Trampolin Test 2018 – Her er de mest populære trampoliner på markedet

0

Hvis du som så mange andre danskere i øjeblikket går med tanker om at købe en trampolin til haven, bør du læse med her først. Vores trampolin test guider dig nemlig igennem trampolinjunglen og giver dig den nødvendige viden til at finde frem til den helt rigtige trampolin for dig og din familie.

Det er ved at være sommer her i Danmark og i de fleste danske parcelhushaver står der efterhånden en havetrampolin. Det kan imidlertid være svært som forbruger at finde rundt i det brede udvalg. En trampolin er nemlig ikke bare en trampolin, og der er derfor mange overvejelser, som du bør gøre dig, før du investerer i sådan et produkt. Havetrampoliner kan være af meget varierende kvalitet og du vil derfor være godt hjulpet på vej, hvis du ved, hvad du skal kigge efter, så du kan gøre et godt køb, som du og dine børn kan få glæde af i mange år fremover. Men frygt ej, vi har nemlig her på Fitnessunivers lavet en grundig trampolin test af nogle af de mest populære havetrampoliner på markedet, som berører alt, hvad du skal vide, før du investerer i en havetrampolin.

I denne trampolin test har vi testet 9 af markedets mest populære trampoliner i prislejet 948 kr.–14.400 kr. Alle de trampoliner, som vi har testet er på ben og har tilhørende sikkerhedsnet. I forhold til størrelse fra kantpude til kantpude varierer de mellem 300 cm–515 cm. Der er således rig mulighed for at finde en havetrampolin, der rammer dine behov på baggrund af denne test. Under vores trampolin test har vi haft særlig fokus på følgende parametre:

  • Opspring – Hvor god en springkraft har trampolinen, og hvor meget højde kan du få på dine spring?
  • Stabilitet – Hvor robust og holdbar er trampolinen?
  • Sikkerhed – Hvor sikker er trampolinen at bruge?
  • Value for money – Hvilken kvalitet får du for pengene?

Kvaliteten af ovenstående parametre bør nemlig som udgangspunkt afgøre, hvilket prisleje vi befinder os i, selvom dette ikke altid er tilfældet. Det er klart, at vi forventer at en trampolin til f.eks. 10.000 kr. er mere holdbar og har bedre springkraft end en trampolin til 1.000 kr., hvilket også for det meste holdt stik. Der var dog et par jokere med i testen, som faldt lidt udenfor dette mønster. Under testen af de billigere trampoliner har vi kigget mest på, om prisen er fair i forhold til, hvad man får for pengene. Det er derfor vigtigt at understrege, at en billig trampolin, som af gode grunde ikke er lige så god som en der koster det dobbelte, stadig kan være bedre “value for money.” Derfor har vi udover vores testvinder også kåret en “bedst til prisen” model ud fra denne præmis. Vi håber at denne trampolin test vil gøre dig lidt klogere på hvad som findes på markedet, så du kan gøre en god handlen som passer til dine behov.

Salta First Class 427 cm inkl. net – BEDST I TEST!

Opspring ★★★★☆
Stabilitet ★★★★★
Sikkerhed ★★★★★
Value for money ★★★★★

Salta er et forholdsvis nyt trampolinmærke på det danske marked. Men selvom mærket er ukendt for mange danskere ændrer det ikke ved det faktum, at Salta laver trampoliner af høj kvalitet til en meget fair pris. Salta betyder “spring” på spansk og deres First Class trampolin lever ifølge vores testpanel fuldt op til dette navn. Trampolinen har nemlig et glimrende opspring med god mulighed for akrobatiske udfoldelser, saltoer mm. Trampolinen er nemlig udstyret med hele 96 kvalitetsfjedre som har den optimale længde, form og spænding til høje spring og bløde landinger. Herudover er Salta First Class 427 cm testens mest robuste trampolin med en godkendt brugervægt på 180kg. Denne model har nemlig en ekstra tyk, galvaniseret ramme, som sikrer høj stabilitet, når du hopper på den. First Class har desuden også testens tykkeste stolper, som sikrer et yderst robust fundament for det kraftige sikkerhedsnettet. Denne trampolin kan med andre ord holde til en hel del og er ideel, hvis du f.eks har energiske teenagere derhjemme, som skal hoppe på den. Med den høje brugervægt er der naturligvis også mulighed for at hoppe flere ad gangen. Som en ekstra sikkerhed er Salta First Class 427 cm blevet udstyret med en meget bred kantpude, som er UV-resistent. Modellen leveres i øvrigt med stige, så du nemt og hurtigt kan komme op og hoppe løs.

