Lysterapi Test – Virker det mod vinterdepression?

0

Er du som så mange andre danskere lidt ekstra trist, når vi går den kolde og mørke vintertid i møde, så bør du læse vores lysterapi test nedenunder. Her tester vi nemlig nogle af de mest populære lysterapi produkter på markedet og fortæller dig alt du skal vide om emnet, før du investerer.

Vi har testet en del af de forskellige produkter som man kan købe i form af lysterapi til at hjælpe mod vinterdepression. Når man bor i Danmark, hvor vi stort set har vinter og det er mørkt halvdelen af året lider rigtig mange danskere af vinterdepression. Vi bruger tusindevis af kroner på at rejse ud hvor solen skinner, men lige så snart vi er tilbage igen i Danmark, så rammer vinterdepressionen os igen. Vi har sat os for at teste om nogle af de lamper og kilder som er på markededet hjælper mod vinter depression.

Vi har en denne lysterapi test mod vinterdepression testet 4 populære og meget forskellige produkter. For at finde ud af hvor meget de hjælper og hvordan de hjælper samt om man virkelig får dem brugt samt hvor lette de er at bruge. Derfor har vi give dem stjerner i kategorierne;

  • Effekt mod vinterdepression (hvor stor en effekt oplevede vi da vi testede det)
  • Brugervenlighed (hvor nemt var det at få brugt i en travl hverdag)
  • Pris vs. value (Er det pengene værd – samt hænger pris og kvalitet sammen)

Vi håber at denne lysterapi test mod vinterdepression kan være med til at gøre dig lidt klogere på produkterne samt vælge det rigtige produkt, så du kan komme din vinterdepression til livs. Vi ved, at et af de store problemer kan være at finde tid til at bruge produkterne fx sidde foran den bestemte lampe etc. Derfor synes vi at kategorien (Brugervenlighed) var vigtig at få med i testen. For det kan godt være et produkt fungere og har en god effekt, men hvis man synes det er besværligt at bruge og ikke får det gjort er det jo lidt lige meget. Det vigtigste ved lysterapi er at få lyset ind i hjernen. Det kan optages igennem huden, øjene, ørene, næsen. Den mest direkte vej har vist sig at være igennem ørene eller igennem næsen. Huden er et stort organ og det taget noget tid at få det den vej igennem. Vi har i denne lysterapi test mod vinter depression testet produkterne i 4 uger med den anbefalede mængde brug, oplyst fra producenten.

LÆS OGSÅ:  Løbesko Test - Her de 10 bedste løbesko

Euro Solar ansigtsbruner 9212

Effekt ★★★★☆
Brugervenlighed ★★☆☆☆
Value for money ★★☆☆☆

Dette er en rigtig klassisker. Den har været på markedet i mange år. Det er et ansigt solarium. Det er rigtig kraftig og det virker rigtig fint. Man får godt nok varmen, man får også en pæn kulør efter 4 uger. Det er lidt oplevelse af at rejse sydpå hver da i 15min. Men for at være ærlig er den lidt stor og klodset at have stående. Men den giver da en effekt og hvis man har god plads og ikke har noget imod at sidde stille i 15-20min hver dag er det en fin løsning. Den har en god effekt mens man bruger den og 3-4 timer efter man har brugt den. Der føler man sig mere frisk, man har lidt mere energi. Men næste morgen er effekten væk, hvis man har brugt den fx kl. 14:00 dagen for inden.

Den er nemmere at bruge end at gå en tur i rigtig solari hvor man igen skal ud i kulden og også billigere i længden. Men det er nok ikke denne model som kommer til at vinde i fremtiden, men lidt overraskende er den noget bedre en de andre modern lysperapi lamper, som også er med i testen længere nede.

Valkee 2.0 – BEDST I TEST!

