Mavetræner Test – 7 populære mavetrænere på markedet

0

Vil du gerne have markerede mavemuskler, så læs vores store mavetræner test herunder. Vi gennemgår nemlig en række af de mest populære mavetrænere på markedet og tester dem på parametrene kvalitet, holdbarhed og effektivitet i forhold til at bygge/markere dine mavemuskler.

De fleste af os vil nok gerne have en flot og veltrænet mave, som er værd at vise frem på stranden eller i svømmehallen. Derfor tester vi i denne mavetræner test 7 af de mest populære mavetrænere på markedet, så du kan få et overblik over udvalget samt, hvad der er mest effektivt i forhold til at træne dine mavemuskler. I denne mavetræner test er der produkter fra 156 kr. og helt op til ca. 3000 kr. Alle produkter er oplagt til hjemmetræning, idet de hverken støjer eller fylder særlig meget. Læs testen og se hvilket udstyr, der passer bedst til dig og dine træningsmål.

Hvis du gerne vil have en sixpack, så er der 2 ting, som du skal være opmærksom på, da det er disse 2 faktorer, der primært afgør, hvor markerede dine mavemuskler ser ud:

  1. Styrken på dine mavemuskler. Mavemuskler vokser, som enhver anden muskel, i takt med, at du træner og styrker dem. Jo større dine mavemuskler er, jo mere tydelige og definerede vil de derfor se ud. Hvis du gerne vil øge din muskelmasse på maven, kan det derfor være en god ide at køre maveøvelser med håndvægte, vægtskiver og lignende, så du hele tiden kan øge belastningen i takt med, at dine mavemuskler bliver stærkere.
  2. Din fedtprocent. Jo lavere fedtprocent du har, jo mere markeret vil dine muskler være, og det gælder selvfølgelig også maven. En stor del af fedtprocenten determineres af din kost og dit aktivitetsniveau. Så hvis du gerne vil tabe dig og få mere markerede muskler, så skal du ligge i kalorieunderskud. Du skal med andre ord forbrænde mere end du indtager. For mænd skal man ned omkring en fedtprocent på 10-12%, før man får et tydeligt defineret vaskebræt. For kvinder hedder den 16-19%, før man kan se definerede mavemuskler.

De store muskelgrupper som bryst, ryg og ben skal typisk have ca. 48 timer til at restituere. Du bør derfor ikke træne disse muskler igen i dette tidsrum. Maven er dog lidt anderledes bygget op. Du kan således træne den så godt som hver dag uden, at du har brug for yderligere restitution. Dette gør det noget nemmere at koordinere din mavetræning, idet den ret fleksibelt kan integreres i din hverdag. Og med en høj træningsfrekvens kan du i øvrigt ret hurtigt se resultaterne af dine anstrengelser.

Der findes et utal af forskellige måder at træne mave på. Det er derfor særdeles vigtigt, at du finder en mavetræner, der aktiverer dine mavemuskler på den måde, som du synes er sjovest og mest behagelig at træne mave på.

Vi håber, at denne mavetræner test kan være med til at hjælpe dig med at finde det helt rette udstyr til dig og dine træningsmål samt inspirere dig i din hjemmetræning på vej mod et flot og veltrænet vaskebræt.

Taurus Wheel Exerciser

Det tyske fitnessbrand Taurus har et helt klassisk mavehjul i deres sortiment, som vi naturligvis har testet i vores mavetræner test. Mavehjulet er en klassiker til mave- og navnlig coretræning, idet det primært styrker kernemuskulaturen inde under mavemusklerne og derved forbedrer kroppens stabilitet. Du kender sikkert mavehjulet fra dit lokale træningscenter, idet det er en super effektiv og populær mavetræner. En af fordelene ved mavehjulet er desuden, at det hverken optager særlig meget plads i sig selv eller når du anvender det. Denne mavetræner er således oplagt til hjemmetræning. I den forbindelse skal det dog lige nævnes, at det er klart at foretrække at have en træningsmåtte til at sætte knæene på.

LÆS OGSÅ:  Ny crosstrainer? - Se de bedste modeller her

Denne model er både solid og holdbar med skumgreb mens selve hjulet er udfærdiget i hård plast. Der er dog ingen tvivl om, at det andet mavehjul, som vi har testet fra PROspeed i det hele taget er i bedre kvalitet. Ikke desto mindre er mavehjulet fra Taurus et rigtig godt køb til prisen, som ligger på 117 kr. Du skal således vælge dette mavehjul, hvis gerne vil i gang med mavetræningen, men ikke har planer om at investere for mange penge i det.

I videoen herunder kan du i øvrigt se, hvordan du bruger mavehjulet fra Taurus.

