du er helt sikker på, at det produkt, som du får fat på, er i en god kvalitet. Vi håber, at vi med denne trampolin test har gjort dig en lille smule klogere på, hvad der findes på markedet, så du kan gøre det helt rigtige køb.

I nedenstående video illustreres kvalitetsforskellene på Berg Favorit, Champion og Elite+, så du har en lidt bedre fornemmelse af, hvad du betaler ekstra for, når du skal købe en af de lidt dyrere trampoliner.

Vi håber, at du kan bruge vores råd og vejledning i denne trampolin test og nu føler dig rustet til at finde den helt rigtige trampolin til dig og din familie. Har du imidlertid brug for andet træningsudstyr, vil vi anbefale dig, at hoppe ind og læse nogen af vores andre tests. Du finder dem her.

Del.

Tilføj en kommentar