Muskelstimulator Test – Test af de mest populære modeller

0

Er du på udkig efter en muskelstimulator, så læs med her. I vores muskelstimulator test har vi nemlig foretaget en grundig test af de mest populære modeller på markedet, så du lettere kan danne dig et overblik og finde den muskelstimulator, som bedst passer til dig og dine behov.

Muskelstimulatorer tjener rigtig mange forskellige formål og kan være et særdeles værdifuldt supplement til din træning, hvad enten du er topatlet, dedikeret sportsudøver, fitnessentusiast eller helt almindelig motionist. Med en muskelstimulator har du nemlig mulighed for at stimulere dine muskler på et utal af forskellige måder, hvilket giver dig et godt udgangspunkt for at skræddersy en effektiv og målrettet træning, der matcher dine behov og mål. Du kan således tone, forme, definere og styrke dine muskler via denne træningsform. Omvendt kan du også gøre brug af regenererings- og massageprogrammer, som hjælper dig med at restituere hurtigere efter dine træningspas.

Udover at være et redskab til at optimere din træning anvendes muskelstimulatorer også af fysioterapeuter til behandling af patienter i forbindelse med smertelindring, forebyggelse af skader og genoptræning. Det er således en anerkendt behandlingsform inden for den medicinske verden og har været det i mange år.

Mange kan måske huske muskelstimulatorer fra 90’ernes TV-Shop, hvilket nok ikke ligefrem har hjulpet på troværdigheden af denne træningsform. Der findes dog mange forskellige kvalitetsniveauer af muskelstimulatorer. I denne test har vi testet de absolut bedste og mest populære produkter på markedet med særlig fokus på virkning og effekt. Schweiziske Compex har længe været den førende producent indenfor denne produktkategori og er derfor stærkt repræsenteret i nedenstående. Compex har over 20 års erfaring med udvikling af muskelstimulation og deres produkter anvendes bl.a. af topatleter indenfor cykling, triatlon, skisport, motocross, håndbold og kampsport.

Compex muskelstimulator Fit 1.0

Compex Fit 1.0 er den billigste model i Compex’ nye serie af muskelstimulatorer og er primært henvendt til folk, der dyrker fitness. Derfor har denne model et bredt udvalg af fitnessprogrammer installeret. Ud af de 10 programmer har du således hele 8 træningsprogrammer til rådighed, som kan bruges til at styrke og forme dine muskler, opbygge muskelmasse samt opstramme og tone specifikke områder på kroppen. Compex Fit 1.0 er desuden udstyret med 4 moduler eller kabelforbindelser, hvilket betyder, at du kan træne to forskellige muskler på samme tid. Modellen har også et smertelindrende program, som kan hjælpe dig med at behandle eksisterende skader og forebygge nye. Sidst men ikke mindst har Compex Fit 1.0 et enkelt regenereringsprogram, som du med fordel kan bruge til at fremskynde restitutionsfasen efter dine træningspas, så du kan få mere ud af din træning og nå dine mål hurtigere.

Når du investerer i Compex Fit 1.0 følger der 3 sæt elektroder (1 sæt store og 2 sæt små), 4 stimulationsmoduler, opbevaringstaske, USB-kabel, oplader, brugsvejledning samt fjernbetjening med i leveringen. Med fjernbetjeningen kan du indstille elektrostimulationen, så den passer til dine behov og præferencer og variere de elektriske impulsers styrke, interval og intensitet. Du kan også skifte mellem de forskellige programmer ved hjælp af denne.

