Sjippetov Test – Her er de 5 bedste og billigste sjippetov

0

Overvejer du at investere i et sjippetov, så læs vores sjippetov test nedenunder, hvor vi har fundet og testet 5 af de bedste og billigste sjippetov på markedet. Vi guider dig desuden igennem alt du skal vide, før du køber.

Sjippetov kan anvendes af folk i alle aldre og bruges således af både børn, voksne og den ældre generation. Sjipning er i øvrigt særdeles populært i forbindelse med boksetræning, fordi det kombinerer koordination, kondition og udholdenhed og samtidig styrker både under- og overkrop. Sjipning er desuden også populært i fitnessmiljøet, hvor mange bruger det som opvarmning eller cardiotræning som supplement til styrketræning. Man forbrænder nemlig rigtig mange kalorier ved at sjippe, fordi alle de store muskelgrupper aktiveres under denne træningsform. Sjipning er særligt effektivt til at få markerede lægmuskler og skuldre, da disse to muskelgrupper er særligt aktive, når du sjipper. I denne sjippetov test har vi primært fokuseret på sjippetov til din træning og fundet nogle af de mest populære modeller til de bedste priser.

Pris og kvalitet sammen hænger som bekendt ofte sammen, når man kigger på fitnessudstyr. Dette er også tilfældet, hvad angår sjippetov. Kvaliteten kan således svinge ret meget fra model til model og fra fabrikant til fabrikant. Noget af det, som du skal holde dig for øje, hvis du gerne vil have et godt og holdbart sjippetov, er kvaliteten af materialerne på de forskellige modeller. Du bør således overveje, hvad materiale selve wiren skal have. Du kan typisk få modeller med ren stålwire, stålwire med plastikcoating eller i ren læder. Vær også opmærksom på kvaliteten af håndtagene. Både materialet, der er anvendt, som typisk er plastik, skum eller træ men også, om modellen har kuglelejer, hvilket vil gøre rotationen, når du sjipper langt mere behagelig og jævn.

I vores sjippetov test har vi kigget nærmere på 5 populære modeller i forskellige prisklasser og markeret den absolut bedste pris, som vi har fundet dem til på nettet. Så uanset, om du er begynder, motionist, fitnessentusiast eller bokser, så burde der være noget, der rammer indenfor dine behov og præferencer i denne sjippetov test. Vi guider dig desuden gennem markedet og fortæller dig alt, hvad du skal vide, før du køber, så du er godt klædt på til at gå ud og finde det sjippetov, som bedste matcher dine krav og træningsmål.

1. Taurus Speed sjippetov –> 79 kr.

sjippetov testDette sjippetov fra Taurus er et godt begyndersjippetov til din fitnesstræning. Sjippetovet kan justeres i længden og har endda kuglelejer, hvilket man normalt kun ser på sjippetov til et godt stykke over 100kr. Derudover er håndtagene udstyrede med solid gummicoating for ekstra komfort og høj holdbarhed. Selve wiren er svøbt ind i en plastikcoating, så du ikke slår dig nær så meget, hvis du fejler. Denne model er i øvrigt 260 cm i længden mens håndtagene er 13, 5 cm lange. Alt i alt et glimrende sjippetov til prisen, som med garanti kan få din puls op under træning.

LÆS OGSÅ:  Er dit fitnesscenter lukket? Vi guider dig til den bedste hjemmetræning

2. PROspeedrope “CF” (Crossfit) –> 309 kr. 

sjippetov test

Sjippetov nr. 2 i vores sjippetov test er fra PROspeedrope. PROspeedrope er en af de fabrikanter på markedet, som laver de aller bedste kvalitetssjippetove. De er således heller ikke billige, men hvis du godt kan lidt at sjippe og gerne vil have sjippetov i rigtig lækker kvalitet, så er en af de mange modeller fra PROspeedrope bestemt værd at overveje. Modellen ovenover er en “CF”-model. CF står som bekendt for crossfit. Derudover har mærket også modeller med navnene “Fit”, “Gold”, “Heavy”, “Ultra light” samt “Wood.” Alle i topkvalitet. Du kan på de fleste modeller selv bestemme vægten, da der følger vægte med, som kan indsættes eller tages ud af håndtagene. Der sidder i øvrigt tyske kvalitetskuglelejer i alle PROspeedropes sjippetov. Derudover medfølger der også et ekstra kabel til denne model, så du kan udskifte, når du har slidt det andet op. Den bedste pris vi har fundet på dette kvalitetssjippetov er 309 kr. hvilket bestemt er godt givet ud, idet du vil have dette sjippetov i mange år fremover.

3. Everlast sjippetov læder –> 148 kr. sjippetov test

Everlast er et af de få prominente boksebrands, som har vundet indpas i den mere mainstream afdeling af fitnessbranchen. Og ønsker du et sjippetov, som er lidt mere oldschool i udtrykket, så kunne denne model i læder være et rigtig godt køb. Udover at modellen ser lækker og stilet ud med de polerede trægreb og lædertovet, så er det også et rigtig fint og holdbart sjippetov til prisen. Et af problemerne med sjippetov i læder og træ er, at de ofte bliver for lette, hvilket gør det svært at få tilstrækkelig med fart på sjippetovet, så du ender med at miste momentum og gå ned i tempo. Dette sjippetov er dog forholdsvis tungt i forhold til materialerne, som det er lavet af, hvilket betyder, at det er ret let at komme op i fart og bibeholde tempoet, når du sjipper med det. Længden på denne model er 2,9m. Du skal således helst være mellem 160-190cm for at bruge dette sjippetov optimalt. Denne model kan i øvrigt ikke indstilles i længden.