Konklusion: Salta First Class er på højde med de populære trampoliner i den lidt dyrere ende som f.eks. Berg Grand Champion og Spring Free på de fleste parametre. Der hvor der er størst forskel er imidlertid på opspringet, hvor de dyrere trampoliner har en lidt bedre fjedring. Men prisen taget i betragtning er denne trampolin et rigtig godt køb, hvor du får rigtig meget kvalitet for pengene.

Berg Favorit 380 cm inkl. Deluxe net – BEDST TIL PRISEN!

Opspring ★★★☆☆
Stabilitet ★★★★☆
Sikkerhed ★★★★☆
Value for money ★★★★☆

De fleste, der kender lidt til havetrampoliner har nok hørt om mærket Berg. Dette hollandske mærke har i mere end 20 år specialiseret sig i udendørs legetøj herunder havetrampoliner. Det er således et ganske stærkt og velkendt brand, som står for kvalitetsprodukter med høj holdbarhed. Denne trampolin er fra Bergs populære Favorit-serie og er en klassiker, som står i mange baghaver rundt om i Danmark. Det er således en god trampolin, som man aldrig går helt galt i byen med. Berg Favorit 380 cm er udstyret med 80 Goldspring solo-fjedre, som sikrer et godt opspring og en god hoppeoplevelse.  Herudover har modellen en robust ramme med høj sikkerhed og med Deluxe sikkerhedsnettet får du et yderst stabilt og holdbart net med solide stolper, som ligeledes kan holde til lidt af hvert. Hvis du overvejer at investere i Berg Favorit 380 cm skal du dog være opmærksom på, at trampolinen “kun” har en maksimal brugervægt på 110 kg, hvilket er noget lavere end f.eks. Saltas trampoliner i tilsvarende størrelse. Det vil sige, at brugere i den tunge ende bør tjekke vægten en ekstra gang, før de træder op på trampolinen. Samtidig skal man også være opmærksom på, at man ikke hopper for mange ad gangen og dermed overstiger den maksimale brugervægt. Som en ekstra sikkerhedsforanstaltning, så har Berg den ekstra brede kantpude alle trampolinens fjedrene, så man ikke risikerer at falde og slå sig på disse.

LÆS OGSÅ:  Sjippetov Test 2018 - Her er de 5 bedste og billigste sjippetov

Konklusion: Berg Favorit 380 cm med Deluxe sikkerhedsnet er et ganske fornuftigt køb, hvis du overvejer at investere i en havetrampolin. Her får du nemlig et godt kvalitetsprodukt fra en stærk producent med lang levetid, god sikkerhed og udmærket springkraft til en fornuftig pris.

Berg Champion 380 cm inkl. Comfort net – Klassikeren

Opspring ★★★★☆
Stabilitet ★★★★☆
Sikkerhed ★★★☆☆
Value for money ★★★★☆

Under vores trampolin test fik vi også mulighed for at teste Berg Champion, hvilket var en sand fornøjelse. Denne model er udstyret med TwinSpring Gold fjedre, som er et dobbeltfjedersystem, som giver et ekstra kraftfuldt opspring, så du kan springe væsentligt højere end du kan på f.eks. Berg Favorit. Samtidig aflaster fjedrene dine knæ og led og sikrer en mere komfortabel landing end på de fleste andre trampoliner i denne prisklasse. Champion modellen har desuden noget kraftigere kantpuder end Favorit-modellen og er derfor også noget mere holdbar. Vi testede Berg Champion med Comfort-nettet, som er noget tyndere end Deluxe-nettet, som man i øvrigt også kan købe til denne trampolin. Angående valg af net kommer det meget an på, hvem der skal hoppe på trampolinen. Har man f.eks. energiske teenagedrenge, som gerne vil lave tricks og saltoer, så vil vi nok anbefale Deluxe-nettet for at være på den helt sikre side mens man med mindre børn godt vil kunne klare sig med med Comfort-nettet.