Effekt ★★★★★
Brugervenlighed ★★★★★
Value for money ★★★★★

Dette produkt mod vinterdepression bliver mere og mere populært. Og med god grund. Det er fra Finland og rigtig kendt og anerkendt i mange andre lande end Danmark. Hvor vi altid er en smule skeptiske, og det var vi da også da vi skulle teste Valkee 2.0. Valkee 2.0 ligner en lille mp3 afspiller men i stedet for at den spiller musik kommer der kraftigt lys ud af de specielle høretelefoner. Så lyset går direkte via ørene ind til hjernen. Man kan ikke mærke, at man bruger den og andre kan heller ikke se, at man bruger den, de tror bare man går og hører musik. Man kan se på selve “maskinen” at den lyser og viser hvor lang tid der er tilbage. Valkee anbefaler, man bruger den 12min dagligt. De første 7-8 dage synes vi ikke den havde den store effekt, men det er også først efter 10-14 dage at den skulle have en effekt i følge Valkee. Efter hhv. dag 9 og 11 for os 2 testpersoner havde den virkelig en effekt! Vi brugte den henholdsvis i transport-tiden og på kontoret mens vi arbejdede. Det er en smart lille dims, den er nem at bruge og hold nu fast den virker det. I forhold til testens andre produkter er der er kæmpe forskel. Dette virker næsten som en slags medicin. Effekten virker hele dagen og vi følte os begge mere friske, det var lettere at komme op om morgenen. Det var sådan lidt en følelse som vi ellers kun kunne genkende fra ferier sydpå eller i sommertiden her i Danmark. Valkee slogan er da også “SUN IN YOUR POCKET” hvilket vi faktisk synes passer meget godt.

LÆS OGSÅ:  Motionscykel Test - 10 populære motionscykler på markedet

Er der ikke nogle negative ting ved VALKEE 2.0. Jo den skal lades op engang imellem, da batteriet kun holder ca. 4-5 timer, men okay man bruger den kun 12 min dagligt så det var ikke det store problem. Ellers er det svært at sige ret meget negativt om VALKEE 2.0. den er let at bruge og at passe ind en normal arbejdsdag. Rent sundhedsmæssigt er den så farlig at bruge? Den er godkendt i stort set alle lande, dog skal man ikke bruge den hvis man har en øreinfektion oplyser VALKEE. Det er sjældent vi giver topkarakter i vores tests her på Fitnessunivers – men dette produkt overraskede os godt nok. Valkee har da også over 100.000 fans på Facebook som synes 2.0 er godt produkt, så måske vi bare er en smule bagefter.

Valkee 2.0 fås i sølv eller sort.

Philips Wake-up light

Effekt ★☆☆☆☆
Brugervenlighed ★★☆☆☆
Value for money ★★☆☆☆

Denne lampe er også lidt af en klassisker efterhånden og mange danskere har efterhånden prøvet den tænkt den som en billig måde at komme vinterdepressionen til livs. Så den skulle selvfølgelig med i vores lysterapi test mod vinterdepression. Ideen er at den tænder lige så langsomt og vækker dig op om morgenen eller du fx sidder foran den når du spiser morgenmad. Den er nem lige at have stående, men har den nogen effekt? Vi var 2 personer som testede den i 4 uger hver og ingen af os kunne mærke nogen som helst effekt af lampen. Det virker mest af alt bare som almindelig lys som man selfølgelig vågner af, men effekt mod vinterdepression der har den ingen effekt, men den koster selvfølgelig heller ikke ret meget. Med en pris på 699kr. Det virker lidt sjovt at sidde og og spise morgenmad mens det lyser en i ansigtet, men dog men det kunne man nok vende sig til, men køb ikke dette produkt, hvis du virkelig vil kunne mærke en effekt.

LÆS OGSÅ:  Træningsribbe test

Lysterapi Test

Vi håber at denne lysterapi test mod vinterdepression har været med til at gøre dig klogere på hvilke produkter som vil kunne hjælpe dig til i den mørke tid.

Del.

Tilføj en kommentar