Compex muskelstimulator Sport 2.0

Compex Sport 2.0 tilhører Compex’ serie af muskelstimulatorer, der primært er henvendt til sportsudøvere og atleter, som dyrker deres sport 1-2 gange om ugen. Hvor Fit-serien primært er udstyret med træningsprogrammer til muskelopbygning, så er modellerne i sportsserien hovedsageligt udstyret med programmer, som er forbeholdt skadesbehandling og restitution. Compex Sport 2.0 har således hele 6 smertelindrende programmer, som du med fordel kan bruge til at behandle eventuelle skavanker du måtte have og mindske generne, som de forårsager, så de ikke hæmmer dig under dine træningspas. De smertelindrende programmer er særdeles effektive i forhold til at reducere muskelspændinger, aflaste muskelsmerter herunder rygsmerter samt forebygge kramper.  Som supplement til de smertelindrende programmer har Compex Sport 2.0 3 regenereringsprogrammer, som hjælper dig med at restituere hurtigere, så dine muskler er fuldt udhvilede og klar til dit næste træningspas. Disse programmer fremskynder restitutionsfasen via afslappende massage af dine muskler og mindskning af muskelømhed.

Compex Sport 2.0 har desuden 7 konditionsprogrammer, som arbejder med dine muskler i forhold til udholdenhed, modstand, styrke, eksplosiv styrke, muskelopbygning samt udvikling af det kappilære netværk. Størstedelen af disse programmer kan med fordel anvendes som et træningssupplement til løb, svømning, cykling, triatlon eller andre udholdenhedsbaserede motionsformer. Samtidig er de eksplosive og muskelopbyggende programmer oplagte til crossfitteren og bodybuilderen, der arbejder med tunge løft.

Denne model er i øvrigt udstyret med den innovative muscle intelligence scanningsteknologi (MI-SCAN), som scanner dine muskler og derefter tilpasser elektrostimulationen efter din fysiologi. Dette giver dig en mere effektiv stimulering samtidig med, at du vil opleve et højere komfortniveau under behandling.

LÆS OGSÅ:  Slackline test | De bedste slacklines til fitness og udendørs træning

Når du investerer i Compex Sport 2.0 følger der 4 sæt elektroder (2 sæt store og 2 sæt små), 4 stimulationsmoduler, opbevaringstaske, MI-sensor kabel, oplader, fjernbetjening samt brugsvejledning med i leveringen.

Compex muskelstimulator Fit 3.0

Compex Fit 3.0 ligger solidt plantet i mellemklassen i denne muskelstimulator test. Som navnet antyder, så er denne model primært henvendt til fitnessentusiasten, der træner hyppigt og derfor gerne vil have det maksimale ud af sine anstrengelser. På Fit 3.0 ligger der således 9 fitnessprogrammer, som kan bruges til at opstramme arme og mave, forme lår og bagdel, få en 6-pack, opbygge muskelmasse samt styrke det kapillære netværk. Derudover har denne model 8 smertelindrende programmer, som bl.a. kan reducere muskelspændinger, afhjælpe muskelsmerter som ryg- og nakkesmerter, lindre betændelsestilstande som senebetændelse samt forebygge kramper. Compex Fit 3.0 er desuden udstyret med 2 regenereringsprogrammer, som afkorter restitutionsperioden efter dine træningspas gennem afslappende og genopfriskende massage af dine muskler. Sidst men ikke mindst har denne muskelstimulator et enkelt rehabiliteringsprogram, som kan anvendes til genoptræning af svækkede muskler.

Compex Fit 3.0 anvender i øvrigt muscle intelligence scanningsteknologi, hvilket sikrer dig den optimale indstilling af stimuleringsparametrene for netop din fysiologi.

Hvis du vælger at investere i Compex Fit 3.0 følger der 4 sæt elektroder (2 sæt store og 2 sæt små), 4 stimulationsmoduler, opbevaringstaske, MI-sensor kabel, oplader, fjernbetjening samt brugsvejledning med i leveringen.

