Lysterapi Test – Virker det mod vinterdepression?

0

Er du som så mange andre danskere lidt ekstra trist, når vi går den kolde og mørke vintertid i møde? Så bør du læse vores lysterapi test nedenunder. Her har vi nemlig udvalgt 2 af de mest effektive lysterapi produkter på markedet og fortæller dig alt, du skal vide om emnet, før du investerer.

Vi har testet en del af de forskellige produkter, som man kan købe i form af lysterapi til at hjælpe mod vinterdepression. Når man bor i Danmark, hvor de lyse og solrige timer kun er få i løbet af året, lider rigtig mange danskere af vinterdepression i de mørle måneder. Vi har sat os for at teste, om nogle af de lamper og kilder, som er på markededet, hjælper mod vinternedtrykthed og vinterdepression.

Vi har en denne lysterapi test fokuseret på de to mest effektfulde lysterapi produkter til at komme vinterdepression til livs. I denne test vurderer vi så, hvor lette de er at bruge, så de også bliver effektfulde for dig i praksis. Derfor har vi givet dem stjerner i kategorierne;

  • Effekt mod vinterdepression (hvor stor en effekt oplevede vi, da vi testede det)
  • Brugervenlighed (hvor nemt var produktet at få brugt i en travl hverdag)
  • Pris vs. value (Er det pengene værd – samt hænger pris og kvalitet sammen)

Vi håber, at denne lysterapi test mod vinterdepression kan være med til at gøre dig lidt klogere på produkterne og dermed gøre dig klar til at vælge det rigtige produkt, så du kan komme din vinterdepression til livs. Vi ved, at et af de store problemer kan være at finde tid til at bruge produkterne. Fx at bruge tid hver dag på at sidde foran den bestemte lampe osv. Derfor synes vi, at kategorien (Brugervenlighed) var vigtig at få med i testen. For det kan godt være, at et produkt fungerer upåklageligt og har en god effekt, men hvis man synes, det er besværligt at bruge og derfor ikke får det gjort kontinuerligt, er det jo lidt lige meget. Det vigtigste ved lysterapi er at få lyset ind i hjernen. Det kan optages igennem huden, øjnene, ørene såvel som gennem næsen. Den mest direkte vej har vist sig at være igennem ørene eller igennem næsen. Huden er et stort organ, og det taget noget tid at få det den vej igennem. Vi har i denne lysterapi test testet produkterne i 4 uger med den anbefalede mængde brug, oplyst fra producenten.

LÆS OGSÅ:  Ny crosstrainer? - Se de bedste modeller her

Euro Solar ansigtsbruner 9212

Effekt ★★★★☆
Brugervenlighed ★★☆☆☆
Value for money ★★☆☆☆

Dette er en rigtig klassisker. Den har været på markedet i mange år. Det er et ansigtssolarium. Den er rigtig kraftig og det virker rigtig fint. Man får godt nok varmen, og man får også en pæn kulør efter 4 uger. Det er faktisk lidt en oplevelse af at rejse sydpå hver dag i 15 min. Skønt, og formentlig vinterdepressionsnedsættende i sig selv. Men for at være ærlig er den lidt stor og klodset at have stående. Men den giver da en effekt, og hvis man har god plads og ikke har noget imod at sidde stille i 15-20 min hver dag, er det en fin løsning. Den har en god effekt mens man bruger den og 3-4 timer efter man har brugt den. Der føler man sig mere frisk, og man har lidt mere energi. Men næste morgen er effekten væk, hvis man har brugt den fx kl. 14:00 dagen for inden.

Den er nemmere at bruge end at gå en tur i rigtig solarium, hvor man igen skal ud i kulden og også billigere i længden. Men det er nok ikke denne model, som kommer til at vinde i fremtiden.

Valkee 2.0 – BEDST I TEST!

Effekt ★★★★★
Brugervenlighed ★★★★★
Value for money ★★★★★

Dette produkt mod vinterdepression bliver mere og mere populært. Og med god grund. Det er fra Finland og rigtig kendt og anerkendt i mange andre lande end Danmark. Den ligner en lille mp3 afspiller, men i stedet for at spille musik, kommer der kraftigt lys ud af de specielle høretelefoner. Lyset går derved direkte via ørene ind til hjernen. Man kan ikke mærke, at man bruger den og andre kan heller ikke se, at man bruger den. Det ligner mest af alt bare, at man går og hører musik. Man kan se på selve “maskinen” at den lyser og viser hvor lang tid der er tilbage. Valkee anbefaler, man bruger den 12 min dagligt. De første 7-8 dage synes vi ikke den havde den store effekt, men det er også først efter 10-14 dage, at den skulle have en effekt ifølge Valkee. Efter hhv. dag 9 og 11 for os to testpersoner havde den virkelig en effekt! Vi brugte den henholdsvis i transporttiden og på kontoret, mens vi arbejdede. Det er en smart lille dims, den er nem at bruge og hold nu fast, den virker. I forhold til andre lign. produkter er der er kæmpe forskel at mærke. Dette virker næsten som en slags medicin. Effekten virker hele dagen, og vi følte os begge mere friske, og det var lettere at komme op om morgenen. Det var sådan lidt en følelse, som vi ellers kun kunne genkende fra ferier sydpå eller i sommertiden her i Danmark, hvor sollyset bare har en rigtig positiv effekt på os. Valkees slogan er da også “SUN IN YOUR POCKET”, hvilket vi faktisk synes passer ret godt.

LÆS OGSÅ:  Bedste cykellås - Find din nye cykellås billigt her!

Men er der slet ingen negative ting ved VALKEE 2.0? Jo, den skal lades op engang imellem, da batteriet kun holder ca. 4-5 timer, men okay man bruger den kun 12 min dagligt, så det var ikke det store problem. Ellers er det svært at sige ret meget negativt om VALKEE 2.0. Den er let at bruge og at passe ind en normal arbejdsdag. Rent sundhedsmæssigt, er den så sikker at bruge? Den er godkendt i stort set alle lande, dog skal man ikke bruge den, hvis man har en øreinfektion, oplyser VALKEE. Det er sjældent, vi giver topkarakter i vores tests her på Fitnessunivers – men dette produkt overraskede os godt nok. Valkee har da også over 100.000 fans på Facebook, som synes 2.0 er et godt produkt, og vi er da selv blevet ret henrykte og vil helt klart anbefale den herfra.

Valkee 2.0 fås i sølv eller sort.

Del.

Tilføj en kommentar