Berg Champion står i rigtig mange haver rundt om i Danmark, og der er selvfølgelig en grund til, at det er den absolut mest solgte trampolin i Danmark. Og lige præcis i størrelsen 380 cm kan du få dækket langt de fleste behov. Således vil 2 børn sagtens kunne hoppe og lege på den samtidig. Hvis det derimod er meningen, at 3-4 børn skal lege sammen på trampolinen, så vil vi nok anbefale, at man investerer i modellen på 430 cm i stedet for 380 cm.

Konklusion: Der skal ikke herske nogen tvivl om, at Berg Champion er en glimrende trampolin med høj holdbarhed. Berg giver således hele 10 års garanti på deres ramme. Spørgsmålet er dog, om man måske betaler lidt for meget for brandet i forhold til et mærke som f.eks. Salta. Til gengæld får du hos Berg en trampolin, som holder værdien rigtig fint, og som også vil være god at hoppe på om 10 år. Du vil således altid kunne få en god brugt-pris for den og set i det lys er Berg det sikre valg, hvor du i øvrigt også har mulighed for at tilkøbe et bredt udvalg af tilbehør.

Berg Grand Champion 515 cm (oval) inkl. net – Til hele familien

Opspring ★★★★☆
Stabilitet ★★★★☆
Sikkerhed ★★★★☆
Value for money ★★★★☆

Berg Grand Champion er Bergs absolut største trampolin. Det er også testens største med mål på hele 515 cm x 365 cm. Denne model er oval, hvilket betyder, at dette er den perfekte trampolin, hvis man vil have en stor og rummelig trampolin, hvor man kan lave tricks og saltoer. Det er samtidig også en trampolin, som hele familien kan have glæde af på samme tid. I forhold til opspring, springkraft osv. så har det ikke den store betydning, om trampolinen er oval eller rund, men det kan dog være en fordel hvad angår den plads, som den optager i haven. Med en oval form kan det være nemmere at finde plads til trampolinen, idet den ikke er så bred. Grand Champion er, som navnet antyder en Champion model, hvilket betyder, at den har det velkendte TwinSpring Gold fjedersystem, som giver en super god hoppeoplevelse samt en blød landing, der belaster knæ og led minimalt. Den kommer desuden med det super kraftige Deluxe-net. Berg Grand Champion ligger i den mere pristunge ende, men du får også en glimrende kvalitetstrampolin, som scorer højt på alle parametre i denne trampolin test.

Berg Grand Champion er en ret unik trampolin, da det er en af de eneste trampoliner på markedet, som er ovalformet. Det er som sådan ikke fordi denne trampolin føles anderledes at hoppe på end de runde modeller, men vi kontaktede alligevel Berg for at høre, hvorfor de firkantede og ovale trampoliner er dyrere end runde trampoliner. Det svar vi fik var, at der produceres ganske få af dem og derfor er de simpelthen dyrere at producere. Den ovale form giver mening for os, da du her får en rigtig stor langside at hoppe på, mens vi ikke rigtig kan se meningen med en firkantet trampolin, idet de er meget dyre og reelt set ikke giver dig mere plads at hoppe på i forhold til de runde trampoliner. Har du plads i haven, og har du mere end to børn i husstanden, så er dette et super valg af trampolin, idet du får en lækker topkvalitets trampolin som med garanti vil holde indtil dine børn er flyttet hjemmefra.

Konklusion: Hvis du søger en ekstra stor trampolin i topkvalitet, som hele familien skal have glæde af, så er Berg Grand Champion et rigtig godt valg. Den har pladsen, opspringet og holdbarheden til avancerede tricks såvel som sjov og leg i mange år fremover.