Compex muskelstimulator Fit 5.0 (trådløs)

Compex Fit 5.0 er topmodellen i Fit-serien. Den største forskel på denne model og de lavere modeller er, at den er trådløs. Du har således langt større bevægelsesfrihed, idet du ikke behøver at bekymre dig om forstyrrende ledninger. Derudover har Fit 5.0 et bredt udvalg af nyttige programmer til fitnessentusiasten, der træner meget. Denne model er nemlig udstyret med hele 14 fitnessprogrammer, som du med fordel kan bruge til at opstramme dine arme, tone dine lår, forme din bagdel, udvikle mavemuskler, forøge styrke, opbygge muskelmasse samt styrke det kapillære netværk. Dette alsidige sortiment af træningsprogrammer giver dig imidlertid rigtig gode muligheder for at opnå dine mål hurtigt og effektivt og det endda helt uden risiko for skader. Compex Fit 5.0 egner sig således både til styrkeløfteren, crossfitteren, bodybuilderen samt den ihærdige motionist, der gerne vil have det maksimale ud af sin træning og arbejde intensivt med specifikke områder på kroppen. I den forbindelse er det dog vigtigt at fastslå, at elektrostimulation kun skal anvendes som et supplement til din træning og således under ingen omstændigheder bør træde i stedet for dine regulære træningssessioner.

Compex Fit 5.0 har desuden 4 regenereringsprogrammer installeret, som kan hjælpe dig med at restituere hurtigere og reducere muskelømhed gennem afslappende massage af dine muskler. Derudover har denne model 2 rehabiliteringsprogrammer, som kan bekæmpe muskelatrofi og styrke svagere muskler. Det betyder, at patienter, som har muskelsygdomme eller mistet førligheden i en eller flere muskler som følge af eksempelvis en blodprop vil kunne bruge Compex Fit 5.0 til genoptræning.

Sidst men ikke mindst har du med denne muskelstimulator 10 smertelindrende programmer til rådighed, som på effektiv vis kan reducere muskelspændinger, forhindre kramper, lindre nakke- og rygsmerter samt afhjælpe irritationsskader som tennisalbue og senebetændelse.

Compex Fit 5.0 er også udstyret med MI-scan teknologi, som scanner dine muskler med henblik på at indstille elektrostimulationen til den optimale frekvens for netop din fysiologi. Herudover har denne muskelstimulator en såkaldt MI-range funktion, som finder den optimale stimuleringsstyrke for modellens massage- og restitutionsprogrammer.

Med i leveringen følger 4 sæt elektroder (2 sæt store og 2 sæt små), 2 stimulationsmoduler, opbevaringstaske, USB-kabel, oplader, ladestation, fjernbetjening samt brugsvejledning.

Compex muskelstimulator Sport 6.0 (trådløs)

Compex Sport 6.0 er den billigste trådløse model i Compex’ sportsserie af muskelstimulatorer. Fraværet af ledninger sikrer dig større bevægelsesfrihed og gør samtidig denne model lidt nemmere at anvende. Sport 6.0 er som udgangspunkt udviklet til sportsudøvere og atleter, som dyrker deres sport eller aktivitet mere end 3 gange om ugen. Programudvalget er derfor primært centreret om kondition og smertelindring på denne model. Du har således 10 konditionsprogrammer til rådighed, som kan arbejde intensivt med din udholdenhed, styrke herunder eksplosivitet, stabilisering af core-muskulaturen, opbygning af muskelmasse samt styrkelse af det kapillære netværk. I forhold til de smertelindrende programmer, så er Compex Sport 6.0 udstyret med 8 stk., som på hver deres måde kan hjælpe dig gennem skader og endda være med til at forebygge nye. Disse programmer kan nemlig reducere muskelspændinger og smerter herunder ryg- og nakkesmerter, afhjælpe senebetændelse samt forebygge kramper. Denne muskelstimulator har desuden 5 regenereringsprogrammer, som kan hjælpe dig med at restituere hurtigere og reducere muskelømhed via afslappende og genopfriskende massage.

Compex Sport 6.0 er også udstyret med 2 genoptræningsprogrammer, som kan modarbejde muskelatrofi og styrke svækkede muskler gennem let aktivering. Herudover har denne model 6 fitnessprogrammer, som du kan bruge til at forme, tone og styrke dine muskler.