PROspeedWheel Ab Wheel

PROspeedropes SpeedWheel er den ultimative udgave af det klassiske mavehjul og uden tvivl det klart bedste mavehjul, som vi har prøvet i denne mavetræner test. Det er således også en model, som man hyppigt støder på i de mange crossfit boxe rundt omkring i landet, hvilket både indikerer, at denne model er holdbar og ikke mindst effektiv. Dette ab wheel har et rigtig gummidæk, hvilket bl.a. betyder, at du helt selv kan bestemme hårdheden/lufttrykket på hjulet. Derudover kører det på tyske kvalitetskuglelejer, som gør det rigtig jævnt og behageligt at træne med. Håndtagene er desuden i aluminium og lækre at holde ved. Når du træner med dette mavehjul vil du også styrke arme og skuldre en del, da mavehjulet er noget højere end de fleste andre mavehjul på markedet pga. det forholdsvis store dæk. Du skal derfor bruge lidt ekstra energi på også at holde balancen med armene og skuldrene.

Hvis du er vant til at træne med mavehjul og gerne vil have det bedste på markedet og udfordres lidt, så er denne model det helt rette valg til til din mavetræning. Det er sublim træning for din mave- og kernemuskulatur. Prisen er ca. dobbelt så høj som de fleste andre mavehjul, men modellen er klart de ekstra penge værd.

Darwin Power Tower

Darwin Power Tower er egentlig et full-body træningstårn, hvor du kan lave pullups, pushups, dips og masser af andre øvelser heriblandt maveøvelser. Den er således en ganske habil mavetræner, idet du kan lave en række øvelser, hvor du primært rammer de nedre mavemuskler via benløft som f.eks. L-sit mavebøjninger. Denne øvelse er særdeles effektiv til at få markerede mavemuskler og udføres ved, at du holder i de nederste håndtag med ryggen mod puden og svinger benene strakte fra gulvet og op i en 90 graders vinkel og ned igen. Du kan ydermere variere tempoet i de forskellige faser af øvelsen og endda prøve at holde benene strakte i 90 grader så lang tid som muligt. Darwin Power Tower optager uden tvivl en del mere plads end de andre mavetrænere i vores mavetræner test, men tilbyder som nævnt også en del flere træningsmuligheder.

Hvis du har pladsen til et Power Tower, så er denne model virkelig et godt køb pga. de mange træningsmuligheder. Du vil således med garanti kunne få dig en flot sixpack og stærke mavemuskler med denne mavetræner.

I videoen herunder kan du desuden se nogle af de mange øvelser, som du kan lave med et Power Tower.

Hammer Finnlo Ab Dominox

Denne mavetræner fra Finnlo assisterer dig på glimrende vis med at lave crunches. Hvis man ikke har prøvet denne type mavetræner før, kan det dog imidlertid være svært at gennemskue, hvad den egentlig helt præcist gør, når du laver mavebøjninger. Men lad det ikke snyde dig, for denne mavetræner er særdeles effektiv til at ramme dybt ind under dine mavemuskler. Nakkestøtten og tværstangen, hvor du placerer hænderne hjælper dig først og fremmest med balancen, så du har større kontrol over dine mavebøjninger og nemmere ved at styre alle faserne af øvelsen samt variere tempoet. I og med, at du sidder inde i denne mavetræner kan du med den rette teknik hjælpe dig selv op ved at skubbe tværstangen nedad med hænderne. Det betyder, at du kan presse lidt flere gentagelser ud af dine sæt og virkelig udmatte din mavemuskulatur. Husk i øvrigt at ånde ind på vej ned og puste ud på toppen, så rammer du mavemusklerne endnu mere effektivt.

Mavetræneren fra Finnlo er simpel at anvende, når du først har fået styr på teknikken og kan derfor anvendes af alle uanset formniveau. Denne type mavetræner fås i mange forskellige modeller fra mange forskellige fabrikanter, men Finnlos model er helt klart en af de bedste, som vi er stødt på. Den har f.eks. en passende afstand fra tværstang til nakkestøtte og en rigtig god vinkel til dine mavebøjninger. Denne type mavetræner er i øvrigt mest effektiv til at aktivere de øverste mavemuskler. Søger du imidlertid primært at ramme de nedre, bør du måske overveje at investere i Darwins Power Tower i stedet.

Med en pris på 349kr. er dette et super godt køb, hvis du vil træne dine mavemuskler derhjemme og er relativt ny i fitnessfaget eller oppe i årene, da komfortniveauet på denne mavetræner er forholdsvis højt.

Hoist mave/rygtræner HF4263 – BEDST I TEST!

HF4263 er en kombineret mave-/rygtræner fra det amerikanske bodybuilding brand Hoist, hvor du både kan træne lænd og lave mavebøjninger med hældning. Denne mavetræner er virkelig stabil og robust, og man kan således sagtens mærke, at Hoist primært beskæftiger sig med full commercial produkter til professionelle miljøer som fitnesscentre, fysioterapeutklinikker, hoteller og lignende. HF4263 er således af sublim kvalitet, hvad angår materialevalg, holdbarhed og stabilitet. Derudover er den meget praktisk, idet den kan klappes sammen, så den ikke fylder ret meget, hvilket gør den oplagt til hjemmetræning. Som mavetræner er denne model meget effektiv, idet du kan indstille hældningen i hele 11 niveauer, hvilket betyder, at du gradvist kan forøge hældningen efterhånden som dine mavemusklers styrke forøges. Du har således rig mulighed for at udfordre dine mavemuskler langt ud i fremtiden. Derudover har du også rig mulighed for både at aktivere de lige og skrå mavemuskler på denne model.