Springfree S155 400 cm inkl. net – Bedste hoppeevne

Opspring ★★★★★
Stabilitet ★★★★☆
Sikkerhed ★★★★★
Value for money ★★★★☆

Den absolut dyreste model i vores trampolin test hedder Springfree S155 og er en helt ny type trampolin, som er uden fjedre heraf navnet “Springfree.” I stedet for fjedre har denne model store kraftige elastikker, som man især kender det fra fitnesstrampoliner. Elastikkerne giver et super blødt og jævnt opspring og er desuden meget skånsomme for knæ og led. Springfree S155 har trampolin testens højeste pris men også det klart bedste opspring. Du kan nemlig få en utrolig højde på dine spring på denne trampolin og hele test panelet var således meget begejstrede over springkraften på denne model. Det var en helt igennem lækker oplevelse. En anden fordel ved Springfree er, at den måler 400 cm x 400 cm på selve hoppefladen, da der ikke er kantpuder på den. Således går der ikke noget plads “til spilde.” Denne model er desuden udstyret med et ekstremt fleksibelt sikkerhedsnet, som ikke har de traditionelle tykke netstolper, men som stadig beskytter brugerne glimrende. Springfree S155 har en brugervægt på 100 kg, hvilket er i den lave ende, men højt nok til, at du sagtens kan have en 3-4 børn eller et par teenagere hoppende på samme tid.

LÆS OGSÅ:  Vippebræt

Konklusion: Springfree er en unik trampolin på mange måder ikke mindst, hvad angår det innovative affjedringssystem, som vi helt sikkert kommer til at se mere af i fremtiden. Og selvom denne model er noget dyrere end de andre trampoliner i vores trampolin test, så er den fantastiske hoppeoplevelse, som Springfree står for bestemt pengene værd.

North Challenger 430 cm inkl. net – Ikke pengene værd

Opspring ★★☆☆☆
Stabilitet ★★★★☆
Sikkerhed ★★★★☆
Value for money ★★☆☆☆

North Challenger 430 cm er en forholdsvis velkendt model på det danske marked, så vi glædede os meget til at prøve denne trampolin og se, om den kunne matche Salta og Bergs topmodeller. Trampolinen virker ved første øjekast ret robust, idet den f.eks. har forholdsvis tykke netstolper og kraftige kantpuder, men dykker man lidt dybere finder man hurtigt ud af, at dette ikke er tilfældet. Nettet er f.eks. meget tyndt og utrolig svært at få til at sidde ordentlig. Derudover var der generel enighed i testpanelet om, at North Challenger burde have haft nogle meget tykkere ben. Disse er nemlig meget tynde og giver ikke en særlig god stabilitet på en stor 430 cm trampolin.

Til en pris på ca. 7600 kr. var ingen i testpanelet i øvrigt specielt imponeret over springkraften på denne model. Duen virkede slap og især børn og personer under 50 kg havde umådeligt svært ved at få højde på deres spring. Det var dog lidt bedre, når de voksne testpersoner prøvede den, men man må gå ud fra, at de fleste familier køber en havetrampolin primært til deres børn. Til dette formål levede North Challenger 430 cm imidlertid ikke just op til forventningerne navnlig, når man tager prisen i betragtning.

Konklusion: North Challenger 430 cm halter et godt stykke efter de andre trampoliner i den dyrere ende såsom Berg Champion, Salta First Class og Spring Free. Robusthed og stabilitet kan som udgangspunkt godt forsvares, mens kvaliteten af fjedrene eller mangel på samme og det slappe opspring på ingen måde matcher prisen. Der var således bred enighed i testpanelet om, at denne trampolin ikke er pengene værd.

Berg Talent 300 cm inkl. Comfort net – God begyndertrampolin

Opspring ★★★☆☆
Stabilitet ★★★☆☆
Sikkerhed ★★★☆☆
Value for money ★★★★★

Denne trampolin fra Berg er en billig en af slagsen, så er det sagt. Modellen har været på markedet i en del år efterhånden, hvilket må betyde, at der er slag i den. Den koster beskedne 2.306 kr, men vi blev faktisk positivt overrasket over den kvalitet, som man får for pengene i dette tilfælde. Stolperne er dog af gode grunde ikke ligeså tykke som nogle af de dyrere modeller fra Berg og Salta og kantpuderne har heller ikke den samme robusthed. Ikke desto mindre var hoppeoplevelsen overraskende god under testen af denne model. Dog vil vi ikke anbefale, at man er flere end 2 personer på trampolinen af gangen. Den maksimale brugervægt ligger imidlertid også kun på 70 kg. Trampolinen fra Berg er udstyret med 54 galvaniserede fjedre af udmærket kvalitet, en god hoppedug og et modstandsdygtigt sikkerhedsnet. Derudover var denne trampolin testens absolut letteste trampolin at samle. Det tog testpanelet ca. 30 min. at samle den og stille den op. Det skal dog også nævnes, at denne model var testens mindste havetrampolin på 300 cm, hvilket naturligvis sætter nogle begrænsninger i forhold til antal brugere og akrobatiske udfoldelser.