Compex Sport 6.0 har i øvrigt MI-scan teknologi, som anvendes til at justere elektrostimuleringen efter hver enkelt brugers fysiologi. Samtidig er modellen også udstyret med MI-range, som fortæller dig, hvad den optimale indstilling for restitutions- og massageprogrammerne er for netop dig.

LÆS OGSÅ:  Kettlebell øvelser - Her er 5 af de bedste

Med i leveringen følger 6 sæt elektroder (4 sæt store og 2 sæt små), 4 stimulationsmoduler, opbevaringstaske, USB-kabel, oplader, ladestation, fjernbetjening samt brugsvejledning.

Compex muskelstimulator Sport 8.0 (trådløs)

Compex Sport 8.0 er den ubestridte topmodel i Compex’ sportsserie af muskelstimulatorer, og dette kommer særligt til udtryk gennem de mange funktioner og det omfattende programudvalg, som er at finde på denne muskelstimulator. På denne model har du nemlig intet mindre end 40 forskellige programmer at vælge imellem. Først og fremmest har du hele 13 forskellige konditionsprogrammer, som arbejder med dine muskler i forhold til udholdenhed, modstand, styrke, eksplosivitet, stabilisering af core-muskulaturen, hypertrofi, opbygning af muskelmasse samt styrkelse af det kapillære netværk. Herudover er der også mulighed for at komme overkompensation til livs samt forebygge ankelvrid via denne programkategori. Compex Sport 8.0 er desuden udstyret med 10 smertelindrende programmer, som kan afhjælpe muskel- og rygsmerter, lindre irritationsskader som tennisalbue og senebetændelse samt forebygge kramper.

Herudover har du 2 rehabiliteringsprogrammer til genoptræning, som har til formål at styrke muskler, der er blevet svækket som følge af inaktivitet. Sidst men ikke mindst har du 10 fitnessprogrammer til rådighed på denne muskelstimulator, som du kan bruge til at styrke, tone og forme specifikke muskler på kroppen.

Compex Sport 8.0 er, præcis som de andre modeller i sportsserien, udstyret med den såkaldte muscle intelligence scanningsteknologi, som scanner dine muskler og derefter indstiller elektrostimulationens parametre, så de passer optimalt til netop din fysiologi. Herudover har denne model den innovative MI-action funtion installeret. Denne funktion optimerer effektiviteten af dine sessions ved at veksle mellem naturlige muskelsammentrækninger og elektrostimulering, hvilket giver dig total kontrol over dine træningspas.

Compex Sport 8.0 er desuden udstyret med MI-tens funktionen, som gør det nemmere at indstille styrken af elektrostimuleringen under de smertelindrende programmer, så du får maksimal effekt ud af dem. Derudover har denne model MI-autorange, som er en helt ny funktion, der helt automatisk indstiller modulerne til det mest passende stimuleringsniveau for dig.

Med i leveringen følger 6 sæt elektroder (4 sæt store og 2 sæt små), 4 stimulationsmoduler, opbevaringskasse, USB-kabel, oplader, ladestation, fjernbetjening og beskyttende cover samt brugsvejledning.

Slendertone Connect (styres via app)

Slendertone er en anden velkendt spiller på markedet for muskelstimulatorer og derfor oplagt at have med i vores muskelstimulator test. Dette brand specialiserer sig i mavebælter, som har til formål at opstramme og tone maveregionen hos brugeren. En rigtig smart ting ved Slendertone Connect er, at den har trådløs styring via Bluetooth. Du kan således navigere rundt i bæltets programmer via Slendertone Connect appen på din smartphone eller tablet og nemt skrue op og ned for intensiteten af elektrostimuleringen under din træning.