4. Taurus sjippetov Athletic –> 78 kr.sjippetov test

Dette sjippetov er fra det tyske fitnessbrand Tauru. Modellen er med en ultratynd stålwire, hvilket betyder, at du kan sjippe rigtig hurtigt med det. Dette sjippetov er således primært henvendt til de mere øvede brugere, som gerne vil sjippe med høj intensitet uden særlig meget vægt. Håndtagene er i plastik og virker solide og holdbare. Længden på denne model er 280 cm, men kan let justeres via skruerne i håndtagene. Du skal købe denne model, hvis du gerne vil have et sjippetov til træning med høj intensitet til en yderst fordelagtig pris og ikke gider bruge flere hundrede kroner på en model fra eksempelvis PROspeedrope.

Sjippetov test – Længde

Ved køb af sjippetov er det selvsagt vigtigt, at du sørger for at få valgt dig et produkt, som er lavet med en længde, som passer til dig og din højde. Hvis dit sjippetov er for kort eller for langt vil det nemlig være svært at sjippe naturligt uden at belaste over- og underkrop unødvendigt. De fleste modeller har en længde på mellem 200 cm og 300 cm. Herudover kan rigtig mange modeller justeres i længden, så de passer til brugere med vidt forskellig højde, både lave som høje og alt derimellem.

LÆS OGSÅ:  Fitnessjulegaven til hende 2019 - Bliv inspireret af vores Top 10 liste

En god måde at finde frem til den ideelle længde for dig, er at holde i håndtagene på sjippetovet og vende albuerne ud til siden, så begge håndtag er i skulderhøjde. Samtidig lader du selve tovet falde til jorden. Hvis midten af sjippetovet lige nøjagtig rører jorden, har du fundet den rette længde. Med andre ord skal sjippetovet gå dig op til armhulerne i denne position.

Hvis du er i tvivl om, hvad længde, der passer til dig, kan du eventuelt overveje at opsøge en fysisk butik, hvor du kan teste en eller flere forskellige modeller.

Valg af materialer

Selve tovet på et sjippetov kan være lavet af en række forskellige materialer. De fleste modeller er udstyret med en stålwire, som kan være coated med plastik eller gummi eller være en ren stålwire uden nogen form for belægning. Herudover findes der også en række modeller med lædersnor, hvilket utvivlsomt er den type sjippetov, som gør mindst ondt at blive ramt af. Vægten af selve tovet afgør, hvor hurtigt du kan sjippe, groft sagt. Så hvis du ønsker at sjippe hurtigt og med høj intensitet, så bør du overveje at gå efter en model med en solid stålwire, som kan give dig det fornødne momentum til at komme op i fart. Vil du derimod gerne bare sjippe stille og roligt uden at få et rap over benene, når du fejler, så kan du med fordel investere i en af modellerne med lædersnor. Priserne varierer naturligvis alt efter, hvilket materiale du vælger og hvor høj holdbarhed dette har.

LÆS OGSÅ:  Kalorieforbrænding

Håndtag

En anden væsentlig ting, som du bør kigge efter, når du skal ud og kigge efter sjippetov, er materialerne og kvaliteten af håndtagene på de forskellige modeller. Modellerne med polerede træhåndtag er nok de mest behagelige at holde ved. Holdbarheden på dem er også ganske glimrende. Dog er der typisk kun træhåndtag på modellerne med læder. Så hvis du vil sjippe stærkt, så bør du nok overveje nogle af modellerne med plastik- eller skumhåndtag eller en kombination af de to. Modellerne med plastik- eller skumhåndtag er typisk også lidt mere holdbare i længden og lidt tungere.

Hvis du vil have større fokus på overkroppen, når du sjipper, kan du med fordel vælge en af de mange modeller med ekstra vægt i håndtagene. Med ekstra vægt i håndtagene aktiverer du nemlig overkroppen endnu mere, og særligt dine skuldre og underarme vil blive mere udfordret. PROspeedrope har endda udviklet et rigtig smart system, som gør det muligt at tilføje vægt på håndtagene, så du kan tilpasse din træning efter, hvor du gerne vil lægge dit fokus.

Nogle af de dyrere sjippetov er udstyret med kuglelejer, hvilket gør det nemmere at få sjippetovet til at rotere og komme op i fart samtidig med, at det glider lettere og mere jævnt. Så hvis du eksempelvis er crosfitter eller bokser og rigtig god til at sjippe, så er der stor sandsynlighed for, at du vil få stor glæde af et sjippetov med kuglelejer, idet det gør sjipningen mere behagelig og samtidig giver dig mulighed for en mere udfordrende og intensiv træning.

Priser på sjippetov

Vi håber, at du nu på baggrund af vores sjippetov test føler, at du har glimrende forudsætninger for at finde frem til det helt rigtige sjippetov til dig og din træning. Det kan imidlertid godt være svært at finde den rigtige model til den rigtige pris, idet priserne varierer ret meget fra forhandler til forhandler på nettet. Men frygt ej. Vi har gjort det ekstra let for dig ved at linke til de webshops, hvor vi har fundet testens forskellige modeller til de bedste priser. Og der er ingen tvivl om, at du oftest finder de bedste priser online.

Så vær opmærksom på de ovenstående parametre og gør dig nogle tanker om, hvad dine træningsmål er, hvad sjippetovet skal kunne samt i hvilket miljø det skal bruges og find den model, som bedst matcher disse parametre. Klik i øvrigt på knappen nedenunder, hvis du vil se et kæmpe udvalg af sjippetov til yderst favorable priser.

Vil du se flere sjippetov?:

sjippetov

Del.

Tilføj en kommentar