Konklusion: Berg Talent er et godt begynderkøb, hvis man er usikker på, hvor meget børnene vil bruge en trampolin. Den står til en fordelagtig og fair pris, og har desuden et overraskende godt opspring og fine sikkerhedsforanstaltninger.

Harald Nyborg 396 cm inkl. net – Testens dårligste

Opspring ★★★☆☆
Stabilitet ★☆☆☆☆
Sikkerhed ★☆☆☆☆
Value for money ★★☆☆☆

Under vores trampolin test fik vi også lejlighed til at teste en trampolin fra Harald Nyborg, som ikke har noget officielt navn, men som står til 948 kr. Dette er meget billigt for en trampolin i den størrelse. Trampolinen bryster sig af at have en maksimal brugervægt på 150 kg, hvilket vi i testpanelet slet ikke kunne få til at hænge sammen. Da vi havde 2 børn med en samlet vægt på 90 kg oppe at hoppe på den virkede det som om, at den til hver en tid kunne brase sammen under dem. Både nettet og stængerne er utrolig tynde og trampolinen synes i det hele taget at være af meget ringe kvalitet. Og selvom den kun koster 948 kr., så matcher kvaliteten eller mangel på samme ikke rigtig prisen. Den er ganske enkelt ikke pengene værd mest af alt fordi den ikke virker sikker at hoppe på. Således var der ingen i testpanelet, der ville lade deres børn hoppe rundt på den med god ro i maven. Sikkerhedsnettet minder mest af alt om et fluenet, og der gik også hurtigt hul på det under vores trampolin test. Derudover så er denne model testens letteste trampolin, hvilket selvfølgelig er dejligt, når du skal transportere den hjem. Det skal dog imidlertid ikke blæse ret meget op i det danske sommervejr, før man risikerer, at denne trampolin letter fra jorden. Den fløj ingen steder under testen, men stod ret ustabilt, når der blev hoppet igennem. Til Bergs og Saltas trampoliner kan man købe specielle fastgørings-kit, så trampolinen aldrig kan blæse nogle steder. Det kan man dog ikke til Harald Nyborgs trampolin, selvom der virkelig godt kunne være brug for det.

LÆS OGSÅ:  Kreatin Test - Her er de 10 bedste kreatinpulvere

Konklusion: Vi kan på ingen måder anbefale trampolinen fra Harald Nyborg. Den dumper klart på størstedelen af vores parametre og klarer sig særlig dårligt i kategorien “sikkerhed,” som når alt kommer til alt må være den vigtigste parameter. Herudover vil du højst sandsynligt alligevel skulle ud og købe en ny trampolinen efter et par sæsoner, da trampolinens levetid efter alt at dømme er meget kort.

Salta Premium Black Edition 427 cm inkl. net

Opspring ★★★★☆
Stabilitet ★★★☆☆
Sikkerhed ★★★★☆
Value for money ★★★★★

Salta Premium Black Edition tilhører Saltas lidt billigere linje på trods af, at den er lavet i et elegant design med en lang række kvalitetskomponenter. Bl.a. er sikkerhedsnettet af ekstra høj kvalitet og udstyret med fiberglas i toppen, som sørger for, at nettet bliver ved med at holde formen. Herudover har denne model 88 galvaniserede kvalitetsfjedre, der sikrer et rigtig fint opspring og en blød landing. Salta Premium Black Edition minder en del om First Class-trampolinen på mange områder, men har dog en lidt mindre brugervægt på 150 kg, hvilket stadig er noget højere end de fleste andre trampoliner på markedet i samme størrelse herunder Berg Champion. Vi følte os derfor rigtig trygge, da vi testede den. Salta Premium Black Edition har desuden lidt tyndere kantpuder end First Class-modellen, og det bør også noteres, at der ikke medfølger stige til denne model. Det ændrer dog ikke ved, at denne model er en glimrende allround trampolin til hele familien med høj stabilitet og sikkerhed samt gode muligheder for avancerede spring. Hvis du imidlertid har teenagere, som gerne vil hoppe 3-4 stykker på samme tid, vil vi dog anbefale Salta First Class eller Berg Champion. Ikke desto mindre er vi her på Fitnessunivers ikke i tvivl om, at vi i fremtiden kommer til at se meget mere til Salta på det danske trampolinmarked.