Slendertone Connect har 5 forskellige programmer installeret, der hjælper dig med at trimme og opstramme din mave på forskellige måder. Vil du eksempelvis have opstrammet maveregionen efter fødsel, så har Slendertone Connect et program installeret specifikt til det formål. Dette program har lav frekvens og korte elektrostimuleringer, som på skånsom vis hjælper dig med at genopbygge mavemuskulaturen. Du bør dog ikke starte dette program før 6 uger efter din fødsel. Derudover har denne model skræddersyede programmer til fitnessentusiasten, der søger et supplement til den regulære mave- og core træning samt motionister på forskellige formniveauer. Sidst men ikke mindst har Slendertone Connect også et program til dig, som skal på ferie, til bryllup eller har en anden spændende begivenhed i vente, hvor du gerne vil stå så skarpt som muligt.

Den primære forskel på de forskellige programmer er i bund og grund frekvensen og intensiteten af muskelsammentrækningerne. Bruger du eksempelvis muskelstimulatoren i 30 minutter, svarer dette ifølge Slendertone til 200 mavebøjninger. Du kan i øvrigt forvente synlige resultater i form af en fastere og fladere mave efter kun 4 ugers brug.

Med i leveringen får du fjernbetjening, mavebælte, et sæt med 3 elektroder, USB-kabel, opbevaringstaske samt brugsvejledning.

Bluetens muskelstimulator (styres via app)

Bluetens er et forholdsvis nyt og meget interessant brand på markedet for muskelstimulatorer. Denne franske fabrikant gjorde sit indtog på elektrostimuleringsmarkedet i 2015 og har allerede gjort sig bemærket via designet, brugervenligheden og ikke mindst mobiliteten af deres produkt.

Bluetens’ muskelstimulator har Bluetooth og styres via en app på din smartphone eller tablet. Her kan du vælge mellem hele 150 programmer fordelt på 15 forskellige zoner af din krop. Derudover kan du vælge mellem 3 forskellige programkategorier nemlig skadesbehandling, afslappende massage og toning af dine muskler. Denne muskelstimulator henvender sig således både til topatleten, den dedikerede sportsudøver og den gennemsnitlige motionist, som ønsker at få det maksimale ud af sin træning og gerne vil give sig selv de absolut bedste forudsætninger for at restituere optimalt efter sine træningspas.

Bluetens er noget mindre end de andre modeller i denne muskelstimulator test og er derfor ekstra nem at have med på farten. En anden ting, der adskiller denne model fra de øvrige er, at den er enormt brugervenlig. Det er nemlig utrolig nemt at navigere rundt i menuerne på appen og både pads og stimulator er meget enkle i deres udtryk og lette at sætte op.

LÆS OGSÅ:  Crossfit Udstyr - Her er de 15 bedste redskaber til crossfit

Når du køber Bluetens muskelstimulatoren får du muskelstimulator, 3 sæt elektroder (1 sæt af 4 små og 2 sæt af 2 store), USB-kabel, opbevaringstaske samt fri adgang til Bluetens appen og updates.

Tilbehør til muskelstimulatorer – hvad skal man købe?

PADS: Det er en rigtig god ide at købe nogle ekstra pads eller “snaps” til din muskelstimulator, så du har nogen i reserve. Efter noget tid vil de nemlig miste deres klæbeevne og sidde løst eller falde af. Som hovedregel skal du kunne sætte dine pads fast på huden uden at presse til. Kan du ikke det, er det højst sandsynligt på tide med en udskiftning.

Du kan få pads i forskellige størrelser, så de passer til netop det område på kroppen, som du vil behandle. De små pads passer således til de mindre muskelgrupper som biceps, triceps og skulder mens de store egner sig bedst til større muskelgrupper som bryst, ryg og ben.

I øvrigt er det ofte billigere at finde en fysisk butik, som forhandler denne type af produkter, så du slipper for at betale fragt. Handler du i en butik har du desuden også mulighed for at få vejledning om, hvordan du anvender pads mest effektivt og i det hele taget får mest muligt ud af din muskelstimulator og dens tilbehør.