Hoist HF4263 mave-/rygtræner er uden tvivl det perfekte køb, hvis du gerne vil have muligheden for både at træne maven og ryggen i én og samme maskine og desuden gerne vil have en robust model i professionel kvalitet, som ikke fylder særlig meget. Modellen snupper således vores titel som testvinder af denne mavetræner test af disse grunde. Kvalitet koster dog også, og denne mavetræner er således testens dyreste produkt, men helt klart pengene værd efter testpanelets mening.

Darwin mave/rygtræner – BEDST TIL PRISEN!

Darwin mave-/rygtræner er præcis som den foregående model fra Hoist en kombineret mave-/rygtræner, som giver dig mulighed for at træne din mavemuskulatur og lænd. Den store forskel på de to modeller er stabiliteten og materialevalget. Hoists HF4263 er f.eks. betydeligt mere massiv i rammen end Darwins model og puderne er samtidig en del tykkere og bedre polstret. Mave-/rygtræneren fra Darwin ligger dog heller ikke i den professionelle kategori, men er derimod primært bygget til hjemmetræning. Funktionaliteten er ikke desto mindre den samme, idet du kan lave præcis de samme øvelser, som du kan på Hoist HF4263. Du har endda hele 15 trin at veksle imellem, så du kan variere hældningen, når du laver mavebøjninger og udfordre dig selv på længere sigt.

LÆS OGSÅ:  Udendørs Bordtennisbord Test - 4 populære modeller

Pga. de gode træningsmuligheder og den udmærkede kvalitet set i forhold til prisen, som ligger på 774 kr., er Darwins kombinerede mave-/rygtræner vores “bedst til prisen”-vinder i denne mavetræner test.

Slendertone Connect

Slendertone Connect er en helt anden type mavetræner end de mere traditionelle modeller, som vi ellers primært har beskæftiget os med i denne mavetræner test. Det er nemlig en muskelstimulator, som aktiverer dine mavemuskler via elektrostimulation. Slendertone Connect er altså et mavebælte, som du spænder rundt om maven og som sender elektriske impulser gennem dine mavemuskler, hvilket får dem til at trække sig sammen præcis, som når du laver mavebøjninger. Typisk styres muskelstimulatorer af en konsol, men denne model har Bluetooth, så du kan variere belastningen og vælge imellem de forskellige programmer via din smartphone eller tablet.

Ifølge Slendertone, så kan du se mærkbare resultater allerede efter 4 ugers brug. Mavebæltet kan i øvrigt tilpasses efter dine træningsmål og både styrke, opstramme og tone maveregionen. Slendertone kan eksempelvis bruges til at opstramme maveregionen hos kvinder, der lige har født, og som gerne vil have en flad mave igen. Samtidig kan dette produkt også udfordre den øvede motionist med avanceret coretræning. Der er med andre ord noget for de fleste, som gerne vil have lidt ekstra fokus på mavemusklerne. Det er dog vigtigt at pointere, at Slendertone ikke bør træde i stedet for din mavetræning. Maskinen skal nærmere ses som et godt supplement til din øvrige træning.

I og med, at vi ikke havde 4 uger til rådighed til at se den fulde effekt af Slendertones resultater under denne mavetræner test, er det selvfølgelig svært at konkludere, om dette apparat virker effektivt. Ikke desto mindre var vores testpersoner godt ømme i maven efter at have haft mavebæltet på i 30 min. Så der er i hvert fald ingen tvivl om, at dine mavemuskler bliver stimuleret og udmattet af Slendertone, hvilket er en rigtig god indikator for, at denne muskelstimulator virker efter hensigten.

Mavetræner test – Hvilken type skal jeg vælge?

Hvilken type mavetræner du bør vælge afhænger meget af, hvad dit træningsmål er. Hvis du eksempelvis gerne vil styrke din core, er et mavehjul en glimrende og effektiv løsning. Vil du derimod styrke den ydre del af mavemuskulaturen og få en flot og markeret mave, så kan du med fordel vælge en mave-/rygtræner, hvor du kan variere hældningen. Her kan du i øvrigt også ramme de skrå mavemuskler, hvis du gerne vil have ekstra fokus på dem. Søger du primært at ramme de nedre mavemuskler, er et power tower derimod en mere effektiv løsning, idet du her kan lave diverse benløft, som typisk rammer den nedre del af maveregionen.

Så mulighederne er mange. Start derfor med at få identificeret, hvordan du gerne vil arbejde med din mavemuskulatur, og hvad dit overordnede mål er. Så bliver det meget lettere at finde den rigtige mavetræner til dig og dit behov.

Vi håber, at denne mavetræner test har gjort dig lidt klogere på markedet og kan assistere dig i jagten på at finde den helt rigtige mavetræner.

Del.

Tilføj en kommentar