Konklusion: Set i forhold til den kvalitet, som man får for pengene, så er Salta Premium Black Edition et ualmindeligt godt køb og modellen slutter også kun et lille mulehår bag Berg Favorit i kampen om vores “bedst til prisen” titel.

Vælg en trampolin i den rette størrelse

Hvis du står overfor at skulle investere i en ny havetrampolin er en af de vigtigste ting at tage højde for størrelsen på trampolinen. Der er nemlig mange størrelser og varianter at vælge imellem på det danske marked og målene kan variere en del fra model til model og producenterne imellem. Det er derfor vigtigt, at du har gjort dig nogle overvejelser i forhold til den plads du har til rådighed, hvem der skal bruge trampolinen og med hvilket formål. Du bør f.eks. få identificeret hvor mange, der skal bruge trampolinen, hvilken alder brugerne har, hvad den samlede brugervægt er og, om trampolinen skal bruges til pladskrævende akrobatiske udfoldelser som kraftspring og saltoer.

Overvej behov for sikkerhedsnet

Inden du går ud for at købe dig til en ny trampolin, er det altid vigtigt, at du sørger for at overveje hvilke forskellige typer af tilbehør, som er vigtigt for dig at have. Blandt andet er det bestemt værd at få overvejet, om du skal have er sikkerhedsnet rundt om trampolinen. Dette kan særligt vise sig at være en god ide, hvis du har mindre børn, idet et sikkerhedsnet vil beskytte brugerne og forhindre større fald og skader. Med et sikkerhedsnet sikrer du dig nemlig, at dine børn holder sig på trampolinen såfremt de skulle miste kontrollen og således ikke falder og slår sig på omkringliggende fliser, terrasser eller andet.

Beskyt trampolinen henover vinteren

Når man som boligejer skal have gjort sig et køb af en ny trampolin, så er en rigtig vigtig ting i den forbindelse altid at sørge for at sikre sig, at trampolinen er ordentlig beskyttet, så du kan være sikker på, at det vil kunne lade sig gøre at anvende den i lang tid frem.

En trampolin har ikke særlig godt af at stå udenfor henover vinteren, og det kan derfor være en rigtig god idé, at du sørger for at anskaffe dig noget, som vil kunne bruges til at sikre, at trampolinen ikke går i stykker henover vinterhalvåret. Du kan evt. overveje at investere i en presenning eller et cover, som kan beskytte trampolinen mod regn, vind og vejr. På den måde sikrer du en længere levetid på produktet. Du kan finde covers til Berg og Saltas trampoliner samt andet tilbehør ved at klikke på nedenstående billede.trampolin test

Trampolin test – Kvaliteten er vigtig

Det er en rigtig god idé, at du sørger for at vælge din trampolin med omhu. Både for at kunne sikre, at sikkerheden er i orden, men samtidig også fordi, at det er med til at gøre sådan, at du kan få glæde af trampolinen i løbet af de næste mange år frem.

Af og til har forskellige supermarkeder trampoliner til salg, men det er som oftest af så lav kvalitet, at produkterne maksimalt holder en eller to sæsoner, hvorefter de går i stykker. Herudover er selve glæden ved trampolinen ofte også en hel del mindre, eftersom produkterne ganske enkelt ikke er lige så gode at benytte, som hvis man lod sit valg falde på et produkt af en lidt højere kvalitet.

Derfor kan det på det kraftigste anbefales, at du sørger for at kigge dig om efter en trampolin, der er i en ordentlig kvalitet, så du er helt sikker på, at det produkt, som du får fat på, er i en god kvalitet. Vi håber, at vi med denne trampolin test har gjort dig en lille smule klogere på, hvad der findes på markedet, så du kan gøre det helt rigtige køb.

I nedenstående video illustreres kvalitetsforskellene på Berg Favorit, Champion og Elite+, så du har en lidt bedre fornemmelse af, hvad du betaler ekstra for, når du skal købe en af de lidt dyrere trampoliner.

Del.

Tilføj en kommentar