GEL: Du kan med fordel spare en del penge i det lange løb, hvis du investerer i Compex Universal Gel. Gelen forlænger nemlig levetiden på dine pads og sikrer, at disse bibeholder deres klæbeevne i længere tid. Samtidig sørger gelen for optimal kontakt mellem hud og pads, hvilket giver dig en mere effektiv og behagelig behandling, når du anvender elektrostimulation med muskelstimulator.

Compex Universal Gel er udviklet af Compex selv og passer således til alle mærkets modeller af muskelstimulatorer og kan desuden også bruges til ultralyd-scanning. Gelen er yderst skånsom for huden og hverken irriterer eller fedter.

En flaske koster kun 75 kr. og indeholder 250 g gel. Der er således til en hel del behandlinger uanset, om du bruger din muskelstimulator hver dag eller et par gange om ugen. Og alle gelens kvaliteter taget i betragtning, så er dette helt klart et stykke tilbehør, som er værd at overveje.

Hvordan virker en muskelstimulator?

Muskelstimulatorer simulerer i bund og grund de processer, der sker i kroppen, når din hjerne giver en given muskel besked om at spænde/flexe. Når vi beslutter os for at spænde en muskel sendes der et elektrisk signal fra hjernen og ned gennem nervefibrene til den pågældende muskel, hvorefter den trækker sig sammen. Med brug af en muskelstimulator genskaber du altså denne kædereaktion på en helt naturlig og særdeles effektiv måde. Den primære forskel er, at muskelstimulatoren sender elektriske impulser ud til musklerne via en række elektroder, som du selv placerer på kroppen. Men i og med, at kroppen ikke kan kende forskel på en naturlig muskelsammentrækning og elektrostimulation, får du præcis samme effekt ud af anstrengelserne. Du kan således målrette din træning til helt specifikke områder på kroppen, som du gerne vil arbejde med og variere frekvens og impulsstyrke, så det passer til dine træningsmål, hvad enten du går efter udholdenhed, styrke eller restitution.

En af de klare fordele ved træning med muskelstimulatorer er, at du træner dine muskler uden at belaste led og knogler på nogen måde. Det er således en yderst skånsom træningsform, der ikke slider på kroppen. Træning med muskelstimulatorer bør dog aldrig erstatte dine regulære træningssessioner, men skal derimod ses som et supplement til din træning, som kan gøre det lettere at opnå dine mål.

Hvilken type muskelstimulator skal jeg vælge?

De forskellige modeller af muskelstimulatorer fungerer i bund og grund allesammen på samme måde. Nogen har dog ledninger, mens andre er trådløse og derfor lidt nemmere at anvende. Men der hvor modellerne virkelig adskiller sig fra hinanden er på programudvalg. Det er nemlig meget forskelligt, hvilke programtyper, der er installeret på de forskellige muskelstimulatorer. Det er derfor helt essentielt, at du finder en model, som har et udvalg af programmer, som passer til dine behov. Er du f.eks. dedikeret sportsudøver eller topatlet, er det oplagt at vælge en muskelstimulator fra Compex’ sportsserie. Her får du nemlig et solidt udvalg af programmer til skadesbehandling, restitution og kondition. Søger du derimod at opbygge muskelmasse, tone eller styrke specifikke områder på kroppen, så skal du finde en model med et tilstrækkeligt bredt udvalg af fitnessprogrammer. Er du eksempelvis ramt af en skade kan du med fordel vælge en af modellerne med rehabiliteringsprogrammer til genoptræning.

Muskelstimulator test – Video om muskelstimulatorer

Compex er, som tidligere nævnt, den førende producent af muskelstimulatorer og har intet mindre end 20 års erfaring med udvikling af kvalitetsprodukter indenfor denne produktkategori. I instruktionsvideoen nedenunder giver Compex dig et indblik i præcis hvordan træning og behandling med deres muskelstimulatorer foregår step for step.

Vi håber, at denne muskelstimulator test hjalp dig godt på vej i jagten efter den helt rigtige stimulator til netop dit behov!

Del.

Tilføj en kommentar